Dodaj do ulubionych

Sprzedam kosmetyki dr.Hauschka; WELEDA.

24.08.05, 10:13
Cześć. Jednak zdecydowałm się na sprzedaż moich biokosmetyków, nie będę ich
stosowała- moze znajdą nowego właściciela. Wszystkie biokosmetyki kupiłam w
aptece AQUA VITAE
I tak mam do sprzedania:
1) olejek do twarzy dr. Hauschka, pojemność 30 ml- ubytek minimalny, może 2-3
ml. Kupiłam go za 62 zł. Proponuje 50 zł już z kosztami.

2) Mleczko pielęgnacyjne do twarzy dr Hauschka, pojemnośc 30 m- ubytek
minimalny 3-4 ml. Kupiłam go za 45 zł. Proponuje 35 zł juz z kosztami.

3) Ampułki kondycjonujace HAUTKUR - opakowanie 10 ampułek, pozostało 5
ampułek. Zapłaciłam za nie 53 zł, proponuję 25 zł juz z kosztami.

4) Tonik irysowy WELEDA- pojemność 100 ml, pozostało 65-70 ml. Zapłaciłam za
niego 31,95 zł. Proponuje 20 zł juz z kosztami.

5) Krem na noc WELEDA z irysem- pojemność 30 ml, pozostało jakieś 15 ml.
Zapłaciłam za niego 43,85 zł. Proponuję 20 zł juz z kosztami.

Pozdrawiam i zapraszam do zakupu.
Obserwuj wątek
    • deczi masz maila n/t 24.08.05, 10:19
      • dorotabat Re: masz maila n/t 24.08.05, 10:30
        mail przeczytany, odpowiedź wysłana.
        • kraxa ja bym chciala mleczko do twarzy i koncentrat kond 24.08.05, 11:14
          ycjonujacy, chyba, ze juz deczi mnie uprzedzila. Przeslij mi na skrzynke numer
          konta. Pozdrawiam,
          • dorotabat Re: Mleczko i koncentrat- SPRZEDANE 24.08.05, 11:55
            Witaj Kraxa, niestety Deczi zdecydowała się dokładnie na te produkty, którymi
            jesteś zainteresowana.
            • dorotabat Re: Olejek dr Hauschka- SPRZEDANY. 24.08.05, 15:27
              • dorotabat Re: Krem irysowy- REZERWACJA. 24.08.05, 15:53
    • mokta ja za to chetnie sprzedam maseczke pilingujacą alv 24.08.05, 11:18
      maseczka pilingujaca alva - z 75 g zuzyłam nie wiecej niz 10 g.
      • visenna2 Re: ja za to chetnie sprzedam maseczke pilingujac 24.08.05, 15:45
        A za ile? Ja bym chętnie nabyła...
      • visenna2 Re: ja za to chetnie sprzedam maseczke pilingujac 24.08.05, 16:23
        wysłałam ci maila
        pozdrawiam
        • mokta Re: ja za to chetnie sprzedam maseczke pilingujac 24.08.05, 17:01
          odpowiedź wysłana.
      • mokta maseczka pilingująca alva - ZAJĘTA 24.08.05, 17:50

• muy_mojito mokta? wymienimy sie? SZAMPON 11.09.05, 14:51
        ja mam szampon pielegnujacy z eco - zuzylam jakies 40ml z 200ml chyba (trudno
        ocenic) i chce sie przerzucic na inny, bo ten ma opis 'szczegolnie do ciemnych'
        i boje sie bo mam jasne.
        balsamu nie probowalam, dlatego chetnie sie wymienie, jesli jestes
        zainteresowana.
        jesli nie, moze ktos odkupi/wymieni sie?
        pozdrawiam,
        aga
        • muy_mojito Re: mokta? wymienimy sie? SZAMPON 14.09.05, 11:56
          jednak nie wymieniamy sie na moj szampon.
          a wiec jakby ktos byl zaineresowany:
          szampon pielegnujacy eco - sprzedam/wymienie.
          (jestem z warszawy),
          aga
    • mokta sprzedam : balasam pielegnacyjny Eco cosmetics 06.09.05, 12:13
      z 200 ml zużyłam nie wiecej niz 40 ml. 26 zł już z przesyłką
      • kraxa ja sie pozbede Hauschki 06.09.05, 16:23
        Pomyslicie pewnie, ze zglupialam. Ale uznalam, ze antropozoficzny rodowód tych
        kosmetykow jest sprzeczny z moimi przekonaniami. Jesli komus to nie przeszkadza
        to chetnie pozbede sie: fluidu koloryzujacego ( to blotko w szklanym flakonie)-
        zostala polowa, za 20 zl. Mam rowniez krem do kapieli z hamamelisem- wiecej niz
        polowa za 18 zl. Krem do stóp fitness, malo uzywany 35 zeta. Mam równiez
        resztke kremu irysowego na noc z Weledy, odrobine olejku regulujacego Hauschki
        oraz troche kremu myjacego do twarzy. Te trzy ostatnie rzeczy potraktujmy jak
        gratisy dla osob, ktore sie zdecyduja na jakis zakup
        • deczi Re: ja sie pozbede Hauschki 06.09.05, 17:37
          Ja bym chętnie odkupiła ten żel hamamelisowy. A krem do stóp jak oceniasz pod
          względem działania? Potrzebuję czegoś naprawdę nawilżającego i odżywczego.
          Gdybym się załapała na gratisa, to chętnie ten krem do mycia. Jak na razie jest
          dla mnie no. 1. Tylko ta mikra pojemność...
          Jeśli nikt dotąd się nie połakomił, to rezerwuję sobie ww. Przy czym krem do
          stóp ze znakiem zapytania.
          Mailowo dogadamy się co do opłat i wysyłki. Wieczorem, bo na razie "pracuję";-)
          pozdr.
          D.
          • kraxa deczi- krem do stop jest ok 07.09.05, 11:45
            Raczej odswiezajacy, jak samam nazwa wskazuje. Ale ja z natury mam bardzo
            rogowaciejace piety i przyznam, ze krem radzil sobie dobrze. krem pod prysznic
            i krem do mycia twarzy rezerwuje dla Ciebie. Jesli wezmiesz jeszcze fitness to
            mozesz dosrac "resztke" irysowego Weledy. Bo tak mi sie wydaje, ze do fluidu
            koloryzujacego jakos tak "naturalnie" pasuje olejek regulujacy. Taki komplet
            pozwoli komus sie przekonac jak te dwa produkty wspólgraja razem.
            • deczi no to 07.09.05, 11:52
              hamamelis, krem do mycia i ten do stóp też (moje pięty to obraz nędzy i
              rozpaczy, a mam wrażenie, że im częściej je szoruję tarką, tym szybciej
              rogowacieją, utrapienie). Weledę chętnie wypróbuję, bo do tej pory nie miałam
              bliskiego spotkania.
              W takim razie napisz, proszę, na gazetowy adres, na jakie konto wysłać
              pieniądze i ile doliczyć za przesyłkę.
              pozdrawiam,
              D.
              • dagny1001 Re: no to 07.09.05, 14:51
                Kraxa, zaciekawiłaś mnie. O co chodzi z tym antropozoficznym rodowodem?
                • kraxa oto link do stanowiska Kosciola 08.09.05, 14:11
                  www.czytelnia.jezus.pl/ostrzezenia/antropozofia.html
                  • dagny1001 Re: oto link do stanowiska Kosciola 08.09.05, 14:31
                    Chcesz powiedzieć, że to, że oni przyrządzają te kosmetyki w jakiś szamański
                    sposób, odciska się w substancji tych kosmetyków i przenika do człowieka podczas
                    używania? Czy chodzi o to, żeby ich nie kupować i nie wspierać tym samym? Jesteś
                    pewna, że oni rzeczywiście odprawiają czary nad tymi kremami? Sory, że tak
                    trywializuję, trochę mi się to wydaje nieprawdopodobne.
                  • mokta Re: oto link do stanowiska Kosciola 08.09.05, 14:56
                    hmm.. Kraxa to w takim razie jakiś kosmetyków używasz? Które zgadzają sie z
                    twoimi przekonaniami?
                    • kraxa Zejdzcie ze mnie:-( 08.09.05, 14:58
                      Czlowiek uczy sie cale zycie. Wy[cie sie tez nauczyly tego i owego na tym
                      forum, wiec spokojnie...Czy ja cos komus kaze? Nie, pozostawiam do wlasnej oceny
                      • mokta Re: Zejdzcie ze mnie:-( 08.09.05, 15:02
                        Kraxa ja na ciebie nie naskakuje.:) Po prostu zapytałam jakie kosmetyki zgadzają
                        sie z twoimi przekonaniami bo jestem ciekawa.
                        • kraxa jeszcze mie wiem:-( 08.09.05, 15:22
                          Ale odkrylam co to znaczy upraw biod-dynamiczna, Demeter, itp. I po prostu
                          dokonuje wyboru, ze TYCH akurat nie bede uzywac. Przepraszam, ma dzisiaj
                          wyraxny spadek formy...
                          • dagny1001 Re: jeszcze mie wiem:-( 08.09.05, 15:36
                            Ok, więc jutro, jak poczujesz się lepiej, to odpowiedz proszę na moje pytania,
                            nie były złośliwe, zainteresowało mnie to bo też jestem katoliczką, ale nigdy
                            nie patrzyłam na to w ten sposób. Pozdrawiam
                            • kraxa ok, próbuje odpowiadac 09.09.05, 10:42
                              Otóz pewne firmy stosuja sie otwarcie do kanonów antropozofii, i zwiazanych z
                              nia zasad bio-dynamicznej uprawy roslin. Oznacza to, ze nie tylko sa
                              nienawozone sztucznie, ale np. pewne czynnosci wykonuje sie z towarzyszeniem
                              odpowiednich, "magicznych" ukladow gwiazd. itepe. Równiez w produkcji stosuje
                              sie tzw. Potencjonowanie, czyli nie do konca jasne zabiegi, które maja dodac
                              roslinnym skladnikom dodatkowej "energii kosmicznej". Ok, przyznaje sie bez
                              bicia, ze sie chyba ostatnio zagalopowalam w swoim zyciu, wrozki, bioenergo,
                              itepe. No i utracilam spokój ducha w pewnym stopniu. Powzielam wiec
                              postanowienie, ze koniec z "szamanstwem" i wramach konsekwencji rezygnuje
                              rowniez z tego typu produktów. Mam nadzieje, ze zwykle, naturalne firmy typu
                              eco, sante, lavera czy logona nie dopisuja dodatkowej "filozofii" do swoich
                              produktów. Ale faktem jest, ze nigdy sie nie wie z jakiego surowca cos
                              powstaje. Np. czesc hydrolatów z Primavery- mojej dotad ulubionej firmy, ma
                              oznaczenie Demeter- czyli uprawa biodynamiczna, a czesc tylko Bio, czyli z
                              upraw kontrolowanych. Nie wiem moze mi odbilo;-( Niestety, ksieza nie sa
                              przygotowani do rozwiewania takich watpliwosci.

UKI-OKI
                              • dagny1001 Re: ok, próbuje odpowiadac 09.09.05, 13:55
                                Dzięki, rozumiem i pozdrawiam.
    • atabeak Re: Sprzedam kosmetyki dr.Hauschka; WELEDA. 09.09.05, 11:13
      Witam, jestem zainteresowana kupnem kosmetyków dr. Hauschka.
      proszę o szczegóły sfinalizowania transakcji.
      pozdrawiam
      Beata
      • kraxa zostal mi jedynie fliud koloryzujacy 09.09.05, 11:59
        do ktorego w ramach "gratisu" moge dolaczyc odrobine olejku regulujacego do
        twarzy. cZy interesuja Cie te kosmetyki?
        • arnika04 Re: zostal mi jedynie fliud koloryzujacy 09.09.05, 16:39
          Kraxa jeśli Atabeak nie jest zainteresowana fliudem to ja się chetnie piszę:) Może być z olejkiem albo bez:)
          • arnika04 DO KRAXY! 15.09.05, 13:34
            Bardzo proszę sprawdź gazetową skrzynkę:)
            • kraxa bez paniki;-( 15.09.05, 14:25
              Odpisalam. troche mi glupio, ze mi nie ufasz...
              • arnika04 Re: bez paniki;-( 15.09.05, 20:40
                No nie bierz tego tak do siebie:)
                Fajnie że dopisałaś...
                • narnijka Re: bez paniki;-( 25.09.05, 13:55
                  Hej a ja mma do odsprzedsnia:
                  -nowy Bubchen Calendula Haut Balsam
                  -żel Oczar Septyk -żel przeciwtradzikowy(naturalny)
                  i inne..ale musze dobrze sprawdzic co

piszcie tutaj albo na maila:niteczkar@wp.pl
              • mgielka83 Re: bez paniki;-( 09.10.05, 19:33
                hej,witam po długiej przerwie:) czy masz może jeszcze ten fluid i olejek? chcę
                spróbować:)
    • ashine sprzedam tonik alva rhassoul 04.10.05, 14:04
      tonik aktywny, wersja bez alkoholu.
      Używałam go 4 razy, pozostała prawie cała 100ml buteleczka.
      Kupiłam z 33 zł, proponuję 30 z wysyłką.
      • brroger Re: sprzedam tonik alva rhassoul 09.10.05, 14:25
        Sprzedam:
        www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2723486
        • very_martini Re: sprzedam tonik alva rhassoul 07.11.05, 21:52
          Nie sprzedasz, bo nic nie ma;)

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
    • mokta krem nawilżający eco cosmetics - 16 zł 22.10.05, 14:16
      j/w. Kremu zostało ponad połowa. 16zł ( w tym wliczona przesyłka)
      • mokta krem zajety dla mgiełki 04.11.05, 12:22

• mokta sprzedam mleczko do demakijazu Eco coms. 04.11.05, 15:14
      została ponad połowa - 14 zł w tym koszt wysyłki.
      • mgielka83 Re: sprzedam mleczko do demakijazu Eco coms. 07.11.05, 13:24
        masz juz wpłatę za krem:)
        • mgielka83 Re: sprzedam mleczko do demakijazu Eco coms. 14.11.05, 02:09
          ekhem, czy nie ma wplaty na koncie? czekam na krem niecierpliwie
          • mokta Re: sprzedam mleczko do demakijazu Eco coms. 14.11.05, 10:40
            wpłata na koncie jest
            ale wybacz mi prosze ,że już lece na poczte dopiero dzisiaj :(
            • mgielka83 Re: sprzedam mleczko do demakijazu Eco coms. 14.11.05, 17:55
              leniu paskudny! :) szczęście że ten krem kupiony tak "na zaś", na próbe z myślą
              o wiosnie i tymczasem mam czym facjatę smarować.. niemniej do wiosny wysyłki nie
              odkładaj:)
              • mokta kremik poszedł... 14.11.05, 18:33
                spoko krem juz poszedł paczką priorytetową - ale ja mam zołzy na poczcie :/
                wsadziłam do koperty próbkę ...(niespodzianka) :P
                a ten nawilżający jest dobry na szyję - sprawdzone, skóra nawilżona i gładziutka.
                • mgielka83 Re: kremik poszedł... 15.11.05, 16:38
                  właśnie przyszedł zdyszany listonosz na moje 5 piętro:)
                  za próbke dzięki wielkie,nie mialam do tej pory nic z rzecz "myciowych"
                  naturalnego, a krem prawie pełen:) milusi w pierwszym kontakcie,myślę ze go polubię.
                  Dzięki:)
                  • mokta Re: kremik poszedł... 15.11.05, 19:21
                    okurcze jak szybko. musze czesciej patrzyć wilkiem na panią na poczcie :D
                    a co do kremiku to ja nie wiem czy taki prawie pełny strasznie trudno ocenic
                    ilosc kremu w nieprzezroczystej tubce. :)
                    pozdro!
    • onfire Wymienię lub sprzedam: Alva, Argiletz, Eco 16.11.05, 21:37
      Witam. Ja tu nowa, ale nie tak całkiem, bo podczytuję od dawna, ale wreszcie
      założyłam sobie konto. Mam 3 rzeczy, które chętnie bym wymieniła na coś
      fajnego, sprzedaż też wchodzi w grę:
      1 Alva Sanddorn, żel do mycia twarzy z rokitnikiem pierwotna pojemność 150 ml,
      zużycie wg mnie ok 10%, ale wygląda na większe, z tego co zdążyłam zauważyć
      Alva daje jakieś przyduże opakowania i nigdy nie są całkiem napełnione, ja
      niewiele używałam tego żelu, a jest wydajny, więc na tej podstawie oceniam jego
      zużycie, jest go jeszcze całe mnóstwo.
      2 Glinka czerwona Argiletz, ekonomiczny worek 300 g. 2 razy użyta.
      3 Ekologiczny dezodorant w sztyfcie Eco Cosmetics, był trochę używany, ale
      sądzę, że zużycie nie przekracza 10%, oczywiście używany bardzo higienicznie.
      Gdyby jednak to komuś przeszkadzało, to sztyft ma taą zaletę, że zawsze można
      sobie cieniutką warstewkę zeskrobać i pod względem higienicznym będzie jak nowy.
      Mam też ok. połowy kremu nagietkowego Bubchena, tego z dobrym składem, jakby
      ktoś chciał przy okazji.
      Szukam przede wszystkim czegoś od Hauschki, szczególnie różanego kremu, mleczka
      do demakijażu, ewentualnie olejku do twarzy, kremu irysowego Weledy albo
      nagietkowego dla dzieci, a także innych naturalnych kosmetyków, o ile mi w oko
      wpadną. Proponujcie co macie, lub ewentualnie zgłaszajcie, jeżeli macie ochotę
      coś z tego kupić. Można też pisać na gazetowego maila.
      Pozdrawiam.
      • mgielka83 Re: Wymienię lub sprzedam: Alva, Argiletz, Eco 16.11.05, 22:16
        a za ile byłby dezodorant?
        aha, czemu Ci nie odpowiada? jakiego używasz teraz?
        • onfire Re: Wymienię lub sprzedam: Alva, Argiletz, Eco 16.11.05, 22:44
          Mgiełko, proponuję 22 zł z wysyłką. W zasadzie ten dezodorant jest całkiem ok.
          ale ja jakoś tak bardziej chyba z ciekawości sprawiłam sobie Superdeo i jakoś
          mi bardziej pasuje, a obu ich nie zużyję do końca świata. Poza tym Superdeo
          jest całkiem bez zapachowy, co jest jego dużą zaletą, a ten ekologiczny tak
          całkiem zapachu nie traci.
          POzdrawiam
          • mgielka83 Re: Wymienię lub sprzedam: Alva, Argiletz, Eco 16.11.05, 23:19
            hm, rezerwuję wobec tego, kupię jak tylko szef raczy przelać spóźnioną wypłatę..:)
            dam znać do końca tygodnia
            • onfire Re: Wymienię lub sprzedam: Alva, Argiletz, Eco 16.11.05, 23:58
              Dobrze, dezodorant trzymam w takim razie dla ciebie.
              Pozdrówka i daj znać jak będziesz gotowa sfinalizować transakcję.
              • onfire Re: Wymienię lub sprzedam: Alva, Argiletz, Eco 17.11.05, 16:10
                Dezodorant zarezerwowany, reszta nadal aktualna.
                Zapraszam chętnych :))

• onfire Re: Wymienię lub sprzedam: Alva, Argiletz, Eco 17.11.05, 16:45
                  Sorry, kliknęłam odpowiedz nie tam gdzie trzeba. To miała być odpowiedź do
                  moich postów, a Dorota chyba już dawno olejek sprzedała.
                  • onfire Re: Wymienię lub sprzedam: Alva, Argiletz, Eco 17.11.05, 16:48
                    Ale namotałam, jednak ja kliknęłam dobrze, no w każdym razie jak ktoś chętny na
                    Alvę, Argiletz itd. to zapraszam :)))
                    • onfire Re: Wymienię lub sprzedam: Alva, Argiletz, Eco 17.11.05, 19:17
                      Mgiełka zwolniła rezerwację ekologicznego dezodorantu, także wszystko aktualne.
                      Pozdrawiam
                      • onfire Re: Wymienię lub sprzedam: Alva, Argiletz, Eco 20.11.05, 13:53
                        Witam. Żel Alvy już nieaktualny, natomiast czerwona glinka, dezodorant
                        ekologiczny i Bubchen wciąż do wzięcia.
    • duka7 Re: Sprzedam kosmetyki dr.Hauschka; WELEDA. 17.11.05, 16:20
      Czy sprzedałaś już olejek do twarzy ?? jesli nie, jestem zainteresowana. Pisz
      na duka@o2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka