Dodaj do ulubionych

ciuchy na jesien-baza

28.08.02, 19:09
zbliza sie nowa pora roku,pobiegalam troche po sklepac,cos kupilam,cos
wygrzebalam z szafy z zeszlego roku,jest tego troche ale po blizszym ogladzie
stwierdzilam,ze jestem posiadaczka ciuchowego chaosu i ze tak wlasciwie nie
za bardzo mam sie w co ubrac.i znalazlam slowo-kluzc-baza,ktorej najwyrazniej
nie mam.poradzcie mi przed weekendowa wyprawa na zakupy,co w szafie jest
absolutnie niezbedne,co sprawi,ze zawse mozna wygladac dobrze,bez wystawania
przed szafa i bez bolesnego dobierania z tej calej zbieraniny sensownej
calosci.dodam,ze nie chodzi mi o stroj formalny.choziloby mi o jakis zestaw
uniwersalny,nie sezonowy,do ktorego mozna dorzucic modne elementy.mam
nazieje,ze mnie nie zawiedziecie,zdaje sie ,ze wiecie wszystko!!!

Obserwuj wątek
    • rauser Re: ciuchy na jesien-baza 28.08.02, 22:53
      Hm,to zalezy od Twojej kolorystyki. Ale ja bym zrobiła taki zestaw minimum:
      sweter z golfem, jedna spódnica np. sztruksowa, tego teraz pełno i ładne. Jedne
      spodnie grubsze, ale nie dżinsy biodrówki :) Torebka, szalik i ewentualnie
      rękawiczki jeżeli szybko marzniesz (ja mam na sezon przejściowy takie cienkie
      skórzane) - dobrane kolorystycznie. To tak zupełnie luźno.
      • Gość: mucha Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.vif.net 29.08.02, 04:03
        Biała koszula stretch, jakiś golf, dżinsy (levi's ma bardzo fajne czarne
        stretch, niskie, które nie zmieniają koloru po praniu), jakaś klasyczna
        spódnica i z 2 topy, takie które pasują do wszystkiego (no, prawie do
        wszystkiego :)
        • Gość: katrina Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 06:52
          Dlaczego golf??? Nie każdemu dobrze w golfach. Mnie na przykład nie :)
          Myśle ze dużo zależy od tego co robisz, jak praca, wiek itp.
          Ja studiuję i dla mnie zdecydowanie bazą są dżinsy :) - akurat te
          najukochańsze, w których najlepiej wyglądam i najlepiej się czuję to dośc
          zużyte postrzępione biodrówki :))))
          • zleubrana Re: ciuchy na jesien-baza 29.08.02, 07:52
            dziekuje za odzew.co do mnie i moich zajec-mam 30 lat i nie pracuje,ale w tym
            roku zaczynam studia w systemie sobota-niedziela.na codzien zajmuje sie dwojka
            dzieci-corka chodzi do szkoly,syn do przedszkola.
            • Gość: elve Re: ciuchy na jesien-baza IP: 62.233.169.* 29.08.02, 10:08
              proponuje cieple w kolorach i zarazem ciemne ciuchy z miekkich i cieplych
              tkanin: zamsz, sztruks, idealne na jesien. gdybym byla na Twoim miejscu (=miala
              pieniadze, bo potrzeba jest! :) ) kupilabym sobie czekoladowy sweter, pasujaca
              do tego spodnice i spodnie z ww materialow i jeszcze nie za gruba, nie za
              ciezka, kobieca kurtke/marynarke z tegoz samego. otulilabym sie... ehhh.
              marzenia :)
              • Gość: Annah. Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.ras.tesion.net 29.08.02, 10:54
                Ja bym polecala postawic na dzinine. To oczywiscie zalezy troche od figury ale
                dzianina jest b. wygodna i dobrze wyglada. Tak wiec super bylby jakis blizniak
                w zywam lub jasnym kolorze, ktory mozna zestawiac z dzinsami, klasycznymi
                spodniami lub prawie kazda spodnica. Oprocz tego uwielbiam dzininowe komplety
                typu prosta spodnica do kolan i rozpinany lub normalny sweter (moze byc golf
                lub wyciecie w szpic). Na jesien i zime wlasnie dzianina sprawdza sie w kazdej
                sytuacji. Najlepiej jak jest to mieszanka welny, (jeszcze lepiej kaszmiru) to
                wtedy tez b. dobrze chroni w zimne dni.

Druga sprawa to kolorystyka. Dobrze jest miec swoje kolory, ktore mozna ze soba
                dowolnie zestawiac np. biel, granat, czerwien lub odcienie bezy i brazow. To
                bardzo ulatwia zycie! Pozdrawiam
                • Gość: Vera Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 22:09
                  O ja też popieram dzianinę zwłaszcza z wełny sukienki takie z Solaru i
                  spódnice, sweterki - jak dla mnie super, wygodne i podkreślające wdzięki hi
                  hi:)- bo co po niektórych mi brakuje.
                  To zależy w jakim stylu czujesz się dobrze. Ja lubię taki trochę pensjonarsko-
                  klasyczny styl - trochę surowy ,długie zamszowe płaszcze, sukienki itp( jak
                  najbardziej prosty, bez falban i jakichś pierdólek ).
                  Najważniejsze to dobrze się czuć w tym w czym się chodzi. A nie cierpię
                  masówek, lubię orginalność a nie wtapianie się w ulice. Dlatego buty z
                  trójkątnymi czubami i dżins odpadają.
                  pozdrowienia
                  Vera
    • Gość: Izabela Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.inetia.pl 29.08.02, 13:03
      Postaram Ci przyblizyc moja dewize na ubior. Przedewszystkim staram sie
      zakladac cos ciemniejszego do czegos jasnego. Kolorystyka?? Zalezy jaki masz
      typ urody (czy jestes opalona, czy tez nie).Mysle, ze super zestawieniem jest
      biel+ ciemnogranat.jeans+czerwone dodatki..Bądz, jesli lubisz braz
      kremowy+brazowy- bez wzgledu na to, czy ciuch jest klasyczny, czy nie, wyglada
      to elegancko+czerwone dodatki(tez). bizuteria: motywy indianskie do brazu,
      dozestawu 3 kolorow b+cz+gr-motywy chinskie. Pozdrawiam..
      • Gość: Helena Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.waw.cdp.pl 29.08.02, 13:21
        Od 3 lat kupuje ciuchy tylko:
        czarne,
        biale,
        bezowe,
        czerwone
        z tych kolorow mam zawsze co najmniej jedna spodnice, spodnie, koszule,
        bluzeczke, sweterek, buty, torebke
        W tym roku dokupilam ciut turkusow - kilka bluzeczek, blizniak, spodnica.
        Spodni dzinsowych tez mam kilka par w roznych fasonach i odcieniach.
        W ten sposob nosze beze z czerwieniami, turkusami i dzinsem, czernie z
        czerwieniami i biela i dzinsem itd.

Ja mysle ze zbierz co masz, popatrz kolorami, poszukaj swojego zestawu.
        Mysle ze zelaznym fajnym setem beda:
        * ciemne spodnie dzinsowe + kurteczka z odpinanym ociepleniem i bezowym
        futerkiem przy kolnierzu i u rekawach (super modne w wielu sklepach juz
        widzialam)
        * camelowy/bezowy komplet sztruksowy - marynarka + spodnica lub/i spodnie.

Jezeli dokupisz do tego jakies zgrabne bezowe buty i torebke, to wymieniajac
        bluzki i gory-doly zestawow bedziesz miala spore pole do manewru.
        H.
    • Gość: Malgosia Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.astercity.net 29.08.02, 13:25
      Tej jesieni przebojem jest sztruks (już o tym pisałam). Ja sprawiłam sobie z
      grubego welurowego sztruksu cimnoczekoladową marynarkę, spódnicę i szerokie
      spodnie biodrowki. Do tego jasno beżową bluzkę z elementami tego brązu, beżowy
      sweter (z angorką) z długim rękawem oraz rudy golf z rękawem do łokcia (też z
      angorką). I to jest moja baza. Dokupię sobie jeszcze czarny garnitur na jakieś
      elegantsze okazje.
    • Gość: magamaga Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.ost-poland.com.pl 29.08.02, 13:31
      Najpierw wybierz kolory: 1-2, gora 3, ktore chcesz nosic. Potem kup:
      Bardzo dobrej jakosci garnitur: marynarke ze spodniami. Jedno i drugie bedziesz
      mogla pozniej laczyc z innymi ciuchami, albo nosic razem na bardziej oficjalne
      okazje.
      Spodnica, prosta w kroju i jednolita kolorystycznie, klasyczna
      Na gore: bluzka koszulowa; inna prosta bluzka np. bezrekawnik albo z krotkim
      rekawem albo golf, do zakladania pod marynarke czy sweter rozpinany; sweter na
      chlodniejsze dni (rozpinany lub nie, jak lubisz).
      Na luzniejsze dni: np. dzinsy, dzinsowa koszula, t-shirt.
      Na "wierzch": plaszczyk, buty+torebka, dodatki (apaszka, szalik, rekawiczki,
      cos na glowe jesli lubisz)
      • zleubrana Re: ciuchy na jesien-baza 29.08.02, 14:19
        dziewczyny,wielkie dzieki za wszystkie zyczliwe podpowiedzi.widze,ze moj
        zasadniczy blad polega na braku kompletow [gora-dol,torebka-buty].gdzies
        wyczytalam,ze komplety sa nudne i ze wyglada sie w nich banalnie itd. i
        sie,traba jedna,strasznie tym przejelam.po analizie stanu szafy dochodze do
        wniosku,ze nie jest bardzo zle.dokupie dwa komplety-bardzo podoba mi sie pomysl
        z kurtka dzinsowa i spodniami i marynarki ze spodnica ze sztruksu.i tutaj znowu
        nie jestem pewna jaka dlugosc spodnicy wybrac-dluga czy lekko za kolano.no i
        jakie buty do tego wszystkiego-chyba na plaskim obcasie.moje watpliwosci biora
        sie stad,ze mam tylko 152 cm wzrostu[ale na szczescie jestem szczupla i bardzo
        proporcjonalna] i chcialabym,zeby to wszystko dobrze wygladalo.dziekuje raz
        jeszcze i wszystkie was cieplutko pozdrawiam.
        • Gość: Helena Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.waw.cdp.pl 29.08.02, 14:41
          Ja przy prostej spodnicy postawilabym na ciut za kolano a lekko rozkloszowanej
          ciutke przed kolano. Buty wybralabym na malym obcasiku 3-4 cm i to na tyle
          uniwesalne, zeby byly i do spodnicy i o spodni. Sa takie a'la mokasyny (w Gino
          Rossi chyba) z lekkim czubkiem, wlasnie uniwersalne, klasyczne, ale stylowe.
          Jak sie nie czujesz pewnie to takie kompleciki spowoduja, ze bedziesz dobrze
          wygladac. Jak juz sie "ulozysz" z nowym spsobem ubierania, zaczeniesz cos
          dodawac. Jezeli bedzie ci sie wydawalo, ze nudno wygladasz, dodaj jakis fajny
          detal, moze cos na szyje, okulary, bizuterie. Do sztruksow bezowych i dzinsu
          fajnie wygladaja turkusy w sylu etno na rzemykach lub w oksydowanym srebrze.
          Powodzenia
          H.
          • zleubrana Re: ciuchy na jesien-baza 29.08.02, 15:06
            helenko,jestes niezawodna.jezeli mozesz napisz jeszcze gdzie widzialas takie
            dzinsowe kurtki i spodnie.
            • Gość: Helena Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.waw.cdp.pl 29.08.02, 15:12
              Kurtki i spodnie widzialam w Cubusie, ale futerko przy kurtkach jest fatalne.
              Podobne zestawy sztruksowe widzialam a Kapp Ahlu (tak to sie chyba pisze) i
              rowniez futerko jest do d... Takie sztuczno-plastikowe i brzydkie.
              Z drugiej strony mozesz kupic poprostu kurtke i dzinsy tej samej firmy (faktura
              i kolor beda wtedy idealnie pasowac), dokupic kolnierzyk futrzany dopinany i
              przekladac go z kompletu dzinsowego do sztruksowego.
              H.
              • Gość: gAndzia Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 29.08.02, 15:23
                Źleubrana:), ale po co ci to futerko na kołnierzyku??? to było modne chyba ze 2
                sezony temu i w ogóle brzydkie toto:)
                • Gość: Helena Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.waw.cdp.pl 29.08.02, 15:25
                  Kwestia gustu, ale dzins z futrem jest super modny i bedzie sie pojawial.
                  Widzialam kurtke dzinsowa na sobolach Deni Cler??? Powiedz mi, ze jest
                  brzydka :-)))
                  • Gość: agul Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 29.08.02, 21:16
                    Mi też się te futerka nie podobają przy dzinsie i nawet jak będą najbardziej
                    modne na świecie to mi się nie spodobają:/ A gAndzia ma rację, że to chyba było
                    jakieś dwa czy trzy latka temu modne. Teraz jakieś takie odkurzane toto.
                    • Gość: eve Re: ciuchy na jesien-baza IP: *.pl 29.08.02, 22:08
                      w Zarze są super kompleciki typu góra- kurteczka z rudo-brązowym futerkiem u
                      kołnierza + spódnice(dwie długości) i spodnie. Bardzo ładne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka