Dodaj do ulubionych

Pomóżcie Fance prosze :(

26.08.05, 23:42
:(
No i stało się. Zaczynają mi wypadać włosy :(
Tak, wiem co to jest wyszukiwarka....ale mój problem jest nieco złozony...
Mam długie loki (chyba powinnam zacząć mówić o nich w czasie przeszłym), a
jak wiadomo, kręcone włosy są z natury przesuszone, więc obawiam się, że
Neril Garnier albo Dermena mogłyby je baardzo zniszczyć... :(

Wypadanie jest skutkiem mojego "małego" odchudzania, a Neril nie działa na
wypadanie uwarunkowane chorobym zaburzeniem odzywiania włosów. No i zonk.
A moze Seboradin ? Ale czy on nie zawiera olejku rycynowego przypadkiem ? Mam
blond włosy....

A z tabletek co polecacie ? Tylko moze cos z nizszej polki, bo mam teraz
sporo wydatkow, wiec ciezko bedzie z wydawaniem fortuny na Inneov albo cos
podobnego :(

Pomozcie :(
Obserwuj wątek
    • shipa Re: Pomóżcie Fance prosze :( 27.08.05, 00:10
      Współczuję, szczerze i głęboko.
      Moje typy, w miarę możliwości ,,ekonomiczne"
      1. Visolwit albo inny preparat multiwitaminowy, w miarę posiadanych środków;
      2. Odżywka Wax-z aptaki, cena małego opakowania to mniej niż 20 zł, do włosów blond wersja z brązowym paskiem. Skuteczna bez ochów i achów- po prostu. Więcej w wyszukiwarce.
      3. Tabletki z drożdżami i skrzypem- wedle możliwości finansowych- poproś w aptece o jekieś ekonomiczne opakowania, zrozumieją, bo dziś sporo osob ma problemy finansowe, mi chętnie pomagają wybrać najtańsze w przeliczeniu na dawę.
      4. Tran- to już nieobowiązkowo, mi przyjmowany profilaktycznie poprawił stan włosow.
      Bez tranu powinnaś zmieścić się w 40 zł. Niestety, te środki zadziałają najwcześniej za 3-4 tygodnie. NIe znam żadnego cudownego środka, a szkoda.
      Ideałem byłoby wyeliminować przyczynę wypadania. Odchudzając się zawsze łykaj suplementy, bo włosy i paznokcie najbardziej wtedy cierpią. Pal licho paznokcie, szybki odrosną, ale włosy... Trzymam kciuki. Mocno trzymam.
      • shipa Re: Pomóżcie Fance prosze :( 27.08.05, 00:12
        oczywiście miałam na myśli dawkę, przepraszam za literówkę
    • justa_79 Re: Pomóżcie Fance prosze :( 27.08.05, 00:10
      odżywka Wax - nie wysusza włosów, a wręcz przeciwnie, odżywia je, a wypadaniu
      zapobiega. z tabletek dermatolog polecał mi Zincas Forte (tego Forte nie chcą
      sprzedawać bez recepty, bo jest mocniejszy, ale jak ładnie poprosisz... ;) ),
      ok. 4-5 zł za 50 szt.
      • Gość: kiddo Re: Pomóżcie Fance prosze :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:24
        jak nie sprzedadzą forte, to można kupić zwykly Zincas i łykakć 2 tabletki
        zamiast jednej :) ja tak robie :)
        • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Pomóżcie Fance prosze :( 27.08.05, 12:13
          Shipa, Justa, Kiddo THX :*
          Zaraz lece do apteki :)
          • madzi1 Re: Pomóżcie Fance prosze :( 27.08.05, 13:02
            eh dermena...tez mam krecone wlosy a co za tym idzie suche. uzywalam dermeny
            dluzszy czas tzn dwa opakowania niecale wytrzymalam, pomoglo baaardzo, prawie
            od razu przestaly wypadac. jednak zrobila mi takie siano na glowie ze dlugo
            moje wlosy nie mogly dojsc do siebie. teraz znowu zaczely wypadac, korci mnie
            zeby po nia siegnac, ale z drugiej strony odechciewa mi sie na mysl ze znowu
            moje wlosy beda takie suche.
            znacie moze jakis dobry szampon p wypadaniu, ktory nie kosztuje majatek?
            nie chce lykac zadnych pigul bo ostatnio mam klopoty z zoladkiem wlasnie przez
            proszki ktore lykam, wiec nie chce jeszcze dokladac nastepnych.
    • Gość: m Re: Pomóżcie Fance prosze :( IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.08.05, 14:00
      a ja mam jeszcze takie pyt do dziewczyn po przejsciach "jedzeniowych" /czyt.
      anoreksja bulimia.../ ktorym przerzedzily sie "troszku" wlosy - czy ktorejs
      powrocily do stanu przedchorobowego w ogole czy jest jakas szansa na przyrost -
      czy juz pozostana trzy wloski na krzyz??
      • farelkaa Re: Pomóżcie Fance prosze :( 27.08.05, 15:52
        Gość portalu: m napisał(a):

> a ja mam jeszcze takie pyt do dziewczyn po przejsciach "jedzeniowych" /czyt.
        > anoreksja bulimia.../ ktorym przerzedzily sie "troszku" wlosy - czy ktorejs
        > powrocily do stanu przedchorobowego w ogole czy jest jakas szansa na
        przyrost -
        >
        > czy juz pozostana trzy wloski na krzyz??

Mnie niestety nie odrosły ;|

A co do leków, to proponuję iść do dermatologa, mnie przepisał jakiś płyn
        robiony w aptece - śmierdział nieprzeciętnie, ale przynajmniej włosy przestały
        wypadać. Można tez wypróbować ampułki Vichy, Decros się chyba nazywały.
        • Gość: weronika Re: Pomóżcie Fance prosze :( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.05, 20:44
          Jestem zdziwiona pytaniem czy po cyt.'przejściach jedzeniowych'włosy odrastają.
          czytałam wielokrotnie, że jak jest zachowana cebulka to włos odrasta. Nie jest
          istotne jaka była przyczyna wypadania włosów(drastyczne diety, tzw. łysienie
          poporodowe - nawiasem mówiąc 'urocza' nazwa-, chemioterapia itp.).
          Ja natomiast jestem 10 miesięcy po porodzie. Włosy zaczęły mi wypadać 2
          miesiące po porodzie -też mam długie, kręcone- na czubku głowy mimo iż
          zażywałam witaminy (Feminatal). Obecnie włosy przestały wypadać- biorę
          Feminatal i Alphol- jednak nie zagęściły się na nowo. Myślę, że jest to
          spowodowane tym, że cały czas karmię piersią. Mam nadzieję, że jak przestanę to
          włosy odrosną.
          Słyszałam, że dobry jest REVALID i VITAPIL.
          Poza tym możesz płukać w ziołach. Jedna z forumowiczek polecała mi zestaw ziół
          wzmacniająco-rozjaśniający:
          rumianek , nagietrk, skrzyp - 3 torebki;
          mydlnica, krwawnik, tatarak- 2 torebki
          pokrzywa -1 torebka.
          zanurzyć głowę w garnek z wywarem na ok. 3 minuty. Nie susz włosów suszrką, nie
          szarp przy rozczesywaniu.
          Powodzenia
    • Gość: queen-of-angels Re: Pomóżcie Fance prosze :( IP: *.europarl.eu.int 27.08.05, 18:58
      Cześć, Nie wiem czy nie za pozno, ale ja polecam z całą odpowiedzialnością
      tabletki H-Pantoten (czyli z faraona :)). Jest jeszcze szampon i odżywka, ale
      to już niekoniecznie. Kuracja miesięczna kosztuje około 50 zł. Często są w
      opakowaniach promocyjnych np. + 48 sztuk albo z szamponem. Są w małych (na 2
      tyg) i dużych (na 1 miech) opakowaniach. Bierze się je 4 sztuki rano (nie na
      czczo, bo nieprzyjemnie w żołądku może być). Poprawia się skóra, paznokcie i
      przede wszystkim włosy. Błyszczące i nie wypadają. też mamśredniej długości
      loczki tak przy okazji. Najlepiej przeprowadzić kyrację dwumiesięczną ale nie
      dłuższą, bo jednka jest to środek dość radykalnie działający. Potem można
      przejśc na Falvit. Wiem, że Inneov jest rewelacyjny ale jest droższy a ja jakoś
      przyzwyczaiłam się do tabletek z faraona i co jakiś czas kurację powtarzam.

Pozdrawiam i powodzenia. Ciao :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka