IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 29.08.05, 14:43
Czy któras z Was stosuje albo stosowala moze Regulon ? To moje pierwsze
tabletki i mimo tego, ze sie wczytalam kilka razy w ulotke to dalej nie
dokońca wiem jak go stosowac. Nie wiem o co chodzi dokladnie z tymi dniami
tygodnia bo one sa tak dziwnie napsiane na tym blistrze. i kiedy wystepuje
okres ? w ciagu tych 7 dni przerwy po ostatniej tabletce ? a jesli tak to
nastepna mam wziasc rowno 7 dni po ostatniej pigulce niezaleznie od tego czy
okres jeszcze jest czy sie skonczyl ? Licze na pomoc bardziej
doswiadczonych :-) pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kragmel w tym portalu 29.08.05, 14:51
      są fora, na których łatwiej uzyskasz odpowiedź na pytanie o leki hormonalne:
      Zdrowie kobiety
      Antykoncepcja
    • Gość: golaaa Re: REGULON IP: *.KSZ.K.pl 30.08.05, 09:55
      Bierz normalnie, ja zaczynam zawsze od nr. 1 tabletki i idę do końca, potem przerwa 7 dniowa i zaczynasz na nowo tydzień później dokładnie po skończeniu opakowania poprzedniego, niezależnie czy krwawienie już ustało czy nadal trwa. Ja osobiście zawsze dostawałam krwawienia po 4 dniach od odstawienia, wiec siłą rzeczy zaczynałam brać następne opakowanie jeszcze w trakcie okresu, bo tak wypadało. Miałam tak nie tylko przy regulonie. W zasadzie więc regulon nie jest jakiś inny niż pozostałe pigułki jednoskładnikowe.Tymi dniami tygodnia na opakowaniu sie nie przejmuj, one są dla picu chyba, żeby pokazać że jedna tabletka przypada na jeden dzień:)A wszystkie tabletki i tak mają taki sam skład, więc nie ma znaczenia od której zaczniesz, ważne abyś brała codziennie mniej więcej o tej samej porze.Pozdrawiam
      • Gość: wiola Re: REGULON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:36
        Jeśli chodzi o mnie, to dni tygodnia wypisane na blistrze bardzo mi ułatwiają
        życie. Czasami zastanawiam się czy np. wczoraj brałam pigułkę czy nie, biorę
        listek do ręki i już wiem.To chyba taka pomoc dla bardziej roztargnionych
        dziewcząt.A tak z ciekawości, ile kosztuje Regulon? Pytam bo chyba się na niego
        przestawię.Pozdrawiam
        • Gość: m Re: REGULON IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 30.08.05, 15:18
          no wlasnie na blistrze Regulonu te dni tygodnia sa wypisane jakos nietypowo :-/
          poprostu sa napsiane na srodku a nie przy kazdej tabletce. A kosztuje ok 24
          zl. pozdr ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka