Dodaj do ulubionych

Dieta Kopenhaska vs Głodówka

IP: *.wroclaw.mm.pl 31.08.05, 17:39
Ktora jest rozsadniejsza i mniej niekorzystna dla zdrowia?
Zastanawialam sie nad głodówka(wprowadzenie , wyprowadzenie) ktora
zamierzalam przeprowadzic w 2 polowie wrzesnia, ale wlasnie wpadl mi w rece
plan diety kopenhaskiej.
NO i co wybrac?
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Dieta Kopenhaska vs Głodówka IP: *.elk.mm.pl 31.08.05, 19:45
      Może się mylę (a może i nie,bo u siebie widzę efekty),ale odchudzenie takie naprawdę i na długo, polega na zmianie stylu życia,niegłodzeniu się, niemyśleniu uporczywym o kaloriach i jedzeniu.Od dawna stosuję zasadę MJ(mniej jedzenia) i trzymam wagę, figurę.Nie bywam głodna, jem prawie wszystko,pozwalam sobie także na słodycze (rzadko),staram się nie jeść po 19.
      Diety mają to do siebie,że szybko się gubi kg, a potem murowany efekt jojo.Pozdrawiam.
      • Gość: blackrose Re: Dieta Kopenhaska vs Głodówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:46
        bylam na kopenhaskiej zrzucilam 7kg bez jojo ale dla tego ze pilnuje sie by nie
        jesc slodyczy i jakis mocno tuczacych rzeczy.
        Dla mnie ziemniaki i chleb teraz juz moga nie istniec nie mam na nie smaka.
        Slodycze czasem :)
        Jasne ze zjem tez kawalek pizzy ale jest to od swieta a nie jak dawniej kilka
        razy w miesiacu po prawie calej pizzy.

Kopenhaska pomoze Ci ale musisz i tak zmienic styl zycia, osobiscie nie znam
        diety ktora pomoze zrzucic Ci kilogramy a pozniej jak dalej bedzie sie
        zaniedbywalo styl zycia i jedzenia bys nie przytla :( szkoda ale taka prawda.

Ja niestety po Kopenhaskiej mialam wiele problemow, oslabione serducho,
        organizm, brak witamin przy czym wlosy lecialy mi prawie garsciami.
        Czy warto? teraz wiem, ze nie ale byl to punkt zatrzepny by zgubic swoja duza
        nadwage ktora juz byla prawie otyloscia :(.

Tak jak poprzedniczka polecam MJ to nie dieta to ustalanie samemu ze soba
        regul, ze jesz a nie opychasz sie :).

• Gość: Cass Re: Dieta Kopenhaska vs Głodówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 10:13
      Zgadzam się z dziewczynami! Stosowałam dietę Kopenhaską i schudłam 7 kilo, przy
      czym zaczęły wypadać mi włosy, paznokcie sie rozdwajały, a krew z nosa leciała
      dzień w dzień. Po diecie wróciłam do poprzedniego stylu odrzywiania i przytyłam
      10 kg!!! Utrata wagi to nie cudowne diety to styl życia i odrzywiania się! Teraz
      zmieniłam styl jedzenia, od listopada zeszłego roku schudłam prawie 20 kg.
      stosując dietę 1000 kalorii, teraz, aby utrzymać uzyskaną wagę zmieniłam styl
      żywienia: stosuję dietę niełączenia, nie jem smażonego, słodkiego i po 18:00!
      Działa. NIe chodzę głodna (a ziemniaczki wcinam kilogramami z buraczkami...
      uuuuwielbiam - oczywiście bez mięska i sosiku!). Teraz powolutku spada mi gram
      za gramem (jeszcze chciałabym zrzucić 8 kg. :)
      Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Dieta Kopenhaska vs Głodówka IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 14.09.05, 00:20
        Hmm, nie sadzilam, ze moga byc takie efekty tej diety. Z jadlospisu nie wydaje
        sie ona taka straszna - sa jakeis witaminki, jakis tluszcz. No i to chyba
        zdrowsze niz glodowka...? Zastanawiam sie, czy sprobowac, nigdy zadnej diety
        nie stosowalam. Po wakacjach w USA troche przytylam, chcialabym szybko wrocic
        do swojej wczesniejszej wagi. Problem w tym, ze podchodze do wszystkiego
        sceptycznie i jak nie widze efektow - nie mam silnej woli, rezygnuje. A jesli
        faktycznie po 13 dniach zauwazylabym roznice, to wiedzialabym, ze jednak cos
        dziala, wiec zrezygnowalabym ze slodyczy, ktore zawsze wcinam tlumaczac sobie,
        ze pewnie i tak ich brak nie zrobilby zadnej roznicy. ;)

PS
        Czy czerwona herbata nie ma dzialania rpzeczyszczajacego? Czy mozna ja pic
        zazywajac tabletki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka