Dodaj do ulubionych

Jak wybielić zęby

03.09.05, 22:41
Proszę o poradę jak skutecznie, ale naturalnie (jestem w ciąży) wybielić
zęby. Będę bardzo wdzięczna za sprawdzone pomysły.
PS. Ciekawe to forum. Dzis trafilam pierwszy raz:)
Obserwuj wątek
    • b.szczelna Re: Jak wybielić zęby 27.10.05, 09:33
      up!
    • bzzzk Re: Jak wybielić zęby 08.01.06, 15:47
      kurczę, wydawało mi się, że jakiś wątek na temat wybielania był, ale nie mogę
      go znaleźć, a też mnie to ciekawi, więc podnoszę ten...
      może komuś udało się nieco wybielić zęby? bez przesady oczywiście, na tyle, na
      ile da się to naturalnie zrobić:)
      pzdr.
      • asiabed Re: Jak wybielić zęby 08.01.06, 16:31
        Gdzies czytalam, ze komus troche na ten problem pomogl proszek z sody
        oczyszczonej i imbiru suszonego. Tylko uwaga dla wrazliwych dziasel - soda
        troche moze podrazniac...
        Mysle jednak, ze wiele zalezy od charakteru przebarwien. Takie po kawie,
        papierosach, herbacie chyba latwiej usunac, niz np takie po antybiotykach....

Nie wiem czy czasem glinka (pasta glinkowa) nie dziala troche wybielajaco.
        czytalam takze, ze sok z cytryny pomaga wybielic zeby - ale boje sie jednak, ze
        jest zbyt inwazyjny jesli chodzi o szkliwo i dluzsze jego stosowanie moze to
        szkliwo troche naruszac...
        • bzzzk Re: Jak wybielić zęby 10.01.06, 12:22
          no właśnie, ciekawe jak to na szkliwo oddziaływuje... też wyczytałam wczoraj, w
          książce o ziołach, że należy pocierać zęby skórką cytryny. albo truskawką, a
          najlepiej poziomką, no ale to za jakiś czas dopiero;)
          próbowała któraś w Was cytryny do tego celu?
          pozdrawiam
          • paczus7 Re: Jak wybielić zęby 13.01.06, 15:48
            O z cytryną to trzeba uważać,bo niszczy szkliwo.Wiem co mówię(piszę),bo
            nałogowo jem cytryny ;P i szkliwo już nie mam...miałam nakladana taka specjalna
            warstwę na zęby,ktora szkliwo zastępuje.Dentystka kazała mi przestać je
            zadać,no ale co nałóg to nałóg :)
            • mgielka83 Re: Jak wybielić zęby 13.01.06, 22:15
              byłam kieedyś w podstawówce w szpitalu, i byla w nim dziwewczynka co tez
              nalogowo wcinała:) koło 12 lat. Lekarz delikatnie sugerował zeby do kg dziennie
              sie "ograniczała" hehe.
            • asiabed Re: Jak wybielić zęby 13.01.06, 22:38
              mialas zeby pokrywane lakierem fluorkowym?
              • paczus7 Re: Jak wybielić zęby 13.01.06, 23:05
                Przyznam się,że nie pamietam jak to się nazywało ale miało zastąpić szkliwo
                więc moze tak jak napisałaś.Jest w miarę trwałe,bo juz dwa lata minęły i
                jeszcze sie trzyma:-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka