Dodaj do ulubionych

Vichy, La Roche, Avene...

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.09.02, 11:01
Które kosmetyki lepsze? Czy ktos widzi róznicę?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 11:05
      Vichy jest do skóry zdrowej; Avene i LRP mają również preparaty do skóry
      problemowej, chorej.
      • Gość: magamaga Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: *.ost-poland.com.pl 05.09.02, 11:07
        La Roche walkuje sie na skorze (jak wiekszosc kremor TEGO koncernu). Na kremy
        Avene nigdy nie probowalam nakladac makijazu, wiec nie wiem, czy sa pod tym
        wzgledem lepsze.
        • Gość: Kim Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: 213.77.91.* 05.09.02, 11:11
          Na mojej skórze i LRP, i Avene zachowują się dobrze. Na Avenie Hydrance Legere
          supper trzyma się makijaż, zresztą jest to chyba najlepszy krem nawilżający
          jaki znam (potwierdziłam to ostatnio badaniem skóry).
          LRP ma raczej kosmetyki do cery mieszanej i tłustej, natomiast Avene działa
          łagodząco.
          Kremów Vichy polecić nie mogę, bo jestem na nie uczulona, więc nie wiem, jak
          działają na "zdrowej" skórze.:-)
          • Gość: em Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: 62.148.83.* 05.09.02, 11:55
            Uważam, że kremy LRP i Avene to dobre kremy
            z wyjątkiem Effaclaru i Cleanance K nic mi się nie wałkowało - a te akurat to
            nie są kremy stworzone pod makijaż, ich główny cel jest inny
            chyba coś pokręciłaś lub źle dobrałaś krem
            o kremach Vichy nie mam zdania
        • Gość: justy Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 11:54
          Z tym wałkowaniem się kremów to raczej kwestia indywidualna: z LRP stosowałam
          EffaclarK, Toleriane, Hydraphase XL, Anthelios XL i mimo że mam mieszaną cerę
          nic mi się nie wałkowało. Z Avene wałkował się krem matujący, ale już emulsja
          Ystheal już była OK pod tym względem. Najlepiej poprosić o próbkę i samemu
          sprawdzić.
          • Gość: magamaga Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: *.ost-poland.com.pl 05.09.02, 12:54
            Z LRP mialam Hydraphase XL a teraz mam EffaclarK. Pierszy walkowal sie
            koszmarnie, wiec uzywalam go tylko na wakacjach w gorach dla ochrony przed
            sloncem. Effaclar stosuje na noc, nie pod makijaz, ale wystarczy potrzec
            policzek zeby stwierdzic, ze zostawia na twarzy warstwe, ktora sie nie wchlania
            i mozna ja zwalkowac. Jesli walkuje sie tak delikatny preparat jak Effaclar, to
            pozostale kremy prawdopodobnie tez. Dotyczy to tez kremow Lancome i Loreal.
            Mysle o kremie Biothermu na dzien, Hydra-Detox do cery mieszanej, ale boje sie,
            ze bedzie to samo, to jeden koncern. Moze ktos ma jakies doswiadczenia w tym
            wzgledzie?
            • damona Re: Vichy, La Roche, Avene... 05.09.02, 13:04
              Gość portalu: magamaga napisał(a):

> Z LRP mialam Hydraphase XL a teraz mam EffaclarK. Pierszy walkowal sie
              > koszmarnie, wiec uzywalam go tylko na wakacjach w gorach dla ochrony przed
              > sloncem. Effaclar stosuje na noc, nie pod makijaz, ale wystarczy potrzec
              > policzek zeby stwierdzic, ze zostawia na twarzy warstwe, ktora sie nie
              wchlania
              >
              > i mozna ja zwalkowac. Jesli walkuje sie tak delikatny preparat jak Effaclar,
              to
              >
              > pozostale kremy prawdopodobnie tez. Dotyczy to tez kremow Lancome i Loreal.
              > Mysle o kremie Biothermu na dzien, Hydra-Detox do cery mieszanej, ale boje
              sie,
              >
              > ze bedzie to samo, to jeden koncern. Moze ktos ma jakies doswiadczenia w tym
              > wzgledzie?

walkowanie to sprawa indywidualna, mi np. Hydraphase XL sie walkowal ale
              EffaclarK, Toleriane, Effidrate juz nie.
              kremy Lancoma tez mi sie walkowaly.
              • Gość: ania Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: 217.98.124.* 05.09.02, 13:40
                Kiedyś zapytałam konsultantkę Vichi o to wałkowanie(dot.Reti C) i
                powiedziała , że albo daję kramu za dużo albo jest on dla mnie zbyt
                intensywny....nie wiem,ale tak samo jest z maseczkami Minerały Daxa nigdy sie
                nie wchłaniają do końca(nawt po zebraniu chusteczką nadmiaru) a maseczka
                nawilżająca Avene wchłania się kompletnie.
              • Gość: koralik Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 05.09.02, 13:49
                gdy tylko zdradze Avene, wracam po tygodniu skruszona i przyrzekam sobie, ze
                juz nigdy wiecej zadnych eksperymentow
                uzywam z wielkim zadowoleniem: wody w sprayu, bezzapachowy "zmywacz" do
                zmywania twarzy bez wody, bezzapachowy krem CPI, krem nawilzajacy Hydrance
                Legere, maseczke nawilzajaco-kojaca
                bubel Avene: podklad oil-free
                z LRP mam Hydraphase XL - super nawilza i zmiekcza skore, nic sie nie walkuje
                z Vichy - mam same najgorsze wspomnienia (oprocz mleczka do opalania) - dzieki
                Bogu probki Vichy sa ogolnodostepne

Koralik
                • Gość: em Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: 62.148.83.* 05.09.02, 14:19
                  Gość portalu: koralik napisał(a):

> gdy tylko zdradze Avene, wracam po tygodniu skruszona i przyrzekam sobie, ze
                  > juz nigdy wiecej zadnych eksperymentow
                  > uzywam z wielkim zadowoleniem: wody w sprayu, bezzapachowy "zmywacz" do
                  > zmywania twarzy bez wody, bezzapachowy krem CPI, krem nawilzajacy Hydrance
                  > Legere, maseczke nawilzajaco-kojaca
                  > bubel Avene: podklad oil-free
                  > z LRP mam Hydraphase XL - super nawilza i zmiekcza skore, nic sie nie walkuje
                  > >
                  > Koralik
                  potwierdzam wszystko co napisała Koralik, zamiast Legere używałam Rich
                  Ceanance K i Effaclar K zostawiają warstewki, ale sa raczej do użytku
                  specyficznego, kuracja, na noc

• Gość: Trishna Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.09.02, 16:34
      Wynika z tego że najmniejszym powodzeniem cieszy się Vichy...
      • Gość: agul Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: *.pl 05.09.02, 16:39
        A ja właśnie najbardziej lubię vichy:0) Moim zdaniem niektóre produkty są
        bezkonkurencyjne, chociażby seria do oczyszczania purete thermale z boskim
        peelingiem i tonikiem, D-stock - najlepszy preparat na rynku na cellulit, seria
        reti-c a zwłaszcza krem pod oczy i zakupione ostatnio za namową Heleny kremy
        Vitabolic, co prawda użyty dopiero raz, bo czeka na chlody, ale już wiem, że
        extra. Z avene nie lubię nic poza wodą termalną, a la roche posay jak dla mnie
        mógłby poza effaclarem nie istnieć.
        • Gość: Kaja Re: agul IP: 217.11.141.* 05.09.02, 16:44
          czy mogłabyś napisać dużo o tym peelingu Vichy, niedawno kupiłam maseczkę
          oczyszczającą i zastanawiam się nad peelingiem
          czy używałaś maseczki nawilżającej Vichy?
          • Gość: agul Re: agul IP: *.pl 05.09.02, 16:53
            Nie, maseczki nie używałam. Co Ci napisać o peelingu? Jest bardzo delikatny,
            tak, że można używać chyba nawet kilka razy w tygodniu, ładnie pachnie i buzia
            jest fajna po nim - gładka i taka.. hmm.. mięciutka:>
            • Gość: Kaja Re: agul IP: 217.11.141.* 05.09.02, 17:05
              a czy jest enzymatyczny?
              • kotmanka Re: Vichy 05.09.02, 17:14
                mi jakos najbardziej pasuje vichy, mysle ze maja najbardziej "zaawansowane"
                kosmetyki - chocby RetiC, czy ten DStock, uwielbiam tez ich zapach
                Avene niezbyt mi odpowiadalo to co wyprobowalam, czyli krem SPF 60 ktory jest
                totalnie tlusty i ciezki (no ale moze przez ten filtr), poza tym taki kremik
                odzywczy na noc, przyjemny ale nic specjalnego....tu sa ogolnie tansze niz Vichy
                a LRP w ogole niedostepne wiec nawet nie moge wyprobowac:((((
              • Gość: agul Re: agul IP: *.pl 05.09.02, 17:21
                Nie, nie jest. Ma drobniutke granulki.
        • Gość: ania Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: 217.98.124.* 06.09.02, 09:24
          czy Vitabolic nie jest czasem Lancom'a???
          • agul1 Re: Vichy, La Roche, Avene... 06.09.02, 09:35
            Upppsss...:> No jasne, że lancome, jakoś się tak rozpędziłam, że wydawało mi
            się, że ogólnie o dobrych kremach piszemy;-)
        • Gość: Helena Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: *.waw.cdp.pl 06.09.02, 14:56
          Gość portalu: agul napisał(a):

> seria
          > reti-c a zwłaszcza krem pod oczy i zakupione ostatnio za namową Heleny kremy
          > Vitabolic, co prawda użyty dopiero raz, bo czeka na chlody, ale już wiem, że
          > extra.

Reti C jest naprawde swietny - ja mam pod oczy + "nocnik" :-)) i chwale, jak
          widac szczerze. Agul, ciesze sie, ze Vitabolic Ci pasi, naprawde jest
          bezkonkurencyjny, ale trzeba poczekac na chlody, bo teraz przy tlustej skorze
          jest dla mnie przyciezki.
          H.
    • Gość: elve Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: *.netland.gda.pl 05.09.02, 17:58
      woda termalna - ponoć najlepsza Avene, ja sobie ją chwalę, ale nie używałam
      innych
      lakier do paznokci - Vichy jest fatalny!
      • Gość: justy Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 22:58
        Chyba lakier La Roche Posay ?
        • Gość: elve Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: *.netland.gda.pl 06.09.02, 00:30
          tak, oczywiście, chodziło mi o LRP :)
          O Vichy nie wiem NIC.
          • Gość: Kim Re: Vichy, La Roche, Avene... IP: 213.77.91.* 06.09.02, 15:20
            Z wód termalnych polecam LRP. Wypróbowałam wszystkie poza Ivostinem i jednak
            LRP najlepiej mi służy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka