Dodaj do ulubionych

Czerwona herbata

IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 13.09.05, 18:45
Słyszałam ze czerwona herbata jest rakotówrcza inni natomiast twierdzą
odwrotnie . Co o tym myślicie prosze o info , bo trochę się zamrtwiałm gdyż od
niedawna pije te herbate i rozważam możliwosc pzrerwania jej dalszej konsumpcji.
Obserwuj wątek
    • Gość: nina Re: Czerwona herbata IP: 212.182.94.* 13.09.05, 19:10
      no coś Ty..rakotwórcza?? pierwszy raz słysze...wydaje mi się, że ma działanie
      dokładnie odwrotne...i wogole jest bardzo zdrowa.
      • marghot Re: Czerwona herbata 13.09.05, 19:54
        ja również slyszałam jedynie o jej dobrym wpływie na nasz organizm, ponoć jest
        pomocna przy różnych dietach.
        • Gość: alicja Re: Czerwona herbata IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 13.09.05, 20:34
          a co myslicie op herbacie zielonej? nie jest zdrowsza?
          • justa_79 Re: Czerwona herbata 16.09.05, 11:17
            zależy na co. zielona herbata zawiera mnóstwo antyutleniaczy. a jeśli chcesz
            się odchudzić, to lepsza czerwona. z tym działaniem rakotwórczym to chyba znowu
            jakaś plotka, nic o tym nie słyszałam. poproszę linka do badań :)
            • Gość: Nessie Re: Czerwona herbata IP: *.acn.waw.pl 16.09.05, 13:57
              Coś było o tym, że mocno podrażnia żołądek, pita w zbyt dużych ilościach (ale
              linków do badań nie mam, słyszałam na zasadzie że 'Goździkowej siostry męża
              kuzyna sąsiadka powiedziała" :) O powodowaniu raka nic nie wiem, ale co w
              dzisiejszych czasach NIE jest 'podobno rakotwórcze'?
              • marghot Re: Czerwona herbata 16.09.05, 14:04
                co to znaczy "w zbyt dużych ilościach"??
                Są to 3 szklanki/filiżanki, 3 litry czy może 33 litry dziennie?
                jakieś takie podejrzane te wieści mi się wydają
                • Gość: Nessie Re: Czerwona herbata IP: *.acn.waw.pl 16.09.05, 14:25
                  No toć przecież piszę, że słyszałam niedokładnie i niejasno z niepewnego źródła!
          • orientalna zielona herbata jest the best 16.09.05, 19:00
            Przywiozłam ją sobie ostatnio z Japonii i po prostu jestem uzależniona od
            niej.To nie to samo co zielone herbaty kupowane w Polsce:(Zielona herbata
            oczyszcza organizm i powinno sie ją pić szczególnie rano,żeby całe pózniejsze
            jedzenie zostało lepiej strawione.
            • Gość: magdusia Re: zielona herbata jest the best IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 24.09.05, 12:37
              powiedzcie zielona herbata w jakich ilosciach powinna byc pita?
              • Gość: sib Re: zielona herbata jest the best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 14:24
                najlepiej pić dokładnie tyle, na ile się ma ochotę; takiej herbaty, na którą
                się ma ochotę ;)
                • Gość: anka czy czerwona herbata dziala przeczyszczajaco??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 17:07
                  • justa_79 nie n/t 26.09.05, 10:46

• justa_79 Re: zielona herbata jest the best 26.09.05, 10:53
                badania wykazują, iż długość życia rośnie wraz z ilością wypijanej zielonej
                herbaty, uwzględniono ilości 3-10 filiżanek (ok. 180 ml) dziennie; zależność ta
                była bardziej widoczna u kobiet niż u mężczyzn.
                • Gość: gokia Re: zielona herbata jest the best IP: 85.128.68.* 26.09.05, 11:03
                  Czytałam gdzieś, że robiono badania wśród Japonek, które w odróżnieniu od
                  większości swoich rodaczek nie pijały zielonej herbaty. U większości tych kobiet
                  znaleziono guzki w piersiach.
                  W Japonii nie przeprowadza się nawet okresowych badań profilaktycznych pod kątem
                  raka piersi, bo występuje bardzo rzadko. Przypisuje się to dobroczynnemu
                  działaniu zielonej herbaty. Chociaż to pewnie zasługa również bardzo zdrowego
                  sposobu odżywiania i ogólnie trybu życia.
                • gosica37 Re: zielona herbata jest the best 26.09.05, 11:03
                  Pare "zielonych linkow":D

www.herbaciarnia.pl/
                  www.nsik.com.pl/archiwum/133/a19.html
                  www.oxalis.pl/oherbkaw/zielona.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka