Dodaj do ulubionych

co na wypadanie wlosow?

IP: *.dcu.ie / *.dcu.ie 20.09.05, 14:02
hej,

licze na rade tych, ktore mialy ten sam problem. Wypadaja mi wlosy, przyczyna
jest stres. czy wiecie co pomaga? Prosze o rade.

Jeszcze jedno pytanie, moze naiwne, ale... czy wlosy odrasataja jak wypadna,
czy wypadaja i juz sie tam nie pojawia?

dzieki

Aga
Obserwuj wątek
    • kasia788 Re: co na wypadanie wlosow? 20.09.05, 14:24
      słyszałam o odzywce do włosów "derkos-VIHI",jest on bardzo dobra ale niestety
      droga ok 100 zł. Ja na wypadanie włosów biore w tej chwili skrzypovite.Są to
      takie tabletki ze skrzypu i pokrzywy.Juz mniej mi wypadają, paznokcie tez mi
      sie wzmocniły.
    • iwka901 Re: co na wypadanie wlosow? 20.09.05, 14:26
      Ja biorę Silicę, bardzo mi wypadały włosy po porodzie.
      a teraz odrastają - u nasady i z boków mam pełno krótkich włosów, które sterczą
      dosłownie- wygląda jakbym obcięła grzywkę na długośc 2 cm
      • Gość: aga Re: co na wypadanie wlosow? IP: *.dcu.ie / *.dcu.ie 20.09.05, 14:31
        hej,

dziekuje za odpowiedz, wpadlam w panike,.. stresowalam sie, ze mi wypadaja a
        przyczyna jest stres z innego powodu wiec tak w kolko,.. jak tylko zagladnelam
        w lustro.

Pociszacie mnie ze odrastaja - ale - jak to sie wlasciwie dzieje, ja myslalam,
        ze wypadaja na amen, z cebulka? Moze ktos wie?

Pozdrawiam,

Aga
    • Gość: Iza Humavit + czarna rzepa na głowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:34
      Humavit wychodzi najbardziej ekonomicznie - ok. 10 zł za 100 - 150 tabletek
      (zależnie od rodzaju). Jest w kilku odmianach - czysty (czyli drożdże), z
      witaminami, z magnezem. Właściwie wszystko jedno, który kupisz, zwróć tylko
      uwagę którego jest więcej. Do tego tonik z czarnej rzepy na skórę głowy -
      kiedyś moja mama sama kupowała rzepę, tarła i wyciskała sok, teraz całe
      szczęście można kupić gotowe preparaty - Farmona robi Seboravit, są też
      inne...
      • Gość: aga Re: Humavit + czarna rzepa na głowę IP: *.dcu.ie / *.dcu.ie 20.09.05, 14:52
        Iza, dzieki,

mieszkam za granica i poprosilam mame o szampon i odzywke z rzepy. Tu o niczym
        takim nie slyszeli. Mam nadzieje, ze mozna dostac te tabletki bez recepty.
        Jeszcze raz dzieki,

aga
        • Gość: Iza Re: Humavit + czarna rzepa na głowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 15:30
          Tak, Humavit jest bez recepty bo to preparat naturalny. A ten preparat z rzepy
          najlepiej kupić w aptece lub zielarni, bo to nie ma być szampon (chociaż też
          są, nie wiem jak z ich skutecznością), tylko płyn/tonik do wmasowania w skórę
          głowy. Wiem na pewno o tym Seboravicie Farmony, bo sama go miałam, ale są
          pewnie i inne produkty. Słyszałam też o preparacie Seboradin Niger...Ważne żeby
          zawierały sok z rzepy. Aha, i uprzedzam, że on trochę śmierdzi i może szczypać
          w głowę. Daje jednak efekty, więc polecam.
          • Gość: Aga-do Izy Re: Humavit + czarna rzepa na głowę IP: *.dcu.ie / *.dcu.ie 20.09.05, 16:19
            Iza, wielkie dzieki za pomoc,

sciskam serdecznie,

Aga
          • Gość: justy Re: Humavit OT IP: 213.241.34.* 21.09.05, 10:06
            > Tak, Humavit jest bez recepty bo to preparat naturalny.

tak zupełnie off-topic: co z tego, że naturalny? mnóstwo trucizn jest
            naturalnych, chociażby strychnina....
      • iwka901 Re: Humavit + czarna rzepa na głowę 21.09.05, 09:05
        Wlaśnie Humavit się nie za bardzo opłaca- trzeba brać do 12 tabletek na dobę,
        wystarcza na 3 tyg, a kosztuje niby mało 10 zł za 100/200 tabl, natomiast Silica
        kosztuje 26 zł /100 tabl i wystarcza na 3 miesiące kuracji, bo zażywa sie 1 na
        dobę. Ale oczywiście Humavit tez warto zażywać. Warto tez przyjrzeć się swojemu
        odżywianiu:-)))))
    • Gość: gosia Re: co na wypadanie wlosow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:10
      A ja polecam ampułki Vichy do wcierania w skóre głowy, zawsze mi pomagały
      podczas wypadania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka