Gość: karolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:05 OSTATNIO OGLADAŁAM PYTANIE NA SNIADANIE I TAM SŁAWNE WIŻAZYSTKI MÓWIŁY ZE TERAZ SA MODNE NATURALNE I NIE FARBOWANE WŁOSY!CZY TO PRAWDA/? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? 04.10.05, 12:13 a jak mam co drugi włoś siwy - to też modne, czy może nieestetyczne ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? 04.10.05, 12:19 co to za jakaś nowa moda na krzyczenie na forum? wszystkie osoby na neostradzie zakładające wątki - proszę wyłączyć capslocka ;P Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? 04.10.05, 13:12 Ja takie mam-nigdy nie farbowałam, bo nie mam takiej potrzeby. jestem zadowolona ze swojego koloru a niektórzy znajomi są zaskoczeni jak mówię, że to moje naturalne:) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot najgorsze 04.10.05, 13:16 wg mnie jest czekanie, aż na cąłej długości włosy będą naturalne. Oczywiście ścięcie na jeża jest wyjściem w tej sytuacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: najgorsze 04.10.05, 13:19 Ewentualnie pofarbowanie tego co odrasta zblizonym do naturalnego....ale taki niełatwo znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_rozia balayage 04.10.05, 13:51 na siwe włosy balayage to chyba niezbyt dobry pomysł... myślę że raczej kolor i refleksy, a naturalne włosy zawsze jak ładne to będą modne!! Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatryx Re: najgorsze 04.10.05, 14:23 Mi się udało. Wszyscy dziwią się, że mam 6 cm odrost. Już nie moge doczekać się, kiedy na cal.ej długości będą naturalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women farbowanie 04.10.05, 14:25 w Paryzu chyba modne jest niefarbowanie wlosow!prawie nie widzialam tam blondynek,a dziewczyny maja piekne naturalne/zwykle dlugie/wlosy,tylko jak raz sie zaczelo farbowac,trudno potem przestac:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leilaani Re: farbowanie IP: *.icpnet.pl 04.10.05, 14:43 ja się troche naczekałam aż mi zupełnie zeszły farbowane kosmyki ale było warto! wcześniej rozjaśniałam włosy,a że mój naturalny odcień włosów to również blond, różnica koloru pomiędzy odrostami a rozjaśnionymi włosami nie była aż tak bardzo widoczna. za to ogromna różnicą było to, że naturalne włosy były o niebo ładniejsze, zdrowsze i gładsze dlatego życze wszystkim zapuszczającym naturalne kosmyki, żeby wytrwały w postanowieniu bo naprawde się opłaca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: farbowanie IP: *.krak.tke.pl 04.10.05, 14:48 Ja nie farbuję - naturalne jest piękne samo w sobie. A jak ktoś ma siwiznę to moim zdaniem dodaje mu pewnej powagi. Trzeba siebie zaakceptować taką jaką się jest. Na pewno farby nie są zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot odnośnie powagi 04.10.05, 14:52 hihi w wieku lat 32 nie za bardzo chcę, aby siwe wlosy (których jest zapewne ok. 50%) dodawąły mi powagi ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: odnośnie powagi IP: *.elk.mm.pl 04.10.05, 17:21 Farbowanie farbowaniu nierówne,niestety już od 25 roku życia mam siwe włosy, teraz po 30 głowa byłaby zupełnie siwa, gdyby nie farbowanie. Jednak farbuję na kolor taki, jaki miałam nim zaczęłam mocno siwieć. Nawet fryzjerka była zdziwona,że mam farbowane włosy,są bardzo naturalne. Po prostu tak dobieram farbę, by włosy wyglądały "jak swoje",nigdy nie miałam etapu zachwytu nad pasemkami czy balejażem,podoba mi się jeden kolor włosów na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: odnośnie powagi IP: *.acn.waw.pl 05.10.05, 20:57 > Farbowanie farbowaniu nierówne,niestety już od 25 roku życia mam siwe włosy, te > raz po 30 głowa byłaby zupełnie siwa, gdyby nie farbowanie. Jednak farbuję na k > olor taki, jaki miałam nim zaczęłam mocno siwieć. Nawet fryzjerka była zdziwona > ,że mam farbowane włosy,są bardzo naturalne. To tak jak ja! Nigdy np. nie rozjaśniałam, trzymam się własnej 'tonacji' i robię tylko różne wariacje na temat średniego brązu :) Moje własne włosy niestety też już coraz bardziej siwe, a przy tym odcień wyjściowy nieciekawy - szaromyszaty brązo-blond z szarozielonkawym połyskiem. No kosmitka po prostu ;) Wolę siebie z leciutka poprawioną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga85 Re: odnośnie powagi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 11:46 mi rownież podobają się włosy ufarbowane na jednokity kolor. niedawno bylam u fryzjerki, zeby sobie podciąć i pofarbować to kobieta byla w szoku, ze nie chce balejażu (wszystkie pracownice zakalu mialy balejaż, a 75% mojego miasta tez w nich pomyka)... nie pojde juz wiecej do niej. bo pofarbowala mi na o wiele za ciemny i sciela tak, ze po tygodniu wygladalam pozal sie boze. teraz wlosy odrosly, kolor sie spral i wygladam jakbym miala naturalne wlosy na celej dlugosci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: farbowanie 05.10.05, 09:29 Gość portalu: kobietka napisał(a): > Ja nie farbuję - naturalne jest piękne samo w sobie. zwłaszcza nieokreślony, szary mysi blond ;p > Trzeba siebie zaakceptować taką jaką się > jest. przereklamowane stwierdzenie. należy zmienić co się da, a dopiero co się nie da pokochać. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: farbowanie 05.10.05, 10:56 kragmel napisala:należy zmienić co się da, a dopiero co się nie da > > pokochać. o to to!bardzo madra wypowiedz.odchudzajmy sie,malujmy,kremujmy-jesli tylko tego potrzebujemy,jezeli to sprawi,ze bedziemy piekniejsze,czy bardziej zadowolone,a to czego nie da sie poprawic pokochajmy,a nie od razu siadajmy i mowmu"taka Bog mnie stworzyl wiec wchlone jeszcvze te5 paczkow,co tam!" Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Do Kleopatryx :)))))) 05.10.05, 09:31 6 cm odrost masz? A ile maja całe Twoje włosy?:))) Bo ja choroba mam 35 cm włosa, to wolę nie myśleć ile to trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatryx Re: Do Kleopatryx :)))))) 05.10.05, 13:01 Ja też mam gdzieś tyle :))) Poczekam ze 2 lata. Jem radical, stosuję maseczki itp, aby przyspieszyć porost włosów, a jesli nie przyspieszyć to przynajmniej wyhodować obłędnie zdrowe odrosty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Do Kleopatryx :)))))) 05.10.05, 18:24 A długo już chodujesz te 6 cm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jehonala Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.atol.com.pl 05.10.05, 09:19 Ja mam niefarbowane włosy, w dodatku - o zgrozo! - kilkanaście siwków, które mi nie przeszkadzają i nic z nimi nie robię. To nie kwestia mody (moda zwykle trwa jeden sezon a nie 27 lat:), tylko tego, że farbowane włosy mi się nie podobają. Po wielu latach farbowania zwykle są sztywne, szorstkie i najczęściej w nieciekawych kolorach. Niewykluczone, że jakieś znudzone lalunie wymyśliły sobie "a teraz rozpropagujemy modę na naturalne włosy, tego jeszcze nie było". Tylko po co ten krzyk? Nadludzkim wysiłkiem woli można z farbowanych zrobić naturalne;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? 05.10.05, 11:17 ja farbowałam włosy w okresie liceum, tzn. 3-4 klasa. Pozniej mi przeszło, przekonałam się ze w naturalnym kolorze mi najlepiej, a wypróbowałam wszystko: od blondu po czerń, przez brazy i rudości. Kolory jednolite i pasemka:-)) Włosy sobie zniszczyłam, pomimo dobrych farb, odp. pielegnacji po i tak nie były takie jak teraz. Mam 25 lat i troszke siwych włosow, ktorych nie wiedac,ale za kilka lat pewnie jednak siegne po farbę, bo bycie naturalna siwa babulenka w wieku lat 30-stu mnie nie przekonuje jednak:-) bede jednak farbowała na kolor mozliwe zblizony do naturalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golaaa Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.KSZ.K.pl 05.10.05, 19:33 Ja przestałam farbować w listopadzie zeszłego roku, po tym co zrobiła mi na głowie fryzjerka (miały być pasemka a był koszmar jakiś)Dziś zostały mi tylko rozjaśnione koncówki, które i tak ściemniały więc nie widać odrostów,przyzwyczaiłam się do naturalnego koloru, a farbowałam włosy od 7 lat, no proszę i nawet mi się udało byc trendy;)zupełnie nie świadomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pofarbowana Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 21:49 Siwizna mężczyznom dodaje uroku, kobiety niestety ZAWSZE postarza. Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? 06.10.05, 12:18 Mężczyzn też postarza. Nie powiesz mi, że siwy 25-latek wygląda młodo, ale urokliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? 06.10.05, 12:36 Bo to jest ten soposób myslenia, wg którego siwizna, zmarszczki, wielki brzuch, obwisłe ramiona itp mężczyznom dodaje uroku, a kobiety sa od razu starymi babami...Kobieta w ogóle nie ma prawa mieć ponad 25 lat, mąężczyzna może być uroczym 60 latkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem@ Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:10 Niestety kochana takie są prawa natury i nic nie poradzisz, żebyś nie wiem jak długo się samoprzekonywała to i tak z siwymi włosani będziesz wyglądać żle, a Twój rówieśnik interesująco;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 06.10.05, 13:46 Mieszkałam przez jakiś czas w Szwajcarii i tam wsród zamożnych kobiet była moda (a moze taka filozofia życia) na naturalny wygląd- nie farbowały zazwyczaj włosów, ale wyglądały dobrze. Miały włoski fajnie obcięte, zadbaną cerę, ubrania dobrej jakości (i we własnym indywidualnym stylu). Ale co kraj, to obyczaj. Ja nie farbuje juz od kilku lat i jestem bardzo zadowolona- wlosy są w lepszym stanie, zdrowo wygladają i ich naturalna kolorystyka najbardziej do mnie pasuje. ...a jaka wygoda- nie musze pamietac o comiesiecznym farbowaniu (no i kwestia finansowa...) :) Moja mama natomiast farbuje i wygląda lepiej (i młodziej) niż jak nie farbowała. Wiec wg. mnie jest to indywidualna kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.4web.pl 06.10.05, 14:30 Niestety kochana- farbowanie włosów nie ma nic wspólnego z jakimikolwiek prawami natury, a tylko i wylacznie z przemysłem chemicznym. Znam kobiety , które w farnbowanych włosach wyglądaja tak obrzydliwei, ze siwe włosy niewątpliwie dodałyby im uroku o 100% większego niż u ich łysych, interesujących rówiesników płci męskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.4web.pl 06.10.05, 14:32 dodam tylko, że w ogóle włosy zaczeto farnbować raptem...uwaga ...50 lat temu!!! Wczesniej nie było po prostu trwałej farby poza chną, która siwizny zazwyczaj nie chwyta:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem@ Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:40 Farbowanie oczywiście nie ma nic wspólnego z prawami natury i nic takiego nie pisałam. Natomiast faktem niezaprzeczlnym jet, że mężczyźni na ogół (zawsze są wyjątki) starzeją się lepiej niż kobiety. Szpakowaty zadbany pan po 40-ce to jeszcze łakomy kąsek na rynku damsko-męskim. Zadbana 40-letnia siwiejąca pani już nieco mniej, delikatnie to ujmując;) Nie mówię , że mi to odpowiada, ale tak po prostu jest i teorie o równości płci nic tu nie zmienią, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.4web.pl 06.10.05, 14:50 Monika Olejnik ma 49 lat. Wyglada na babcię? To nie tylko włosy o tym decydują na szczęscie :) dodam tylko, że o wiele więcej spotyka się obecnie łysawych albo już wyłysiałych po 40-stce i to niestety już prawo natury...Z roku na rok widzę coraz więcej łysiejących wcześnie facetów, a nie było tak jeszcze w pokoleniu mojej matki...Są i kobiety 25 letnie, które mają srebrne pasemka, a nie amienia to faktu, ze są łakomym kąskiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem@ Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:54 Monika Olejnik może nie wygląda na babcię, ale na "dzidzię piernik" to zdecydowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.4web.pl 06.10.05, 16:07 W takim razie chciałabym, aby 3/4 50 letnich kobiet w Polsce wygladao jak dzidzia-piernik. Natomiast obecnie 3/4 Wygląda raczej jak seksi żółty blond z czarną brwią albo farbowana ruda, kształt- komoda 96 kg w szarej garsonce z niesmiertelnym kołnierzykiem wycietym w trójkacik i kolczyki z koralem, niestety...I wole , naprawdę wolę, kiedy kobiety po 40-stce noszą sie tak jak powinny - młodo. U nas postarza sie uz kobiety 25 letnie na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem@ Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 16:10 Zastanawia mnie z jakiego zakątka Polski piszesz bo ja w swoim otoczeniu nie obserwuję podobnych zjawisk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.4web.pl 06.10.05, 16:16 Z samiutkiego centrum Polski, miasto , stolica regionu. Ja owszem - obserwuję:) Dodam, że nie mieszkam, wbrew przypuszczeniom, w slumsach:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem@ Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 16:22 To jakiś dziwny region;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathy Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:31 A skąd takie informacje? Włosy farbowano już w starożytności i to z dobrymi efektami. A w XIX w. zaczął się rozwój farb chemicznych - fakt, że efekt był ponoc nienaturalny i widoczny, ale tak bywa i dziś. Także kobiety (i mężczyźni też) włosy farbują oda daaaaawna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.4web.pl 06.10.05, 16:02 Farba naturalna to henna albo kaolin. Nie ma to nic wspólnego z chemią , która dziś jest stosowana w farbach, nie mówiąc o tym, że jej działanie jest dośckrótkotrwałe. A w XIX-stym wieku kobieta z pomalowanymi farbą włosami - która to farba często zmywała się i spływała od zwykłego potu- była synonimem jednego. Prostytutki.Nazywało sie je zresztą w Anglii właśnie kobietami z rudumi włosami(ruda była najpowszechniejszą farbą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: histo Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 16:03 Na forum GW nie takie bzdury już wypisywano np. to że majtki zaczęto nosic po I wojnie światowej, że nieznano antykoncepcji i miłości francuskiej, że o bidecie i sedesie nie wspomnę. Generalnie jest nastawienie przed nami był chaos, my to cywilizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.4web.pl 06.10.05, 16:09 Odsyłam do postu powyżej - włosy farbowano namietnie tylko w Rzymie. Potem farbowaly je jedynie aktorki lub prostytutki. Praktycznie do XX wieku. Fakt, ze paznokcie malowwały henną już Egipcjanki, nie zmienia faktu, ze lakier do paznokci pojawił się w latach 20-stych, nie w starożytności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.elsat.net.pl 13.10.05, 12:40 to nie jest kwestia "praw natury" tylko stereotypów i nastawienia społeczeństwa do starzenia się kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pris Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.chello.pl 06.10.05, 14:49 BARDZO bym chciala odzyskać naturalny kolor wlosów (pożegnalam się z nim jakieś 6 lat temu, a przebylam wszystkie kolory od bieli przez róż, czerwień po czerń i granat...) bo wlosy są zdrowe, blyszczące, gladkie w dotyku, gęstsze. ALE: barwa mysia i nijaka, chyba bym nie wytrzymala z takim niewiadomo-czym na glowie. Jestem uzależniona od farbowania i basta, Bozia mi dala czuprynę w kolorze mysich bobków, więc dziękuję bardzo za takie "dary natury" ;) Jak ma być tak ekologicznie to nie gólmy pach i nóg, nie malujmy twarzy (tusz do rzęs tak bardzo w koncu je oslabia :P) itepe itede. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.4web.pl 06.10.05, 14:52 Ale to nie o naturalność chodzi, ale o samopoczucie. Czujesz się dobrze w swoich -nos, czujesz się żle- farbuj na 100 kolorów. Najwazniejsze, żeby były w ogóle włosy:))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? 06.10.05, 15:52 Dodam jeszcze coś z historii farbowania. Pomijając starożytne egipcjanki i hinduski, wenecjanki już w 16 wieku farbowały swoje grube, ciemne włosy dzięki tzw. "acque bionde". Był to roztwór na bazie siarki i innych kwasów. Damy skrapiały sobie tym obficie włosy, opasywały głowę specjalnym daszkiem z dużym rondem i siadały w pełnym słońcu. Efekt był piorunujący (nieskazitelnie blada cera i rude lub złociste kędziory) jak widać na portretach z epoki. Fakt, zdrowe to to nie było, ale czegóż się nie zrobi dla urody :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.4web.pl 06.10.05, 16:14 W taki razie ta receptura wenecka była tylko lekką modyfikację tego co robiły z włosami Rzymianki:)))) Ponoć po 30 r. ż, wiele Rzymianek musiało już nosić peruki - farby na bazie rteci i ołowiu skutecznie prowadziły do łysienia. Te szalone koafiury z trefionymi lokamiz epoki Augusta to peruki, nie naturalne włosy Rzymskich matron:)))))))) Ale dlaczego Żydówki musiały nosić peruki, to deje słowo, nie mam pojecia...Zakładały je na normalne włosy ... Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? 06.10.05, 19:39 Rzymianki katowały sobie ołowiem również twarze, bo szczytem elegancji była blada, połyskująca cera osiągnięta właśnie mazidłem z domieszką tegoż pierwiastka :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 06.10.05, 21:31 Farbowałam włosy odkąd paimiętam, czyli w 6 klasie podstawówki miałam już pierwsze blond pasemka. ;) I tak farbowałam latami, aż w końcu 2,5 roku temu ufarbowałam włosy ostatni raz. No i jestem szczęśliwą posiadaczką włosów w swoim naturalnym kolorze, ależ się cieszę, bo niektórzy przepytują mnie szczegółowo o kolor farby i firmę jakiej to niby teraz używam... I wtedy odpowidam im, że moje włosy są nautralnego koloru, bez grama farby, utleniaczy i innych chemicznych wynalazków! ;)) PRzeważnie są ogromnie zdziwieni i niedowierzają... A ja w końcu dowiedziałam się JAKI mam naturalny kolor włosów, bo do tej pory myślałam, że jestem blondynką, jakież było moje zdziwienie, że jestem szatynką. ;)) Proces dekoloryzacji trwał 2 lata, od pól roku nie mam już nawet grama farby, ani pól farbowanego kosmyka. Czasami mnie kusi jak diabli,żeby sobie zrobić jakiś baleyage, ale wytrzymuję i nie farbuję.. BO wiem, że jak zacznę to znowu wyzwolenie z nałogu zajmnie mi kilka lat, a tego nie chcę! :) Nie mam siwych włosów, to też poki moge nie będę farbować włosów. No, a jak zacznie się wysyp siwków, to pomyslę o jakimś kolorze. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
carmen007 Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? 07.10.05, 11:45 ja bardzo lubię moje włsosy. Sa długie, do połowy pleców, kręcone. Naturlany kolor to sredni blond, rozjaśnione są nieco pasemkami- częsciowo pochodzącymi z wakacyjnych wylegiwań na słońcu a reszta to robota dobrej wróżki- fryzjerki i nie zmienię mojej fryzury, bo uważam, że najlepsze są naturalne włosy Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? 07.10.05, 11:52 Wg tego co napisal w jednym z babskich magazynow super trendi, dżejzi i na topie fryzjer L.CZ. - sa bardzo modne :-))) mam swoj kolor od jakiegos roku i bardzo sobie chwale przede wszystkim z uwagi na jakosc wlosow, ktore po umyciu i wysuszeniu wygladaja zawsze bardzo dobrze, moge nie stosowac zadnych glei, mazidel i nie wiadomo czego za ciezkie pieniadze i to mnie cieszy. najgorzej maja farbowane blondynki - te wlosy sa takie biedne i zniszczone, ze az przykro patrzec, fajny efekt utrzymuje sie ze 2 tygodnie a potem odrosty, koncowki tragiczne, i takie potargane piorka - nie lepiej rzucic kilka jasniejszych pasemek skoro już MUSZĄ byc tylko i wylacznie i koniecznie blond i cieszyc sie zdrowymi wlosami?? Odpowiedz Link Zgłoś
nina117 Re: CZY NATURALNE WŁOSY SĄ TERAZ NAPRAWDE MODNE? 08.10.05, 10:04 Ja kiedyś farbowałam włosy i bardzo je zniszczyłam! Poczekałam aż mi te wszystkie farby zejdą i teraz mam naturalny kolor, niemam tesh zniszczonych włosów! Każdy mi mówi że mam ładne włosy! Bardzo o nie dbam i niemam teraz zamiaru je zniszczyć ponownie =D Odpowiedz Link Zgłoś