Dodaj do ulubionych

Nowe słowa?

IP: *.icm.edu.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.02, 14:24
Ostatni spotkałem się z takimi oto dziwolągami, ale nie udało mi się
dowiedzieć co znaczą:
ecky
pikang
zoom
boing
mumble.
Ktoś może pomóc???

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Johnny Re: Nowe słowa? IP: *.chello.pl 02.08.02, 15:00
      ALE DZIWOLAGI! Naprawde ludzki potencjal jest niewyobrazalny. A co do slow:
      zoom z ang. znaczy "zblizenie"(np. kamery), co do reszty wyrazow nie jestem w
      stanie ci pomoc, aczkolwiek mumble brzmi jakos znajoma, lecz znaczenia jego
      sobie nie przypomne...
      • Gość: Johnny boing IP: *.chello.pl 02.08.02, 15:42
        Wpadlem na pewien trop znaczenia slowa boing. Moze chodzi tu o samolot
        pasazerski typu Boeing wyprodykowany a Stanach Zjednoczonych Ameryki?
        • Gość: mstk Re: boing IP: *.icm.edu.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.02, 15:47
          Miło z Twojej strony Johnny, że starasz się mi pomóc w odgadnięciu znaczenia
          tych słów. Jednakże z kontekstu rozmowy w której padły nie wynikało że chodzi o
          zbliżenie(zoom) ani tym bardziej o samolot pasażerski Boeing. Chociaż słowa te
          po angielsku mają właśnie takie znaczenie jakie podałeś.

pzdr
          • Gość: Johnny Re: boing IP: *.chello.pl 02.08.02, 16:00
            Czuje sie nie spelniony z powodu niemoznosci pomozenia ci w Twoim problemie.
            Chcialbym jednakze zaznaczyc, ze warto byloby przyblizyc tresc tamtej
            konwersacji, wtedy to rozwiazanie tej kwestii staloby sie o wiele prostsze,
            aczkolwiek wiem, ze przypomnienie sobie tego dialogu moze byc trudne, totez
            sadze, iz uporamy sie z tym problemem w jakis inny sposob.
            • nowe.slowa Re: boing 25.08.02, 12:45
              Część z tych słów to po prostu normalne angielskie wyrażenia. Np. mumble =
              mruczeć, mamrotać. Zoom - wiadomo, bo funkcjonuje również w polszczyźnie, a
              boing to ewidentnie odgłos jaki wydają stare gry komputerowe albo elektroniczna
              perkusja. Polecam utwór Kraftwerk "Boing Boom Tchak" (wszystkie trzy wyrazy od
              różnych uderzeń perkusji). O reszcie pojęcia nie mam, ale może ktoś pomoże?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka