Gość: mstk IP: *.icm.edu.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.02, 14:24 Ostatni spotkałem się z takimi oto dziwolągami, ale nie udało mi się dowiedzieć co znaczą: ecky pikang zoom boing mumble. Ktoś może pomóc??? pzdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Johnny Re: Nowe słowa? IP: *.chello.pl 02.08.02, 15:00 ALE DZIWOLAGI! Naprawde ludzki potencjal jest niewyobrazalny. A co do slow: zoom z ang. znaczy "zblizenie"(np. kamery), co do reszty wyrazow nie jestem w stanie ci pomoc, aczkolwiek mumble brzmi jakos znajoma, lecz znaczenia jego sobie nie przypomne... Odpowiedz Link
Gość: Johnny boing IP: *.chello.pl 02.08.02, 15:42 Wpadlem na pewien trop znaczenia slowa boing. Moze chodzi tu o samolot pasazerski typu Boeing wyprodykowany a Stanach Zjednoczonych Ameryki? Odpowiedz Link
Gość: mstk Re: boing IP: *.icm.edu.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.02, 15:47 Miło z Twojej strony Johnny, że starasz się mi pomóc w odgadnięciu znaczenia tych słów. Jednakże z kontekstu rozmowy w której padły nie wynikało że chodzi o zbliżenie(zoom) ani tym bardziej o samolot pasażerski Boeing. Chociaż słowa te po angielsku mają właśnie takie znaczenie jakie podałeś. pzdr Odpowiedz Link
Gość: Johnny Re: boing IP: *.chello.pl 02.08.02, 16:00 Czuje sie nie spelniony z powodu niemoznosci pomozenia ci w Twoim problemie. Chcialbym jednakze zaznaczyc, ze warto byloby przyblizyc tresc tamtej konwersacji, wtedy to rozwiazanie tej kwestii staloby sie o wiele prostsze, aczkolwiek wiem, ze przypomnienie sobie tego dialogu moze byc trudne, totez sadze, iz uporamy sie z tym problemem w jakis inny sposob. Odpowiedz Link
nowe.slowa Re: boing 25.08.02, 12:45 Część z tych słów to po prostu normalne angielskie wyrażenia. Np. mumble = mruczeć, mamrotać. Zoom - wiadomo, bo funkcjonuje również w polszczyźnie, a boing to ewidentnie odgłos jaki wydają stare gry komputerowe albo elektroniczna perkusja. Polecam utwór Kraftwerk "Boing Boom Tchak" (wszystkie trzy wyrazy od różnych uderzeń perkusji). O reszcie pojęcia nie mam, ale może ktoś pomoże? Odpowiedz Link