Dodaj do ulubionych

szukam brazowej farby do wlosow

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 12:13
ostatnio farbowalam 2 razy Castingiem- kasztan, ale nie utrzymuje sie ten
kolor za dlugo (pewnie dlatego, ze myje wlosy codziennie). Poza tym denerwuje
mnie poczatkowo ten bordowy polysk. Moj naturalny kolor wlosow to ciemny,
szarawy blond (taki zwykly:), chce je przyciemnic. Marzy mi sie cieply, nie
za ciemny braz, ale bez rudawego odcienia.
Pomozecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: agrawka Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.10.05, 12:17
      farba z Loreala ale nie pamiętam dokładnej nazwy
      sa 3 bursztyny ja wybrałam bursztyn słoneczny
      jest rewelka taki ciepły głęboki brąz nie żaden czarny ani rudy
      pozdrawiam
    • e_r_i_n Re: szukam brazowej farby do wlosow 09.10.05, 12:19
      No to mamy taka sama 'baze' kolorystyczna. Ja teraz mam na glowie cos,
      co spelnia Twoje wymagania: naturalny palisander (6/75) Kadus )Fervidol
      Brilliant).
      Ale tego nie zrobisz sama w domu - tylko w salonie.
      Kolor jest swietny.
    • imoe Re: szukam brazowej farby do wlosow 09.10.05, 12:21
      mój naturalny to też taki szaro-mysio niewiadomo co blond i taką fajną
      czekoladke uzyskałam farbując się lorealem majirel nr 4.3 :)
      ale jak by ktoś polecił sklepową farbę co farbuje na czekolade a nie na czarno
      to też byłabym wdzięczna.
    • Gość: len Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.05, 12:38
      A ja byłabym wdzięczna, gdyby któraś z Was mogła polecić mi chłodny odcień
      brązu, bez połysków fioletowych lub wiśniowych. Naturalny mój kolor włosów to
      dosyć ciemny brąz, ale nie na tyle ciemny, żeby nie dało sie ich farbować bez
      rozjaśniania, gdzieniegdzie jestem nawet szatynką, a skronie mam całkiem
      jaśniejsze. Zwykle farbowałam włosy szamponami koloryzującymi lub farbami w
      kolorze ciemny brąz, który wychodził prawie czarny. Chciałabym teraz
      zrezygnować z ciemnego brązu na rzecz chłodnego i naprawdę brązowego, a nie
      czarnego. Niedawno użyłam czekoladowego brązu... chyba Welli? i wyszedł czarny!

Pozdrawiam!
      • Gość: olunia Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 13:35
        dzieki! sprobuje ten bursztyn! tym bardziej, ze mam zaufanie do Loreala
        • klakierka Re: szukam brazowej farby do wlosow 09.10.05, 18:27
          a ja poleca spróbować nowych brązów castinga , są chyba 3 nowa brazy :)
          • Gość: olunia Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 17:53
            tez czytalam na forum, ze sa nowe odcienie Castinga, ale we Wroclawiu ich
            nigdzie nie widzialam, ani w Rosmannie, ani w supermarketach:(
            Poza tym nie widzialam tez "slonecznego bursztynu", a jedynie jasny, miedziany
            i jakis jeszcze jeden.

a znacie moze "jasny kasztan opalizujacy" czy jakos tak podobnie z Loreala?

zalezy mi na farbie, ktora da efekt brazu bez rudego odcienia ...:|

dzieki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam!
            • borri Re: szukam brazowej farby do wlosow 11.10.05, 21:19
              Wiec moze popielaty kasztan L'oreala? nie jest ciemny, nie ma rudego odcienia
              (co mnie bardzo zdziwilo i zachecilo do kupna). pozdrawiam
            • Gość: Kolumbia Jasny kasztan opalizujący u mnie wyszedł czarny! IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.05, 11:21
              ale był kładziony na miodowy blond.
      • pozycja77 Re: szukam brazowej farby do wlosow 01.03.06, 16:39
        Słyszałam od fryzjerki,że przy ciemnych włosach farbowanych na brąz, farbe
        nalerzy "trzymac" na włosach około 15 minut po to by nie uzyskac czerni.
    • Gość: joasia Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:36
      a ja polecam Naturtint, nowe farbki.Są rewelacyjne i w ogole nie niszcza
      wlosow.Mozesz je zamowic na www.sklep-kosmetyki.pl.Zachecila mnie recenzja na
      kafeterii gdzie napisali ze to najlepsza farba na rynku i rzeczywiscie w mojej
      ocenie tak jest.pozdrowionka.
    • kleopatryx Re: szukam brazowej farby do wlosow 09.10.05, 20:21
      Basma daje taki chłodny brąz, no i zmywa się, więc nie ma odrostów.
      • Gość: olunia Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 16:03
        nie widzialam "popielatego kasztanu", musze sie rozejrzec:) a ciemny wychodzi?
        • Gość: up Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:43
    • Gość: 123 Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: 5.6.* / *.de.deuba.com 13.10.05, 13:05
      A ja zrobilam kasztan i wyszla jakas cholerna sliwka...czy to sie zmyje?
    • Gość: annnka Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 11:13
      CARAKAS firmy Loreal,teraz jest w rosmanach w promocji raezm z szamponem
      loreala za 19 zł.JA z tego koloru jestem bardzo zadowolon!!Piekny braz,ktory
      anwet dlugo sie utrzymuje,wiadomo ze po jakims czasie sie "spierze"u mnie tak
      jest po mieisacu ale ja myje wlosy codziennie.pozdr
      • Gość: olunia Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 19:52
        sprawdze Carakas;
        a znacie "jasny bursztyn"?? albo "jasny kasztan opalizujacy"??(oba Loreal)
        • Gość: olunia Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:05
          doczytalam juz opinie o "jasnym kasztanie opalizujacym", podaruje sobie:)
          a ten caracas nie jest wcale a wcale rudy??:)
          • Gość: Yubiri Re: L'oreal-caracas IP: *.bie.lama.net.pl 15.10.05, 17:10
            Czy ten kolor caracac, czyli mroźny kasztan, Czy on wychodzi na początku prawie
            czarny czy raczej brąz z takim bordowym połyskiem? bo własnie chciałam sobie
            taki kolorek sprawić wpadający w bordo. Obecnie mam jasny brąz L'oreal
            excellence i na początku wychodzi bardzo ciemny a potem się zmywa do takiego
            jasnego brązu-bardzo bardzo naturalnego , ale w słońcu jest taki rudawy.
            • Gość: up Re: L'oreal-caracas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 19:34
              • Gość: kamant Re: L'oreal-caracas IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:14
                Wellaton - orzech laskowy.
            • Gość: olunia Re: L'oreal-caracas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 19:47
              taki wpadajacy w bordo jest kasztan Castinga, ale krotko sie trzyma
    • Gość: olunia Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 19:45
      a co myslicie o Welli- braz elegancki i jakis inny jeszcze...??dzisiaj
      ogladalam w drogerii;
      interesuje mnie tylko, zeby nie byl: za ciemny ani rudawy!
      dzieki
      • Gość: jarka Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: 150.254.93.* 01.03.06, 15:08
        Safira Welli odcien drewno hebanowe jest super.
    • Gość: up Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:33
    • Gość: misza Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 15:27
      bardzo fajna jest Natea, złoszy szatyn,cappucino, tak się skomplikowanie zwie...
      nie wychodzą czarne, normalne, brązowe włosy...
      tylko brąz, jak to brąz zawsze, kiedyś w końcu zrudzieje....
      ale Natea farbuje od kilku lat, wiecie, co jest ważne, nie kłaść farby na
      farbe, koloru na kolor, długo kombinowałam, potem był problem z odrostami i
      wstrętne placki i pasma na włosach... od lat używam tej samej farby, może to i
      troche nudne, ale mam pewnośc co do efektu końcowego
      • niesiatek Re: szukam brazowej farby do wlosow 01.03.06, 08:51
        ja przez długi czas farbowałam Garnier Naturals -jasny złoty brąz(ten co
        reklamowała J.Brodzik .Wbrew nazwiwe na początku kolor nie jest wcale jasny
        tylko czekoladowy , nie rudy , w sam raz.Myję włosy codziennie i mam wrażenie ,
        że bardzo szybko się wymywa .SZukam teraz godnego następcy tego koloru .Bardzo
        się boję eksperymentów bo wiem , że nie łatwo będzie trafić na podobnie dobry
        odcień .
        • Gość: ka Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:02
          polecam serie profesjonalną l'oreala - majirel. Dostępna w sklepach
          fryzjerskich, jest to farba, która NAPRAWDĘ DŁUGO sie trzyma i ma bardzo
          ciekawe odcienie. W obsłudze równie łatwa co drogeryjne.
          • Gość: niesiatek Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.olsztyn.mm.pl 01.03.06, 10:05
            orientacyjnie , jakie ceny są tych farb ?
            Czy możesz polecić jakiś kolor , nazwę z tej firmy w brązie wg mojego
            zapotrzebowania?:) , pozdrawiam:)
            • Gość: kra Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 11:37
              ok. 26 zł, kolory - trzeba jednak postudiować paletę
    • Gość: dodi Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 01.03.06, 10:23
      Decore - jedwabisty brąż, sama taki właśnie mam, polecam gorąco!!!
      • Gość: Ela Re: dodi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 11:18
        Decore(jedwabisty brąz) czy wychodzi podobny do koloru na opakowaniu czy dużo
        ciemniejszy jak inne farby .masz może swoje zdjęcie w tym kolorku,jesli możesz
        przeslij mi na bieta2@tlen.pl Z góry bardzo dziekuje. Ela
    • Gość: Lenka Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.chello.pl 01.03.06, 17:09
      Oczywiście, że Casting sie długo nie utrzymuje w końcu to jest preparat
      zmywalny po iluś tam myciach.A jak sie myje głową codziennie, to wg mnie, nawet
      nie opłaca sie kupować szamponów koloryzujących.
      Ostatnio kupiłam farbę Welli Decore(choć nie przepadam za tą firmą).
      Mam kolor 5/37 Zmysłowy brąz.Wyszedł mi naprawdę bardzo ładny, ciepły brąz.
      Zazwyczaj przy brazowych farbach kolory wychodza zbyt ciemne,prawie
      czarne,zimne,sztuczne.Ten jest naprawdę ładny.
    • Gość: anka Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:08
      ja używałam tego najjaśniejszego Castinga i minęły dwa lata i nadal mam
      o0drosty.. więc nie wiem, czy się zmywa:)
      • Gość: Lenka Re: szukam brazowej farby do wlosow IP: *.chello.pl 01.03.06, 21:01
        No co ty,jakim cudem? To nie farba po której sa odrosty tylko szaampon
        koloryzujący.Po kilkunastu myciach schodzi ci z głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka