Dodaj do ulubionych

I znowu fluid - tym razem na zimę - dobrze kryjący

11.10.05, 10:08
Moja skóra kiepsko znosi chłody, kiedy tylko robi się zimno, a jeszcze na
domiar złego wieje i kropi, od razu mam czerwony nos i policzki. A co dopiero
gdy zaczną się mrozy... Tak wiec szukam fluidu takiego "cięższego", dobrze
kryjącego, dzięki ktoremu twarz będzie wyglądać okej nawet w zimne dni.
Wypróbowałam już podkład MF i jestem zadowolona, ale może macie jeszcze
jakieś inne skuteczne i wypróbowane typy...?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: I znowu fluid - tym razem na zimę - dobrze kr IP: 213.241.34.* 11.10.05, 10:11
      revlon colorstay
      • annika_vik Re: I znowu fluid - tym razem na zimę - dobrze kr 11.10.05, 10:20
        Potwierdzam = Revlon Colorstay, nie ma nic bardziej kryjącego, chyba, że
        dermacol.
        • Gość: deep6 Re: I znowu fluid - tym razem na zimę - dobrze kr IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 11.10.05, 10:22
          Dzięki muszę się przejść do drogerii, bo nigdy jakoś nie przyglądałam się
          podkladom revlona. A w jakiej mniej więcej jest cenie?
        • Gość: Inka Re: I znowu fluid - tym razem na zimę - dobrze kr IP: 62.233.195.* 11.10.05, 12:45
          Jest coś bardziej kryjącego - La Roche Posay - Unifiance. I jest bardziej
          kryjący niż Revlon Colorstay. A Dermacol to nie podkład tylko korektor.
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: I znowu fluid - tym razem na zimę - dobrze kr IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.10.05, 10:39
      Faktycznie Revlon swietnie kryje, ale chyba na zime to nie bedzie mial
      wlasciwosci ochronnych i piekegnujacych. Mysle, ze lepszy bedzie Fluid Do
      Kazdej Cery Vipera. Ok. 8 zl, mozna nakladac w ogromnych ilosciach, a efekt
      pozostaje naturalny, krycie dobre, a lepsze wlascie po nalozeniu np. 2 warstw.
      Jest kremowy i mam wrazenie, ze pielegnuje, nawilza i wygladza buzie (jest z
      maslem Shea), wiec moze by sie nadawal, szczegolnie na zime, bo w lecie kiepsko
      sie sprawdza (kiedy twarz sie poci).
      • Gość: gosia Re: I znowu fluid - tym razem na zimę - dobrze kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 20:39
        asiek, nie wiem skad piszesz, ale nie wiesz gzdie mozna dostac ten fluid vipery
        w wawie? a moze ktos inny wie?
    • Gość: lenka Pan Stick MF IP: *.bloknet.org / *.org 11.10.05, 16:33
      Odkryłam go zeszłej zimy. Jest w sztyfcie i porządnie kryje. Na lato był dla
      mnie zaciężki, więc wykończyłam go używając jako korektor pod oczy. No i ma
      kuszącą cenę - 29 zł.
      • Gość: Ania Re: Pan Stick MF IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.10.05, 17:41
        Hmmm, no nie wiem, wedlug mnie pan stick nadaje sie wylacznie jako korektor,
        wylacznie punktowo, wylacznie w minimalnych ilosciach. Jest ciezki i potwornie
        wysusza, co widze, przygladajac sie swojej skorze dookola miejsca, ktore nim
        posmarowalam. Co wiecej - stosuje go jako... wysuszacz niedoskonalosci. Nie
        wyobrazam sobie, jak mozna polozyc go na cala twarz, toz to maska musi byc
        niesamowita! pod oczy tez bym sie w zyciu nie skusila. Ale, jesli komus pasuje,
        to tylko sie cieszyc, bo faktycznie kryje rewelacyjnie.
        • Gość: lenka Re: Pan Stick MF IP: *.bloknet.org / *.org 11.10.05, 21:55
          Może masz bardziej suchą skóre od mojej. Ja mam niestety tłuściocha. Raz
          posmarowana Pan Stickiem byłam u kosmetyczki (szłam prosto z pracy)i ta nie
          mogła się nazachwycać, a dodam, że sama zawsze na koniec "tuszowała" mnie
          kompaktowym Avene, więc skalę porównawczą miała raczej wyśrubowaną. A żeby nie
          wprowadzać zamieszana trzeba wyraźnie powiedzieć, że sprzedawany nie jest jako
          korektor, ale podkład właśnie.
        • Gość: lenka P. S. IP: *.bloknet.org / *.org 11.10.05, 22:06
          Zapomniałam dodać chyba najważniejszego. Nie malowałam nim całej twarzy, tak że
          nie było widać ani skrawka naturalnego koloru, tylko nakładałam w strategicznej
          strefie T i rozcierałam paluchami na cienką warstwę. W innym wypadku, zgadzam
          się z Tobą, efekt byłby z gatunku "uderz w tył głowy a z przodu tynk odpadnie".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka