Dodaj do ulubionych

operacja laserowa i okulary w kąt!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 09:54
Nienawidziłam moich okularów!!!Po skończeniu 18 lat zdecydowalam się na
soczewki. Bylo fajnie ale wiedzialam że to nie potrwa wiecznie, zresztą bez
soczewek bylam ślepa jak kret. (+6 dioptrii + astygmatyzm).Duzo czytalam o
laserze. Znalazlam cudownego okulistę. Zdecydowałam się i dzis (rok po
operacji)okulary leża na dnie szuflady a ja cieszę się dobrym wzrokiem.polecam
Obserwuj wątek
    • sariss Re: operacja laserowa i okulary w kąt! 14.10.05, 18:39
      ja nosze soczewki ale jak je zdejme też nic nie widze (-4 + astygmatyzm)
      powiedz coś więcej na temat swojego okulisty i tej operacji :o) pozdrawiam
      • Gość: mexx Re: operacja laserowa i okulary w kąt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:57
        Moja kumpela miala taka operacje - przedtem ogromna wada wzroku, szkla grubosci
        kciuka prawie a teraz nie uzywa w ogole okularow. Tylko cena - cos pod 5 tys.
        zl.
        • sariss Re: operacja laserowa i okulary w kąt! 14.10.05, 19:27
          wiem że to troche kosztuje no ale cuż co ja bym dała żeby pozbyć się soczewek i
          okularów :o)
    • Gość: Aśka Moja kolezanka nie była zadowolona... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:42
      Moja koleżanka miała niecały rok temu robiona operację laserową na jedno oko i
      niestety nie była zadowolona. Musiała wziąć urlop dziekański na studiach. Miała
      wiele problemów z opuchlizną, z pielegnacją. Teraz już zaczęła wychodzić z domu,
      wróciła na studia (rok niżej, juz nie z nami niestety). Powiedziała, że na
      operację drugiego oka się nie zdecyduje, nie chce jeszcze raz przez to przechodzić.
    • Gość: kokardka Re: operacja laserowa i okulary w kąt! IP: 83.168.125.* 16.10.05, 10:42
      Jak z kazda operacja (zabiegiem) wiaza sie opinie za i przeciw. Ja przezylam to
      osobiscie i moge wypowiadac sie tylko za siebie. Koszt rzeczywiscie 5 tys. (oba
      oczy). Bol, urlop i niezadowolenie - ja tego nie znam (sorry tez wzielam
      tydzien!!! urlopu w pracy), a od czego to zależy?Juz tłumaczę:
      1. Kto i gdzie robił jej ten zabieg?Ja robilam w prywatnej klinice
      specjalizujacej sie w tego rodzaju klinikach. Nigdy nie zdecydowałabym się na
      taki zabieg w państwowej służbie zdrowia (chociaż też odplatnie)- nie ta jakosc.
      2. Jaki rodzaj zabiegu miała wykonywany? LASIK - na drugi dzien wszystko widzisz
      i zero bolu (lezalam z chlopakiem ktory mial lasik, gdy na drugi dzien wracal do
      domu z Poznania do Szczecina zatrzymali sie z tata na grzyby w lesie!!!!). LASEK
      - ten zabieg mialam ja - troszke tanszy niz lasik (ok. 500zl ale pozniej wiecej
      kropli i masci wiec wychodzi na to samo).2 dni po zabiegu lezalam nieruchomo na
      lozku. Oczy piekly (wrazenie piasku w oczach) ale po dwoch dniach bez problemu
      czytalam gazete.
      Sa tez tańsze metody. Podczas jednej z wizyt u okulisty spotkalam dziewczyne
      ktora zrobila zabieg w katowicach za 750 zl-biedaczka meczyla sie przez kilka
      miesiecy tak jak ja 2 dni - wspolczuje.Moze Twoja kolezanka tez miala tania
      metoda zabieg i teraz sa konsekwencje. Na zdrowiu nie warto oszczedzac!!!!!!
      Duzo info na www.intermedica.pl
      Dla zainteresowanych jestem ze Szczecina - tu tez znalazlam mojego cudownego
      okulistę. Zabieg był w Poznaniu!
      Jeżeli chcecie bardziej szczegołowe info to prosze o pytania.
      • Gość: HAnia Re: operacja laserowa i okulary w kąt! IP: 213.155.168.* 16.10.05, 18:38
        tez jestem ze szczecina.Mozesz podac nazwisko i kontakt do tego lekarza?
    • kragmel więcej opinii 16.10.05, 12:06
      1. nowszych
      2. starszych
      3. i jeszcze jeden wątek

• Gość: just Re: więcej opinii IP: *.system.szczecin.pl 16.10.05, 17:20
        ja studiuje w szczecinie.. mozesz mi cos wiecej powiedziec na temat tego
        lekarza? jakie badania trzeba zrobic przed takim zabiegiem? i co dyskwalifikuje
        cie przed podanie sie zabiegowi?
    • Gość: kokardka Re: Okulista w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 09:57
      dr Krzywicki 501297605
      gabinet 4824272 (przyjmuje w C.H. Piast- mediaMarkt, ul. mieszka I)
      Ja miałam chyba wszystkie oznaki ktore dyskwalifikuja przed takim zabiegiem:
      1.bardzo duza wada (+ gorzej sie usuwa pomieszana jeszcze z astygmatyzmem)
      2. Dwie operacje w dzieciństwie, ktore pozostawiły slady na moich oczach
      3. Piec lat noszenia soczewek - oko "napinalo" sie
      Dwa miesiące przygotowywal moje oczy do zabiegu (odpowiednie okulary zeby
      rozluznic oczka itp).Operowala mnie dr. Czarnota w Poznaniu (ten okulista caly
      czas z nimi wspolpracuje). Gdy pojechalam na miejsce nie chcieli mi zrobic
      zabiegu bo obawiali sie ze mozg nie przyjmie kolejnej zmiany w oczach
      (przypomianam w przeszlosci juz 2 zwykle operacje). W koncu po konsultacjach
      Czarnota-Krzywicki -ja zdecydowali się na LASEK (jak juz pisalam metoda troche
      bolesna 2 dni ale duzo duzo bardziej bezpieczna przynajmniej dla mnie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka