Dodaj do ulubionych

Kruche paznokcie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 10:38
Witam! Dziewczyny podejrzewam, że wątek był już poruszany na forum ale nie
chodzi mi wyszukiwarka także zapytam Was. Od pewnego czasu mam kruche
paznkocie, tzn gdy mi już urosną to za jakiś czas (klika dni) ułamie mi się
kawałek i muszę go całkiem prawie skrócić. Nawet nie wiem kiedy mi się one
wykruszyć (zwłaszcza po bokach). Czy mogłybyście mi poradzić jakiś sprawdzony
środek na wzmocnienie paznokci wiem, że dobry jest merz special (nie wiem czy
dobrze napisałam) ale jest on dość drogi jak dla mnie. Będę wdzięczna za
wszelkie rady. Dzięki pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Kruche paznokcie 14.10.05, 10:47
      ja mam taki problem 2 razy w roku: na wiosnę i jesień.
      Zażywam wówczas preparat Silica. Nie wiem czy to jego zasługa, czy po prostu po
      przesileniu te objawy mijają ;) ale po jakimś czasie jest lepiej :)
    • Gość: merlinek1 Re: Kruche paznokcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 11:50
      Polecam Merz Specjal w tabletkach. Bierze się 2 razy dziennie. Efekt murowany.
      Mnie do tego jeszcze się rozdwajały ale po miesięcznej kuracji jest super.
      Dodam że normalnie robię wszystko w domu, więc łapki moczę
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: Kruche paznokcie IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 14.10.05, 11:58
      Tabletki zaczna dzialac dopiero po jakims czasie, wiec na juz polecam 2 rzeczy:
      olejek Killys, ktory rewelacyjnie wzmacnia paznokcie oraz jakis preparat
      utwardzajacy plytke paznokcia, ja mam akurat Lovely Rossmanna za 3,5 zl.
      • mango-123 Re: Kruche paznokcie 14.10.05, 23:24
        Wcieraj codziennie w płytki paznokci i skórę wokół nich 1 kapsułkę wit. A+E. Bardzo dobre efekty daje odżywka Nail Tek. Formuła III przeznaczona jest do kruchych paznokci (ja mam II, sprawdza siię fantastycznie). W aptece jest też Vernis Silicium (czy jakoś tak)LRP z dużą zawartością krzemu. Więcej nie pamiętam... Pozdrawiam!
        • Gość: Wiedźma Re: Kruche paznokcie IP: *.acn.waw.pl 15.10.05, 07:39
          Przez 28 dni pij (właśnie rozpuszczoną w kubku/szklance wody lub stężałą)
          galaretkę. Smak według wyboru, konsystencja takze. Przeprowadziłam tę kurację
          kilka lat temu, od tego czasu nie mam żadnych problemów z paznokciami. POlecam.
          • Gość: kitty Re: Kruche paznokcie IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.10.05, 07:50
            Najlepsza odzywka to Diamond Strength-Sally Hansen.
            Dobra jest tez ta ponizej, ktora wciera sie w plytke paznokcia. Rezultaty
            szybko widoczne.
            www.sallyhansen.com/nail_treatment/get_strong_nail_str.cfm
            • Gość: hania Re: Kruche paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 10:36
              Ja używam odżywki do paznokci firmy Inglot (ok 12 zł i mają duży wybór) i łykam
              kapsułki (dwie dziennie) Bio Silica Firmy Olimp (w aptekach i sklepach z
              odżywkami dla sportowców). Opakowanie 60 kapsułek kosztuje ok 28-30 zł.
    • Gość: Monika Re: Kruche paznokcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 10:46
      Dziewczyny dzięki za wszystkie informacje! Chyba jednak wygrają tabletki bo na
      przemian z jedzeniem galaretki bo na wcieranie jestem chyba za leniwa i już
      dość dużo czasu schodzi mi przy samych skórkach i paznokciach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka