Dodaj do ulubionych

Wycofane zpachy - mozna kupic!!!

IP: 213.134.140.* 23.09.02, 14:29
Wiem, ze wiele z Was chlipalo za ukochanymi zapachami, ktore wycofano z
czasem.
Otoz jest miejsce gdzie mozna je kupic w solidnym wyborze. Przetestowalam i
dziala. Przemily Gian po obfitej korespondencji sprzedal mi pefrumy, ktore sa
prawie antyczne, ale orginalne i zapach ten sam, co przed laty. Cenowo jest
roznie, ale czego sie nie robi dla perfum pamietanych z dziecinstwa czy
mlodosci. Kilkadziesiat dolarow to naprawde niska cena za ozywienie
wspomnien :-)))
Pozdrawiam
H.

www.theperfumecollector.com/Discontinued/dicontinued.html
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! IP: *.pl 24.09.02, 12:25
      A czy to nie jest przypadkiem ten adres, który swego czasu znalazła Ci anexxa?
      Bo jak to ten, to moich akurat tam nie ma:-((
      • Gość: Helena Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! IP: *.waw.cdp.pl 24.09.02, 12:36
        Chyba tak.
        Moja tam sa ale z koleji maja cene dwa razy wyzsza niz gdzie indziej. To dobre
        miejsce na prawdziwe starocie, bo takie wycofane rok temu to latwo taniej
        znalesc na innych stronach.
        H.
        • Gość: gAndzia Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 24.09.02, 12:37
          tak, to ten adres anexxy, moich tez tam nie ma:(
          • Gość: agul Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! IP: *.pl 24.09.02, 12:40
            gAndzia, a jakich szukasz??
            • Gość: Helena Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! IP: *.waw.cdp.pl 24.09.02, 12:44
              A ja tam kupilam Panu parfum wycofany chyba z 15 lat temu. Az cud ze utrzymal
              sie i nie zwietrzal, ale jest dokladnie taki jak kiedys.
              To wlasnie ten typ pachnidel z dziecinstwa.
              H.
              • Gość: Nell Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 13:00
                Gość portalu: Helena napisał(a):

> A ja tam kupilam Panu parfum wycofany chyba z 15 lat
                temu. Az cud ze utrzymal
                > sie i nie zwietrzal, ale jest dokladnie taki jak kiedys.
                > To wlasnie ten typ pachnidel z dziecinstwa.
                > H.

Czyzby Brutala:)? Juz dawno nie widzialam go w sklepach,
                a 15 lat temu pachnial nim co drugi pan:))
                • Gość: Helena Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! IP: *.waw.cdp.pl 24.09.02, 13:06
                  Brutala sadze, ze nadal mozna kupic. Mi chodzilo o takie "muzealne" perfumy
                  Lancome wypuszcone rynek w 1952, ktore teraz produkuja tylko na specjalne
                  zmowienie, bo z regularnej produkcji wycofali kilkanascie lat temu.
                  Moge dla Ciebie sprawdzic gdzi mozna kupic Brutala, jezeli ma on dla Ciebie
                  wartosc sentymentalna.
                  H.
                  • Gość: Nell Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 13:12
                    Gość portalu: Helena napisał(a):

> Brutala sadze, ze nadal mozna kupic. Mi chodzilo o
                    takie "muzealne" perfumy
                    > Lancome wypuszcone rynek w 1952, ktore teraz produkuja
                    tylko na specjalne
                    > zmowienie, bo z regularnej produkcji wycofali
                    kilkanascie lat temu.
                    > Moge dla Ciebie sprawdzic gdzi mozna kupic Brutala,
                    jezeli ma on dla Ciebie
                    > wartosc sentymentalna.
                    > H.

Nie dziekuje:))) Tym nie mniej jest to pachnidlo z
                    ciemnego okresu komunizmu, kiedy to obok przemyslawki i
                    warsa, krolowal na sklepowych polkach, jakby nie bylo,
                    byl to okres sprzed 15 lat. Do czasow rzeczpospolitej
                    ludowej nie mam ochoty wracac, nawet sentymentalnie,
                    takze dziekuje za uprzejme wykazanie checi sprawdzenia,
                    gdzie mozna dostac brutala.:)
    • Gość: tanka1 Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 12:57
      Dziewczyny, jak któraś wpadnie na trop wycofanych "In love againe" YSL to
      bardzo proszę o info, są przepiękne...ach....a na tej stronie ich nie ma..
      • Gość: Helena Re: Wycofane zpachy - In love again IP: *.waw.cdp.pl 24.09.02, 13:15
        Trzeba by poprosic o pomoc rusycyste :-))) ale tu je mozna kupic:

www.parfumer.ru/lady.php3?letter=i&cat=232
        • Gość: gAndzia In love again IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 24.09.02, 13:35
          ja własnie szukałam In Love Again!!!!!! nigdzie go nie ma, niestety. znalazłam
          tylko na jakiejś ruskiej stronce za absurdalna cenę (zresztą nawet jakby były
          za $5, to bym się bała:P) i na ebayu zużyte w 2/3 a za kilkaset $. Chyba już
          nie ma szans:(
          • ladyblue do gAndzi 24.09.02, 13:47
            Gość portalu: gAndzia napisał(a):
            > ja własnie szukałam In Love Again!!!!!! nigdzie go nie ma, niestety.
            znalazłam
            > tylko na jakiejś ruskiej stronce za absurdalna cenę (zresztą nawet jakby były
            > za $5, to bym się bała:P) i na ebayu zużyte w 2/3 a za kilkaset $. Chyba już
            > nie ma szans:(

po pierwsze rosyjskiej a nie ruskiej (szczerze nie cierpię jak ktoś tak mówi),
            po drugie dlaczego bałabyś się zamawiać?
            • Gość: gAndzia Re: do gAndzi IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 24.09.02, 13:57
              ale mnie nie interesuje, czego ty nie cierpisz:)
              bo nie mam zaufania do płacenia kartą na RUSKICH stronkach
              • ladyblue Re: do gAndzi 24.09.02, 14:14
                Gość portalu: gAndzia napisał(a):
                > ale mnie nie interesuje, czego ty nie cierpisz:)
                > bo nie mam zaufania do płacenia kartą na RUSKICH stronkach

a co to jest RUSKA strona? ruskie to moga być pierogi, strona jak juz to
                rosyjska.
                • Gość: gAndzia Re: do gAndzi IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 24.09.02, 14:22
                  proponuję lekturę "słownika poprawnej polszczyzny", hasło "ruski" (ze
                  szczególnym uwzglednieniem znaczenia nr 2), a potem udanie sie na forum
                  językowe i tam kontynuowanie dyskusji z osobami zainteresowanymi - w tym wątku
                  rozmawiamy o wycofanych perfumach.
        • ladyblue Re: Wycofane zpachy - In love again 24.09.02, 13:44
          Heleno dzięki za adres tej stronki, jeszcze tylko musze nauczyć się
          obsługiwać ;) niektóre oferty bardzo fajne :)
    • Gość: tanka1 Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 13:54
      niestety nie ma lekko, "In love again" to moje ukochane perfumy, i tego co
      wiem to nie tylko moje a nic się do nich nie umywa, próbowałam innych podobno
      podobnych z nutą zielonych pomidorów i zielonej herbaty ale to nie to...a czy
      pamiętacie przed paru laty były takie pierwsze perfumy z serii Vincent Vanghog
      (sorry ale mam jakąś nagłą sklerozę co do pisowni nazwisk i nie jestem pewna
      czy poprawnie je napisałam), w takim okrągłym, rzeźbionym flakonie, były piękne
      i ciepłe i takie akurat na teraz, i też wycofali a w zamian jest coś pod tym
      nazwiskiem co jest dla mnie zupełnie nie do przyjęcia....jaka szkoda
      • gero1 Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! 24.09.02, 17:53
        Gość portalu: tanka1 napisał(a):

> niestety nie ma lekko, "In love again" to moje ukochane perfumy, i tego co
        > wiem to nie tylko moje a nic się do nich nie umywa, próbowałam innych podobno
        > podobnych z nutą zielonych pomidorów i zielonej herbaty ale to nie to...a czy
        > pamiętacie przed paru laty były takie pierwsze perfumy z serii Vincent
        Vanghog
        > (sorry ale mam jakąś nagłą sklerozę co do pisowni nazwisk i nie jestem pewna
        > czy poprawnie je napisałam),

Vincent van Gogh to taki malarz holenderski, impersjonista. Podarował kobiecie
        w której sie zakochał własne ucho. Umarł w samotności i bez grosza. Pisał listy
        do brata, fajna lektura, obrazują, jak postępowała jego choroba, przeczytajcie
        kiedys w wolnej chwili pomiedzy zakupami.
        • coralin Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! 24.09.02, 18:10
          gero1 napisał:

>
          >
          > Vincent van Gogh to taki malarz holenderski, impersjonista. Podarował
          kobiecie
          > w której sie zakochał własne ucho.

Nie do końca tak. To obcięte ucho podarował Racheli, prostytutce z domu
          publicznego ,którego był częstym gościem(podobnie jak inni malarze tych czasów
          np.Lautrec).Rachela zemdlała i niestety nie wykonała polecenia Vincenta,który
          wręczając jej ucho powiedział:"Strzeż tego pilnie"!:))

Umarł w samotności i bez grosza. Pisał listy
          >
          > do brata,

Brat Theo też miał pogmatwane życie, a po śmierci Vincenta pogrążył się w
          obłędzie, próbował zabić żonę i synka.

przeczytajcie
          >
          > kiedys w wolnej chwili pomiedzy zakupami.

Dzięki za radę:)) Pozdrawiam.
        • Gość: tanka1 Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 01:09
          do gero1 ...bardzo dziękuję za Twoje działania edukacyjne (zaznaczyłam że nie
          pamiętam jaka jest pisownia jego nazwiska) ale niepotrzebne były ponieważ jego
          historia jest tak znana(wręcz nadużywana wiele razy)a wielu domach wisi
          reprodukcja najbardziej popularnego obrazu (wręcz oklepanego),że nie dziwię się
          że masz tak dobre informacje i masz takie dobre serce że chcesz nas kobiety
          marne pouczać....idź precz na swoje forum i nie buszuj tu w trywialnych
          sprawach zakupów kobiet...a może lepiej podłub w swoim uchu, tylko pytanie,
          które to ucho miałoby być.......
    • coralin Re: Wycofane zpachy - mozna kupic!!! 24.09.02, 18:20
      A Fiori Bianchi Laury Biagiotti nie ma.A może to tylko u nas wycofany i jednak
      trzeba sie rozglądać za nim za granicą? To często spotyka mało popularne w
      Polsce zapachy .Kiedy w 1995 lub 96 roku wylansowano perfumy Abril Victorio
      &Lucchino(pachną konwalią i kwiatem pomarańczy) można je było dostać.Cieszyły
      się chyba małą popularnością u nas,ale nadal są produkowane,ja kupuję za
      granicą bez problemów(i o wiele taniej).Są cudne na maj(nazwa sugeruje ,że na
      kwiecień:).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka