Dodaj do ulubionych

Zimne stopy-pomóżcie proszę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 21:40
mam problem z zimnymi stopami,czy są jakieś kremy rozgrzewające do stóp?
a może macie jakieś sposoby na tą dolegliwość?bo nie będę dziennie piła
herbaty z rumem i grzanego wina,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kragmel Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę 22.10.05, 22:42
      był sobie kiedyś krem avonu rozgrzewający stopy, z cynamonem. na mnie nie
      działał, ale miał fanki.

na moje stopy działa: ciepła kąpiel w misce, poduszka elektryczna, energiczny
      masaż (masaż najlepiej).
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 22.10.05, 23:10
        Bielenda ma rozgrzewajacy krem do stop. Ale wina zimnych stop i dloni to
        najprawdopodobniej slabe krazenie (tez tak mam), wiec najlepiej poprawic
        krazenie poprzez sport, ruch, a wewnetrznie pic herbatke z ruty, o ile
        pamietam, i zazywac Rutinoscorbin, Cerutin itp.
        • morelka4 Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę 22.10.05, 23:30
          Zgadza sie to najprawdopodobniej wina krazenia. Sposobem aby je poprawic jest
          maczanie stop na przemian w goracej i zimnej wodzie
    • mikams75 Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę 22.10.05, 23:15
      sport i masaze stop i lydek az do kolan - poprawia sie krazenie. I grube
      skarpety :-)
    • Gość: len Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.05, 00:06
      Ja mam wciąż zimne stopy i ratuję się nocą ciepłymi skarpetkami lub poduszką
      elektryczną. W ciągu dnia nie mam na nie sposobu. Skarpetki mam nie byle jakie,
      bo takie drogocenne, dla polarników czy cóś takiego, prawie za stówę jedna
      para, ale REWELACYJNE SĄ! Dla mnie to jest rzecz pierwszorzędna, ponieważ
      zwykłe, choćby grube, wełniane, z wielbłada czy nie wiem co były, to i tak mi
      stóp nie rozgrzeją. A te drogie skarpetki ze sklepu sportowo-turystycznego po
      prostu są syntetyczne i jakimś cudem w nich stopy same robią mi się gorące.
      Muszę mieć takie skarpetki, bo dopóki mam zimne stopy, nie mogę zasnąć i mogę
      tak leżeć godzinami z zimnymi nogami i nie zasypiać w nocy. Dostałam kilka par
      różnych skarpet i nie wszystkie są jednakowo dobre, nie pamiętam nazwy tych
      konkretnych,jak mi się skończą ciężko będzie mi trafić na takie same drugi raz.
      Ceną nie można się wyłącznie kierować, bo te pozostałe były również bardzo
      drogie, a nie działają tak rewelacyjnie. Kupione były w sklepie "PODRÓŻNIKA" w
      Warszawie. Poza tym, kiedy nie śpię w skarpetkach, włączam poduszkę
      elektryczną. W sytuacji ekstremalnej - czyli jak dla mnie na wyjazdach, gdzie
      nie ma skarpetek dla polarników i poduszek elektrycznych, na działce, u kogoś w
      domu, etc. można nalać ciepłej wody do plastykowej butelki po napoju -
      najelpiej takiej wielkiej Coli i grzać sobie tym nogi pod kołdrą.

Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
    • Gość: Sex Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.range86-136.btcentralplus.com 23.10.05, 00:16
      • Gość: barbara Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 23.10.05, 10:09
        dziwne, ja mam zawsze zimne stopy ale jezeli chodzi o ruch to jestem bardzo
        aktywna, lubie biegać tanczyc itp. wiec mi napewno ruchu nie brakuje a mimo
        wszystko stopy lodowate... czesto takze je mocze w gorącej wodzie ale to pomaga
        tylko na jakiś czas ;(
    • Gość: :) Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 23.10.05, 11:18
      slyszalam ze to oznacza brak magnezu :/ ja tez tak mam zawsze. zazywam magnez zobaczymy czy pomoze :)
    • Gość: imoe Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: 82.210.149.* 23.10.05, 12:23
      ja w zeszłym roku w zakopcu kupiłam sobie takie duże wełniane papucie i bardzo
      je polecam, bo nogi w końcu mam ciepłe jak je założe :) pewnie dlatego, że wełna
      delikatnie je masuje podczas chodzenia. one są za kostke, całe z wełny i
      kosztowały jakieś nieduże pieniądze.
      • Gość: len Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.05, 12:55
        Ja też mam takie kapcie! Kupiłam w Wiśle w górach. Są wstrętne - wielkie,
        szerokie bambosze, za kostkę. W sumie były dosyć ciepłe, dopóki trochę w nich
        nie pochodziłam. PO kilku-kulkunasty dniach wełna w podeszwie się jakby
        ugniotła i już nie izoluje stopy od podłogi. Wprawdzie kapcie są podszyte ale
        tylko cienką warstwą zamszu i czuję, że jest mi zimno od podłogi. Reszę stopy
        owszem dobrze grzeją, ale mnie zależy głównie na palcach i podeszwie, a nie na
        kostkach :) Tak więc w mojej opinii dobre są do siedzenia, a do chodzenia po
        mieszkaniu już nie, bo się spód kapci wyciera i potem przy każdym kroku czuje
        się chłód podłogi. Powinni te kapcie jakoś lepiej izolować!

Pozdrawiam!
        • Gość: imoe Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: 82.210.149.* 23.10.05, 14:36
          ee no coś ty? aż tak ci się wytarły? ja je kupiłam w zeszłego sylwestra i z
          przerwą na lato ciągle w nich chodzę. wełna się ugniotła, ale i tak grzeją
          właśnie palce, bo mi palce marzną najgorzej.
          • Gość: len Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.05, 14:45
            One nie tyle się wytarły, co właśnie wygniotły i odkąd nie są puszyste pod
            spodem, czuję zimno podłogi. Dla mnie lepsze są takie kapcie, które mają grube
            spody i dobrze izolują od spodu, a nie od góry. Ale nic to, na szczęście w domu
            grzeją kaloryfery i sobie radzę, o ile jestem u siebie.

Pozdrawiam!
            • Gość: imoe Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: 82.210.149.* 23.10.05, 15:56
              no moje też klapnięte są ale grzeją, ale może dlatego, że ja głównie po dywanach
              łażę :)
              • Gość: len Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.05, 16:08
                A widzisz, to pewnie o to chodzi - u mnie w domu w ogóle nie ma dywanów, a
                przedpokój, kuchnia i łazienki są w zimnej terakocie.
    • justa_79 Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę 23.10.05, 21:05
      rozgrzewające kremy do stóp mają Bielenda i Farmona. zadbaj też o odpowiednią
      dietę, nie jedz wychładzających produktów (kanapki, jogurty), tylko
      rozgrzewające (zupy, przyprawy typu imbir, cynamon, kardamon, goździki itp.). i
      ruszaj się dużo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka