Gość: justyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 21:40 mam problem z zimnymi stopami,czy są jakieś kremy rozgrzewające do stóp? a może macie jakieś sposoby na tą dolegliwość?bo nie będę dziennie piła herbaty z rumem i grzanego wina,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kragmel Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę 22.10.05, 22:42 był sobie kiedyś krem avonu rozgrzewający stopy, z cynamonem. na mnie nie działał, ale miał fanki. na moje stopy działa: ciepła kąpiel w misce, poduszka elektryczna, energiczny masaż (masaż najlepiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 22.10.05, 23:10 Bielenda ma rozgrzewajacy krem do stop. Ale wina zimnych stop i dloni to najprawdopodobniej slabe krazenie (tez tak mam), wiec najlepiej poprawic krazenie poprzez sport, ruch, a wewnetrznie pic herbatke z ruty, o ile pamietam, i zazywac Rutinoscorbin, Cerutin itp. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka4 Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę 22.10.05, 23:30 Zgadza sie to najprawdopodobniej wina krazenia. Sposobem aby je poprawic jest maczanie stop na przemian w goracej i zimnej wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę 22.10.05, 23:15 sport i masaze stop i lydek az do kolan - poprawia sie krazenie. I grube skarpety :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.05, 00:06 Ja mam wciąż zimne stopy i ratuję się nocą ciepłymi skarpetkami lub poduszką elektryczną. W ciągu dnia nie mam na nie sposobu. Skarpetki mam nie byle jakie, bo takie drogocenne, dla polarników czy cóś takiego, prawie za stówę jedna para, ale REWELACYJNE SĄ! Dla mnie to jest rzecz pierwszorzędna, ponieważ zwykłe, choćby grube, wełniane, z wielbłada czy nie wiem co były, to i tak mi stóp nie rozgrzeją. A te drogie skarpetki ze sklepu sportowo-turystycznego po prostu są syntetyczne i jakimś cudem w nich stopy same robią mi się gorące. Muszę mieć takie skarpetki, bo dopóki mam zimne stopy, nie mogę zasnąć i mogę tak leżeć godzinami z zimnymi nogami i nie zasypiać w nocy. Dostałam kilka par różnych skarpet i nie wszystkie są jednakowo dobre, nie pamiętam nazwy tych konkretnych,jak mi się skończą ciężko będzie mi trafić na takie same drugi raz. Ceną nie można się wyłącznie kierować, bo te pozostałe były również bardzo drogie, a nie działają tak rewelacyjnie. Kupione były w sklepie "PODRÓŻNIKA" w Warszawie. Poza tym, kiedy nie śpię w skarpetkach, włączam poduszkę elektryczną. W sytuacji ekstremalnej - czyli jak dla mnie na wyjazdach, gdzie nie ma skarpetek dla polarników i poduszek elektrycznych, na działce, u kogoś w domu, etc. można nalać ciepłej wody do plastykowej butelki po napoju - najelpiej takiej wielkiej Coli i grzać sobie tym nogi pod kołdrą. Pozdrawiam! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sex Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.range86-136.btcentralplus.com 23.10.05, 00:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 23.10.05, 10:09 dziwne, ja mam zawsze zimne stopy ale jezeli chodzi o ruch to jestem bardzo aktywna, lubie biegać tanczyc itp. wiec mi napewno ruchu nie brakuje a mimo wszystko stopy lodowate... czesto takze je mocze w gorącej wodzie ale to pomaga tylko na jakiś czas ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 23.10.05, 11:18 slyszalam ze to oznacza brak magnezu :/ ja tez tak mam zawsze. zazywam magnez zobaczymy czy pomoze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imoe Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: 82.210.149.* 23.10.05, 12:23 ja w zeszłym roku w zakopcu kupiłam sobie takie duże wełniane papucie i bardzo je polecam, bo nogi w końcu mam ciepłe jak je założe :) pewnie dlatego, że wełna delikatnie je masuje podczas chodzenia. one są za kostke, całe z wełny i kosztowały jakieś nieduże pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.05, 12:55 Ja też mam takie kapcie! Kupiłam w Wiśle w górach. Są wstrętne - wielkie, szerokie bambosze, za kostkę. W sumie były dosyć ciepłe, dopóki trochę w nich nie pochodziłam. PO kilku-kulkunasty dniach wełna w podeszwie się jakby ugniotła i już nie izoluje stopy od podłogi. Wprawdzie kapcie są podszyte ale tylko cienką warstwą zamszu i czuję, że jest mi zimno od podłogi. Reszę stopy owszem dobrze grzeją, ale mnie zależy głównie na palcach i podeszwie, a nie na kostkach :) Tak więc w mojej opinii dobre są do siedzenia, a do chodzenia po mieszkaniu już nie, bo się spód kapci wyciera i potem przy każdym kroku czuje się chłód podłogi. Powinni te kapcie jakoś lepiej izolować! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imoe Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: 82.210.149.* 23.10.05, 14:36 ee no coś ty? aż tak ci się wytarły? ja je kupiłam w zeszłego sylwestra i z przerwą na lato ciągle w nich chodzę. wełna się ugniotła, ale i tak grzeją właśnie palce, bo mi palce marzną najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.05, 14:45 One nie tyle się wytarły, co właśnie wygniotły i odkąd nie są puszyste pod spodem, czuję zimno podłogi. Dla mnie lepsze są takie kapcie, które mają grube spody i dobrze izolują od spodu, a nie od góry. Ale nic to, na szczęście w domu grzeją kaloryfery i sobie radzę, o ile jestem u siebie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imoe Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: 82.210.149.* 23.10.05, 15:56 no moje też klapnięte są ale grzeją, ale może dlatego, że ja głównie po dywanach łażę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.05, 16:08 A widzisz, to pewnie o to chodzi - u mnie w domu w ogóle nie ma dywanów, a przedpokój, kuchnia i łazienki są w zimnej terakocie. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Zimne stopy-pomóżcie proszę 23.10.05, 21:05 rozgrzewające kremy do stóp mają Bielenda i Farmona. zadbaj też o odpowiednią dietę, nie jedz wychładzających produktów (kanapki, jogurty), tylko rozgrzewające (zupy, przyprawy typu imbir, cynamon, kardamon, goździki itp.). i ruszaj się dużo. Odpowiedz Link Zgłoś