Gość: mleko IP: *.net.autocom.pl 30.10.05, 11:39 dziewczyny czy stosujecie kapiele w mleku? ile dodajecie go do wody? jakiego mleka? jakie wrazenia i efekty? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gangsta.eve Re: kąpiele w mleku 30.10.05, 12:38 No pewnie! Na 'pół wanny' daję dwa worki mleka 2%towego, najchętniej Dagny ( takie też lubię pić). Wrażenia? Baaardzo miłe, to podróż do łażni egipskiej sprzed tysiąca lat. Skóra mięciutka, nawilżona. Nie pytaj, tylko kup dziś mleko i sama zrób sobie taką kąpiel. Zobaczysz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mleko Re: kąpiele w mleku IP: *.net.autocom.pl 30.10.05, 13:12 no chyba polece do sklepu:) ale mleko koniecznie w worku? czy uht moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werbenna Re: kąpiele w mleku IP: *.menos.org / 83.238.176.* 30.10.05, 12:48 A takie kąpiele dają jakieś inne efekty prócz ukojenia i miekkiej skóry?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: kąpiele w mleku 30.10.05, 18:40 dziewczyny, a ja mam głupie pytanie:)... jak wychodzicie z wanny po mlecznej kąpieli, to nie spłukujecie ciała, prawda? bo pewnie wtedy nie byłoby takiego efektu. ale w sumie nie wiem- jak robicie? bo czy nie jest tak, że jak mleko zostanie na ciele, to potem zapach będzie nienajciekawszy? ja nie próbowałam jeszcze, więc nie mam pojęcia:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aniielica Re: kąpiele w mleku 30.10.05, 21:35 Wątpię żeby było coś czuć. Takie stężenie mleka nie powinno wywołac p[otem zadnych sensacji zapachowych na ciele:) Moja koleżanka kiedys po kąpieli smarowała ciało jogurtem albo śmietaną. Mówi ze dawało to rewelacyjny efekt. Ale ja się nie mogę do tego przekonać;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mleko Re: kąpiele w mleku IP: *.net.autocom.pl 31.10.05, 09:40 na smietane bym sie raczej nie skusila ale jogurcik w sumie czemu nie:) a po kapieli w mleku raczej cialo splukac, tak mi sie wydaje. jak mleczko mialo zadzialac to podczas kapieli a nie juz po niej. Odpowiedz Link Zgłoś
jasna_79 Re: kąpiele w mleku 31.10.05, 12:27 Ja kąpię się 1-2 razy w tygodniu i najlepszym jak dotąd trwałym efektem jest gładkość skórek wokół paznokci, o którą do tej pory musiałam walczyć - przy kąpielach w mleku jest "gratis" ;) Uzywam mleka w worku, bo najtańsze, ale procentów nie żałuję - 3,2% ilość: 2-3 worki na pół wanny cieplutkiej wody. Zawsze po takiej kąpieli (min 15 minut) biorę prysznic i myję się najczęściej mydełkiem Dove. Spłukuję dokładnie wannę, bo mam uczulenie na wszelkie "zapaszki" a to mleko jednak trochę pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldonap22 Re: kąpiele w mleku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:18 A próbowalyście mleka do kapilei produkowanego przez firmy kosmetyczne. Dostępne są teraz w róznych postaciach nawet w postaci żelu, granulek i eliksiru do kapieli. Nie ma wtedy zastanawiania sie nad tym czy to spłukiwac i czy będzie brzydko pachniało. Do tych kosmetycznych jest dodawane tez mleko kozie, ktore wspaniale dziala na skorę, duzo lepiej niż to krowie w sklepach spożywczych. Np Farmona ma Luksusowe mleko do kapieli z dodatkiem miodu. Cudowne! Polecam spróbujcie czegos takiego. Droższe są takie produkty ale warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna_79 Re: kąpiele w mleku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 19:32 Hej, moje kąpiele wzięły się z trendu "jak najmniej chemii". Stąd też maseczki ogórka, miód na wargi itp :) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: kąpiele w mleku 31.10.05, 19:44 no właśnie to chciałam napiać:) też myślę o kąpielach w mleku, żeby ograniczyć chemię, więc gotowe kosmetyki nie spełniają niestety tego warunku:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: kąpiele w mleku 31.10.05, 22:03 Dziewczyny, tak się teraz zastanawiam... hmmm... czy te wszystkie gotowe "mleka" do kąpieli są takie na amen chemiczne? tzn. wiadomo, że po części na pewno, ale jakby nie miały zbyt skomplikowanego i długiego składu, nie zawierały żadnych spieniaczy, to może bym się zainteresowała... czy ktoś np. wie co zawiera takie mleko w proszku Floriny? bo to w żelu, to się pewnie pieni, więc SLS murowane... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś