marta979 31.10.05, 17:16 najprościej mówiąc chodzi mi o olejek do wlewania do wody, gdzie mogę go kupic, zwiedziłam sephore itp, itd ale nie moge znalezc, czy wiecie gdzie moge takie cudo dla mojej skóry zakupic, z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wino_porzeczkowe Re: olejek do kąpieli 31.10.05, 20:16 Gotowe mieszanki olejków ma w swojej ofercie np. Bielenda: esentia.pl/offer/20546.html Do dostania w supermarketach bez problemu (np. w Geancie). Nie wiem, czy są fajne, bo jakoś jeszcze żadnego nigdy nie kupiłam :( Choć wciąż mam nadzieję, że się to wkrótce zmieni:)Używam natomiast parę kropel olejku kupionego w sklepie zielarskim (buteleczka kosztuje kolo 4 - 6 zł, w zależności od zapachu). Tylko nie dodaje bezpośrednio do wody, tylko najpierw rozpuszczam w jakimś oleju (mam akurat kokosowy). Bo inaczej często miałam wysypkę po kąpieli, chyba były za mocno stężone. Z przeczytanych - chyba nawet w portalu Gazety - opinii dermatologów wynika, że płyny do kąpieli nie są wskazane, wysuszają skórę, podrażniają miejsca intymne. Dlatego lepiej używać olejków. Tutaj masz jednego z producentów olejków: www.avicenna.com.pl/index1.htm ------------ Miasto Warszawa TKM :( Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: olejek do kąpieli 31.10.05, 21:50 z Bielendy miałam 2, jeden antycellulitowy (w takie działanie olejeku do kąpieli nie wierzę, kupiłam, bo odpowiadał mi świeży zapach:) ) i nie wiem na co był drugi ale w każdym razie z mandarynką i drzewem sandałowym. z obu byłam zadowolona. są też na pewno Farmony, widziałam np. w Galerii Centrum, jest sporo rodzajów z takiej normalnej serii oraz ze 3 czy 4 z jakiejś nowej, Magic Spa, czy jakoś tak, w dekoracyjnych, szklanych butelkach. nie używałam jeszcze, ale mam w planach:) i również, jak pisała poprzedniczka, można samemu zmajstrować olejek dodając eteryczny do oleju bazowego. chyba gdzieś czytałam, że przed wlaniem do wody, zamiast z olejem, można zmieszać je z mlekiem. na coś to dobrze działa, nie pamiętam już na jakiej zasadzie:) olejki mogę polecić właśnie Avicenna bądź Pollena Aroma. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: olejek do kąpieli 31.10.05, 21:58 a, jeszcze przypomniało mi się, że są olejki Floriny, też widziałam je w Galerii Centrum. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: olejek do kąpieli 31.10.05, 23:08 Olejki do kapieli maja tez Avon i Oriflame. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: olejek do kąpieli 31.10.05, 23:15 a, tak mi jeszcze przyszło do głowy, że chyba olejki mają w środku (bo tłuste to i pływa po powierzchni wody) te różne kulki do kąpieli i zwierzątka np. z Sephory. kulki ma też Yves Rocher. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: olejek do kąpieli 31.10.05, 23:22 Ooo przypomnialo mi sie o olejkach firmy Gal, podobno swietne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek Re: olejek do kąpieli IP: 193.151.48.* 03.11.05, 16:43 ja uwielbiam ten z avonu!!jest super Odpowiedz Link Zgłoś
jagapie Re: olejek do kąpieli 03.11.05, 16:11 olejki ma bielenda, farmona oraz pollena aroma. bielendę kupisz w prawie każdym markecie. farmona i pollena aroma w sklepach tzw. zeilarskich, kosmetycznych. bielendę i farmonę również na esentia.pl dosyć drogi jest olejek nivea do kąpieli Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: olejek do kąpieli 03.11.05, 16:37 Są różne rodzaje olejków. Część z nich to olejki pieniące : wspomniane Bielendy (polecam z nowej serii daktylowy, dwufazowy) i Farmony oraz te tłuste- Nivea (taki w niebieskiej butelce szklanej dawno nie widziałam), Fenjal, Pollena Aroma, Florina. Odpowiedz Link Zgłoś