Dodaj do ulubionych

Czy znacie firme Faith in nature?

05.11.05, 22:48
Znacie? Co o niej sadzicie?
Znalazlam ich kosmetyki w takim fajnym sklepiku internetowym:
bboheme.com. Maja tam jeszcze niektore naprawde ladne buty
wegetarianskie...
Obserwuj wątek
    • gosica37 Re: Czy znacie firme Faith in nature? 08.11.05, 10:11
      Mam mydlo w plynie do mycia ciala z tej firmy:) Bez SLS,piekny
      zapach,przystepna cena:)Jestem bardzo zadowolona:)))
    • wrrotka Re: Czy znacie firme Faith in nature? 08.11.05, 14:11
      ej fajne to, tylko coś chyba troszke za tanie jak na nieszkodliwe... można to
      kupic w normalnych sklepach? albo chociaż w necie na Polskich stronach? dzieki
      i pozdrawiam!
      • very_martini Re: Czy znacie firme Faith in nature? 08.11.05, 21:05
        Eh, Wrrotka, bo w normalnych krajach tak jest...

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatia
    • wrrotka Re: Czy znacie firme Faith in nature? 08.11.05, 14:33
      kurcze spodobały mi sie ich produkty, tu też niestety jest stronka angielska a
      z takich nie lubie zamawiać... www.faithproducts.com/
      • gosica37 Re: Czy znacie firme Faith in nature? 08.11.05, 22:04
        Kosmetyki sa jak najbardziej naturalne:D
        • wrrotka Re: Czy znacie firme Faith in nature? 09.11.05, 18:57
          zgadzam sie very martini, my niestety jesteśmy tu 100 lat za murzynami...
          gosica a moge wiedzieć gdzie to mydło w płynie nabyłaś? pozdrawiam!
          • gosica37 Re: Czy znacie firme Faith in nature? 09.11.05, 20:53
            wrrotka napisała:

> gosica a moge wiedzieć gdzie to mydło w płynie nabyłaś? pozdrawiam!
            W Londynie i niestety nie potrafie Ci powiedziec gdzie mozna ewentualnie nabyc
            w PL.
            pozdrawiam:)
    • gosica37 Re: Czy znacie firme Faith in nature? 10.11.05, 11:39
      Niestety doszukalam sie parabenow w kremach i balsamach:(
      www.faithproducts.com/shop_frameset.asp?mainframe=view_product.asp?code=065
      Firma sie do tego jawnie przyznaje.
      Mydla w plynie i kostce ich nie zawieraja:)Przymierzam sie do zakupu
      czekoladowego, mniam:P
      • wrrotka Re: Czy znacie firme Faith in nature? 10.11.05, 15:51
        właśnie te mydła najbardziej mnie interesują (zarówno kostki jak i w płynie)
        nigdy nie zamawiałam z zagranicznych str. jaki jest koszt przesyłki? strasznie
        sobie narobiłam ochoty na te mydełka... Pozdrawiam!!!
        • chihiro2 Re: Czy znacie firme Faith in nature? 10.11.05, 16:11
          Wrrotka,
          mieszkam w Oxfordzie i tu sprzedaja te mydelka, wlasnie sprawdzilam, ze sa dwa
          miejsca, gdzie mozna kupic te kosmetyki. Jakie mydelka Cie interesuja? Na pewno
          jak ja Ci kupie i przesle z Anglii (albo wysle z Polski, jak przyjace do
          Warszawy za miesiac na swieta (dokladnie przyjezdzam 19/12) bedzie taniej niz
          jak zamowisz ze strony. Tzn. tak mi sie wydaje...
          • wrrotka Re: Czy znacie firme Faith in nature? 10.11.05, 17:59
            ahaaaa...Tobie to dobrze tak wszystko pod nosem =) jeszcze sie zapoznam
            dokladniej z ich oferta i dam ci znać, mam rozumiec ze bedziesz w polsce w
            grudniu? narazie z kasa u mnie krucho, ale jak cos do chetnie skorzystam=)
            trzymam za słowo i cieplutko pozdrawiam!
            • kraxa buty sa fantastyczne 10.11.05, 19:20
              Chyba sie skusze;-) Chichiro, chlopak mojej przyjaciólki tez mieszka w
              Oksfordzie. Bede zmuszona go poprosic. Mozesz mi podpowiedziec w kwestii
              rozmiarówki- jak sie ma angielska do naszej???
              • chihiro2 Re: buty sa fantastyczne 10.11.05, 19:37
                W kwestii rozmiarowki - angielskie rozmiary zaczynaja sie wlasciwie od 3 - to
                nasze 36. Potem juz latwo: 4=37, 5=38 itd.

W sobote jade na veggie show do Londynu, beda jakies stoiska z butami
                wegetarianskimi, kosmetykami takze (no i jedzeniem, duzo free food tastings :),
                moj brzuszek juz sie usmiecha), wiec wszytsko obejrze, dotkne, powacham,
                nasmaruje sie. Na pewno cos kupie - glownie kosmetyki, bo w Oksfordzie wybor
                nie jest duzy (oczywiscie mam na mysli naturalne). Bedzie tez masa wykladow,
                aukcja z jakimis bzdurkamki, wystapia jakies celebrities (m.in. Paul
                McCartney). Zdam dokladna relacje co i jak w niedziele :)
            • chihiro2 Re: Czy znacie firme Faith in nature? 10.11.05, 19:40
              Tak, bede w grudniu przez ok. tydzien. Daj mi znac w ogole, co Cie interesuja.
              Moze na tym veggie show w sobote (pisze o tym nizej i chyba juz gdzies
              wczesniej pisalam) bedzie ta firma i cos kupie - jak chcesz, Tobie takze kupie,
              najwyzej potem sie rozmyslisz (na pewno nic sie nie zmarnuje, ktos na pewno
              zechce).
              Pozdrawiam :)
              • wrrotka Re: Czy znacie firme Faith in nature? 11.11.05, 13:23
                chyba jednak skorzystam, o ile smarowideł i kremów mam jeszcze spory zapas to
                środki do mycia mi sie kończa, chetnie cos nowego wypróbuje. Jeśli nie robi
                Tobie to problemu to chciałabym mydło pomarańczowe
                www.faithproducts.com/shop_frameset.asp?mainframe=catlink.asp?Cat=64
                i może szampon z jojobą,
                www.faithproducts.com/shop_frameset.asp?mainframe=catlink.asp?Cat=62
                mydła w płynie do rąk maja taki średni skład wiec narazie tyle wystarczy=)
                daj znać czy dasz rade to kupic, a jak wrócisz do kraju to omówimy formalności
                zwiazane z przesyłką. pozdrawiam!!
                • kraxa chichiro, czy szampony nie maja SLS a odzywki 12.11.05, 13:07
                  Chlorku stearalkonium??? Bo jesli sa dobre to chetnie bym zamówiła u ciebie
                  szampon i odzywke do wlosów suchych i zniszczonych. O le da rade oczywiscie;-)
                  • chihiro2 Re: chichiro, czy szampony nie maja SLS a odzywki 13.11.05, 11:44
                    www.faithproducts.com/shop_frameset.asp?mainframe=catlink.asp?Cat=62
                    Spojrz na to, tzn. rzuc okiem na liste skladnikow - czy to mozliwe by odzywka
                    zawierala tylko to? Jesli tak jest w przypadku wszystkich produktow (tzn. ze
                    naprawde zawieraja tylko nature), to napisz, co byc chciala dokladnie - bo
                    szamponow i odzywek maja sporo, a ja postaram sie kupic.
                    • kraxa dzieki chihiro, ale jednak ni 13.11.05, 20:37
                      Sprawdziłam juz składy. Sam fakt, ze nie podaja INCI jest juz dla mnie
                      znamienny. Gdzies w opisówce pisza, ze w charakterze detergentu wystepuje
                      Ammonium Laureth Sulphate- wiec to niewiele lepsze od SLS. Musze szukac dalej,
                      ale dziekuje za zyczliwosc i dobre checi:-*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka