Dodaj do ulubionych

Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ?

08.11.05, 17:08
Pracuję z osobą która zazwyczaj wydziela nieprzyjemną woń - po prostu niezbyt
pięknie pachnie. Wszyscy to czują, ale nikt nie wie jak tej osobie dać to do
zrozumienia. Osoba ta (kobieta) jest raczej zadbana, czysto ubrana, ale zapach
od niej jest naprawdę wyczuwalny. Jak dać jej dyskretnie do zrozumienia że
powinna coś z tym zrobić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: dobra rada [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 18:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kasiunia62 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? 08.11.05, 19:19
      niestety w takich sytuacjach ja nic nie robię, nie umiem nikomu dobitnie
      powiedzieć, nawet w najdelikatniejszy sposób!!!! nie mogłabym znieść że ta
      osoba poczułaby się przeze mnie zażenowana!
      • Gość: *** Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:38
        może na imieniny lub inna okazje złózcie sie i kupcie jej jakieś ładne perfumy
        (taki niby koleżeński upominek) może to jakos da jej do zrozumienia o co biega
        a jak nie to troche te perfumy chociaz tą woń zabija... możliwe ze jeżeli ta
        osoba jest czysta (czyste ubranie, umyta) to to jest objaw jakiejś choroby
        wtedy to bedzie gorzej... no chyba ze ewidentnie śmierdzi potem.
        • galoj1 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? 08.11.05, 19:44
          Niestety śmierdzi potem. Wręczenie dezodorantu na imieniny nic nie da - osoba
          nie zrozumie podstępu.
          • neti13 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? 08.11.05, 19:57
            Chyba nie da sie nic na to poradzic. Mozna " z grubej rury " , ale trzeba sie
            liczyc , ze pani sie obrazi na smierc.Podstep tez nic nie pomoze , jesli ona
            nic od siebie nie czuje. Trudna sytuacja , nie zazdroszcze.
            • Gość: Nessie Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.acn.waw.pl 08.11.05, 19:59
              Można codziennie wchodząc do pokoju stwierdzać głośno, "Uuu, ktoś się dzisiaj
              NIE UMYŁ"...

Ale najpierw trzeba się na 100% upewnić, że ta dziewczyna nie choruje, bo potem
              może być i przykro, i głupio.
              • galoj1 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? 08.11.05, 20:15
                "Myjcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny"
                Tylko to nie jest dziewczyna a 50-letnia kobieta. I co tu zrobić ?
                Jak jej powiem wprost, nawet najdelikatniej to na pewno się obrazi na śmierć.
                • Gość: Klara Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.4web.pl 10.11.05, 11:37
                  Kupic antyperspirant , wsadzić do torby i dołaczyć liścik - przepraszammy,nie
                  obraż się, ale dla dobra ogólnego, chcielibyśmy, abyś tego uzywała.
    • Gość: Renata Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 21:00
      Może po prostu nic nie mów, nie masz poważniejszych spraw?
      • galoj1 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? 08.11.05, 21:23
        Dla mnie jest to dość poważna sprawa. Jestem szefem tej osoby. Ma ona kontakt
        z wieloma osobami i niestety poprzez swój nieprzyjemny zapach wpływa w jakiś
        sposób na wizerunek firmy w której pracuje. Przecież nie wezwę jej do siebie i
        nie powiem - pani X proszę używać dezodorantu ! A może powinnam ? Ostatnio na
        zebraniu pracowników poruszyłam temat wyglądu pracowników itp. Jednak do
        właściwej osoby nie dotarło.
        Ta kobieta po prostu nie wie że jej zapach może być uciążliwy. Na zewnątrz
        wygląda na osobę dość schludną.
        • sineira Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? 08.11.05, 21:47
          > Przecież nie wezwę jej do siebie i nie powiem - pani X proszę używać
          > dezodorantu !
          Myslę, że to akurat byłby najlepszy sposób. Robienie grubych aluzji przy
          ludziach może być dla niej o wiele większą przykrością. Tylko bądź dyskretna i
          upewnij się, że nie ma świadków tej rozmowy! Zacznij od tego, że jest Ci
          przykro poruszać ten temat. Dodaj, że zdecydowałaś się to zrobić, bo rozumiesz,
          że czasami samemu się takich rzeczy nie wyczuwa i spróbuj doradzić jakiś dobry
          dezodorant.
        • Gość: basiunia7-80 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 21:51
          hmmm może najlepiej między koleżankami zacząc rozmowę na temat antyperspirantow
          by ta osoba słyszała całą rozmowę nawet by sie przyłączyła zapytać co pani myśli
          o tym antyperspirancie miała go pani może? prznieś jeden np nive w kulce i
          chwalic się jaki jest świetny ze stosuje go i ładnie pachnie dac jej powąchać
          moze sobie kupi i dotrze to do niej
          • galoj1 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? 08.11.05, 22:02
            Ten pomysł mi się podoba ! Chyba tak zrobię !
            • Gość: basiunia7-80 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:09
              warto sprobować pogadać o kosmetykach a w pewnym momencie o antypersirantach:D
              wyciągnac z torebki i dziewczyny miałyście ten anty... jest ekstra a jak ładnie
              pachnie świetnie działa i nawilża może pani powącha polecam jest fajny:D lekko
              dać jej w ten sposob do zrozumienia:D moze sie kapnie:D
              • Gość: basiunia7-80 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:10
                Będę czekała na rezulaty napisz? jeśli pomogło:D pozdrawiam
          • Gość: Sonia PROSTA SPRAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:05
            Kilka razy jak wejdziesz spóźniona do pokoju zapytaj żartem: Jejku dziewczyny,
            która nie użyła dezodorantu!!?? Muszę otworzyć okno!!!! Nie czujecie tego
            smrodu!!!Co wy do cholery biegi uprawiacie przed pracą- myć się trza!!!!
            Jak Tobie nie wypada tak powiedzieć to namów kogoś z innego pokoju, może panna
            sie domyśli że cuchnie jak knur! Co tu się cackać z brudasem.
            • waztre Re: PROSTA SPRAWA 08.11.05, 22:19
              Ta pani może być chora. Miałam kiedyś takiego kolegę. On zawsze śmierdział a
              dbał o czystość- wiem, bo byliśmy całą grupą na wakacjach i normalnie się mył,
              zmieniał ubranie i dezodorantował. z tym, ze już kilka minut po prysznicu
              śmierdział i to nie potam ale czymś znacznie gorszym takim skiśniętym. Naprawdę
              ciężko było to znieść. Ale jak ta babka wali potem to duże prawdopodobieństwo
              ze sie myje a nie dezodorantuje. Mój ojciec np nie uznaje dezodorantów bo lubi
              naturalny męski odór ;)) Fakt, od razu od niego nie czuć ale jak popracuje to
              zajeżdża i jest wtedy z siebie bardzo dumny- w życiu by sie nie popryskał. Ja
              bym tą klientkę wezwała w jakiejś sprawie służbowej a potem mimochodem zapytała-
              pani Wiesiu, cóż to za zapach?? Prosze używać silniejszego dezodorantu bo
              klienci sa wrażliwi. Powiedz to naturalnie, bez złości i zbednych ceregieli
              jakby to był rozpięty rozporek lub dziura w pończosze i tyle. Mozesz dodać że
              ostatnio sama miałaś taki problem a to wszystko wina tych dezodorantów w kulce-
              jednak najlepsze są antyperspiranty w spreyu.
            • Gość: Klara Re: PROSTA SPRAWA IP: *.4web.pl 10.11.05, 11:39

> Kilka razy jak wejdziesz spóźniona do pokoju zapytaj żartem: Jejku
              dziewczyny,
              > która nie użyła dezodorantu!!?? Muszę otworzyć okno!!!! Nie czujecie tego
              > smrodu!!!Co wy do cholery biegi uprawiacie przed pracą- myć się trza!!!!

taką rzecz, można zrobić tylko jesli zna sie ludzi od x lat i jest z nimi na
              stopie megakolezeńskiej. Inaczej, to czyste chamstwo , bo sugeruje, że wszyscy
              w tym pokoju śmierdzą .
            • Gość: chichuacha Re: PROSTA SPRAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 23:05
              ej sluchajcie,a moj facet nie uzywa dezodorantu;/nie znaczy to ,ze ciagle
              smierdzi czy cos,ale jak sie spoci mocniej to niezbyt przyjemnie pachnie,on o
              tym wie ale nadal sobie nie kupil zadnego kosmetyku na to,czy jak ja mu kupie to
              sie obrazi?;/

dodam ,ze jak o tym wspominam to on strzela fochy;/
    • Gość: basiunia7-80 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:43
      acha zapomniałam dodać ze fakt może ta kobieta być chora możliwe ze przechodzi
      okres przekwitania i hormony szaleją;/ człowiek czuje sie fatalnie to moze byc
      powod pomimo tego i tak mozna zamaskować przeciez taki zapach moze nie wie ze są
      takie fajne antyper na pot i nigdy tego nie stosowała sam dezodorant nic nie
      załatwi wiec jakos nalezy ją uświadomić chwalac sie np przed nią takim
      kosmatykiem i powiedzieć ze naprawde polecam mi pomogł:D
      • Gość: galoj1 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.icpnet.pl 08.11.05, 22:53
        Dziękuję za rady. Na pewno skorzystam.
    • Gość: magdzik1 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 10:47
      Ja sama miałam problem z zapachem... Było to potwornie krępujące dla mnie
      samej. Codziennie brałam prysznic, używałam antyperspirantu VICHY i zanim
      dojechałam do pracy, zapaszek był. Teraz używam Etiaxilu i jest spoko. Może ta
      pani zdaje sobie sprawę ze swojego problemu, dba o higienę, ale nie może sobie
      poradzić. Może namówić jej przyjaciółkę, albo najlepszą koleżankę z pracy na
      poważną rozmowę, chociaż z doświadczenia wiem, że nikt nie lubi jak się na
      niego zwala taką nieprzyjemną i krępującą rozmowę. Powodzenia.
      • Gość: bella Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.compower.pl 09.11.05, 12:10
        Jesli jesteś jej szefem wezwij ją na rozmowę i powiedz ,ze pracownicy si/ę
        skaza ,ze brzydko pachnie i w zwiazku z tym powinna coś zrobić.
        Kobiety ,zwłaszcza te starsze tak mają, ze codzienne mycie dla nich to umycie
        twarzy,zebów i podmycie się(nie zawsze) Leżałam na patologii ciązy z 39latką -
        śmierdziała potem a myła się tylko "tam" i to jak podejrzewam tylko wyłacznie
        zkoniecznośc -badania, obchody itd.
        • Gość: klara1981 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 11:22
          mamy taki sam problem z koleżanką z pracy. A gorsze jest to że siedzę z nią
          razem w pokoju. Rozmowa o dezodorantach nic nie daje, choć temat był poruszany
          kilkakrotnie. Piersza reakcja była taka: "ja się nie pocę, jeszcze w życiu się
          nie spociłam". Poza tym przychodzi do nas raz w tygodniu konsultantka z avonu i
          przy okazji zaqwsze nawiążemy do rozmowy, to też nic nie daje, jeśli już kupi
          jakąś kulkę to swoim dzieciom, bo chciały. Kiedyś zaskoczyła nas na maxa, po
          tym zdarzeniu właściewie odpuściłyśmy sobie koleje namowy na kupno
          antyperspirantu: gdy przyszła konsultantka i prawie na siłę chciałyśmy jej
          wcisnąć jakąś kulkę, to po wzięciu jej w ręce zapytała czy to się używa tak jak
          perfumy i zaczęła się maziać kulką po szyji :))) Nie wspomnę już że nazwę
          antyperspirantu myli z aspirantem :)) Niestety nie jestem przełożoną koleżanki,
          wiec nie wiem jak skutecznie do niej trafić. ;(
          • Gość: Kate1972 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 11:42
            My mamy taki koszmar w pracy, ale z kolegą. Ale to świnia całą gębą, nie myje
            rąk wychodząc z toalety - nawet po zrobieniu kupy - wiem, bo do niedawna miałam
            swoje biuro (o zgrozo!!) w poblizu drzwi od kibelka (takie głupie ułożenie
            biura a w zasadzie kiszki biurowej). Kiedys po po kupsku po wyjściu nagle
            przytknął obie dłonie do nosa....no tak trzeba było sprawdzić, czy nie zawadził
            o stolec :P Czuc od niego moczem, potem i wszędzie zostawia ohydne tłuste ślady
            z łapsk! Naczynia np.szklankę podaję wkładając te obrzydliwe łapy do środka
            naczynia, dłubie w nosie przy biurku, a je w sposób urągający nawet świni!
            Przez całe swoje 33-letnie życie nie słyszałam tylu dźwięków, nie widziałam tak
            łapczywego żarcia, no i skrupulatnie wylizuje wszystkie palce z głośnym
            mlaśnięciem...A osad na zębach pamięta chyba szczoteczkę do zębów z 1982 roku.
            I żadne aluzje nie docierają, moje uwagi skończyły się tym, że raczej za sobą
            nie przepadamy :P
            • Gość: Klara Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.4web.pl 10.11.05, 11:48
              O Jezu,,,Odechciało mi się śniadania:)
              • Gość: Kate1972 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 12:00
                Klara....dasz radę :P Sorry, ale to najprawdziwsza i tak mocno okrojona
                prawda :D
                • kathtea Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? 10.11.05, 13:53
                  Miałam również podobny problem niedawno ( też jestem szefową tej osoby) i długo
                  zastanawiałam się jak to załatwić (ludzie się skarżyli do mnie osobiście).
                  Postanowiłam poprosić koleżankę, którą wszyscy bardzo lubią, pomocną, życzliwą
                  i najmilszą osobę w biurze. Porozmawiała z nią bardzo delikatnie i od tej pory
                  problem przestał istnieć. Ja nie chciałam jako szef załatwiać tego osobiście
                  dlatego, że postawiłam się w sytuacji tej dziewczyny i mi wyszło, że 100 razy
                  wolałbym to usłyszeć od miłej i sympatycznej osoby niż od mojego szefa. Po
                  prostu uważam, ze nasze wzajemne relacje mogłyby na tym ucierpieć. Dobrze się
                  stało, sprawa została załatwiona pomyślnie. Okazało się, że owa "śmierdząca"
                  dziewczyna była chora i nie zdawała sobie sprawy z tego faktu.
                  Pozdrawiam
                  k.
                  • Gość: Ania Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.11.05, 14:20
                    Oj, my tez mamy w pracy taki klopot. Jestem nauczycielka i jedna z moich
                    kolezanek ewidentnie sie nie myje. Z cala pewnoscia nie jest to wina hormonow
                    czy choroby, ale tego, ze zawsze, powtarzam - zawsze (choc to nie do
                    uwierzenia) pani ta nosi gruba flanelowa koszule i kamizelke z polaru (ciuchy
                    sa kazdego dnia takie same, to jest wiecznie ten sam zestaw). Zastanawiamy sie,
                    kiedy ona to pierze, i wychodzi nam, ze... nigdy. Tego co sie wokol niej unosi
                    juz nawet brzydkim zapachem nazwac nie mozna :( Wejscie do naszego pokoju
                    nauczycielskiego jest meczarnia, wstyd przed rodzicami uczniow, ktorzy czasem
                    sie w owym pokoju pojawiaja, wstyd przed uczniami :( Niestety, zadna z
                    kolezanek nie jest w stanie zwrocic jej uwagi. Ja takze tego nie zrobie.
                    Zdajemy sobie sprawe, ze taka postawa jest poniekad falszywa - kazdy czuje ten
                    wstretny zapach, wiele osob go komentuje, a nikt nie zwroci uwagi. Jednak opor
                    jest przeogromny. Sadze, ze gdyby ta dziewczyna byla chora - kazdy by to
                    zrozumial. Jednak ona po prostu straszliwie o siebie nie dba :( Ale podoba mi
                    sie porada jednaj z forumowiczek i chyba ja wykorzystam. Porozmawiam najpierw z
                    najblizsza kolezanka z pracy i chyba wspolnie podyskutujemy sobie na glos o
                    dezodorantach i perfumach. Choc swoja droga - nie ma dnia by w gronie ponad 30
                    kobiet nie rozmawialo sie o kosmetykach i pielegnacji, katalogi avonu i
                    oriflame leza na kazdym stoliku, wciaz jakas dostaje paczuszke z kosmetykami (w
                    tym zapachy), wiec nie wiem, czy jakiekolwiek sugestie maja jeszcze szanse
                    dotarcia do upartej, zaniedbanej osobki.
                    • neti13 Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? 12.11.05, 15:07
                      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Oj, my tez mamy w pracy taki klopot. Jestem nauczycielka i jedna z moich
                      > kolezanek ewidentnie sie nie myje. Z cala pewnoscia nie jest to wina hormonow
                      > czy choroby, ale tego, ze zawsze, powtarzam - zawsze (choc to nie do
                      > uwierzenia) pani ta nosi gruba flanelowa koszule i kamizelke z polaru (ciuchy
                      > sa kazdego dnia takie same, to jest wiecznie ten sam zestaw). Zastanawiamy
                      sie,
                      >
                      > kiedy ona to pierze, i wychodzi nam, ze... nigdy. Tego co sie wokol niej
                      unosi
                      > juz nawet brzydkim zapachem nazwac nie mozna :( Wejscie do naszego pokoju
                      > nauczycielskiego jest meczarnia, wstyd przed rodzicami uczniow, ktorzy czasem
                      > sie w owym pokoju pojawiaja, wstyd przed uczniami :( Niestety, zadna z
                      > kolezanek nie jest w stanie zwrocic jej uwagi. Ja takze tego nie zrobie.
                      > Zdajemy sobie sprawe, ze taka postawa jest poniekad falszywa - kazdy czuje
                      ten
                      > wstretny zapach, wiele osob go komentuje, a nikt nie zwroci uwagi. Jednak
                      opor
                      > jest przeogromny. Sadze, ze gdyby ta dziewczyna byla chora - kazdy by to
                      > zrozumial. Jednak ona po prostu straszliwie o siebie nie dba :( Ale podoba mi
                      > sie porada jednaj z forumowiczek i chyba ja wykorzystam. Porozmawiam najpierw
                      z
                      >
                      > najblizsza kolezanka z pracy i chyba wspolnie podyskutujemy sobie na glos o
                      > dezodorantach i perfumach. Choc swoja droga - nie ma dnia by w gronie ponad
                      30
                      > kobiet nie rozmawialo sie o kosmetykach i pielegnacji, katalogi avonu i
                      > oriflame leza na kazdym stoliku, wciaz jakas dostaje paczuszke z kosmetykami
                      (w
                      >
                      > tym zapachy), wiec nie wiem, czy jakiekolwiek sugestie maja jeszcze szanse
                      > dotarcia do upartej, zaniedbanej osobki.

Nie macie innego wyjscia jak powiedzenie tej pani o tym wprost. Z tego co
                      opisalas wynika , ze wasza kolezanka jest ewidentnym brudaskiem , ktory nie
                      przejmuje sie Waszymi " zmyslami powonienia" . Sytuacja opisana przez autorke
                      watku jest bardziej delikatna , dotyczy pani , ktora dba o siebie , a problem
                      tkwi w tym , ze nie uzywa dezodorantow. U Ciebie kobitka pewnie sie ani nie
                      myje , ani nie pierze , wiec w czym problem ? Powiedziec bez zbytnich
                      ceregieli , bo takie " podchody" z glosnymi pogadankami o pachnacych
                      kosmetykach nic nie dadza . Ona musi sie jeszcze nauczyc myc i prac . Dziekuj
                      Bogu , ze Was do tej pory nie posluchala i nie zaczela na ten swoj " smrodek"
                      nakladac dezodorantow ;)

Powodzenia:)
    • Gość: PPP Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.necik.pl / *.necik.pl 12.11.05, 20:55
      Mysle, ze przede wszystkim bardzo delikatnie i dyskretnie, czyli absolutnie bez
      swiadkow, w lagodnych, uprzejmych slowach, nie z gory, z pozycji szefowej, ale
      raczej dobrej, zyczliwej kolezanki. Tak z duza troska w glosie, poparta mowa
      ciala :). Na przyklad:
      Zosiu/pani Zosiu, sluchaj mam taka delikatna sprawe do ciebie ... inni
      pracownicy/klienci zwrocili mi na nia uwage ... chodzi o to, ze wazny jest dla
      nas wizerunek firmy etc. itp., albo ze musimy dbac o to aby klienci/wszyscy
      pracownicy dobrze sie tutaj czuli etc. w ten desen ... ja kiedys tez mialam
      problem z nadmierna potliwoscia (to powinno ja oswoic i nastawic pozytywnie -
      szefowa i takie intymne zwierzenia :) i bardzo mi pomoglo .... i tutaj wymienic
      nazwe dobrego dezodorantu, albo polecic kuracje oslawionym Etiaxilem i
      dezodorant, zachwalic jaki do doskonaly kosmetyk, jaki skuteczny i w ogole, a
      na koniec grzecznie poprosic, aby postarala sie go uzywac i na zakonczenie
      jeszcze raz cos krociutko o wizerunku firmy (zasugerowac, ze to nie twoj dziwny
      wymysl, tylko sila wyzsza, do ktorej musza sie wszyscy stosowac,
      rozumiesz? :)).
      Slowem, wszystko tak jakbys radzila dobrej przyjaciolce w jaki sposob ma sie
      malowac, zeby wygladala jeszcze atrakcyjniej niz wyglada :). Caly czas lagodnym
      glosem, z milym usmiechem, jakbys mowila o kawie cappucino albo jakims
      nieistotnym glupstwie. Najlepiej nieco sciszonym glosem (to w koncu wasza mala
      tajemnica, pst). Powodzenia, musi sie udac :).
    • Gość: kkk Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 22:05
      jejku mam ten sam problem kobieta z którą jestem w biurze smierdzi nawet nie
      potem tylko takim starym domem taka stechnizną o fffuu po prostu niekiedy nie
      mogę jej tak wszytko smierdzi ona ma taki zapach chyba juz w domu nawet jak
      wypierze ciuchy to dalej tak smierdzą wstyd mi jest jak niekiedy ktos do nas
      wejdzie do biura a tu taka woń co sobie pomysli o mnie ://// i w dodatku ta
      kobieta w ogóle okna nie chce otwierac zeby przewietrzyc no koszmar juz nie
      mogę az mi sie nie chce do pracy isc
      pozdrawiam
      • Gość: kim Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 13.11.05, 01:20
        He miałam taką koleżankę w pracy, która brzydko pachniała, bo się nie myła, a
        do tego była dość tęgą kobietą w wieku ok. 50 lat. Ja jestem gó..ara i nie
        miałam odwagi [powiedzmy] powiedzieć jej wprost, że brzydko pachnie, ale moja
        współpracowniaca -jej równolatka, już się nie kryła ze swoimi odczuciami i
        waliłą jej prosto z mostu mówiąc: "Baśka jak się nie umyjesz to ja się
        oflaguję!"

Serio, serio...

Wiecie co? Baśka się w ogóle tym nie przejmowała... Olewka totalna. No i jak na
        taką wpłynąć, skoro mówisz wprosto o co biega, a ta słyszy, przytaknie i dalej
        boi się przeprosić z kostką mydła i 1 litrm wody??? ;))

• Gość: Madzia Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 10:51
      Weź pod uwagę, ze jeśli ta pani ma okolo 50 lat to może być objaw menopauzy.
      Kobieta wtedy poci się nawet co godzinę i nic się z tym nie da zrobić jeżeli
      nie bierze hormonów. Mozesz ją urazić jeżeli coś powiesz...
      • Gość: kim Re: Jak powiedzieć komuś że nieładnie pachnie ? IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 13.11.05, 22:16
        EE to nie ja zrwacałam swojej koleżance uwagę, że brzydko pachnie!! Robiła to
        moja wspólpracownica!

\A owa Basia nie cierpiała z powodu braku wody w domu, tylko niedbalstwa, bo
        jej bluzki też były mocno nadszarpnięte... Po prostu baba o siebie niedbała, a
        nie to, że miała menopauzę. W tym wypadku niechlujstwo zadecydowało!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka