Dodaj do ulubionych

26 lat, czy już krem pod oczy???

IP: *.zab.nat.hnet.pl 12.11.05, 13:33
Mam 26lat, nie mam jeszcze żadnych objawów zmarszczek pod oczami, ale czy
powinnam zacząc profilaktycznie używac kremu pod oczy?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: 26 lat, czy już krem pod oczy??? IP: *.chello.pl 12.11.05, 14:08
      już? sugerowałabym użycie słowa DOPIERO
      jesli nie masz zmarszczek stosuj krem nawilżajacy do okolic oczu
      • Gość: olunia Re: 26 lat, czy już krem pod oczy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 16:10
        jaki polecasz?
    • justa_79 tak, już 6 lat temu... n/t 13.11.05, 21:13

• Gość: Inka Re: tak, już 6 lat temu... n/t IP: 62.233.195.* 13.11.05, 23:03
        Bez przesady. Z nadmiarem pielęgnacji też można przesadzić. To może używać już
        kremu pod oczy profilaktycznie od 10 roku życia. Jak ktoś nie ma potrzeby
        używania kremu to niech nie używa. Ja jakiś czas temu zaczęłam używać kremu na
        noc ale nie dlatego, że akurat potrzebowałam, tylko bo chciałam a teraz już nie
        mogę się bez niego obejść bo moja cera się do niego przyzwyczaiła i domaga się
        go codziennie a jak nie dostanie porcji kremu na noc to mam uczucie ściągnięcia
        cery czego wcześniej nie miałam. Po prostu przyzwyczajenie.
        • justa_79 Re: tak, już 6 lat temu... 14.11.05, 10:37
          a wytłumacz mi, dlaczego nikt nie pyta, czy w wieku 26 lat można już używać
          kremu DO TWARZY? przecież skóra pod oczami jest o wiele bardziej delikatna i
          cieńsza niż na reszcie twarzy! tym bardziej należy jej się ochrona. a
          nawilżania skóra potrzebuje niezależnie od wieku. jakoś 15-latki nie mają
          problemu z używaniem kremów do twarzy, a kremów pod oczy unikają wszyscy jak
          ognia...
          • kragmel Re: tak, już 6 lat temu... 14.11.05, 10:41
            justa_79 napisała:

jakoś 15-latki nie mają
            > problemu z używaniem kremów do twarzy, a kremów pod oczy unikają wszyscy jak
            > ognia...

pod samymi oczami rzadko kiedy wyskakują pryszcze ;) większość woli leczyć niż
            zapobiegać, a potem wstawia posty z prośbą o polecenie "żelazka na zmarszczki".

lekki krem pod oczy, bez działania stricte przeciwzmarszczkowego to np. Nivea
            Visage, taki niebieski w słoiczku.
            • Gość: Inka Re: tak, już 6 lat temu... IP: 62.233.195.* 14.11.05, 14:16
              Tak, tak, tylko żaden krem pod oczy nie spowoduje, że nie będziemy mieć
              zmarszczek, może trochę opóźni ale bardziej jest to dziedziczne genetycznie.
              Zmarszczki będziemy mieć wszystkie.
              • justa_79 Re: tak, już 6 lat temu... 14.11.05, 15:22
                ale na nienawilżonej skórze zmarszczki są bardziej widoczne i szybciej się
                pojawiają - z przesuszenia. i nie wiem, czy to faktycznie tylko genetyka. pod
                oczami to przede wszystkim mimika. a podobno, gdyby nie promieniowanie UV, to
                zmarszczki pojawiałyby się u nas po 60 r.ż.... dlatego zawsze używam kremów pod
                oczy z najlepszym składnikiem przeciwzmarszczkowym - z filtrami ;)
                • nika.78 od justy :) 21.11.05, 08:55
                  Mogłabym Cię prosić o polecenie jakiegoś konkretnego kremu pod oczy? zwłaszcza
                  z filtrami ale przy tym bardzo dobrze nawilżającego? używam kremów pod oczy o
                  działaniu nawilżającym ale mam już 27 lat i chyba czas na jakąś "solidniejszą"
                  pielęgnację :) Z góry dzięki Justa! :)
                  • nika.78 DO justy - miało być oczywiście :) 21.11.05, 08:56
                  • justa_79 Re: od justy :) 21.11.05, 09:55
                    kremów pod oczy z filtrami nie ma zbyt wiele, kojarzę tylko Biodermę. ja używam
                    po prostu normalnego kremu pod oczy, tego samego, co na noc, a na całą twarz, a
                    więc również i pod oczy, nakładam krem z filtrem.
                    • nika.78 Re: od justy :) 21.11.05, 10:31
                      Dzięki Justa :) Co do Biodermy to nie miałam dotąd kontaktu z tymi kosmetykami.
                      Czy to jakaś "apteczna" marka? w jakich cenach są jej kosmetyki? Warte zakupu?
                      Pozdrawiam!
                      • misae Re: od justy :) 21.11.05, 10:52
                        kazdy powinien stosowac kremy ale...nie ma sensu uzywac ciezkich kremow
                        przeciwzmarszczkowych gdy ma sie 20 lat, nawilzajace, rozjasniajace - jak
                        najbardziej,
                        kremy z ceramidami, bardzo tluste beda zle wplywaly na pory oraz moga zwiekszyc
                        wystepowanie wypryskow...takie kremy sa dla kobiet dojrzalych z przesuszona
                        skora, malo elastyczna...
                        Dla kobiet po 30tce dobre sa kremy w stylu Age delay...cos pomiedzy
                        nawilzaniem, a ciezkimi kremami natluszczajacymi..
                        To samo jesli chodzi o kremy pod oczy, polecam nawilzajace Biotherm albo
                        Elizabeth Arden
                      • justa_79 Re: od justy :) 21.11.05, 11:12
                        tak, Bioderma to apteczna marka, jedna z kilku firm, które produkują stabilne
                        filtry UVA+UVB. ja znam ją właśnie głównie z tzw. "blokerów", bo do tej marki
                        należy mój ulubiony Photoderm Max Fluide ;) ceny tych preparatów z filtrami to
                        ok. 50 zł.
    • Gość: nighthrill Re: 26 lat, czy już krem pod oczy??? IP: *.elsat.net.pl 21.11.05, 11:45
      Mam 24 lata, również żadnych zmarszczek. Używam Ziai pietruszkowej pod oczy,
      nie dostrzegam żadnej różnicy, ale używam, bo podobno trzeba - niektórzy mówią,
      że dopiero po 25-tym roku życia, choć tu chyba chodzi o te silniejsze
      kremy...Delikatne okolice oczu trzeba nawilżać, tak jak całą twarz.
    • Gość: Lania Re: 26 lat, czy już krem pod oczy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 11:47
      Przyłączm się do zdania,że stwierdzenie"już"brzmi cokolwiek osobliwie u
      26-latki.To prawda,ze nie unikniemy zmarszczek,ale tam,gdzie skóra jest
      najcieńsza,najdelikatniejsza,pojawiają się one w pierwszej kolejności,głównie za
      sprawą mimiki.Na zmarszczki już istniejące niewiele możemy poradzić,ale gdy
      jeszcze ich nie ma ,możemy zrobić sporo,żeby pojawiły się jak najpóźniej.
      Można nie używać kremów przeciwzmarszczkowych na twarz w tym wieku,wydaje mi
      się,że wystarczą nawilżające i może trochę bogatsze,bardziej odżywcze na noc,ale
      pod oczy to już na pewno trzeba coś konkretniejszego zastosować.
      Dziewczyno,do dzieła!
      • Gość: Stasia Re: 26 lat, czy już krem pod oczy??? IP: *.attu.pl 21.11.05, 11:55
        Słuchajcie, wszystko zależy w dużym stopniu od genów. Ja mam 33 lata i nie mam zmarszczek pod oczami a moim ulubionym kremem jest NIVEA ten najzwyklejszy. Powiem wam, ze moja siostra ma 42 lata i tak samo- kram nivea i minimalne zmarszczki, to samo moja mama i ...babcia, która ma 95 lat i buzie gładką jak na ten wiek niezwykle, wszyscy myślą, że ma 70 lat. Moja mama ma 65 a daja jej maxymalnie 50. Mnie często biora za 25 latkę. Choćparę lat temu ktoś mi powiedzial, że mam najwyżej ...19 lat. Tak więc myślę, że "dobre" geny to podstawa.
        • Gość: Lania Re: 26 lat, czy już krem pod oczy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:00
          No,to podrzuć trochę tych dobrych genów koleżankom z forum.Nie wszyscy,tak
          mają,jak Ty.Wiadomo,że wszystko w dużym stopniu zależy od genów,ale nie o tym tu
          mowa.
          • Gość: bebe Re: 26 lat, czy już krem pod oczy??? IP: *.dint.wroc.pl 21.11.05, 12:13
            a jaki krem pod oczy dla 27-latki z minimalnymi zmarszczkami mimicznymi? mysle
            ze zwykly nawilzajacy nie wystarczy..prosze was o rade!
    • cioccolato_bianco Re: 26 lat, czy już krem pod oczy??? 21.11.05, 13:24
      ja uzywam zelu nawizajacego pod oczy. a lat mam 24;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka