Dodaj do ulubionych

szampon Vichy

12.11.05, 15:21
Chciałam zapytać czy ktoś z Was używałam ww.szamponu do włosów
przetłuszczających się? Przymierzam się do tego, aby taki kupić, ale
wolałabym usłyszeć opinie innych. Kiedyś kupiłam szampon z Vichy p.łupieżowy
i po prostu rewelacja.
Obserwuj wątek
    • mati711 Re: szampon Vichy 12.11.05, 16:19
      Witam,szampon ten strasznie jest przeladowany chemia, jesli znasz sie na chemii
      organicznej lub masz znajoma osobe to po przeczytaniu skladu powie ci ze to
      czysta chemia,poza tym vichy ma nieadekwatne ceny do skladnikow tam uzytych
      czysta forma reklamy i marketingu.
    • tween_peaks Re: szampon Vichy 12.11.05, 19:24
      Nie jestem zagorzałą fanką produktów firmy Vichy, ale kiedyś stosowałam kremy
      do twarzy z tej firmy i byłam naprawdę zadowolona, a jakieś pół roku temu
      kupiłam szampon w zw. z problemmai z łupieżem. I wcale nie uważam, że cena była
      wielce wygórowana, bo zapłaciłam ponad 30 zł. A w tej samej cenie jest malutki
      szampon Nizoral, który długo stosowałam i w ogóle mi nie pomagał. Pozdrawiam.
      • mati711 Re: szampon Vichy 13.11.05, 12:18
        Witam, tak ok ale mi chodzilo o to ze skladniki uzyte do produkcji sa najtansze
        i produkcja takiego szmponu to ok 3 zł kosztow, moja opinia na podstawie
        znajomych ktorzy sa biotechnologami i min.pracuja a laboratoriach kosmetycznych.
        • edyciamisia Re: szampon Vichy 25.11.05, 20:16
          Ale Vichy to marka.Z tego co się orientuję,jesteś fryzjerem albo
          przedstawicielem jakiejś firmy kosmetycznej,więc powiedz mi-myjesz włosy
          klientkom jajkiem czy szamponem?W każdym szamponie są składniki chemiczne i nie
          da się tego obejść.Vichy jest firmą wzbudzającą zaufanie,kupując jej produkty
          jestem pewna,że są wysokiej jakości i właśnie zą tę pewność jestem w stanie
          zapłacić 30 zł za szampon.
          • mati711 Re: szampon Vichy 26.11.05, 20:12
            Witaj coz za ironiczna uwaga, po pierwsze jako fryzjer pracuje na marce loreal
            professionnel i te preparaty sa swietne do salonow fryzjerskich szczegolnie te
            techniczne ale niestety sa naladowane chemia i sa za mocne do codziennego
            uzytku, natomiast marka vichy min tez nalezy do koncernu loreal, jezeli choc
            troszke orientujesz sie w chemii organicznej i w biotechnologii to niestety ale
            wlasnie vichy jest najbardziej przeladowana chemia kazdy produkt tej firmy,
            niestety jest to tylko swietny marketing i reklama,serdecznie pozdrawiam.A
            jeszcze jedno bez chemii nie da sie obejsc tu sluszna uwaga ale mozna ja
            zminimalizowac o połowe np produkty firmy klorane lub ecco
        • izelka Re: szampon Vichy 26.11.05, 08:41
          a jaki szampon mati polecilabyś do włosów farbowanych(ale jakiś z tych tańszych)
          • barbareka Re: szampon Vichy 27.11.05, 13:05
            To pomaga w koncu ten szampon do wlosow tlustych czy nie??
            • tween_peaks Re: szampon Vichy 29.11.05, 19:48
              barbareka napisała:

> To pomaga w koncu ten szampon do wlosow tlustych czy nie??

Tego właśnie chciałam dowiedzieć się od Was:-) Póki co nie kupiłam do włosów
              przetłuszczających się, tylko kolejny p.łupieżowy. A ten naprawdę mogę polecić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka