Dodaj do ulubionych

laserowe usuwanie włosków

IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 08.10.02, 09:48
...mam do was pytanko... czy poddałyście się kiedyś takiemu zabiegowi, jeśli
tak to jakie sa efekty , czy warto...jaki laser jest najlepszy ( może nawet
wiecie jakiej firmy )
...chciałabym strzelic sobie taki seansik na łydki, nie mam jednak pojecia
gdzie ( poniewaz Warszawa proponuje całą game gabinetów gdzie wykfalifikowana
panna sprawi ze moje nagi będa gładkie już na zawsze!!! )
...dodam ze sprawa jest niezwykle pilna i ważka ;)))... dzięki z góry za
pomoc...!!!
agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: Pchełak Re: laserowe usuwanie włosków IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 08.10.02, 18:06
      Kolezanka "odwłosiła się" absolutnie tam gdzie chciała i to na zawsze. Robiła
      zabiegi na ul. Pereca przy rondzie ONZ. Ja tam tez się zapisałam, ale jeszcze
      nie zrobiłam zabiegu. POnoć ok. widziałam efekty na własne oczy... nic
      kolezance nie odrasta na nogach, pachwinach i buzi.
      • Gość: Drzazga Re: laserowe usuwanie włosków IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.10.02, 21:00
        Gość portalu: Pchełak napisał(a):

> Kolezanka "odwłosiła się" absolutnie tam gdzie chciała i to na zawsze. Robiła
        > zabiegi na ul. Pereca przy rondzie ONZ. Ja tam tez się zapisałam, ale jeszcze
        > nie zrobiłam zabiegu. POnoć ok. widziałam efekty na własne oczy... nic
        > kolezance nie odrasta na nogach, pachwinach i buzi.

Można prosić o więcej szczegółów? Jak dawno temu robiła depilację, ile zabiegów
        itd.? Czy na zawsze to sie dopiero okaże...;-)
        • Gość: Pchełka Namiary IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 09.10.02, 00:43
          Robiła zeszłej jesieni jakieś cztery zbiegi łacznie. Maja jakieś ustrojstwo
          (laser czyli) którym można działać na opalona skórę, najpierw umawiasz ise na
          konsultacje, Pani sprawdza czy nie masz uczulenia na promieniowanie i prosi o
          golenie okolicy do depilacji ( ja akurat cierpie na parę włosków na brodzie,
          więc przezywam koszmar, ale nic to zaparłam się)
          Namiary:
          "High-Care" , Ul. Pereca 2, tel. 6540114 lub 6523462 lub www.high-care.com.pl
          Pozdrawiam
    • Gość: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 09.10.02, 09:05
      ...no tak zgromadziłam juz pokazna wiedze na ten temat i mam mnóstwo adresów i
      kontaktów, ale wciąz nie wiem na który salon sie zdecydowac , zauwazyłam że
      ceny w wiekszosci sa podobne, róznia sie natomiast rodzjem sprzetu... napewno
      istotne jest takze doswiadczenie...
      przedstawie wam ponizej to co zebrałam, i jesli mozecie mi cos powiedziec na
      temat tych gabinetów to będzie super....
      dzieki Pchełka..!!!

WARSZAWA:

AFRODYTA - SALON URODY www.afrodytasalon.pl <http://www.afrodytasalon.pl>
      01-497 WARSZAWA, ul. Hery 72
      TEL. 0-22-6380801
      LASER : Nd:YAG - VANITY LINE - "LASER PIL"
      LASER : DIODOWY - PHOTONLIFE - "REVITALASE 12 TWIN"
      ZAKRES USŁUG: laserowe usuwanie każdego rodzaju owłosienia, zwalczanie
      cellulitu i miejscowej otyłości

EPI CENTRUM - LASER CLINIC www.epi-centrum.pl <http://www.epi-centrum.pl>
      02-635 WARSZAWA; ul. Płatowcowa 19
      TEL. 0-22-8449294; TEL/FAX 8445351
      LASER : ALEXANDRYT - SHARPLAN
      IPL: PHOTODERM - SHARPLAN
      ZAKRES USŁUG: laserowa epilacja owłosienia, usuwanie łagodnych zmian
      naczyniowych
      barwnikowych oraz tatuaży.

EPI ROSE
      00-138 WARSZAWA, ul. Ptasia 6
      TEL. 0-22-6271705; 6271706
      LASER : Nd:YAG - QUANTUM SYSTEM - "LIGHT LASER"
      ZAKRES USŁUG: laserowa epilacja każdego rodzaju owłosienia, nowoczesne peelingi
      chemiczne

ESTEDERM
      00-710 WARSZAWA, al. Witosa 31 (Panorama)
      TEL. 0-22-6401457
      LASER : ALEXANDRYT - SHARPLAN
      ZAKRES USŁUG: laserowa epilacja owłosienia

GABINET
      01-031 WARSZAWA, ul. Jana Pawła II 61 lok. 42
      TEL. 0-22-6366319
      LASER : DIODOWY - COHERENT -" LIGHT SHEER"
      ZAKRES USŁUG: laserowe usuwanie owłosienia

HIGH - CARE www.high-care.com.pl <http://www.high-care.com.pl>
      00-849 WARSZAWA ul. Pereca 2
      TEL. 0-22-6523462, 0-608 088123
      LASER : Nd:YAG -VANITY LINE - "EPIL RADICAL"
      ZAKRES USŁUG: laserowa epilacja każdego rodzaju owłosienia

KOS - MED www.kosmed.w-sieci.com <http://www.kosmed.w-sieci.com>
      00-552 WARSZAWA, pl. Konstytucji 4 m. 1
      TEL. 0-22-6213162; 6226926
      LASER : DIODOWY - COHERENT - "LIGHT SHEER"

STUDIO LASER www.studiolaser.com.pl <http://www.studiolaser.com.pl>
      00-??? WARSZAWA, ul. Kakowskiego 5
      TEL. 0-22-8100494
      LASER : DIODOWY - COHERENT - "LIGHT SHEER"

VIVA DERM - CENTRUM DERMATOLOGII ESTETYCZNEJ I LASEROWEJ
      02-811 WARSZAWA, ul. Pustułeczki 30
      TEL. 0-22-8166174; 8166290
      LASER : DIODOWY - COHERENT - "LIGHT SHEER";
      LASER : Nd:YAG SHG - COHERENT - "VERSAPULSE
      LASER : CO2
      ZAKRES USŁUG: laserowe usuwanie owłosienia, zmian naczyniowych i brodawek
      skórnych

• Gość: shisha Re: laserowe usuwanie włosków IP: 62.233.242.* 09.10.02, 09:16
        Również jestem na etapie zbierania informacji przed zabiegiem, i z moich
        wiadomości wynika, że najlepszym i najnowocześniejszym w tej chwili dostępnym w
        Polsce laserem jest laser Coherent Light Sheer XC - szczególnie dla osób z
        nieco opaloną skórą itp.
        pozdrawiam:)
        • Gość: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 09.10.02, 09:31
          ...wynikałoby z tego ze dwa gabinety z listy maja taki laser...tyle tylko ze
          bez XC na końcu,i mysle ze to moze byc istotne... czy w któryms gabinecie maja
          taki sprzet, o jakim mówisz ???
          pozdrawiam...
          • Gość: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 09.10.02, 09:34
            ... nie dwa tylko cztery... :)))
          • Gość: shisha Re: laserowe usuwanie włosków IP: 62.233.242.* 09.10.02, 12:10
            Z mojego rozpoznania wynika, że firma DerMed się takim chwali, mają gabinety w
            Krakowie i w Katowicach (z racji mojego miejsca zamieszkania nie interesowałam
            się takimi gabinetami w Warszawie).

No i na ich plus moim zdaniem przemawia fakt, że zajmują się tylko laserem,
            więc powinni być tam sami specjaliści.

Sama również jestem ciekawa opinii osób, które miały takie zabiegi...

pozdrawiam:)
            • Gość: kachna Re: laserowe usuwanie włosków IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 14:02
              ja usuwalam sobie wloski wlasnie w Dermedzie [tylko rzeczywiscie to troche nie
              bardzo w Warszawie :)], juz ze dwa lata temu chyba, ale bardzo polecam. bylam
              jak najbardziej zadowolona
              • Gość: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 09.10.02, 14:17
                ...i w tym gabinecie byl laser Coherent Light Sheer XC ????
                Jesli tak, to zdecyduje sié na cos podobnego w Warszawie... i powiedz mi skóra
                jest potem milutka, marze o tym, bo mam problem z wrastaniem wloskow, i
                jakkolwiek bym je usuwla, i potem pielegnowala i szorowala rekawicá, to i tak
                efekt tych pracochlonnych zabiegow nie jest taki jak powinien... ;))))
                • Gość: kachna Re: laserowe usuwanie włosków IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 16:58
                  ja usuwalam wlosy pod pachami wiec nie wiem jak w tych rejonach jest z
                  wrastaniem wloskow, ale jak dla mnie skorka po zabiegu jest jak najbardziej
                  OK. tzn na poczatku jest oczywiscie zaczerwieniona, ale to chwilowy efekt. nie
                  wiem jaki w dermedzie maja laser, nazwa brzmi dla mnie znajomo, ale najlepiej
                  wejdz sobie na www.dermed.pl i tam poszukaj informacji. a na nogi ide za 3
                  tygodnie wiec jesli do tego czasu nie bedziesz miala zabiegu za soba to Ci
                  powiem jak bylo :)
                  • Gość: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.10.02, 10:40
                    ...super...tego mi trzeba było...
                    ja równiez chciałabym tak w ciągu miesiąca umówic sie na pierwsze usuwanie...
                    nie ma na co czekac kiedy wiem ze warto, dzieki za adres i koniecznie napisz m
                    jak bylo z nogami...
                    pozdrawiam ;)))

aga
                    • Gość: kachna Re: laserowe usuwanie włosków IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 21:54
                      Gość portalu: agnieszka napisał(a):

> koniecznie napisz m
                      > jak bylo z nogami...

niedawno wrocilam z zabiegu :) owszem, nie powiem zeby nic nie bylo czuc, ale
                      ja wiem jak czuc pod pachami, wiec powiem mimo wszystko ze LEDWO bolalo :)
                      zabieg trwal ok.45 minut, a zapewniam ze mam [jak mowia inni ;)] dosc dlugie
                      nogi. nic mnie nie boli, nic sie nie dzieje.. polecam :)
    • givenchy Re: laserowe usuwanie włosków 10.10.02, 12:31
      Witaj,
      ja również poddawałam się temu zabiegowi (w Epi-Centrum, przy Płatowcowej).
      Niestety ! Był to 1-y i ostatni raz. Po zabiegu miałam mnóstwo plam na nogach,
      które utrzymywły się kilka miesięcy (na szczęście zniknęły), pomimo tego, że
      stosowałam się ściśle do zaleceń dermatologa, który przed zabiegiem
      przeprowadził ze mną wywiad. Nie brałam w tym czasie żadnych leków, a
      szczególnie witamin, które mogą powodować przebarwienia, nie miałam żadnych
      przeciwskazań.
      Uważam więc, że 2 godziny bolesnego (to nieprawda, że nic nie boli!)zabiegu
      poszły na marne, bo żeby osiągnąć zamierzony efekt, trzeba poddać się kilku
      sesjom (dość drogim).
      Nie chcę nikogo tu zniechęcać. Być może akurat moja skóra źle przyjęła laser.
      Jednak ja juz chyba się nie odważę.
      Pozdrawiam,g.
      • Gość: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 14.10.02, 10:18
        ...witaj... a czy mozesz mi powiedziec jakim laserem mialas usuwane wloski, i
        czy kiedy zniknely juz plamki to skora byla gladka...
        moze poprostu masz bardzo wrazliwa skore, albo ten gabinet nie posiada
        sprzetu "najwyzszej jakosci" ... napisz mi koniecznie...pozdrawiam...
        • Gość: givenchy Re: laserowe usuwanie włosków IP: proxy / 212.76.35.* 15.10.02, 13:13

> ...witaj... a czy mozesz mi powiedziec jakim laserem mialas usuwane wloski, i
          > czy kiedy zniknely juz plamki to skora byla gladka...
          > moze poprostu masz bardzo wrazliwa skore, albo ten gabinet nie posiada
          > sprzetu "najwyzszej jakosci" ... napisz mi koniecznie...pozdrawiam...

Witaj,
          niestety nie pamiętam jakim laserem miałam wykonywany zabieg, bo było to jakieś
          3-4 lata tetmu, ale co do kompetencji kosmetyczki, która mi go wykonywała
          miałam zastrzeżenia - choćby fakt, że przypaliła mi mały pieprzyk, z którego
          potem sączyła się kilka dni krew. W sumie powinnam była wystapić o jakieś
          odszkodowanie, czy rekompensatę, ale byłam tak załamana tymi plamami na nogach,
          że sobie odpuściłam. Plamy były brązowe i zniknęły całkowicie po 3-4 miesiącach
          (na szczęście była to zima). Oczywiście po jednym zabiegu nie ma żadnych
          efektów. Mam tyle włosków, ile miałam przed zabiegiem.
          Jeśli chodzi o moją skórę, owszem jest wrażliwa na depilację mechaniczną
          (pękają naczynka) i wosk. Jaka jednak by nie była, przed zabiegiem dermatolog
          okreslił, że mogę mieć przeprowadzony zabieg.
          Pozdrawiam, g.
      • Gość: Luiza Re: laserowe usuwanie włosków IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 17.10.02, 11:38
        Dopiero skonczylam czytać ten watek, ale Twój list przyciągnął moją uwagę.
        Wygląda na to, że Epi-Centrum traci coraz wiecej klientek. Miałam tam robione
        zabiegi na łydki+bikini, zawsze poprzedzone testami i rozmową z lekarzem.
        Niestety trzeci zabieg okazał sie po prostu koszmarem. Poparzono mi cale nogi i
        okolice bikini. W niektórych miejscach miałam nawet bąble. Natychmiast położono
        na całość maść sterydową, ale to niewiele pomogło. Moi znajomi widząc moje nogi
        po tym zabiegu nie mogli z wrażenia dojść do siebie. Epi-centrum zwróciło mi
        całość kosztów, ale nie było zainteresowane udzieleniem pomocy w leczeniu.
        Musiałam iść do dermatologa. Leczyłam się długo, całe nogi miałam w strupach.
        Teraz rok po zabiegu wciąz mam na łydkach brązowe przebarwienia.
        Podsumowując w Epi -centrum nie potrafiono mi wyjaśnić dlaczego zabieg skończył
        się rozległymi poparzeniami, mimo zrobionych wcześniej testów i wywiadu z
        lekarką. Osobiście uważam że mają przestarzały sprzęt (laser aleksandrytowy) i
        być może miałam pecha trafić na jego awarię. Drugie przypuszczenie to złe
        nastawienie mocy lasera przez osobe obsługująca. Zabieg dodatkowo okazal sie
        nieskuteczny. Wcześniejsze zabiegi przyniosły efekty, ale po tej przygodzie
        zdecydowanie odradzam wszystkim wykonywanie depilacji w tym gabinecie.

givenchy napisała:

> Witaj,
        > ja również poddawałam się temu zabiegowi (w Epi-Centrum, przy Płatowcowej).
        > Niestety ! Był to 1-y i ostatni raz. Po zabiegu miałam mnóstwo plam na
        nogach,
        > które utrzymywły się kilka miesięcy (na szczęście zniknęły), pomimo tego, że
        > stosowałam się ściśle do zaleceń dermatologa, który przed zabiegiem
        > przeprowadził ze mną wywiad. Nie brałam w tym czasie żadnych leków, a
        > szczególnie witamin, które mogą powodować przebarwienia, nie miałam żadnych
        > przeciwskazań.
        > Uważam więc, że 2 godziny bolesnego (to nieprawda, że nic nie boli!)zabiegu
        > poszły na marne, bo żeby osiągnąć zamierzony efekt, trzeba poddać się kilku
        > sesjom (dość drogim).
        > Nie chcę nikogo tu zniechęcać. Być może akurat moja skóra źle przyjęła laser.
        > Jednak ja juz chyba się nie odważę.
        > Pozdrawiam,g.
        • givenchy Re: laserowe usuwanie włosków 17.10.02, 16:11
          Gość portalu: Luiza napisał(a):

> Dopiero skonczylam czytać ten watek, ale Twój list przyciągnął moją uwagę.
          > Wygląda na to, że Epi-Centrum traci coraz wiecej klientek. Miałam tam robione
          > zabiegi na łydki+bikini, zawsze poprzedzone testami i rozmową z lekarzem.
          > Niestety trzeci zabieg okazał sie po prostu koszmarem. Poparzono mi cale nogi
          i
          >
          > okolice bikini. W niektórych miejscach miałam nawet bąble. Natychmiast
          położono
          >
          > na całość maść sterydową, ale to niewiele pomogło. Moi znajomi widząc moje
          nogi
          >
          > po tym zabiegu nie mogli z wrażenia dojść do siebie. Epi-centrum zwróciło mi
          > całość kosztów, ale nie było zainteresowane udzieleniem pomocy w leczeniu.
          > Musiałam iść do dermatologa. Leczyłam się długo, całe nogi miałam w strupach.
          > Teraz rok po zabiegu wciąz mam na łydkach brązowe przebarwienia.
          > Podsumowując w Epi -centrum nie potrafiono mi wyjaśnić dlaczego zabieg
          skończył
          >
          > się rozległymi poparzeniami, mimo zrobionych wcześniej testów i wywiadu z
          > lekarką. Osobiście uważam że mają przestarzały sprzęt (laser aleksandrytowy)
          i
          > być może miałam pecha trafić na jego awarię. Drugie przypuszczenie to złe
          > nastawienie mocy lasera przez osobe obsługująca. Zabieg dodatkowo okazal sie
          > nieskuteczny. Wcześniejsze zabiegi przyniosły efekty, ale po tej przygodzie
          > zdecydowanie odradzam wszystkim wykonywanie depilacji w tym gabinecie.
          >
          Luizo, strasznie mi przykro !
          Powinnaś wystąpić o odszkodowanie.

> givenchy napisała:
          >
          > > Witaj,
          > > ja również poddawałam się temu zabiegowi (w Epi-Centrum, przy Płatowcowej)
          > .
          > > Niestety ! Był to 1-y i ostatni raz. Po zabiegu miałam mnóstwo plam na
          > nogach,
          > > które utrzymywły się kilka miesięcy (na szczęście zniknęły), pomimo tego,
          > że
          > > stosowałam się ściśle do zaleceń dermatologa, który przed zabiegiem
          > > przeprowadził ze mną wywiad. Nie brałam w tym czasie żadnych leków, a
          > > szczególnie witamin, które mogą powodować przebarwienia, nie miałam żadnyc
          > h
          > > przeciwskazań.
          > > Uważam więc, że 2 godziny bolesnego (to nieprawda, że nic nie boli!)zabieg
          > u
          > > poszły na marne, bo żeby osiągnąć zamierzony efekt, trzeba poddać się kilk
          > u
          > > sesjom (dość drogim).
          > > Nie chcę nikogo tu zniechęcać. Być może akurat moja skóra źle przyjęła las
          > er.
          > > Jednak ja juz chyba się nie odważę.
          > > Pozdrawiam,g.
    • Gość: anna Re: laserowe usuwanie włosków IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 14.10.02, 12:12
      w październikowym cosmo był artykuł o depilacji laserem w gabinecie shirley.
      jest też kupon znizkowy - 10% na serie zabiegów, może warto skorzystać. tez
      maja tam ten najnowszy laser do opalonej skóry, działający na ogolone włosy (a
      nie odrośnięte).
      • Gość: amelia_ Re: laserowe usuwanie włosków IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 15.10.02, 02:46
        Ja też czytałam ten artykuł, a moja siostra zrobiła podliczenia pełnej
        depilacji :) Teraz to już dokładnie nie pamiętam, ale wyszło koło 16000 zł.
        • Gość: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 15.10.02, 12:20
          ...o mamo 16000!... ale za co, za nogi czy cale cialo, bo jesli tylko za nogi
          to dla mnie jak o jedno zero za duzo...
          bo jesli liczyc ze potrzebne sa trzy zabiegi a jeden kosztuje 500 zl, to
          rzeczywiscie mamy 1500 zl... ale faktem jest ze kazdy zabieg robimy co trzy
          miesiace, wiec akurat jest czas zeby zebrac odpowiednia sumke... a ja jestem
          gotowa ja uzbierac przy pewnosci ze bedzie po zabiegu wszystko ok. i nic mi
          juz nie odrosnie,
          a tej pewnosci wciaz mi brakuje...
          • katii1 Re: laserowe usuwanie włosków 15.10.02, 12:24

> ...o mamo 16000!... ale za co, za nogi czy cale cialo, bo jesli tylko za nogi
            > to dla mnie jak o jedno zero za duzo...
            > bo jesli liczyc ze potrzebne sa trzy zabiegi a jeden kosztuje 500 zl, to
            > rzeczywiscie mamy 1500 zl... ale faktem jest ze kazdy zabieg robimy co trzy
            > miesiace, wiec akurat jest czas zeby zebrac odpowiednia sumke... a ja jestem
            > gotowa ja uzbierac przy pewnosci ze bedzie po zabiegu wszystko ok. i nic mi
            > juz nie odrosnie,
            > a tej pewnosci wciaz mi brakuje...
            zabiegi powtarza sie nie co 3 misiace tylko co 4 tygodnie
            • Gość: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 15.10.02, 14:13
              katii1 napisała:

> Gość portalu: agnieszka napisał(a):
              >
              > > ...o mamo 16000!... ale za co, za nogi czy cale cialo, bo jesli tylko za n
              > ogi
              > > to dla mnie jak o jedno zero za duzo...
              > > bo jesli liczyc ze potrzebne sa trzy zabiegi a jeden kosztuje 500 zl, to
              > > rzeczywiscie mamy 1500 zl... ale faktem jest ze kazdy zabieg robimy co trz
              > y
              > > miesiace, wiec akurat jest czas zeby zebrac odpowiednia sumke... a ja jest
              > em
              > > gotowa ja uzbierac przy pewnosci ze bedzie po zabiegu wszystko ok. i nic
              > mi
              > > juz nie odrosnie,
              > > a tej pewnosci wciaz mi brakuje...
              > zabiegi powtarza sie nie co 3 misiace tylko co 4 tygodnie

akurat tu sie z toba do konca nie zgodze, poniewaz zalezy to od tego jaka czesc
              ciala chcemy poddac depilacji, i jesli chodzi o nogi to ten zabieg powinno sie
              powtórzyc po 12 tygodniach.
              Po pierwszym zabiegu usuniętych jest około 40 proc. włosów. Laser działa tylko
              na włosy znajdujące się w fazie wzrostu. Pozostałe to włosy w fazie uśpienia
              lub wypadania. Dlatego też zabieg wymaga trzykrotnego powtórzenia w odstępach
              czasu 10 do 12 tygodni...
        • katii1 Re: laserowe usuwanie włosków 15.10.02, 12:22
          Gość portalu: amelia_ napisał(a):

> Ja też czytałam ten artykuł, a moja siostra zrobiła podliczenia pełnej
          > depilacji :) Teraz to już dokładnie nie pamiętam, ale wyszło koło 16000 zł.
          16000zł? , to nie możliwe , nie wiem ile mijsc chciałaby sobie zdepilowac twoja
          siostra ale cos zle liczy , moja kolezanka niedawno robila sobie ten zabieg na
          cale nogi+ bikini i zaplacila cos kolo 4000 za trzy zabiegi
          • amelia_ Re: laserowe usuwanie włosków 16.10.02, 00:23
            Znalazłam to Cosmo, więc robimy podsumowanie:

300 - 700 zł - bikini
            450 - 550 zł - łydki
            500 - 700 zł - uda
            250 - 350 zł - pachy

te ceny są za jeden zabieg. Autorka artykułu potrzebowała 8 zabiegów, czyli:

2400 - 5600 zł - bikini
            3600 - 4400 zł - łydki
            4000 - 5600 zł - uda
            2000 - 2800 zł - pachy
            -------------------------

Razem:

12000 - najtańsza wersja
            18400 - najdroższa wersja

• Gość: mola Re: laserowe usuwanie włosków IP: 80.48.229.* 15.10.02, 16:43
      miałam depilowane włosy na nogach trzy razy i by usunąć resztę musiałabym
      powtórzyć zabieg jeszcze ze cztery razy.Bolało jak diabli więc smarowałam się
      emlą. Za pierwszym razem panie pielęgniarki(dyplomowane)popaliły mi tak uda,
      że wyglądały jakby przejechał mnie łapskami jakiś drapieżnik nie mówiąc o bólu
      (jak to po oparzeniu), potem było trochę lepiej. Niestety, mimo przykrych
      doświadczeń uważam,że jest to jedyny, w miarę skuteczny sposób usuwania
      włosów.
      • Gość: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 15.10.02, 16:53
        ...to cudownie...ale bardzo Cie prosze napisz mi gdzie , albo chociaz jakim
        laserem miałas usuwane włoski?
        ... i mam nadzieje ze to az tak nie boli jak napisałaś, bo chyba ucieknę z
        gabinetu nawet jak mnie przywiążą... ;)
        • Gość: mola Re: laserowe usuwanie włosków IP: 80.48.229.* 15.10.02, 19:53
          niestety nie pamiętam jak nazywał się laser, było to juz jakiś czas temu.
          Zabieg był wykonywany w Katowicach. A co do bólu to chyba nikt nie boi się go
          tak jak ja. Krem znieczulajacy załatwia sprawę.
    • ulapa Re: laserowe usuwanie włosków 16.10.02, 10:42
      Jestem z Warszawy i tez kilka miesiecy temu robiłam rozeznanie gdzie są i jakie
      lasery. Jeden zabieg najczęściej kształtował się w cenie 1,500zł (całe nogi +
      bikini)oczywiście wszystkie lasery jakie byly wówczas dostępne na rynku sa z
      tzw światłem gorącym , który to może powodować ból, pieczenie, a nawet blizny.
      Na szczęście w maju pojawił się nowy gabinet TAIS na Grzbowskiej i w tymże
      gabinecie jest jedyny w Polsce laser zimny( mają wyłączność na tego typu
      urządzenie), jestem już po pięciu zabiegach i mam okolo 60% mniej włosów.
      (jestem brunetką i miałam faktycznie bardzo duży problem z owłosieniem na
      całych nogach, nie tylko na łydkach) Zabieg wygląda w ten sposób:
      1,Przychodzimy do gabinetu z taką długościa włosa jak do zabiegu depilacja
      woskiem.
      2,Kosmetyczka najpierw tradycyjnie depiluje nogi woskiem
      3,Po tym zabiegu różną czestotliwościa lasera kosmetyczka przeciąga żródłem
      światła po miejscach wydepilowanych, nie ma żadnego bólu gdyby nie fakt że mam
      wówczas specjalne okulary na oczach nie wiediałabym że w ogole coś się dzieje
      z moim ciałem.
      Plusy
      1,Jest całkowicie bezbolesny (oprócz wosku)
      2,można się opalać nawet w tym samym dniu (wypróbowałam na słońcu temp 30 C
      przez dwa tygodnie żadnych reakcji
      3,Można depilować mocno opaloną skórę
      4,Skóra nie jest podrażniona a nawet bardzo gładka laser ma także wlaściwości
      kojące
      5,Nogi po zabiegu są gładkie bo wywoskowane - idąc do innego gabinetu
      owłosienie golimy a po zabiegu włosy odrastają
      6,cena to tez bardzo wazne 1 zabieg okolo 800-1000zl czasami sa znizki np
      placac karta Citibanku 8%
      7,zabiegow potrzebnych jest 8 czyli w najdrozszej wersji 8 x 1000zl
      8,kosmetyczki sa wykwalifkowane pracowaly dlugo w innych znanych
      gabinetach,jedna z nich uczy tez w szkole kosmetycznej(teoria + praktyka)
      9,gabinet jest nowy bardzo czysty

minusy
      1, na razie widze jeden wieksza ilosc zabiegow czyli potrzeba nam wiecej czasu
      na pozbycie sie owlosienia
      2,Zeby dowiedziec sie cos wiecej trzeba roamawiac z kosmetyczka , sekretarki na
      recepcji malo wiedza.

pozdrawiam
      • Gość: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 16.10.02, 11:23
        ...te wszystkie informacje wcale mnie nie ciesza...bo okazuje sie ze usuwanie
        wloskow wcale nie jest takie proste...
        wiem jedno - musze miec duzo pieniedzy, duzo czasu, i duzo cierpliwosci...
        tylko powiedzcie mi dlaczego w wiekszosci informacji , jest podane że wystarczą
        trzy zabiegi i na zawsze koniec z włoskami...
        coś to wszystko jest grubo naciągnięte... i juz sama nie wiem co mam myslec...
        ratunku!!!!
        • Gość: baśka Re: laserowe usuwanie włosków IP: 80.48.229.* 16.10.02, 11:33
          ja troszke z innej beczki. Mam kilka włosków na brodzie. Wyrywam je pincetą
          ale czasem zostają slady. Czy aby usunąć je laserem muszę je sobie najpierw
          zapuścić???????????????
        • givenchy Re: laserowe usuwanie włosków 16.10.02, 12:02

> ...te wszystkie informacje wcale mnie nie ciesza...bo okazuje sie ze usuwanie
          > wloskow wcale nie jest takie proste...
          > wiem jedno - musze miec duzo pieniedzy, duzo czasu, i duzo cierpliwosci...
          > tylko powiedzcie mi dlaczego w wiekszosci informacji , jest podane że
          wystarczą
          >
          > trzy zabiegi i na zawsze koniec z włoskami...
          > coś to wszystko jest grubo naciągnięte... i juz sama nie wiem co mam
          myslec...
          > ratunku!!!!

Takie są prawa rekklamy. Zawsze podkreślają to, co w oczach odbiorcy skłoniłoby
          do skorzystania z usług. Podobnie, jak banki oferują nisko oprocentowane
          kredyty (a potem się okazuje, że trzeba mieć 50 % wkładu własnego), tak
          gabinety kosmetyczne napiszą, że wystarczą 3 zabiegi (pewnie i wystarczą u
          skąpo owłosionej blondyneczki).
          Pozdrawiam,
          g.

• ulapa Re: laserowe usuwanie włosków 16.10.02, 13:26

> ...te wszystkie informacje wcale mnie nie ciesza...bo okazuje sie ze usuwanie
          > wloskow wcale nie jest takie proste...
          > wiem jedno - musze miec duzo pieniedzy, duzo czasu, i duzo cierpliwosci...
          > tylko powiedzcie mi dlaczego w wiekszosci informacji , jest podane że
          wystarczą
          >
          > trzy zabiegi i na zawsze koniec z włoskami...
          > coś to wszystko jest grubo naciągnięte... i juz sama nie wiem co mam
          myslec...
          > ratunku!!!!
          w tym gabinecie nie mowią o 3 tylko o 8
          zabiegach
          • Gość: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 16.10.02, 14:15
            ...w tym przypadku moze tak, ale chodzi mi o wiekszość gabinetów,
            gdzie zabieg robi sie tzw.laserem gorącym...tam po trzech zabiegach mają byc
            juz zachwycajace rezultaty...;)))
            mam do ciebie prosbę, czy mogłabys mi podac jakis namiar do tego gabinetu gdzie
            ty byłaś, zrobie sama rozeznanie, musze się wreszcie na cos zdecydować...dzieki
            z góry
    • ulapa Re: laserowe usuwanie włosków 16.10.02, 14:36
      TAIS
      ul Grzybowska 2 lok 32 II piętro 436 06 50
      www.salontais.pl
      lepiej się udać na miejsce nie polecam rozmowy z recepcjonistką
      jAK JUZ TAM DOTRZESZ TO NAPISZ CZY SIE DECYDUJESZ
    • Gość: Gość portalu: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 16.10.02, 15:57
      ...poniewaz nie mogłam dostac sie na strone tego gabinetu, to zadzwoniłam pod
      ten numer który mi podałaś... i nie było tak źle, pani recepcjonistka, nawet
      była nieźle zorientowana... w kazdym razie wiem o co chodzi z tym laserem i
      dlaczego najpierw trzeba usuwac włoski woskiem... i ze sam zabieg laserem trwa
      chwilkę... jak narazie to chyba najlepsze rozwiazanie...mam nadzieje...i chyba
      się do nich wybiorę...
      chciałabym tylko, zeby jeszcze ktos( kto sie na tym naprawde zna) powiedział
      mi, czy ten laser jest naprawde lepszy i skuteczniejszy od tych "ciepłych", bo
      jak narazie kazdy zachwala swoje, a mi brakuje obiektywnej opini fachowca...
      • katii1 Re: laserowe usuwanie włosków 16.10.02, 16:11
        Ja Ci nie mogę niestety wiele poradzić bo sama takiego zabiegu nie
        przechodziłam ale jak już mowiłam moja bardzo bliska koleżanka usuwała sobie
        laserowo włosy z okolic całych nóg i bikini , przeszła 3 zabiegi a po
        owłosieniu zupełnie nie ma śladu , nie miała też żadnych powikłań bezpośrednio
        po depilacji typu zaczerwienienie czy plamki. Dodam jeszcze , że koleżanka nie
        jest blondynką i miała ciemne włosy na nogach a z tego co sie orientuje to
        właśnie im jaśniejsze włosy tym więcej zabiegów. Musisz się dokładniej
        zorientować , który laser będzie skuteczniejszy ,tym bardziej , że ten "na
        zimno" wychodzi o wiele drożej.
        • Gość: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 16.10.02, 16:33
          ...juz totalnie zwriowalam...a moge miec do Ciebie prosbe, zebys spytala sie
          kolezanki gdzie robiła sobie te zabiegi...
          ja jestem ciemna brunetka i mysle ze mam raczej duzo niz mało włosów, wiec przy
          laserze zimnym, oj... nie chce myslec ale powinnam przygotowac niezłą sumkę....
          tyle ze tu wiem ze ten laser jest naprawde dobry i caly zabieg jest bezbolsny,
          i nie ma po nim sladu, natomias moze i przy zabiegach z laserem ciepłym ,
          ubędzie mi mniej z kieszeni,i samych zabiegów jest mniej, to jednak boli
          podobno przeokropnie i są przez jakis czas slady , u jednych wieksze u innych
          mniejsze...
          a jesli ja mam wrazliwa skóre i u mnie wystapia gigantyczne plam???.... brryyy
          nie chce myslec i dlatego jak narazie obstaje z tym zimnym...
          • givenchy Re: laserowe usuwanie włosków 16.10.02, 16:41
            Agnieszko,
            nie martw się. Wszystko będzie ok. Jak już wykonasz zabieg, daj znać, jakie są
            rezultaty. Mam nadzieję, że nie wystraszyłam Cię moimi postami. Co do bólu,
            faktem jest, że nie brałam żadnego żelu na znieczulenie. Sam ból jest
            znośny,mniej boli niż wosk. Problem tylko w tym, że 2 godziny takich ukłuć
            (same łydki) może wkurzać (porównałabym to uczucie do mozolnego oczyszzania
            twarzy przez kosmetyczkę ).

Głowa do góry ! Czego nie zrobiłybyśmy dla urody ! Pomyśl o nagrodzie, jak Cię
            czeka - zawsze idealnie gładnkie nogi, zero golenia, czy wosku !
            • Gość: agnieszka Re: laserowe usuwanie włosków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 16.10.02, 17:09
              ...ojojoj...nie uwierzysz ale tego mi właśnie trzeba bylo...dzieki serdeczne
              Tobie i wszystkim Wam, które pomogłyście mi podjąc decyzje... mysle ze po
              weekandzie zapisze sie na mój pierwszy zabieg, i jak wrócę ( cała i żywa!!!) to
              wszystko Wam opowiem... jeszcze raz dzieki...pozdrawiam...
              • ulapa Re: laserowe usuwanie włosków 16.10.02, 17:26
                W którym gabinecie wystarczą 3 zabiegi i ile 1 zabieg kosztuje?
            • katii1 Re: laserowe usuwanie włosków 16.10.02, 17:29
              Zadzwoniłam do owej koleżanki i moge ci powiedziec ze:
              -zabieg byl wykonywany w warszawie przy ul. kakowskiego 5 9o ile niczego nie
              pomylilam) tel.810-04-94
              -za jeden zabieg depilacji obu nóg + bikini trzeba zaplacic ok.1.600zł , ona
              przeszła 3 , podobno jezeli 3 zabiegi nie dadza efektu zupelnego pozbycia sie
              owlosienia za kazdy nastepny placisz 50%
              Nie wiem o jakim wy mowicie laserZe bo cos tu sie nie zgadza , ktoras z was
              wspomina o nakłóciach i o tym ze zabieg trwa 2 godziny? Może ktoś tu myli
              zabiegi laserem z elektrolizą . Przy tym drugim faktycznie mogłoby to byc takie
              czasochłonne i słyszałam tez że zostaja po nim plamy blizny itd ale po laserze
              nie ma prawa coś takiego się zdarzyć .
              • katii1 Re: laserowe usuwanie włosków 16.10.02, 17:31
                cos mi się źle napisało , więc jeszcze raz adres
                Warszawa ul. Kokowskiego 5
              • givenchy Re: laserowe usuwanie włosków 17.10.02, 08:37
                katii1 napisała:

> Zadzwoniłam do owej koleżanki i moge ci powiedziec ze:
                > -zabieg byl wykonywany w warszawie przy ul. kakowskiego 5 9o ile niczego nie
                > pomylilam) tel.810-04-94
                > -za jeden zabieg depilacji obu nóg + bikini trzeba zaplacic ok.1.600zł , ona
                > przeszła 3 , podobno jezeli 3 zabiegi nie dadza efektu zupelnego pozbycia sie
                > owlosienia za kazdy nastepny placisz 50%
                > Nie wiem o jakim wy mowicie laserZe bo cos tu sie nie zgadza , ktoras z was
                > wspomina o nakłóciach i o tym ze zabieg trwa 2 godziny? Może ktoś tu myli
                > zabiegi laserem z elektrolizą .
                Czuję się w obowiązku odpisać - w moim przypadku laser (nie elektroliza!) trwał
                2 godziny (z zegarkiem w ręku) na obie łydki - jeżeli nie wierzysz proponuję
                sprawdzić w Epi Centrum przy Płatowcowej w Warszawie. Być może są już lasery
                nowszej generacji, które krócej działają. Ja byłam na laserze w '97 lub '98
                (nie pamiętam dokładnie)

Przy tym drugim faktycznie mogłoby to byc takie
                >
                > czasochłonne i słyszałam tez że zostaja po nim plamy blizny itd ale po
                laserze
                > nie ma prawa coś takiego się zdarzyć .
                A jednak w moim przypadku się zdarzyło, pomimo, że nie opalałam się i nie
                brałam leków. Zgadzam się, że nie ma prawa (czyt. nie powinno).
    • Gość: AFRODYTA Re: laserowe usuwanie włosków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 18:05
      Agnieszko przyjdź do nas, czyli Salon Urody AFRODYTA ul.Hery 72 Warszawa,
      www.afrodytasalon.pl, tel 6380801, oferujemy darmowe zabiegi próbne, dzięki
      nim przekonasz się, że taki zabieg naszym laserem jest całkowicie bezbolesny,
      nie pozostają żadne ślady, zobaczysz skuteczność zabiegu i dopiero jak się
      przekonasz zdecydujesz czy wydawać na to pieniądze. Spróbować trzeba to nic
      nie kosztuje.
    • Gość: up Re: laserowe usuwanie włosków IP: *.telocity.com 01.11.02, 04:00
      • Gość: mimbla Re: laserowe usuwanie włosków IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 15:57
        Zrobiłam 5 zabiegów laserem, efekt mierny
        Zaznaczam , że mam dość jasne owłosienie
    • Gość: Betty Re: laserowe usuwanie włosków IP: proxy / *.markom.krakow.pl 02.11.02, 15:48
      hej!
      mialam 3 zabiegi na łydki i jeden uda+bikini.
      mam mocne, ciemne włosy a na dodatek bardzo wrazliwa skore. do kazdego zabiegu
      musialam wiec zaopatrzyc sie w masc znieczulajaca Emla [ok 75 pln] i ona
      sprawiala ze bol moglam jakos wytrzymac, ale doznania i tak byly mocno
      nieprzyjemne.
      zabiegi wykonywalam w Krakowie, tym "najnowoczesniejszym" laserem firmy
      coherent czy jakos tak.
      włosy na łydkach rzeczywiscie poczatkowo wyraznie sie przerzedzily, sa miejsca,
      gdzie w ogole nie odrastaja, jednak teraz, po ponad roku od ostatniego
      [trzeciego zabiegu] jest ich jeszcze naprawde duzo :-(
      a jesli chodzi o zabieg na uda+bikini to kompletna klapa- nie ubyl mi chyba ani
      jeden wlosek, nie mam pojecia dlaczego :-(
      nie wiem sama, najpierw stwierdzilam, ze wow- tyle pieniedzy i samozaparcia,
      ale cos za cos jesli moje nogi maja byc gładkie na zawsze, jednak teraz
      zastanawiam sie powaznie czy z czasem te wlosy na 100% nie odrastaja? bo na
      łydkach mam ich chyba coraz wiecej :-(
    • Gość: Betty Re: laserowe usuwanie włosków IP: proxy / *.markom.krakow.pl 02.11.02, 15:50
      hej!
      mialam 3 zabiegi na łydki i jeden uda+bikini.
      mam mocne, ciemne włosy a na dodatek bardzo wrazliwa skore. do kazdego zabiegu
      musialam wiec zaopatrzyc sie w masc znieczulajaca Emla [ok 75 pln] i ona
      sprawiala ze bol moglam jakos wytrzymac, ale doznania i tak byly mocno
      nieprzyjemne.
      zabiegi wykonywalam w Krakowie, tym "najnowoczesniejszym" laserem firmy
      coherent czy jakos tak.
      włosy na łydkach rzeczywiscie poczatkowo wyraznie sie przerzedzily, sa miejsca,
      gdzie w ogole nie odrastaja, jednak teraz, po ponad roku od ostatniego
      [trzeciego zabiegu] jest ich jeszcze naprawde duzo :-(
      a jesli chodzi o zabieg na uda+bikini to kompletna klapa- nie ubyl mi chyba ani
      jeden wlosek, nie mam pojecia dlaczego :-(
      nie wiem sama, najpierw stwierdzilam, ze wow- tyle pieniedzy i samozaparcia,
      ale cos za cos jesli moje nogi maja byc gładkie na zawsze, jednak teraz
      zastanawiam sie powaznie czy z czasem te wlosy na 100% nie odrastaja? bo na
      łydkach mam ich chyba coraz wiecej :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka