Dodaj do ulubionych

Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga.

18.11.05, 19:42
Muszę je myć codziennie. Nie używam odżywek i tylko szamponów do włosów z
takim problemem. Wypróbowałam prawie wszystko : wszystkie tanie, avon,
elseve, schauma, sunsilk, oriflame, timotei. Co jeszcze, proszę o konkretne
nazwy - idę kupuje i wyprubowuję.
Obserwuj wątek
    • annika_vik Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. 18.11.05, 20:17
      hm... mnie się wydaje, że codzienne mycie włosów to właśnie norma.

Jeżeli nie pomagają szampony to wysuszą ci włosy na wiór:
      - farbowanie, zwłaszcza rozjaśnianie
      - trwała
      - tabletki antykoncepcyjne

• cinnamon.girl Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. 19.11.05, 00:34
        co do farbowania i tabletek to niestety...moje wlosy przetuszczaja sie po nich
        tak jak zawsze:(
      • Gość: Kalenka Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. IP: 212.33.86.* 20.11.05, 23:27
        A mi ani tabletki anty, ani trwala (miala dwie), ani regularne farobowanie (od kilku lat) NIC nie pomogly. Szampony do wlosow tlustych tylko wysuszaja wlosy, na skore nic nie dziala. I musze myc codziennie :(
    • Gość: spray Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. IP: *.27.rev.vline.pl 18.11.05, 20:38
      też myję codziennie włosy chociaż mam je suche jak pieprz.I szczerze mówiąc wszystkie moje znajome myją włosy najrzadziej co dwa dni. A nieużywanie odżywek jest według mnie jest karygodne. Każde włosy potrzebują pielęgnacji a nie tylko mycia. To jak z cerą, nawet ta potwornie tłusta potrzebuje nawilżenia.

Ale jeśli to rzeczywiście taki problem to może spróbuj czegoś mocniejszego? W aptece jest taka maseczka wysuszająca skórę głowy. Kosztuje coś ok 30 zł.
    • e_r_i_n Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. 18.11.05, 20:46
      Przetłuszcza sie skora głowy.
      Mam to samo, stosuje szampon Kadus (Imunal Sebo Control) i jest rewelacyjnie.
      Kupic mozesz to albo w hurtowni fryzjerskiej, albo w salonach pracujacych
      kosmetykami Kadusa (bo to produkt profesjonalny).
      • shiva772 Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. 18.11.05, 22:34
        Dzięki Erin!
        • Gość: justy Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:01
          mi tez przetluszczaja sie włosy:((( kupowalam rozne szampony, ale nic nie pomagalo:( moze nie byly one z najwyzszej polki, gdyz nie stac mnie zbytnio na takie, ale gdy kupilam sobie vichy i okazal sie on zly, mialam dosyc codziennego mycia wlosow i postanowilam umyc glowe... szarym mydlem. na poczatku wlosy po myciu nie sa najlepsze, ale jesli uzyje sie dobrej odzywki to bedzie oki. teraz moje włosy przyzwyczajily sie i jestem naprawde zadowolona! poza tym nakrecam wlosy na walki na rzepy, dzieki temu podnosza sie do gory i mniej sie przetluszczaja. teraz moge myc glowe co drugi dzien:)

wiem ze to brzmi okropnie ale ja tak naprawde robie! dzieki temu moje wlosy przez dwa dni wygladaja dobrze
          pzdr.
    • Gość: ja Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:05
      mam podobny problem i probowalam wielu szamponów do przetłuszczających sie
      włosów, i tych drozszych, i tych tanszych. w koncu ktos mi polecil zaczac myc w
      najzwyklejszym szamponie "familijnym" pokrzywowym, który kosztuje ok2-3 zł.
      własnie po nim moje wlosy wyglądają najlepiej. nie wiem czy Tobie tez pomoze,
      ale polecam. poza tym zle wplywają odzywki do splukiwania.zaczełam uzywac glis
      kur w sprayu, rózniez pomogło. pozdrawiam
    • Gość: lina Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. IP: *.acn.waw.pl 19.11.05, 22:40
      Moze ci brakowac witaminy H (duze niedobory wplywaja na przetluszczanie).
      Kupisz w aptece (do ssania). Poza tym pozwol wlosom sie solidnie przetluscic
      (jak nie bedziesz wychodzila z domu - nie myj przez kilka dni) To pomaga zlapac
      rownowage. I konecznie odzywka.
      • Gość: Kasia Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.05, 19:13
        Ja teraz uzywam szamponu Avon Limetka i Passiflora 2w1. Odzywki nie czuje w nim
        kompletnie, wlosy sa troche tępe przy rozczesywaniu (mam dlugie wlosy), ale za
        to sa 2 dni swieze, co w moim przypadku jest nie lada sukcesem :)
        • shiva772 Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. 20.11.05, 19:19
          Dzięki za dobre rady. Najpierw spróbuję Kadusa. Limetka i passiflora nic nie
          zdziałały...Co do odżywek - napisałam że nie używam...no tak, takich do
          spłukiwania to absolutnie - włosy są tłuste po 3-4 godzinach. Ale używam w
          sprayu właśnie - sunsilk i całkiem ok. Z tą witaminą H też sobie
          pooeksperymentuję. Co do szarego mydła ...no cóż na sam koniec jak nic mi nie
          pomoże to spróbujemy i tego sposobu.
    • martitkaq Klucz 20.11.05, 19:32
      Myślę, że kluczem do sukcesu nie jest wybróbowywanie wszystkich szamponów,
      jakie sa na rynku, ale WYBRANIE JEDNEGO I UŻYWANIE PRZEZ DŁUŻSZY CZAS. DOPIERO
      WTEDY MOŻNA ZAUWAŻYĆ EFEKTY.
      Pozdrawiam
      Martitka :D
      • shiva772 Re: Klucz 20.11.05, 19:37
        Tak mam zamiar zrobić ale jeżeli po całej butli szamponu nie widać efektów to
        chyba szampon sie nie sprawdza???
      • Gość: kinga Re: Klucz IP: *.chello.pl 20.11.05, 19:38
        Spróbujcie Methiovitu [metionina ogranicza wydzielanie łoju]
    • Gość: Ania Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. IP: *.tele2.pl 20.11.05, 19:46
      z OCEANICA są dwa szampony OCERIN : OPX i OPC. W aptece powiedzą ci który w
      twoim przypadku będzie pomocny. oprócz tego w gabinecie kosmetycznym zabiegi z
      zakresu fizykoterapii : masaż prądami wysokiej częstotliwości czyli w skrócie
      prądami d'Arsonvala. zabieg lekceważony bo tani ( 7-10pln ) a wykonywany w
      seriach i regularnie powtarzany doskonale się sprawdza w takich problemach.
      zawsze proponuję dwie serie po 10 zabiegów dwa razy w tygodniu z dwutygodniową
      przerwą. potem oceniamy efekty kuracji
    • Gość: wiedzma PROSTA RADA IP: *.3web.net 21.11.05, 05:11
      Po prostu myj je szamponem do wlosow NORMALNYCH!
      Mialam przetluszczajce sie wlosy, ale gdy wyprobowlalam juz chyba wszelkie
      dostepne szampony do wlosow przetluszczajacych sie umylam je przypadkowo
      szamponem do normalnych I TO BYLO TO! Wlosy byly puszyste i takie jakie byc
      powinny. Od tego czau uzywam wylacznie szamponow do wlasow normalnych -
      kilkanascie lat.

Nie wiem co znajduje sie w szamponach do przetluszczajacych sie, ale wlosy po
      nich sa takie smetne i przetluszczaja sie bardzo szybko.

Pozdrawiam!
      • emi_forever goldwell 21.11.05, 11:10
        a co zrobic gdy na koncach są suche, pomimo częstego podcinania, a przy głowie
        okropnie się tłuszczą?
        co myslicie o marce GOLdwell?
      • laura27 seboradin 21.11.05, 11:16
        polecam Seboradin Niger dostępny w aptece za około 14 zł. mi pomógł, aczkolwiek
        nie przetłuszczały mi się aż tak bardzo...
        • parari-parara EVA NATURA GÓRĄ!!!! 22.11.05, 14:23
          moze to zabrzmi oryginalnie przy tych "goodwellach" oraz "seboradinach" ale ja
          polecam bursztynowy szampon firmy eva natura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: aga Re: Pokrzywa i dziegdzieć IP: 80.51.222.* 22.11.05, 14:30
      EvA Natura - zapach niezbyt piękny ale działa.
    • Gość: gosia z bravo Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 14:42
      Znam ból przetluszczajacych sie wlosów i mam na to swoj sposob - moze nie brzmi
      on wiarygodnie ale mnie pomaga (wlosy 2 dni, a czasem 3 wygladaja ok- choc
      staram sie myc co 2)
      Szampon Head & Shoulders ale koniecznie ten z mieta oraz odzywka do wlosow ze
      splukiwaniem (odzywka u mnie sprawdza sie winogronowa ale mam tez inne wiec
      mysle ze wazne zeby byla ze splukiwaniem)
      Na poczatku nie widac efektu ale po ok 2 tyg. wlosy mi sie nie przetluszcaja tak
      okropnie i choc niedawno postanowilam zmienic szampon to( po calej butelce oraz
      zastosowaniu odzywki wlosy byly swieze tylko kilka godzin!) i tak z pokorna mina
      wrocilam do "mojego" zestawu!
    • greentea2 Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. 22.11.05, 15:56
      Jezeli macie dostep do kosmetykow MOP to bardzo polecam szampon z bazylia i
      mieta oraz jakas lekka odzywke ze splukiwaniem.
      Wlosy sa swiezsze a przede wszystkim znakomicie sie ukladaja.
      Najalepszy szampon jaki mialam.
    • Gość: iga Re: Przetłuszczają mi się włosy. NIC nie pomaga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 18:30
      blubit.com.pl/science/08/tresc.htm
      cytuję: "Z punktu widzenia dermatologicznego codzienne mycie włosów nie jest
      wskazane, zwłaszcza przy łojotoku. Pobudza ono pracę gruczołów łojowych."
      Ale niestey, większość dziewczyn na tym forum woli wierzyć producentom
      kosmetyków zamiast lekarzom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka