Gość: Bee IP: *.pl 10.10.02, 08:46 Bardzo proszę o radę co robić, kiedy garściami wypadaja mi włosy. Może znacie jakieś skuteczne sposoby na moją dolegliwość.Pozdrawiam Bee Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gudrun Re: Wypadające włosy 10.10.02, 08:51 Najlepsze na ten problem są kapsułki Vichy - Dercos dla kobiet. Z naturalnych sposobów czarna rzepa, ale strasznie śmierdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika_kika Re: Wypadające włosy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.10.02, 09:01 na moje wypadające włosy te kapsułki niestety nie podziałały. Dodatkowo zaaplikowałam sobie masaże z szamponem z tej samej serii i niestety... nic nie pomogło :( żadne tabletki merz special, ani inne podone (zapytałam swojego dermatologa, dlaczego tak jest... powiedział, że skład tych tabletek jest dobry, ale.... jest to zbyt mała dawka by szybko coś zdziałać) lekarz przepisał mi robioną płukankę - niezbyt długotrwała poprawa.... Po czym tu na forum dowiedziałam się o Alpicorcie - ponoć jest on na receptę, ale ja nie iałam żadnych problemów z zakupem tego specyfiku (zewnętrzne użycie hormonów) i ... działa!!! Często jak idziemy do lekarza ten pyta nas... "a co Pani zapisać??" :) więc może zasugerujesz swojemu dermatologowi własnie ten specyfik?? Pozdrawiam, KIKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wypadające włosy IP: *.tenbit.pl 10.10.02, 09:37 Witam, czesto juz byl ten wątek poruszany. Ja miałam podobny problem. Gdyby nie to ze miała nadmiar wlosów teraz pewnie bym była łysa. Lekarz stwierdził rzadki przypadke choroby skóry - jakies zmiany genetyczno-hormonalne. Leczył mnie rok. Podizałało. Alpicortu tez uzywałam. Poza tym różnego rodzaju antybiotyki itd. ale to juz kwestia dobrej diagnozy i swietnego lekarza. Tu ukłon ponownie w stronę dr Petkowa. Czasem sa nawroty, ale juz nie tak nasilone jak kiedys. Udaj sie do lekarza jesli wypadanie jest faktycznie spore. Lepiej zapobiec niz potem wspominac swoje piekne wlosy...\pozdrawiam, marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Wypadające włosy IP: proxy / 217.96.36.* 10.10.02, 11:12 oczywiście macie na myśli lekarza - dermatologa?? Odpowiedz Link Zgłoś
schatzi Re: Wypadające włosy 10.10.02, 11:35 Witam, Możecie napisać co to jest ALPICORT? Jak się go stosuje? I ile kosztuje? Z góry dziękuję. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Alpicort 10.10.02, 11:40 Alpicort jest to preparat do użytku zewnętrznego na bazie hormonów. Codziennie wklepuje się go w skórę głowy a nasępnie zmywa szamponem, najlepiej do włosów przetłuszczających się. Kuracja trwa 2 tygodnie. Kosztuje ok 45zł. Spotkałam się z opiniami, że nie mozna go kupić bez recepty... a ja.. w Poznaniu w Kupcu w aptece kupiłam i to bez problemu. Wczesniej dowiadywałam się w innej aptece, ale ze względu na cene nie kupiłam tam, tylko w kupcu :) Pozdrawiam, KIKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shisha Re: Wypadające włosy IP: 62.233.242.* 10.10.02, 12:56 Po pierwsze, żeby dobrze sobie pomóc, trzeba by odkryć przyczynę wypadania włosów. Np. Dercos z Vichy jest lekiem specyficznym, i dlatego nie na każde wypadanie włosów zadziała, więc warto się zastanowić, zanim zacznie się na ten cel wydawać pieniążki:) Niedawno też miałam z wypadającymi włosami kłopot. Zastosowałam kurację kompleksową: ampułki Radical, toniki Joanny do użycia przed myciem włosów, szampon Radical, po każdym myciu włosów 2 odżywki lub jedna na godzinę, odżywki w sprayu, do tego specjalne odżywianie, zestaw witamin i minerałów oraz tabletki ziołowe wzmacniające włosy, kolagen. I to mi chyba wystarczy, powoli widać poprawę. Ale jeśli przyczyną jest choroba czy hormony, to pewnie takie metody nie pomogą. Więc chyba najlepiej od razu wybrać się do lekarza;)? pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoshimi Re: Wypadające włosy IP: *.nl.uu.net / 194.98.232.* 10.10.02, 14:50 czesc! tez mialam duzy problem z wlosami kupilam wyciag ze skrzypu polnego i bardzo mi pomogl. wlosy juz mi prawien ie wypadaja. jest superowy. ja nie mam zadnej choroby i nie wiem z czego sie to wzielo. mysle, ze czasem brakuje nam roznych mineralow w organizmie i nawet o tym nie wiemy, a naturalne srodki to nie chemia i nie zaszkodza organizmowi. mozesz tez kupic kapsulki, ktore dobrze dzialaja. to kuracja na 14 dni z Floriny, to kapsulki z wyciagiem z pokrzywy i skrzypu, ktore sie wciera w cebulki wlosow. bardzo dobre. mnie tez pomogly. polecam. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś