Dodaj do ulubionych

Wypadające włosy

IP: *.pl 10.10.02, 08:46
Bardzo proszę o radę co robić, kiedy garściami wypadaja mi włosy. Może znacie
jakieś skuteczne sposoby na moją dolegliwość.Pozdrawiam Bee
Obserwuj wątek
    • gudrun Re: Wypadające włosy 10.10.02, 08:51
      Najlepsze na ten problem są kapsułki Vichy - Dercos dla kobiet. Z naturalnych
      sposobów czarna rzepa, ale strasznie śmierdzi!
      • Gość: kika_kika Re: Wypadające włosy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.10.02, 09:01
        na moje wypadające włosy te kapsułki niestety nie podziałały. Dodatkowo
        zaaplikowałam sobie masaże z szamponem z tej samej serii i niestety... nic nie
        pomogło :( żadne tabletki merz special, ani inne podone (zapytałam swojego
        dermatologa, dlaczego tak jest... powiedział, że skład tych tabletek jest
        dobry, ale.... jest to zbyt mała dawka by szybko coś zdziałać) lekarz
        przepisał mi robioną płukankę - niezbyt długotrwała poprawa.... Po czym tu na
        forum dowiedziałam się o Alpicorcie - ponoć jest on na receptę, ale ja nie
        iałam żadnych problemów z zakupem tego specyfiku (zewnętrzne użycie hormonów)
        i ... działa!!!
        Często jak idziemy do lekarza ten pyta nas... "a co Pani zapisać??" :) więc
        może zasugerujesz swojemu dermatologowi własnie ten specyfik??

Pozdrawiam,
        KIKA
        • Gość: Marta Re: Wypadające włosy IP: *.tenbit.pl 10.10.02, 09:37
          Witam, czesto juz byl ten wątek poruszany. Ja miałam podobny problem. Gdyby nie
          to ze miała nadmiar wlosów teraz pewnie bym była łysa. Lekarz stwierdził rzadki
          przypadke choroby skóry - jakies zmiany genetyczno-hormonalne. Leczył mnie rok.
          Podizałało. Alpicortu tez uzywałam. Poza tym różnego rodzaju antybiotyki itd.
          ale to juz kwestia dobrej diagnozy i swietnego lekarza. Tu ukłon ponownie w
          stronę dr Petkowa.
          Czasem sa nawroty, ale juz nie tak nasilone jak kiedys.
          Udaj sie do lekarza jesli wypadanie jest faktycznie spore. Lepiej zapobiec niz
          potem wspominac swoje piekne wlosy...\pozdrawiam,
          marta
          • Gość: alicja Re: Wypadające włosy IP: proxy / 217.96.36.* 10.10.02, 11:12
            oczywiście macie na myśli lekarza - dermatologa??
          • schatzi Re: Wypadające włosy 10.10.02, 11:35
            Witam,
            Możecie napisać co to jest ALPICORT? Jak się go stosuje? I ile kosztuje?
            Z góry dziękuję. Pozdrowienia
            • kika_kika Alpicort 10.10.02, 11:40
              Alpicort jest to preparat do użytku zewnętrznego na bazie hormonów. Codziennie
              wklepuje się go w skórę głowy a nasępnie zmywa szamponem, najlepiej do włosów
              przetłuszczających się. Kuracja trwa 2 tygodnie. Kosztuje ok 45zł. Spotkałam
              się z opiniami, że nie mozna go kupić bez recepty... a ja.. w Poznaniu w Kupcu
              w aptece kupiłam i to bez problemu. Wczesniej dowiadywałam się w innej aptece,
              ale ze względu na cene nie kupiłam tam, tylko w kupcu :)

Pozdrawiam,
              KIKA
    • Gość: shisha Re: Wypadające włosy IP: 62.233.242.* 10.10.02, 12:56
      Po pierwsze, żeby dobrze sobie pomóc, trzeba by odkryć przyczynę wypadania
      włosów. Np. Dercos z Vichy jest lekiem specyficznym, i dlatego nie na każde
      wypadanie włosów zadziała, więc warto się zastanowić, zanim zacznie się na ten
      cel wydawać pieniążki:)

Niedawno też miałam z wypadającymi włosami kłopot. Zastosowałam kurację
      kompleksową: ampułki Radical, toniki Joanny do użycia przed myciem włosów,
      szampon Radical, po każdym myciu włosów 2 odżywki lub jedna na godzinę, odżywki
      w sprayu, do tego specjalne odżywianie, zestaw witamin i minerałów oraz
      tabletki ziołowe wzmacniające włosy, kolagen. I to mi chyba wystarczy, powoli
      widać poprawę.

Ale jeśli przyczyną jest choroba czy hormony, to pewnie takie metody nie
      pomogą. Więc chyba najlepiej od razu wybrać się do lekarza;)?

pozdrawiam:)
    • Gość: yoshimi Re: Wypadające włosy IP: *.nl.uu.net / 194.98.232.* 10.10.02, 14:50
      czesc!

tez mialam duzy problem z wlosami
      kupilam wyciag ze skrzypu polnego i bardzo mi pomogl. wlosy juz mi prawien ie
      wypadaja. jest superowy. ja nie mam zadnej choroby i nie wiem z czego sie to
      wzielo.
      mysle, ze czasem brakuje nam roznych mineralow w organizmie i nawet o tym nie
      wiemy, a naturalne srodki to nie chemia i nie zaszkodza organizmowi.

mozesz tez kupic kapsulki, ktore dobrze dzialaja. to kuracja na 14 dni z
      Floriny, to kapsulki z wyciagiem z pokrzywy i skrzypu, ktore sie wciera w
      cebulki wlosow. bardzo dobre. mnie tez pomogly. polecam.

powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka