Dodaj do ulubionych

jestem blada...

IP: *.mkrasnik / 80.48.105.* 19.11.05, 11:20
Mam bardzo jasna cere, jestem blada jak śmierć, do tego mam bardzo czarne
włosy. I jak tu sie opalić, naturalna opalenizna dawno juz zeszła choc i tak
jej nie było za wiele bo jestem mało podatna na słońce, solarium odpada,
samoopalacze robia mi plamy, i brzydko wyglądam po nich, próbowałam pić soki
marchwkowe i wsumie nadal pije tylko ze jak pije ich więcej to robie sie
żołta :/ a jak tak raz na jakis czas to nie ma efektu. Nie mam zadnej anemii
ani nic bo byłam u lekarza i robiłam badania, jestem zdrowa jak ryba. Juz
taka chyba moja uroda, i tak ogólnie to nieżle wygląda taki kontrast (czarne
włosy jasna cera , jasne oczy) ale... zbiliżaja sie andrzejki potem
sylwester... zawsze taka blada chodziłam i mi to nie przeszkadzało, ale
chciałbym wkońcu troche inaczej wyglądać. Może jakies rady macie? Bo ja juz
sam nie wiem co robić. Moj chłopak mi mówie ze taka mu sie podobam (ale co ma
powiedzeć :) niektórzy tez mówią ze taka jasna cera mnie wyróznia, heh a
jakie jest wasze zdnaie?
Obserwuj wątek
    • Gość: tea Re: jestem blada... IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 19.11.05, 11:34
      ja też jestem blada!hehe..i mam to generalnie w d**.Wszyscy sie podniecają a mi
      to nie przeszkadza.Uzywam różu, wiec nie jest aż tak żle, Tobie też polecam,
      ostry różowy roż(maslo maslane)na policzkach bedzie wygladał bardzo ładnie jak
      je delikatnie musniesz nim.Wygladasz na pewno super, nic nie zmieniaj..a jesli
      jużbardzo chcesz sprobuj jakiś delikatny (broń boze blond) balejaż zrobić, bądź
      rozświetlić jakimiś pasmekami wloski..albo przefarbowac na jakiś ciepły odcień
      brązu.Polecam sie udać do dobrego fryzjera:)
      • Gość: pika Re: jestem blada... IP: *.mkrasnik / 80.48.105.* 19.11.05, 11:38
        chodzi mi raczej o całe cało, bo z makijażem i fryzura to zawsze sobie radze i
        i jest ok, ale np jak przyjdzie zalozyc sukienke to co wtedy?
        • Gość: She_ila Re: jestem blada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 12:03
          Moim zdaniem, to nie ma jakichś cud środków na bladość... :-( Mnie często
          zdarza się właśnie przebierać w sukienki i pokazywać plecy, więc bywam raz w
          tygodniu w solarium. Koleżanki też tak robią.
    • justa_79 Re: jestem blada... 19.11.05, 12:20
      z opisu wynika, że masz urodę królewny Śnieżki, tylko się cieszyć :) chyba nie
      chcesz się upodobnić do tych solariowych klonów z efektem negatywu (skóra
      ciemniejsza niż włosy)? jeśli nie radzisz sobie z samoopalaczami, to wypróbuj
      kremy i balsamy brązujące. do twarzy możesz też używać pudru brązującego.
      • Gość: Inka Re: jestem blada... IP: 62.233.195.* 19.11.05, 14:25
        Dokładnie, też bym chciała być taką klasyczną zimą - czarne włosy i blada cera.
        Daj sobie spokój z opalaniem cery - to okropnie wygląda, (jak tak czasem
        przyjrzę się moim koleżankom po solariach to aż mnie wzdryga, zniszczona,
        wysuszona twarz - okropieństwo).
    • looxie Re: jestem blada... 19.11.05, 12:21
      Szczęściara!
      Czarne włosy i blada cera to wspaniałe połączenie, pod warunkiem, że
      muśniesz policzki różem. Usta pomaluj pomadką w tej samej tonacji, co róż i
      już.
      Nie daj sobie wmówić, że tylko opalone ciało jest piękne. Alabastrowa skóra -
      to dopiero marzenie. looxie
      • piegucha Re: jestem blada... 19.11.05, 12:49
        kup tableti beta karoten, mnie pomagają, skóra nie jest blada tylko wygląda
        naturalnie, po jednym opakowaniu (90 tabl czyli 2xdziennie po 1) już widać
        efekty, zawsze byłam blada a teraz mam to z głowy i nie ma efektu żółci jak po
        sokach;)
      • mgielka83 Re: jestem blada... 19.11.05, 13:52
        tylko że bladość bywa nie tylko alabastrowa- co bladośc o ciepłym odcieniu przy
        jasnych włosach czasem wydaje mi się tragedią. Co gorsza często mi się wydaje
        zetwarz jest niemal zielonkawa-rumieńców brak:( Ratuję się nieco różem o taki m
        właśnie "czystym" jasnym odcieniu, troche pomaga:)
        Oczywiście solarium odpada:)
    • Gość: dwa_buciki Re: jestem blada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 12:58
      Spójrz na Nicole Kidman;) Jeżeli mas zładną skórę, to nie masz się czym przejmować.
      • Gość: pika Re: jestem blada... IP: *.mkrasnik / 80.48.105.* 19.11.05, 13:19
        Dzięki za miłe słowa i rady :) Chyba macie racje, w sumie naturalne jest
        najlepsze :)
    • asiulka81 Re: jestem blada... 19.11.05, 15:11
      mam taka sama cere jak Ty, tyle ze ja mam swoje naturalne wlosy koloru jasnego
      brązu, niedawno zrobilam sie na blondynke bo myslalam ze moze nie bedzie sie
      tak rzucac w oczy ta moja bladosc, ale wtedy wydawalam sie jeszcze bielsza,
      eeee taka juz nasza uroda.. i raczej malo da sie zrobic.
    • Gość: exstazy Re: jestem blada... IP: *.27.rev.vline.pl 19.11.05, 15:17
      zafunduj sobie opalanie metodą natryskową. Coś jak pomalowanie farbą :)Efekt będzie ładny, bo zrobią Ci to profesjonalnie, nie będzie żadnych zacieków. No i przez jakiś tydzien czasu będziesz piękną czekoladką! Cena zabiegu jakieś 50-90 zł.
      Pozdrawiam
    • Gość: ada Re: jestem blada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 15:49
      moim zdaniem z taka uroda musisz ladnie wygladac( jesli masz ladna cere) i daj
      sobie spokoj z opalaniem. a jesli juz gbardzo sie upierasz to proponuje na
      specjalne okazje wybrac sie do salonu gdzie wykonuja airbrush. efekt eksta, tyle
      ze krotkotrwaly i drogi, ale zdrowy dla skory i naprawde fajny
      • polla4 Re: jestem blada... 19.11.05, 16:21
        zazdroszczę Ci tej bladości, bo ja zawsze chciałam mieć porcelanowo białą cerę.
        Jak Dominika Ostałowska. Możesz dać sobie na policzki odrobinę różu
    • Gość: Ewa Dziewczyno, to ty masz taaakie szczęście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 17:13
      Naturalna bladośc to bardzo rzadki dar, a wygląda się z nim super kobieco. Ja
      też jestem bladziutka przy ciemnych włosach (ostatnio trochę rozjaśniłam, bo
      lata lecą...) i za nic bym tego nie oddała. Kochaj siebie, unikatowa piękności!
    • Gość: Ivre Re: jestem blada... IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 19.11.05, 19:44
      Ja tez :D Do tego wlosy koloru czekoladowego brazu, czyli tez ciemne, ciemna
      oprawa oczu (brwi to mam niemal czarne) itp. :D I wiesz co? Dobrze mi z moja
      bladoscia :) Ladnie podkreslony kontrast miedzy skora a wlosami przy pomocy
      odpowiednich kolorow stroju i makijazu i jest extra :)
    • kate-gun Re: jestem blada... 19.11.05, 22:05
      przefarbuj sie na rudo
      wyglada to fenomenalnie przy "przezroczystej" karnacji

img368.imageshack.us/img368/8708/lily775ay.jpg
      • Gość: pika Re: jestem blada... IP: *.mkrasnik / 80.48.105.* 20.11.05, 14:59
        hmmm fakt wygląda super, moze sie skusze, ciekawe jaki umnie będzie efekt.
      • justa_79 Re: jestem blada... 20.11.05, 15:53
        zima to chłodny typ urody, w rudym niekoniecznie będzie jej do twarzy.
        • Gość: nn Re: jestem blada... IP: 80.51.90.* 20.11.05, 19:40
          a najprawdopodobniej bedzie obrzydliwie. chyba ze sa jakies zimne odcienie
          rudego, ale nie sadze. wiem, bo niedawno sama utlenilam wlosy i ryży mi wyszedl
          (niechcacy), a jestem zima poludniowa. teraz smaruje to balsamem zmieszanym z
          takim fioletowym czyms i mam dzieki temu jasny braz/ciemny blad i jest ok.
          • Gość: nn Re: jestem blada... IP: 80.51.90.* 20.11.05, 19:42
            *blond ;)
    • sineira Re: jestem blada... 20.11.05, 16:47
      Ciesz się, że jesteś blada. Przynajmniej nie wyglądasz jak przypalona fryta z
      solarium. Blade jest piękne!
    • Gość: Lania Re: jestem blada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 11:57
      Uważam,że lepiej być naturalnie bladym,tym bardziej w takim typie urody,jaki Ty
      posiadasz,niż stać się tandeciarą po solarium.Zawsze sobie możesz trochę kolorku
      dodać makijażem,i to będzie na pewno lepiej wyglądało,niz tak sztuczna
      opalenizna,fuj.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka