Dodaj do ulubionych

krem na zimę do miesznej

11.10.02, 08:06
Wasze typy na dobrze nawilżający (nie spływający z makijażem) krem
nawilżający na zimę (jestem zmarźluchem!)koniecznie z filtrami - oczywiście
za rozsądną cenę
z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Margoo Re: krem na zimę do miesznej IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.10.02, 15:23
      Ja od niedawna używam Hydraphase XL LRP - na początku sprawia wrażenie
      tłustego, ale szybko się wchłania i świetnie nawilża. No i ma filtry i bardzo
      higieniczne opakowanie z pompką. Ja z moją mieszaną cerą używam pod niego
      jeszcze Effaclar K. Cena Hydraphase XL to ok. 70 zł, ale widzę, że starczy na
      baaaardzo długo.

Pozdrawiam,
      Margoo.
      • Gość: maria Re: krem na zimę do miesznej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 14:03
        Ale czy krem nawilżający nadaje się na zimę ? Szukam kremu ochronnego
        półtłustego (na którym można zrobić makijaż), odpowiedniego dla cery wrażliwej,
        mieszanej płytko unaczynionej, reagującej zaczerwienieniem na mróz i wiatr.
        Warunek konieczny filtry UVA /UVB min 15 ? Może ktoś zna taki specyfik ?
      • Gość: kasica Re: krem na zimę do miesznej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 00:31
        a nie zostawia tlustego filmu na twarzy?
        • Gość: Margoo Re: krem na zimę do miesznej IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.10.02, 23:23
          Zaraz po nałożeniu na twarz czuję, że mam na skórze coś więcej niż leciutki
          Effaclar, ale po jakichś 5 minutach (w tym czasie ubieram się albo robię sobie
          śniadanie) mogę spokojnie nakładać podkład, bo skóra jest nawilżona, ale nie
          tłusta. I tak przez cały dzień.
    • Gość: elka Nie polecam za to... IP: *.sav.tkb.net.pl 13.10.02, 15:53
      .. kremu na zimę z YR z serii Bio Camille Anti - Froid. Przeznaczony jest na
      zimę dla cery wrażliwej. Ja mam mieszaną, która okazała się mimo to za wrażliwa
      na jego skład - miałam zaraz jakieś zaczerwienienia i ropne krostki. Kupiłam go
      w styczniu b.r. i dzisiaj postanowiłam go użyć - niestety zdążył już zmienić
      zapach (trzymałam go w chłodnym, ciemnym miejscu). Data wazności to lipiec
      2004r.
    • Gość: nenne Re: krem na zimę do miesznej IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.10.02, 20:47
      a jeszcze jest taki kremik Dax widzialam go w aptece - przeznaczony na zimę.
      Może ten? Ale nie próbowałam. Dzisiaj natomiast usiłowałam nałożyć podkład na
      Cold Cream Avene i rezultat był kiepski :( Jak po maśle :) ale to nie znaczy że
      dobrze.
      • Gość: justy Re: krem na zimę do miesznej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 23:33
        Oj, ten dax to chyba bedzie za tłusty dla cery mieszanej
        • Gość: thira do Margoo IP: proxy / 213.25.97.* 14.10.02, 08:46
          Hallo,
          Szukałam próbek Hydraphase XL w aptekach - ale niestety...
          Margoo, czy mogłabyś coś więcej napisac o stosowaniu tego kremu? Interesuje
          mnie w szczególności:
          - czy mając skóre mieszaną - nie świeci się czoło, nos?
          - czy konsystencja tego kremu jest gęsta, czy raczej rzadka?
          - jak się sprawuje jako podkład pod makijaż?
          No i takie pozostałe ogólne odczucia :-)

Pozdrawiam :-)
          Ola
          • Gość: maria Krem na zimę cd. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 21:21
            Ale filtry, filtry !!!Gdzie jest taki krem na zimę z dobrymi filtrami ?
            • anexxa Re: Krem na zimę cd. 15.10.02, 21:26
              hm hm. weather everything ma spf 15. co prawda kosztuje
              niemalo (w porownaniu z LRP czy Dax), ale za to jest
              megawydajny i starczy na wieki.

xx.
            • basia_kwiat Re: Krem na zimę do marii. 15.10.02, 22:51
              Zajrzyj na strone
              www.wizaz.pl/basia_opalanie_cz13_uzup2.php
              tam w tabeli znajdziesz kilka propozycji kremow z filtrami, wszystkie
              propozycje o gestszej konsystencji nadaja sie jako kremy na zime.
              Polecam kremy z filtrami z serii slonecznej Avene, Vichy, Eris (Krem do
              opalania twarzy SPF 30 lub 20), Bioderma, La Roche-Posay (Anthelios,
              Hydraphase XL).
          • Gość: Margoo Re: do Margoo IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.10.02, 23:48
            Gość portalu: thira napisał(a):

> Margoo, czy mogłabyś coś więcej napisac o stosowaniu tego kremu? Interesuje
            > mnie w szczególności:
            > - czy mając skóre mieszaną - nie świeci się czoło, nos?
            > - czy konsystencja tego kremu jest gęsta, czy raczej rzadka?
            > - jak się sprawuje jako podkład pod makijaż?
            > No i takie pozostałe ogólne odczucia :-)
            >
            Sorry,że tak późno odpisuję, ale dopiero teraz zauważyłam Twój post...
            Mam skórę mieszaną i na Hydraphase XL używam też podkładu (pewnie bez niego
            trochę bym się świeciła). Konsystencja jest gęsta, więc nakładając ten krem mam
            wrażenie, że dobrze ochrania skórę i nie jest zbyt lekki (o tej porze roku to
            dobrze, w lecie dla mnie nie do przyjęcia). Jako podkład pod makijaż spisuje
            się rewelacyjnie, bo po kilku minutach wchłania się i makijaż się na nim nie
            rozpływa ani nie wałkuje na twarzy.
            Dziwne, że nie mają próbek - ja niedawno taką dostałam (miniaturowe opakowanie -
            kilka ml), ale niestety - już komuś ją dałam.
            Nie mogę zapewnić, że w Twoim przypadku ten krem będzie się spisywał równie
            dobrze, więc proponuję albo zaryzykować i kupić, albo poszukać innych aptek i
            popytać jednak o próbki.

Pozdrawiam,
            Margoo.
    • Gość: elka Re: krem na zimę do miesznej IP: *.sav.tkb.net.pl 15.10.02, 23:38
      Właśnie przeglądam sobie stronę eris i znalazłam tam krem, który wg opisu
      przeznaczony jest dla cery wrażliwej na zimę - lipidowy krem odżywczy z
      alantoiną z serii Pharmaceris A. Podaję namiar:
      www.eris.com.pl/kosm_pharma_pr.php?seria=Pharmaceris%20A
      elka
    • Gość: Kaśka Re: krem na zimę do miesznej IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 16.10.02, 06:49
      Widziałam ostatnio w aptece serię zimową firmy Flos-lek sprawdź
      www.floslek.com.pl/produkty/serie/sz.html
      Wiem też, że Kolastyna ma podobną serię, może warto wypróbować, w końcu to
      tanie kosmetyki.
    • ewakam Re: krem na zimę do miesznej 16.10.02, 07:45
      dzięki za Wasze propozycje, nabyłam już krem i jestem z niego bardzo
      zadowolona - Hydraphase XL LRP, co prawda cena jest wysoka (zrobiłam sobie
      urodzinowy prezent :))ale opłaca się, jest wydajny, idealnie sie wchłania i
      skóra przez cały dzień jest ładnie nawilżona i nie świecę się (może minimalnie
      ale wystarczy przyłożyć chusteczkę lub płatki absorbujące), w ubiegłym roku
      miałam Hydraphase-ten bez filtrów i też nie narzekałam

pozdrawiam
      ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka