ewakam 11.10.02, 08:06 Wasze typy na dobrze nawilżający (nie spływający z makijażem) krem nawilżający na zimę (jestem zmarźluchem!)koniecznie z filtrami - oczywiście za rozsądną cenę z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Margoo Re: krem na zimę do miesznej IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.10.02, 15:23 Ja od niedawna używam Hydraphase XL LRP - na początku sprawia wrażenie tłustego, ale szybko się wchłania i świetnie nawilża. No i ma filtry i bardzo higieniczne opakowanie z pompką. Ja z moją mieszaną cerą używam pod niego jeszcze Effaclar K. Cena Hydraphase XL to ok. 70 zł, ale widzę, że starczy na baaaardzo długo. Pozdrawiam, Margoo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: krem na zimę do miesznej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 14:03 Ale czy krem nawilżający nadaje się na zimę ? Szukam kremu ochronnego półtłustego (na którym można zrobić makijaż), odpowiedniego dla cery wrażliwej, mieszanej płytko unaczynionej, reagującej zaczerwienieniem na mróz i wiatr. Warunek konieczny filtry UVA /UVB min 15 ? Może ktoś zna taki specyfik ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasica Re: krem na zimę do miesznej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 00:31 a nie zostawia tlustego filmu na twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margoo Re: krem na zimę do miesznej IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.10.02, 23:23 Zaraz po nałożeniu na twarz czuję, że mam na skórze coś więcej niż leciutki Effaclar, ale po jakichś 5 minutach (w tym czasie ubieram się albo robię sobie śniadanie) mogę spokojnie nakładać podkład, bo skóra jest nawilżona, ale nie tłusta. I tak przez cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Nie polecam za to... IP: *.sav.tkb.net.pl 13.10.02, 15:53 .. kremu na zimę z YR z serii Bio Camille Anti - Froid. Przeznaczony jest na zimę dla cery wrażliwej. Ja mam mieszaną, która okazała się mimo to za wrażliwa na jego skład - miałam zaraz jakieś zaczerwienienia i ropne krostki. Kupiłam go w styczniu b.r. i dzisiaj postanowiłam go użyć - niestety zdążył już zmienić zapach (trzymałam go w chłodnym, ciemnym miejscu). Data wazności to lipiec 2004r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nenne Re: krem na zimę do miesznej IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.10.02, 20:47 a jeszcze jest taki kremik Dax widzialam go w aptece - przeznaczony na zimę. Może ten? Ale nie próbowałam. Dzisiaj natomiast usiłowałam nałożyć podkład na Cold Cream Avene i rezultat był kiepski :( Jak po maśle :) ale to nie znaczy że dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: krem na zimę do miesznej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 23:33 Oj, ten dax to chyba bedzie za tłusty dla cery mieszanej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thira do Margoo IP: proxy / 213.25.97.* 14.10.02, 08:46 Hallo, Szukałam próbek Hydraphase XL w aptekach - ale niestety... Margoo, czy mogłabyś coś więcej napisac o stosowaniu tego kremu? Interesuje mnie w szczególności: - czy mając skóre mieszaną - nie świeci się czoło, nos? - czy konsystencja tego kremu jest gęsta, czy raczej rzadka? - jak się sprawuje jako podkład pod makijaż? No i takie pozostałe ogólne odczucia :-) Pozdrawiam :-) Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Krem na zimę cd. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 21:21 Ale filtry, filtry !!!Gdzie jest taki krem na zimę z dobrymi filtrami ? Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Krem na zimę cd. 15.10.02, 21:26 hm hm. weather everything ma spf 15. co prawda kosztuje niemalo (w porownaniu z LRP czy Dax), ale za to jest megawydajny i starczy na wieki. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Krem na zimę do marii. 15.10.02, 22:51 Zajrzyj na strone www.wizaz.pl/basia_opalanie_cz13_uzup2.php tam w tabeli znajdziesz kilka propozycji kremow z filtrami, wszystkie propozycje o gestszej konsystencji nadaja sie jako kremy na zime. Polecam kremy z filtrami z serii slonecznej Avene, Vichy, Eris (Krem do opalania twarzy SPF 30 lub 20), Bioderma, La Roche-Posay (Anthelios, Hydraphase XL). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margoo Re: do Margoo IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.10.02, 23:48 Gość portalu: thira napisał(a): > Margoo, czy mogłabyś coś więcej napisac o stosowaniu tego kremu? Interesuje > mnie w szczególności: > - czy mając skóre mieszaną - nie świeci się czoło, nos? > - czy konsystencja tego kremu jest gęsta, czy raczej rzadka? > - jak się sprawuje jako podkład pod makijaż? > No i takie pozostałe ogólne odczucia :-) > Sorry,że tak późno odpisuję, ale dopiero teraz zauważyłam Twój post... Mam skórę mieszaną i na Hydraphase XL używam też podkładu (pewnie bez niego trochę bym się świeciła). Konsystencja jest gęsta, więc nakładając ten krem mam wrażenie, że dobrze ochrania skórę i nie jest zbyt lekki (o tej porze roku to dobrze, w lecie dla mnie nie do przyjęcia). Jako podkład pod makijaż spisuje się rewelacyjnie, bo po kilku minutach wchłania się i makijaż się na nim nie rozpływa ani nie wałkuje na twarzy. Dziwne, że nie mają próbek - ja niedawno taką dostałam (miniaturowe opakowanie - kilka ml), ale niestety - już komuś ją dałam. Nie mogę zapewnić, że w Twoim przypadku ten krem będzie się spisywał równie dobrze, więc proponuję albo zaryzykować i kupić, albo poszukać innych aptek i popytać jednak o próbki. Pozdrawiam, Margoo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: krem na zimę do miesznej IP: *.sav.tkb.net.pl 15.10.02, 23:38 Właśnie przeglądam sobie stronę eris i znalazłam tam krem, który wg opisu przeznaczony jest dla cery wrażliwej na zimę - lipidowy krem odżywczy z alantoiną z serii Pharmaceris A. Podaję namiar: www.eris.com.pl/kosm_pharma_pr.php?seria=Pharmaceris%20A elka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: krem na zimę do miesznej IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 16.10.02, 06:49 Widziałam ostatnio w aptece serię zimową firmy Flos-lek sprawdź www.floslek.com.pl/produkty/serie/sz.html Wiem też, że Kolastyna ma podobną serię, może warto wypróbować, w końcu to tanie kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakam Re: krem na zimę do miesznej 16.10.02, 07:45 dzięki za Wasze propozycje, nabyłam już krem i jestem z niego bardzo zadowolona - Hydraphase XL LRP, co prawda cena jest wysoka (zrobiłam sobie urodzinowy prezent :))ale opłaca się, jest wydajny, idealnie sie wchłania i skóra przez cały dzień jest ładnie nawilżona i nie świecę się (może minimalnie ale wystarczy przyłożyć chusteczkę lub płatki absorbujące), w ubiegłym roku miałam Hydraphase-ten bez filtrów i też nie narzekałam pozdrawiam ewa Odpowiedz Link Zgłoś