Dodaj do ulubionych

zielony podkład

IP: 217.117.130.* 22.11.05, 20:22
Poszukuję zielonego , zielonkawego podkładu, pod własciwy podkład. Tuszuje
zaczerwionione naczynka. Kiedys cos takiego miało bourjous, ale dawno
wycofało, potem miałam taki z firmy Mariza, ale nie ma już. Nie korektor. ale
normalny fliud w tubce, jak podkład. Czy jakas firma to robi? Przeciez duzo
kobiet ma ten problem. A tamte sprawdzały się idealnie.
Obserwuj wątek
    • aga.wasik Re: zielony podkład 22.11.05, 20:41
      Hej.
      Ja mam ten podkład zielony Mariza, nowy, raz maźniety na ręcę, ma aktualną datę
      ważności :)
      • joa1001 Re: zielony podkład 22.11.05, 20:52
        Gdzie kupiłaś?
        • aga.wasik Re: zielony podkład 22.11.05, 22:01
          dostałam w prezencie :) Nie potrzbuję czegoś takiego uzywać więc mogę się pozbyć
          • joa1001 Re: zielony podkład 25.11.05, 15:04
            Chętnie go odkupię, napisałam na maila.
          • joa1001 Re: zielony podkład 27.11.05, 17:27
            Chętnie go odkupię.
    • Gość: aga Re: zielony podkład IP: *.zin.lublin.pl 22.11.05, 21:35
      Tez szukam czegos takiego-kiedys mial tez taki kosmetyk Oriflame, ale podobnie
      jak tamte firmy wycofal...:(A bylo to duzo lepsze niz korektor, bo ladniej sie
      rozprowadzal, nie zapychal porow, tak jak korektory, no i byl ok na prawie cala
      buzke(nos i policzki)-jak np u mnie.Slyszalam tez o bazach zielonych pod
      podklad, ale nigdzie tego nie widzialam....Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie???
    • jade.fox Re: zielony podkład 23.11.05, 01:04
      Taki zielony korektor w tubce ma La Roche Posay, nazywa sie Unifiance:
      Poczytaj opinie na Wizażu, bo ja nie miałam z nim do czynienia:
      www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=9218f8472a829c9fe65495d230f20ff1&cmd=details&itemid=1799
    • natalicja Re: zielony podkład 26.11.05, 00:05
      podciągam:)
    • edka-schizofredka zielony na naczynka a żółty na co jest??? 26.11.05, 12:43
      • justa_79 Re: zielony na naczynka a żółty na co jest??? 26.11.05, 15:08
        żółty - na fioletowe cienie pod oczami.
    • bzzzk Re: zielony podkład 26.11.05, 17:14
      wydaje mi się, że jest jakiś krem Avene, który ma lekko zielone zabarwienie, z
      serii na naczynka, ale nie jestem pewna. zapytaj w aptece.
      pzdr.
      • Gość: effi Re: zielony podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 17:40
        wydaje mi sie ze oriflame nie wycofal, tylko zmienil opakowanie. od 2 chyba
        katalogow jest chyba znow w ofercie. ale nie uzywam, wiec szczegolow nie podam.
        • bzzzk Re: zielony podkład 26.11.05, 17:58
          przeglądałam właśnie katalog Oriflame w necie, ale nic takiego nie rzuciło mi
          się w oczy. przejrzałam więc jeszcze raz, pod kątem poszukiwania tego podkładu
          i znalazłam tylko coś takiego- korekcyjny krem tonujący Rosy Tone Colour
          Corrective Cream, jest napisane, że maskuje zaczerwienienia, naczynka itp. ale
          że ma żółtą barwę, nie zieloną. może to właśnie ta zmiana?
          pzdr.
          • asiek_asiekowaty Re: zielony podkład 26.11.05, 18:02
            Juz go nie ma w ofercie.
            • bzzzk Re: zielony podkład 26.11.05, 18:03
              hmm, no szkoda, bo też mnie zaintrygował...
          • bzzzk Re: zielony podkład 26.11.05, 18:03
            a, pewna nieścisłość się pojawiła- tego kremu nie znalazłam w katalogu, tylko
            ogólnie w ofercie produktów, nie wiem więc czy jest dostępny aktualnie, czy
            nie, czy też np. jakoś go w katalogu nie zauważyłam...
            czy ktoś go stosował może?
            pzdr.
            • aga_ww Re: zielony podkład 26.11.05, 22:41
              Tak jest dostepny, mialam ten niby- korektor...dla mnie niby, bo kolor zolty na
              naczynka to chyba jakas porazka i smiech na sali, nie maskuje w ogole!A ten
              dawniejszy zielony byl naprawde super....
              • Gość: ssokla Re: zielony podkład Unifiance IP: *.devs.futuro.pl 26.11.05, 22:55
                Ja polecam La Roche Posay Unifiance. Miałam go, jest świetny, ma bardzo dużo
                pigmentów i cieniutka warstwa ukrywa zaczerwienienia. Stosowałam go na trądzik
                i krył rewelacyjnie. Mała tubka starczyła mi na ponad rok. Korektor jest
                nietłusty i nie widac go pod podkładem, nie uczula, bezzapachowy.
      • joa1001 Re: zielony podkład 27.11.05, 17:29
        Wiem ,wiem , mam ten krem, ale jest to preparat w sumie leczniczy, do
        nakładania na noc, tworzy trochę maskę, czy działa- nie wiem, nie widzę
        różnicy, choć nie stosuję go systematycznie. jako podkład, fliud pod puder nie
        nadaje się.
      • joa1001 Re: zielony podkład 27.11.05, 17:33
        Mowię o tym kremie Avene.
        Ale ten podkład z La Roche poszukam. Nie mam wyjścia.
        Kiedyś kilka lat temu były fluidy z bourjous- zielony na naczynka, żółty na
        cienie fioletowe i pamiętam jeszcze był biały, podobno na poszarzałą cerę.
        Używałam tylko tego zielonego- rewelacja. Potem zielony z Marizy, tani, polski,
        dobry. Wiecie, że nawet drogie firmy np Dior- nie mają niczego takiego w swojej
        ofercie. To już przesada.
        • Gość: Ania Re: zielony podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 17:57
          ja zazwyczaj uzywalam zielonej kredki z Sephory 'anti-redness pencil' lecz jak na moje szczescie rowniez i ja wycofali, jest za to podobny korektor ale dla mnie osobiscie jest beznadziejny! Barodzo nienaturalny jedyny plus to to iz sie wysuwa a nie trzeba strugac.... ale nie polecam (a pod fluid to smiechu warty)
    • jade.fox Re: zielony podkład 29.11.05, 18:20
      Przypomniało mi się że czytałam na Wizażu o profesjonalnym korektorze Vanish w
      kolorze seledynowym, podobno doskonały do maskowania przebarwień.
      Kiedyś był do kupienia na www.estyl.pl ale teraz szukałam i niestety
      nie ma go. A tak wygląda:
      www.makeupmania.com/Details/TI-0006-48-000.cfm
    • jade.fox Re: zielony podkład 21.03.06, 19:07
      Właśnie pojawiła się w sklepach zielona baza pod podkład Bourjois Lovely Base,
      do maskowania zaczerwienień i pajączków, widziałam ją w Superpharmie za 40zł,
      jakby ktoś był zainteresowany...
      www.bourjoisusa.com/face/foundation/97
    • Gość: fraszka Re: zielony podkład IP: 80.51.236.* 30.03.06, 14:47
      tyle ciekawych spostrzezen ze juz naprawdę nie wiem co zastosować na problem
      naczynkowy.Reasumujac to kupić.....?
    • Gość: majka307 Re: zielony podkład IP: 80.51.236.* 03.04.06, 10:28
      w opini wielu pań na forum pozytywne opinie zyskuje kamuflarz nr 1 o ile się
      nie myle ARt Deco. Czy ktoś to stosuje i nadaje sie pod fluid.Czekam
      niecierpliwie na opinie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka