Dodaj do ulubionych

Ładny mleczny kolor lakieru?

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 20:01
Kochane forumowiczki czy możecie polecić ładny mleczny a nie biały i nie
jakiś błyszczący kolor lakieru do paznokci?. Przy czym jednocześnie zależy mi
aby był w miarę trwały bo u mnie to strasznie szybko wszystko na tych
paznokciach odpryskuje.
Z jakiej firmy i w miarę nie za drogi, bo w większości sklepów tylko dostępne
są te palety lakierów i sugerując się nimi często po prostu wtapiam.
Chętnie poczytam też o innych konkretnych numerach kolorów i firm od lakierów.
Ja ostatnio silnie potrzebuję a nie mam czasu bo nawet w sobotę rabotam, więc
wyśle męża tylko on potrzebuje mieć czarno na białym numer i firmę.
Jeśli możecie coś polecić będę wdzięczna
pozdrawiam
Vera
Obserwuj wątek
    • damona Re: Ładny mleczny kolor lakieru? 17.10.02, 20:11
      polecam Ci Bourjois Fortifiant Lissant nr 23, ma sliczny kolor mleczny, w
      buteleczce jest lekko rozowawy, ale dzieki temu paznokcie maja zdrowy odcien.
      Jest to lakier z odzywka, dzieki temu nie wysusza paznokci, wzmacnia je i
      wygladza. Jest do tego trwaly.
    • damona Re: Ładny mleczny kolor lakieru? 17.10.02, 20:12
      oczywiscie sa jeszcze inne kolory, wiec wybor jest spory. Ja uzywalam jeszcze
      takiego o bardziej bialym odcieniu - tez jest bardzo ok.
      • Gość: Vera Re: Ładny mleczny kolor lakieru? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 20:27
        Dzięki wielkie, jutro wyślę mężulka to pewnie mi kupi.
        Bo ja niestety ostatnio jestem wyłącznona ze względu na czas z zakupów a wielka
        szkoda bo to niesamowita przyjemność. Sam fakt, że będzie to jeszcze odżywka
        dodatkowo mi pasuje bo to też się przyda.
        Ostatnio użyałam Margaret Astor odżywki z wapniem taki kolor w butelce lekko
        zielonkawy, a na paznokciach mleczny.
        Bardzo fajny ale po dwóch miesiącach mi tak zasechł, że do wywalenia.
        Pozdrawiam cieplutko i jeszcze raz dzięki
        Vera
    • Gość: Mia Re: Ładny mleczny kolor lakieru? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 17.10.02, 21:04
      Inglot 82. Polecam.
      • helena25 Re: Ładny mleczny kolor lakieru? 17.10.02, 21:12
        Ja dzis robilam sobie frencha na "stoisku" Sally Hansen w GC. Ladnie robia -
        manicure, odzywka, lakier, koncowki, lakier i nablyszczacz. To tak troche
        apropos, a co do tematu glownego to SH ma 3 ladne odcienie mlecznych lakierow:
        bialy, bezowy i roz. Sa naprawe dobre i trwale.
        Pozdrawiam
        H.
      • Gość: marz-ka Re: Ładny mleczny kolor lakieru? IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.10.02, 21:16
        o właśnie o tym chciałam napisać Inglot 82 :-)))
        Bardzo delikatny i ładnie się błyszczy
        • Gość: Sylwia Re: Ładny mleczny kolor lakieru? IP: *.amg.gda.pl 18.10.02, 08:27
          Też polecam Inglota nr 82. Jest cudowny. Od blisko roku używam tylko tego
          koloru. No i ta cena.
          pozdrawiam
          • Gość: yolka Re: Ładny mleczny kolor lakieru? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 10:47
            tak Inglot, szczerze polecam również. Ma wszystko co powinien, nie odpryskuje,
            kolor super i cena do przyjęcia, i nie gęstnieje
            pa pa
    • Gość: Vera Re: Ładny mleczny kolor lakieru? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 19:18
      Ha ha sama sobie kupię bo jutro wybłagałam wolne i chyba zdecyduję się na tego
      inglota bo strasznie Was dużo mi go poleca.
      Miłego weekendu dla Was i dla siebie też w końcu:)))
      pozdrawiam
      Vera
      • Gość: Aga Re: Ładny mleczny kolor lakieru? IP: *.future-net.pl 19.10.02, 17:24
        chciałam podziękowac za ten inglot, to był włąśnie kolor, którego od dawna
        szukałam:)))
        • Gość: Vera Re: Ładny mleczny kolor lakieru? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 10:43
          No i jestem po zakupach ładnego mlecznego 82 dzięki:)) i jeszcze 166 taki
          różowawy też całkiem milusi kolorek.
          Właśnie mi łapki schną:))
          pozdrowienia i miłej niedzieli
          Vera
          • pseudo_ Re: Ładny mleczny kolor lakieru? 20.10.02, 18:29
            kilka tygodni temu tez biegalam po sklepach w poszukiwaniu mlecznego lakieru i
            trafilam wlasnie na inglot82:-))
            nie wiem tylko,czy to z moimi paznokciami jest nie tak,czy cos robie zle,ale
            nawet po drugiej warstwie niewiele tego kolorku widac:\..od czasu do czasu wiec
            nakladam az trzy warstwy.cos mi tu jednak nie pasuje..:-]
            • ptasia Re: Ładny mleczny kolor lakieru? 20.10.02, 18:38
              pseudo_ napisała:

> kilka tygodni temu tez biegalam po sklepach w poszukiwaniu mlecznego lakieru
              i
              > trafilam wlasnie na inglot82:-))
              > nie wiem tylko,czy to z moimi paznokciami jest nie tak,czy cos robie zle,ale
              > nawet po drugiej warstwie niewiele tego kolorku widac:\..od czasu do czasu
              wiec
              >
              > nakladam az trzy warstwy.cos mi tu jednak nie pasuje..:-]
              ale frenche tzw. są właśnie zawsze transparentne, nie ma być ich za bardzo
              widać!
              też mam tego inglota, i burżuja z gąbeczkami, kolor beige blanc, bardzo
              polecam :-)
    • damona Re: do Ptasi 20.10.02, 18:41
      Ptasiu, a ktory sie dluzej wg Ciebie trzyma?
      Lakierow Inglota nigdy nie mialam, zawsze kupuje Burzuja, bo pielegnuje przy
      okazji paznokcie, ale moze Inglot tez bylby dobry?
      • ptasia Re: do Ptasi 20.10.02, 19:06
        damona napisała:

> Ptasiu, a ktory sie dluzej wg Ciebie trzyma?
        > Lakierow Inglota nigdy nie mialam, zawsze kupuje Burzuja, bo pielegnuje przy
        > okazji paznokcie, ale moze Inglot tez bylby dobry?
        hmmm... no więc Bourjois jest jednak bardziej trwały. Inglot też nie jest zły -
        jak na tą cenę to b. przyzwoity, ze 3 dni się trzyma (burżuj z 4, w porywach 5 -
        pościerany, ale jak na mnie to cud). Staram się pod jeden i drugi pchać bazę,
        więc to też przedłuża żywot lakieru. Kolorowy (=ciemny) Inglot trzyma się tyle
        co Bourjois anti shock czy jakoś tak.
        • damona Re: do Ptasi 20.10.02, 19:18
          ptasia napisała:

Staram się pod jeden i drugi pchać bazę,
          > więc to też przedłuża żywot lakieru. Kolorowy (=ciemny) Inglot trzyma się
          tyle co Bourjois anti shock czy jakoś tak.

ech, to u mnie pewnie duzo krocej sie bedzie trzymal, bo wszystkie lakiery mi
          odpryskuja, a burzuj siedzi ze 2-3 dni (dluzej jak nie musze zmywac naczyn:-)

ale zaciekawila mnie Twoja baza pod lakier. Uzywasz Inglota, czy innej?

• damona Re: do Ptasi - offtopik 20.10.02, 19:30
            tym razem nie na temat, ale nie zdazylam sie zapytac:-)
            - co zamawialas na spotkaniu do jedzenia?
            Bo tak mi sie wydaje, ze to na Twoim talerzu lezalo po bokach takie cos okragłe?
            Przyznam, ze wygladalo intrygujaco...a jak smakowalo?
            • ptasia Re: do Ptasi - offtopik 20.10.02, 19:40
              bazy używałam kiedyś inglota - takiej z wapniem - a teraz mam jakiś Avon (te
              promocje :-) - wydaje mi się, że faktycznie trochę skutkuje, tzn. dłużej się
              trzyma i raczej ściera, niż odpryskuje. jeszcze a' propos Inglota: myślę, że
              możesz zaryzykować, kosztuje w końcu 10 zł, a kolor jest b. ładny, poza tym, te
              lakiery b. wolno gęstnieją - ja swoje mam już jakoś bardzo długo, a są jak
              nowe; najwyzej szybciej Ci zlezie.
              a co do jedzenia: to była sałatka cesarska, a po bokach były takie mini-mini
              bułeczki na ciepło - dość smaczne, jak ciabatta :-)
              • damona Re: do Ptasi - offtopik 20.10.02, 19:59
                ptasia napisała:

to jeszcze Cie pomolestuje o te bazy:-)

ktora Ci bardziej odpowiada? Inglota czy Avonu?

>> a co do jedzenia: to była sałatka cesarska, a po bokach były takie mini-mini
                > bułeczki na ciepło - dość smaczne, jak ciabatta :-)

wygladalo baaaardzo smakowicie:-)

• ptasia Re: do Ptasi - offtopik 20.10.02, 20:12
                  damona napisała:

> ptasia napisała:
                  >
                  > to jeszcze Cie pomolestuje o te bazy:-)
                  >
                  > ktora Ci bardziej odpowiada? Inglota czy Avonu?
                  >
                  ja nie widzę różnicy. ten Avon kupiłam m.in dlatego, że jest też jako top coat
                  i odżywka. Top coatnęłam się parę razy, błyszczą się faktycznie bardziej, ale
                  są też takie jakby cięższe (paznokcie). tych wspaniałych wartości odżywczych
                  nie zauważyłam, ale ja teraz jeszcze skrzyp jem, paznokcie mi rosną jak u -
                  sorki za porównanie - nieboszczki, więc ciężko mi ocenić. I Inglot i Avon
                  wysychają błyskawicznie, w promocji cena ta sama; nie używałam żadnych innych
                  produktów tego typu. Te wydają mi się naprawdę podobne. Podobno OK jest jakaś
                  baza Palomy.
                  • pseudo_ Re: 20.10.02, 20:46
                    no ja wiem,ze przy frenchu nie ma byc za wiele widac:)do dwoch warstw jeszcze
                    nie jestem do konca przekonana..ale po weekendzie strzele sobie frencha
                    wlasnie,wiec zobaczymy jak to wyglada dluzej(bo zawsze po siakis 10minutach
                    pasowalam i nakladalam trzecia warstwe..

zobaczymy:))))))
                    btw,inglot trzyma sie dosc dlugo ,jak za taka cene-ok.4dni.
                    a wczoraj bylam w Warszawie!!chamstwo:(kilka dni po spotkaniu:-/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka