Dodaj do ulubionych

okolice bikini

11.12.05, 18:09
znacie dobry sposob na golenie bikini tak zeby nie wyskakiwaly krostki i
zeby wloski nie odrastaly po dniu :)) prosze o rade
Obserwuj wątek
    • Gość: j0anna Re: okolice bikini IP: *.chello.pl 11.12.05, 18:31
      Niestety golenie to nie najlepsza metoda. Jezeli juz nie mam wyjscia i decyduje
      sie na golenie to uzywam zelu Gilletter for Woman bezzapachowy i maszynke
      koniecznie z 3 ostrzami (najlepiej gdy jest nowa, a juz na pewno nie uzywana
      wczesniej do golenia innych czesci ciala). Na szybko odrastajace wloski chyba
      nie ma rady. Kremy spowalniajace odrost to raczej niezbyt widoczny efekt.
      Najlepsze efekty daje depilacja woskiem. Tylko za pierwszym razem nie jakies
      plastry w domu tylko u komsmetyczki woskiem na cieplo (wlosy powinny miec jakies
      5 milimetrow). Jak zaczynaja pojedyncze odrastac to pinceta (mam nadzieje ze tak
      sie to pisze...) lub depilator lub wosk na zimno. Jak odrosnie wiecej to
      niestety znowu do kosmetyczki. Ja depiluje cale okolice bikini i jak dla mnie to
      najlepsza metoda, zeby nie miec odrastajacych wloskow nastepnego dnia. Na
      depilacje laserowa mam za jasne wloski.
      • taizel Re: okolice bikini 11.12.05, 18:41
        wlasnie tez chodzi mi o cale bikini i wosk to chyba strasznie boli?? i jak moge
        zapytac ile kosztuje taki zabieg u kosmetyczki i wykonuja na calym bikini??
        • Gość: j0anna Re: okolice bikini IP: *.chello.pl 11.12.05, 19:02
          No niestety do najprzyjemniejszych zabiegow to nie nalazy... boli jak diabli w
          pewnych miejscach... ale oczywiscie da sie wytrzymac :-)
          Ja chodze do salonu Yve Roche, cena 40 zl. Nie wiem jak cenowo w innych
          miejscach. Wykonuja oczywiscie na calym bikini i nawet nie robia zdziwionej miny
          :-) Wazne jest rowniez to kto ten zabieg wykonuje. Najlepiej pojsc do osoby,
          ktora ktos polecil. Raz mialam watpliwa przyjemnosc trafic na kosmetyczke, ktora
          wykonywala depilacje na calym bikini po raz pierwszy. Do tej pory pamietam...
          I jeszcze jedno... po pierwszym razie moze byc nieco zawiedziona efektem.. tzn.
          ze np. wloski zaczely szybko odrastac. Po kolejnych razach bedzie lepiej. Juz
          nie bedzie wloskow az tyle odrastac. Najwazniejsze to nie pozwolic im wrocic do
          stanu pierwotnego... bo zabawa zaczyna sie od poczatku :-)
          Wlosy po depilacji woskiem jak odrastaja nie sa tez tak ostre jak po maszynce.
          Ja w kazdym razie polecam. Dla mnie to najlepsza metoda zeby bylo gladko na
          dluzej i zeby nie narazac mojego faceta na kontakt ze skora jak szczotka
          druciana :-) Jest bardzo.. wdzieczny... :-)
          • Gość: ja Re: okolice bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 20:20
            Ale czy włoski po depilacji woskiem nie wrastają pod skórę??????
            • Gość: j0anna Re: okolice bikini IP: *.chello.pl 11.12.05, 20:25
              W tej sprawie musi sie chyba wiecej dziewczyn wypowiedziec. Mnie jeszcze nigdy
              nie przytrafil sie problem wrastajacych wlosow (wosk, depilator), wiec to chyba
              kwestia skory.
            • Gość: She_ila Re: okolice bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 20:29
              Ja próbowałam już niemal wszystkiego. Depilator odpada. Woskowanie też.
              Sprawdziło się mechaniczne golenie jednorazówkami-na początku skóra była
              podrażniona, ale z czasem goliłam okolice bikini bez problemów i późniejszych
              niespodzianek typu czerwone krostki. Spokój na 3 dni-jestem wszędzie mocno
              owłosiona i taki okres czasu to już sukces, wrastających włosków nie zauważyłam.
              • Gość: Kasia Re: okolice bikini IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.05, 23:58
                Gole zyletka Venus, uzywajac zelu Gilette, po goleniu smaruje balsamem kojacym
                dla facetow z Avonu (taki szary) lub sudocremem. Doskonalego patentu niestety
                nie mam..
                • gosica37 a moze metoda cukrowa? 12.12.05, 00:15
                  www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57463
                  Mam ochote sprobowac raz jeszcze (pasta miodowa nie wyszla:( Jest z tym troche
                  roboty,ale recenzje sa zachecajace:)
                  • supernena Re: a moze metoda cukrowa? 12.12.05, 11:07
                    ja próbowałam,ale jednak wolę wosk na ciepło...mam wrażenie,że "oczyszcza"
                    skórę.
                    od czasu do czasu stosuje tez paste,ale tylko na łydki
            • morelka4 co do wrastania wlsokow 12.12.05, 19:22
              to zalezy od indywidualnych sklonnosci. Na pewno po wosku jest nieco lepiej niz
              po depilatorze. Niektorym pomagaja peelingi i nawilzanie, ale w niektorych
              przypadkach nawet to nie pomaga. Ja np. w ogole zrezygnowalam z depilacji
              woskiem nog, bo skutki sa straszne. W okolicach bikini skora troche szybciej
              sie regeneruje (przynajmniej w moim przypadku) wiec jeszcze depiluje, ale
              powaznie zastanawiam sie nad laserem
    • indianprincess Re: okolice bikini 12.12.05, 10:15
      używam depilatora na całe bikini. wbrew pozorom ból nie jest taki straszny, ja
      gorzej znoszę depilacje np ud czy łydek niż bikini. zaciskam zęby i mówię sobie
      że dla urody trzeba cierpieć:))) przed zabiegiem porządny peeling, dzień po
      zabiegu też peeling i balsam nawilżający. jestem bardzo zadowolona z efektu
      choć pojedyncze włsoki odrastają dużo szybciej niż po 4 tygodniach.
      • morelka4 Mam tak samo 12.12.05, 19:07
        Depilacja bikini prawie w ogole mnie nie boli, a zle znosze depilacje lydek i
        ud, zwlaszcza w niektorych miejscach. Z tym ze ja depiluje woskiem:)
    • Gość: kaja Re: okolice bikini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 11:05
      A ja widząc bikini koleżanki zdecydowałam się na laser, jak na razie jestem po
      pierwszym zabiegu. Jak na razie jestem bardzo zadowolona - obsługa bardzo miła,
      pani wpierw sama zaznaczyła kredką jak ona to widzi i zapytała czy tak ma być -
      a zaznaczyła bardzo dobrze czyli po bokach aż do warg i nawet sama zabytała czy
      obolice odbytu też robimy...
      • taizel Re: okolice bikini 12.12.05, 18:43
        a ile mosztuje taki zabieg laserowy i jak mozna zapytac w jakim salonie to
        robilas??
        • Gość: kaja Re: okolice bikini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:54
          Robiłam we Wrocławiu - w Centrum Terapii Laserowej. Zapłaciłam 500 zł -
          standardowo 400 zl za bikini i 100 zł za te okolice odbytu. Zabiek oczywićcie
          trzeba powtórzyć - ale powtarza się go co 4 miesiące.
          Moja koleżanka miała tylko trzy takie zabiegi i ma spokój w włoskami już od 2
          lat! Czasami jakiś pojedyńczy. A skóra taka gładziutka, bez krostek, czerwonych
          plamek...
          Oczywiście kolejne zabiegi są tańsze - zależy od ilości włosków.
          • taizel Re: okolice bikini 13.12.05, 11:50
            dzieki :)) przy najblizszym przyplywie gotowki sie zdecyduje :))
            • neli_23 Re: okolice bikini 14.12.05, 15:38
              Kaja, a mogłabyś podać jakieś namiary na to Centrum Laserowe??
          • morelka4 pytanko do Kaji 14.12.05, 20:45
            Orientujesz sie moze o ile % ceny sa nizsze przy kolejnych depilacjach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka