taizel 11.12.05, 18:09 znacie dobry sposob na golenie bikini tak zeby nie wyskakiwaly krostki i zeby wloski nie odrastaly po dniu :)) prosze o rade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j0anna Re: okolice bikini IP: *.chello.pl 11.12.05, 18:31 Niestety golenie to nie najlepsza metoda. Jezeli juz nie mam wyjscia i decyduje sie na golenie to uzywam zelu Gilletter for Woman bezzapachowy i maszynke koniecznie z 3 ostrzami (najlepiej gdy jest nowa, a juz na pewno nie uzywana wczesniej do golenia innych czesci ciala). Na szybko odrastajace wloski chyba nie ma rady. Kremy spowalniajace odrost to raczej niezbyt widoczny efekt. Najlepsze efekty daje depilacja woskiem. Tylko za pierwszym razem nie jakies plastry w domu tylko u komsmetyczki woskiem na cieplo (wlosy powinny miec jakies 5 milimetrow). Jak zaczynaja pojedyncze odrastac to pinceta (mam nadzieje ze tak sie to pisze...) lub depilator lub wosk na zimno. Jak odrosnie wiecej to niestety znowu do kosmetyczki. Ja depiluje cale okolice bikini i jak dla mnie to najlepsza metoda, zeby nie miec odrastajacych wloskow nastepnego dnia. Na depilacje laserowa mam za jasne wloski. Odpowiedz Link Zgłoś
taizel Re: okolice bikini 11.12.05, 18:41 wlasnie tez chodzi mi o cale bikini i wosk to chyba strasznie boli?? i jak moge zapytac ile kosztuje taki zabieg u kosmetyczki i wykonuja na calym bikini?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j0anna Re: okolice bikini IP: *.chello.pl 11.12.05, 19:02 No niestety do najprzyjemniejszych zabiegow to nie nalazy... boli jak diabli w pewnych miejscach... ale oczywiscie da sie wytrzymac :-) Ja chodze do salonu Yve Roche, cena 40 zl. Nie wiem jak cenowo w innych miejscach. Wykonuja oczywiscie na calym bikini i nawet nie robia zdziwionej miny :-) Wazne jest rowniez to kto ten zabieg wykonuje. Najlepiej pojsc do osoby, ktora ktos polecil. Raz mialam watpliwa przyjemnosc trafic na kosmetyczke, ktora wykonywala depilacje na calym bikini po raz pierwszy. Do tej pory pamietam... I jeszcze jedno... po pierwszym razie moze byc nieco zawiedziona efektem.. tzn. ze np. wloski zaczely szybko odrastac. Po kolejnych razach bedzie lepiej. Juz nie bedzie wloskow az tyle odrastac. Najwazniejsze to nie pozwolic im wrocic do stanu pierwotnego... bo zabawa zaczyna sie od poczatku :-) Wlosy po depilacji woskiem jak odrastaja nie sa tez tak ostre jak po maszynce. Ja w kazdym razie polecam. Dla mnie to najlepsza metoda zeby bylo gladko na dluzej i zeby nie narazac mojego faceta na kontakt ze skora jak szczotka druciana :-) Jest bardzo.. wdzieczny... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: okolice bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 20:20 Ale czy włoski po depilacji woskiem nie wrastają pod skórę?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j0anna Re: okolice bikini IP: *.chello.pl 11.12.05, 20:25 W tej sprawie musi sie chyba wiecej dziewczyn wypowiedziec. Mnie jeszcze nigdy nie przytrafil sie problem wrastajacych wlosow (wosk, depilator), wiec to chyba kwestia skory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: She_ila Re: okolice bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 20:29 Ja próbowałam już niemal wszystkiego. Depilator odpada. Woskowanie też. Sprawdziło się mechaniczne golenie jednorazówkami-na początku skóra była podrażniona, ale z czasem goliłam okolice bikini bez problemów i późniejszych niespodzianek typu czerwone krostki. Spokój na 3 dni-jestem wszędzie mocno owłosiona i taki okres czasu to już sukces, wrastających włosków nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: okolice bikini IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.05, 23:58 Gole zyletka Venus, uzywajac zelu Gilette, po goleniu smaruje balsamem kojacym dla facetow z Avonu (taki szary) lub sudocremem. Doskonalego patentu niestety nie mam.. Odpowiedz Link Zgłoś
gosica37 a moze metoda cukrowa? 12.12.05, 00:15 www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57463 Mam ochote sprobowac raz jeszcze (pasta miodowa nie wyszla:( Jest z tym troche roboty,ale recenzje sa zachecajace:) Odpowiedz Link Zgłoś
supernena Re: a moze metoda cukrowa? 12.12.05, 11:07 ja próbowałam,ale jednak wolę wosk na ciepło...mam wrażenie,że "oczyszcza" skórę. od czasu do czasu stosuje tez paste,ale tylko na łydki Odpowiedz Link Zgłoś
morelka4 co do wrastania wlsokow 12.12.05, 19:22 to zalezy od indywidualnych sklonnosci. Na pewno po wosku jest nieco lepiej niz po depilatorze. Niektorym pomagaja peelingi i nawilzanie, ale w niektorych przypadkach nawet to nie pomaga. Ja np. w ogole zrezygnowalam z depilacji woskiem nog, bo skutki sa straszne. W okolicach bikini skora troche szybciej sie regeneruje (przynajmniej w moim przypadku) wiec jeszcze depiluje, ale powaznie zastanawiam sie nad laserem Odpowiedz Link Zgłoś
indianprincess Re: okolice bikini 12.12.05, 10:15 używam depilatora na całe bikini. wbrew pozorom ból nie jest taki straszny, ja gorzej znoszę depilacje np ud czy łydek niż bikini. zaciskam zęby i mówię sobie że dla urody trzeba cierpieć:))) przed zabiegiem porządny peeling, dzień po zabiegu też peeling i balsam nawilżający. jestem bardzo zadowolona z efektu choć pojedyncze włsoki odrastają dużo szybciej niż po 4 tygodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka4 Mam tak samo 12.12.05, 19:07 Depilacja bikini prawie w ogole mnie nie boli, a zle znosze depilacje lydek i ud, zwlaszcza w niektorych miejscach. Z tym ze ja depiluje woskiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: okolice bikini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 11:05 A ja widząc bikini koleżanki zdecydowałam się na laser, jak na razie jestem po pierwszym zabiegu. Jak na razie jestem bardzo zadowolona - obsługa bardzo miła, pani wpierw sama zaznaczyła kredką jak ona to widzi i zapytała czy tak ma być - a zaznaczyła bardzo dobrze czyli po bokach aż do warg i nawet sama zabytała czy obolice odbytu też robimy... Odpowiedz Link Zgłoś
taizel Re: okolice bikini 12.12.05, 18:43 a ile mosztuje taki zabieg laserowy i jak mozna zapytac w jakim salonie to robilas?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: okolice bikini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:54 Robiłam we Wrocławiu - w Centrum Terapii Laserowej. Zapłaciłam 500 zł - standardowo 400 zl za bikini i 100 zł za te okolice odbytu. Zabiek oczywićcie trzeba powtórzyć - ale powtarza się go co 4 miesiące. Moja koleżanka miała tylko trzy takie zabiegi i ma spokój w włoskami już od 2 lat! Czasami jakiś pojedyńczy. A skóra taka gładziutka, bez krostek, czerwonych plamek... Oczywiście kolejne zabiegi są tańsze - zależy od ilości włosków. Odpowiedz Link Zgłoś
taizel Re: okolice bikini 13.12.05, 11:50 dzieki :)) przy najblizszym przyplywie gotowki sie zdecyduje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
neli_23 Re: okolice bikini 14.12.05, 15:38 Kaja, a mogłabyś podać jakieś namiary na to Centrum Laserowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
morelka4 pytanko do Kaji 14.12.05, 20:45 Orientujesz sie moze o ile % ceny sa nizsze przy kolejnych depilacjach? Odpowiedz Link Zgłoś