Dodaj do ulubionych

Shiseido Pureness

21.10.02, 13:57
Dostalam i przetestowalam probke preparatu do mycia twarzy z tej serii i w
zwiazku z tym mam pytanie: czy pozostale kosmetyki z tej serii tez maja taki
nieprzyjemny zapach?
Strasznie mnie rozczarowal, choc sam specyfik wydaje sie byc w porzadku.
Obserwuj wątek
    • damona Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 21:44
      kasiulek napisała:

> Dostalam i przetestowalam probke preparatu do mycia twarzy z tej serii i w
      > zwiazku z tym mam pytanie: czy pozostale kosmetyki z tej serii tez maja taki
      > nieprzyjemny zapach?
      > Strasznie mnie rozczarowal, choc sam specyfik wydaje sie byc w porzadku.

kasiulku, a czy kosmetyk musi ładnie pachniec, zeby dobrze dzialac?
      Skoro dobrze dziala, to moze warto korzystac. Gorzej jakby ladnie pachnial i
      nic poza tym:-)

No, chyba, ze smierdziuch z niego nieprzecietny i dzialanie znikome - wtedy
      moze lepiej sobie odpuscic.
      Chociaz skoro tyle kosztuje, to mogli cos zrobic z tym zapachem:-)

d.
      • kasiulek Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 21:48
        damona napisała:

> kasiulek napisała:
        >
        > > Dostalam i przetestowalam probke preparatu do mycia twarzy z tej serii i w
        >
        > > zwiazku z tym mam pytanie: czy pozostale kosmetyki z tej serii tez maja ta
        > ki
        > > nieprzyjemny zapach?
        > > Strasznie mnie rozczarowal, choc sam specyfik wydaje sie byc w porzadku.
        >
        > kasiulku, a czy kosmetyk musi ładnie pachniec, zeby dobrze dzialac?
        > Skoro dobrze dziala, to moze warto korzystac. Gorzej jakby ladnie pachnial i
        > nic poza tym:-)
        >
        > No, chyba, ze smierdziuch z niego nieprzecietny i dzialanie znikome - wtedy
        > moze lepiej sobie odpuscic.
        > Chociaz skoro tyle kosztuje, to mogli cos zrobic z tym zapachem:-)
        >
        > d.

No niby nie musi ladnie pachniec, ale jakos tak sie nastawilam:), ze i zapach
        powinien byc przyjemny - nawet nie ladny, ale nie taki "plastikowo-
        lekarstwiany" smierdziuch...
        Bo na przyklad taki zel melisowy do mycia dzioba Apotheker Scheller nie dosc,
        ze jako kosmetyk jest swietny (tu ponownie uklon w strone Anexxy, ktora go
        zachwalala:), to jeszcze przyjemnie pachnie:)
        E, nie kupie tego Shiseido...:)))

• damona Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 21:57
          kasiulek napisała:

> No niby nie musi ladnie pachniec, ale jakos tak sie nastawilam:), ze i zapach
          > powinien byc przyjemny - nawet nie ladny, ale nie taki "plastikowo-
          > lekarstwiany" smierdziuch...
          > Bo na przyklad taki zel melisowy do mycia dzioba Apotheker Scheller nie dosc,
          > ze jako kosmetyk jest swietny (tu ponownie uklon w strone Anexxy, ktora go
          > zachwalala:), to jeszcze przyjemnie pachnie:)
          > E, nie kupie tego Shiseido...:)))
          >
          Ja Cie doskonale rozumiem...
          chociaz jak krem jest mocniej sztynkajacy to mam wrazenie, ze jest bardziej
          leczniczy, niz upiekszajacy i moze o to w tej serii chodzi.
          A jakie sa w dzialaniu kosmetyki A. Schellera? Spodobala mi sie seria z
          mineralami - uzywalas jej moze?
          • kasiulek Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:04
            damona napisała:

> Ja Cie doskonale rozumiem...
            > chociaz jak krem jest mocniej sztynkajacy to mam wrazenie, ze jest bardziej
            > leczniczy, niz upiekszajacy i moze o to w tej serii chodzi.
            > A jakie sa w dzialaniu kosmetyki A. Schellera? Spodobala mi sie seria z
            > mineralami - uzywalas jej moze?

Na razie jestem niemalze "dziewica":) w kwestii Apothekera, znam tylko ten zel
            do mycia (widzialam tez z tej firmy zel do mycia buzi z pigwa:) - chyba go
            wyprobuje:))), ale rzeczona Anexxa pisala rowniez pozytywnie o kremie
            ananasowym.
            Serii mineralnej nie znam...:(((
    • Gość: Maruda Re: Shiseido Pureness IP: 66.65.53.* 21.10.02, 21:57
      Ja mam masczke peel-off Pureness i jakos specjalnie nie smierdzi...
      Jako, ze czesto kupuje kosmetyki typu 'organic', czesto musze sie oswajac ze
      swoistym 'smrodkiem' niektorych specyfikow, ale w sumie, co tam najwazniejsze
      jest dzialnie kosmetyku, zreszta nos za ktoryms tam razem i tak sie
      przyzwyczaja (no chyba, ze capi tak, ze az czlowieka mdli, a w takim przypadku
      to ja wysiadam ;-)))))
      Ja przezylam lekki szok przy okazji tuszu YSL Faux Cils - on naprawde PACHNIE.
      Niesamowite...
      • damona Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:04
        mi na poczatku strasznie smierdolil Effaclar - ale sie przyzwyczailam, i teraz
        nawet mi nie przeszkadza, a nawet w porywach podoba:). Pewnie dlatego, ze
        wierze, ze dziala, hehehe:-)

Ale rozumiem, ze mozna go nie trawic.
        W ogole kremy z kwasami maja specyficzne zapachy. Np. taki Lysanel.
        • Gość: Maruda Re: Shiseido Pureness IP: 66.65.53.* 21.10.02, 22:13
          A ja w sumie lubie Clinique'a za ich bezzapachowosc, chociaz czasem troche brak
          jakiegos przyjemnego zapachu, no ale lepsze to niz jakis omdlewajacy smrodek...
          A swoja droga - mistrzem kosmetykowych smierdziuchowatosci jest moja tesciowa,
          ktora nie toleruje zadnych perfum i sztucznych zapachow - ale za to jak walnie
          sobie taka aromaterapeutyczna sesje jakims olekjiem... Jezuuuu... ja nie
          moge... chyba kupie jej jakiegos 'klinika'.

damona napisa?a:

> mi na poczatku strasznie smierdolil Effaclar - ale sie przyzwyczailam, i
          teraz
          > nawet mi nie przeszkadza, a nawet w porywach podoba:). Pewnie dlatego, ze
          > wierze, ze dziala, hehehe:-)
          >
          > Ale rozumiem, ze mozna go nie trawic.
          > W ogole kremy z kwasami maja specyficzne zapachy. Np. taki Lysanel.
          • kasiulek Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:19
            Gość portalu: Maruda napisał(a):

> A swoja droga - mistrzem kosmetykowych smierdziuchowatosci jest moja
            tesciowa,
            > ktora nie toleruje zadnych perfum i sztucznych zapachow - ale za to jak
            walnie
            > sobie taka aromaterapeutyczna sesje jakims olekjiem... Jezuuuu... ja nie
            > moge... chyba kupie jej jakiegos 'klinika'.
            >

Bleeeee... wczoraj jechalam pociagiem przez pol Niemiec na szkolenie i przed
            sama Kolonia, gdzie na szczescie wysiadalam, jedna baba lekko w latach:) wyjela
            taka malutka buteleczke z jakims olejek aromaterapeutycznym (???) i sie nim tu
            i owdzie potraktowala - okropne to bylo. Tylko tyle: OKROPNE.
            :)))
          • damona Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:19
            a nie brakuje Wam pan posmierdujacych naftalina we wdziankach napoczetych przez
            mole? - ja dzisiaj wymieklam w komunikacji miejskiej:), do tego perfum Byc
            moze... i jest sie zagrozeniem dla otoczenia.

a ja sobie nie moge przypomniec ladnie pachnacego kosmetyku:(
            • kasiulek Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:25
              damona napisała:

> a nie brakuje Wam pan posmierdujacych naftalina we wdziankach napoczetych
              przez
              >
              > mole? - ja dzisiaj wymieklam w komunikacji miejskiej:), do tego perfum Byc
              > moze... i jest sie zagrozeniem dla otoczenia.

Hehe, tutaj tez takich panius nie brakuje:)))

> a ja sobie nie moge przypomniec ladnie pachnacego kosmetyku:(

Jak to nie? A perfumki? Oczywiscie nie Byc Moze...:)))))
              • damona Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:30
                kasiulek napisała:
                >
                >
                > Jak to nie? A perfumki? Oczywiscie nie Byc Moze...:)))))

e tam, perfumy sie licza:-)

ladnie mi pachnie Shiseido the skincare - ma taki lekki kwiatowy zapach, ale
                subtelny, nie przytlacza. I szybko wietrzeje, co dla mnie akurat jest na plus.

• kasiulek Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:33
                  damona napisała:

> kasiulek napisała:
                  > >
                  > >
                  > > Jak to nie? A perfumki? Oczywiscie nie Byc Moze...:)))))
                  >
                  > e tam, perfumy sie licza:-)
                  >
                  > ladnie mi pachnie Shiseido the skincare - ma taki lekki kwiatowy zapach, ale
                  > subtelny, nie przytlacza. I szybko wietrzeje, co dla mnie akurat jest na plus.
                  >

O, musze sobie powachac!
                  A ja w ogole lubie kosmetyki, ktore pachna lekko, ale ladnie i szybko im ten
                  zapach wietrzeje.

PS. Slucham wlasnie Sigur Ros - znacie? Alez mi sie spodobalo...:)))
                  • Gość: Maruda Re: Shiseido Pureness IP: 66.65.53.* 21.10.02, 22:35

> PS. Slucham wlasnie Sigur Ros - znacie? Alez mi sie spodobalo...:)))

Nie znam, a coz zacz????
                    • kasiulek Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:37

>
                      > > PS. Slucham wlasnie Sigur Ros - znacie? Alez mi sie spodobalo...:)))
                      >
                      > Nie znam, a coz zacz????

Produkt islandzki - w takim to jezyku wykonuja teksty (smiesznie troche:))), a
                      muzyka jest taka wlasnie jak wyobrazam sobie Islandie - chlodna, lekko mroczna,
                      ale nie straszna.-
                      A jaka maja piekna okladke CD! Na czarnym tle embrion aniola - sa skrzydelka i
                      nawet pepowina:)
                      • Gość: Maruda Re: Shiseido Pureness IP: 66.65.53.* 21.10.02, 22:43
                        Hmmm.. czyzby cos w klimacie Death Can Dance??? :-)))))
                        Mi okropnie brakuje moich ukochanych koncertow gitarowych (barokowych bodajze),
                        a za to slucham troche Tureckiego folku, ktory moj maz przywiozl ze szwabii i
                        brazylijskiej marissy monte (suuper, taka fajna ni to samba ni to bossa nova ni
                        to pop)
                        :-)

kasiulek napisa?a:

> Gos´c´ portalu: Maruda napisa?(a):
                        >
                        > >
                        > > > PS. Slucham wlasnie Sigur Ros - znacie? Alez mi sie spodobalo...:)))
                        > >
                        > > Nie znam, a coz zacz????
                        >
                        >
                        > Produkt islandzki - w takim to jezyku wykonuja teksty (smiesznie troche:))),
                        a
                        > muzyka jest taka wlasnie jak wyobrazam sobie Islandie - chlodna, lekko
                        mroczna,
                        >
                        > ale nie straszna.-
                        > A jaka maja piekna okladke CD! Na czarnym tle embrion aniola - sa skrzydelka
                        i
                        > nawet pepowina:)
                        • kasiulek Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:47

> Mi okropnie brakuje moich ukochanych koncertow gitarowych (barokowych
                          bodajze),
                          >
                          > a za to slucham troche Tureckiego folku, ktory moj maz przywiozl ze szwabii

ZE SZWABII??? A skad dokladnie?????

• Gość: Maruda Re: Shiseido Pureness IP: 66.65.53.* 21.10.02, 22:49
                            Eeeee... tego... znaczy sie z Niemiec :-))))
                            A skad konkretnie... musialabym go sputac, bo byl w kilku miejscach - Berlinie,
                            Kolonii i chyba Lunenbergu czy jak...

kasiulek napisa?a:

>
                            > > Mi okropnie brakuje moich ukochanych koncertow gitarowych (barokowych
                            > bodajze),
                            > >
                            > > a za to slucham troche Tureckiego folku, ktory moj maz przywiozl ze szwabi
                            > i
                            >
                            > ZE SZWABII??? A skad dokladnie?????
                            >
                            • kasiulek Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:51

> Eeeee... tego... znaczy sie z Niemiec :-))))
                              > A skad konkretnie... musialabym go sputac, bo byl w kilku miejscach -
                              Berlinie,
                              >
                              > Kolonii i chyba Lunenbergu czy jak...
                              >

Aha, alles klar:)))
                              Bo Szwabia to jest w Badenii-Wirtembergii, a ja tam wlasnie mieszkam:)))
                              • Gość: Maruda Re: Shiseido Pureness IP: 66.65.53.* 21.10.02, 22:56
                                :-))))
                                No ja zazwyczaj tym mianem okreslam Niemcy - tak 'kolktywnie' :-)))))
                                • kasiulek Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 23:00

> :-))))
                                  > No ja zazwyczaj tym mianem okreslam Niemcy - tak 'kolktywnie' :-)))))

He he he!
                                  No i bardzo dobrze!:)))
                                  • damona Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 23:10
                                    Kasiulek, ten kawalek Sigur Ros z Vaniila Sky jest strasznie przytlaczajacy,
                                    pewnie byla mocna scena w filmie, jak to gralo:-)

Nie wytrzymalam i wlaczylam sobie moje ulubione empetrojki: Lamb, Red snappera,
                                    Cafe del Mar i Air.
                                    • kasiulek Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 23:14
                                      damona napisała:

> Kasiulek, ten kawalek Sigur Ros z Vaniila Sky jest strasznie przytlaczajacy,
                                      > pewnie byla mocna scena w filmie, jak to gralo:-)
                                      >
                                      > Nie wytrzymalam i wlaczylam sobie moje ulubione empetrojki: Lamb, Red
                                      snappera,
                                      > Cafe del Mar i Air.

A ta moja plytka jest fajna:) Zimna taka troche:)))
                                      Ja zas przelaczam sie wlasnie na Zero 7...
                                      • damona Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 23:35
                                        kasiulek napisała:

> damona napisała:

> A ta moja plytka jest fajna:) Zimna taka troche:)))
                                        > Ja zas przelaczam sie wlasnie na Zero 7...

czesto kawalki z filmow sa troche 'inne', sciagne sobie moze jeszcze jakis do
                                        posluchania, Zero 7 tez, bo nie znam.
                                        A poki co to paaaa, bo ide spac.
                    • damona Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:40

> > PS. Slucham wlasnie Sigur Ros - znacie? Alez mi sie spodobalo...:)))
                      >
                      na soudtracku z Vanilla Sky jest m.in. ten musik. Zaraz sobie poslucham.
                      • kasiulek Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:43
                        damona napisała:

>
                        > > > PS. Slucham wlasnie Sigur Ros - znacie? Alez mi sie spodobalo...:)))
                        > >
                        > na soudtracku z Vanilla Sky jest m.in. ten musik. Zaraz sobie poslucham.

O, nie wiedzialam!
                        Musze mojemu Manowi powiedziec, bo to od niego ta plytka - on lubi tez:)))
              • Gość: Maruda Re: Shiseido Pureness IP: 66.65.53.* 21.10.02, 22:34

> damona napisa?a:

> > a ja sobie nie moge przypomniec ladnie pachnacego kosmetyku:(

A mi sie podoba zapach Idealista - pachnie takimi troszke meskimi prfumkami -
                mmmmmmmm....:-)
                • damona Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:36

>
                  > > damona napisa?a:
                  >
                  > > > a ja sobie nie moge przypomniec ladnie pachnacego kosmetyku:(
                  >
                  > A mi sie podoba zapach Idealista - pachnie takimi troszke meskimi prfumkami -
                  > mmmmmmmm....:-)

faktycznie, pachnie cytrusem - ale mi sie skojarzylo to z wit. c, a nie z
                  perfumkami meskimi:-)
                  • kasiulek Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:38
                    damona napisała:

> Gość portalu: Maruda napisał(a):
                    >
                    > >
                    > > > damona napisa?a:
                    > >
                    > > > > a ja sobie nie moge przypomniec ladnie pachnacego kosmetyku:(
                    > >
                    > > A mi sie podoba zapach Idealista - pachnie takimi troszke meskimi prfumkam
                    > i -
                    > > mmmmmmmm....:-)
                    >
                    > faktycznie, pachnie cytrusem - ale mi sie skojarzylo to z wit. c, a nie z
                    > perfumkami meskimi:-)

O, Idealist pachnie jak pomelo - powazka, tak mi sie skojarzylo:)))
                  • Gość: Maruda Re: Shiseido Pureness IP: 66.65.53.* 21.10.02, 22:39

> faktycznie, pachnie cytrusem - ale mi sie skojarzylo to z wit. c, a nie z
                    > perfumkami meskimi:-)

Mi sie kojarzy z jakas fajna meska perfuma - ale moze dlatego, ze ja uwielbiam
                    zapach dobrych meskich perfum (sama na przyklad swego czasu psikalam sie Gio
                    Armaniego), a moj maz niestety nie uzywa (ja z reszta tez, buuuuu) z roznych
                    powodow.....
      • kasiulek Re: Shiseido Pureness 21.10.02, 22:05

> Ja przezylam lekki szok przy okazji tuszu YSL Faux Cils - on naprawde
        PACHNIE.
        > Niesamowite...

A mnie "wzial" zapach szmineczki i rozu Shine Delicieux L'Oreal - mniam-mniam-
        mniam:))) Jak owocki pachnie:)))
        • Gość: Maruda Re: Shiseido Pureness IP: 66.65.53.* 21.10.02, 22:15
          Mam taka Lancomowa 'smine' ktora tez fajowo pachnie...mniam...
          Pamietam swego czasu mialam kiedys puder Burzuja tzw. pastelowy. 'wypiekany' -
          o rany jak on cudnie pachnal -poprostu mistrzostwo swiata - mniaaaaam....

kasiulek napisa?a:

>
          > > Ja przezylam lekki szok przy okazji tuszu YSL Faux Cils - on naprawde
          > PACHNIE.
          > > Niesamowite...
          >
          >
          > A mnie "wzial" zapach szmineczki i rozu Shine Delicieux L'Oreal -
          mniam-mniam-
          > mniam:))) Jak owocki pachnie:)))
          • sublustris Re: dead can dance 21.10.02, 23:32
            Dead Can Dance, Maruda, takze uwielbiam, od 10 lat, mam ich wszystkie
            nagrania. A zapach bourjois w pudelku czuc nawet po 6 latach(mam taki jeden
            blusher od wiekow) i jest b.ladny.papi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka