aduska 21.10.02, 16:44 Prosze o pomoc w wyborze preparatu zwalczającego cellullit. Do tej pory stosowałam rewelacyjny moim zdaniem D-Stock Vichy, ale nieźle nadszarpnął mój budżet. Jakieś doświadczenia z polskimi produktami? Będę wdzięczna za rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: <Maja> Re: dobry i tani preparat na cellullit IP: *.ii.pl 21.10.02, 17:18 Podobno całkiem niezły jest ten z avonu - cena oscyluje koło 27 - 35 złotych w zależności od promocji. Sama nie używałam ale moja mama która ma potężny cellulit bardzo go zachwala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia_e Re: dobry i tani preparat na cellullit IP: *.ti.telenor.net / *.ti.telenor.net 21.10.02, 22:58 Zielona Herbata Zel wyszczuplajacy. Fajny i mi pomogl. Kosztuje okolo 7- 10zl. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aduska Re: dobry i tani preparat na cellullit 22.10.02, 08:31 Pamiętasz jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
loosia Re: dobry i tani preparat na cellullit 21.10.02, 23:32 Avon z całego serca odradzam! Wysusza skóre , lepi sie i , przynajmniej u mnie, nie dał kompletnie żadnych efektów.Pieniądze wyrzucone w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: dobry i tani preparat na cellullit IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 08:55 Żaden krem nie pomoże na cellulitis bo niby jak ma on się przedostać aż pod skórę właściwą i rozpuścić ten tłuszcz???? Cellulitis można zwalczyć tylko: dietą, wzmożonym ruchem fizycznym. Szybkim i dobrym sposobem jest też masaż ud i pupy szczotką do masażu z naturalnego włosia (koszt ok. 20 zl) podczas prysznica, przez ok. 5-10 minut. Po takim masażu można nałożyć na nogi wyciśnięty sok z cytryny (niesamowicie wygładza skórę) a potem jeszcze balsam do ciała albo oliwkę dla dzieci. Już po pierwszym zabiegu skóra zmienia się w dotyku a po dwóch tygodniach zmniejsza się cellulitis. Pochwalę się, że u mnie cellu zniknął całkowicie a jeszcze 8 miesięcy temu głowiłam się jak usunąć pierwsze objawy tego cholerstwa. Oczywiście nie stosuje szczoty przez te całe 8 miesięcyJ w lecie to była tylko jazda na rowerze i dieta a teraz tylko szczota! I muszę przyznać, że ostatnia metoda daje najszybsze efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thira Re: dobry i tani preparat na cellullit IP: proxy / 213.25.97.* 22.10.02, 09:13 W jakiejś gazecie widziałam rankig preparatów naty - cellutisowych (średnia i niska półka). O dziwo, 1 miesjcce zajął polski preparat "Krem antycellutisowy" firmy Tanita (cena 16 zł.!). Po 3 tygodniach stosowania, o 2 cm zmniejsza się obwód ud, a cellulitis znika. Nie wiem na ile jest to prawda, gdyż osobiście nie testowałam tego kremu... ale za te pieniądze chyba warto spróbować? Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uli1 Re: dobry i tani preparat na cellullit IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 12:03 Gość portalu: thira napisał(a): > W jakiejś gazecie widziałam rankig preparatów naty - cellutisowych (średnia i > niska półka). O dziwo, 1 miesjcce zajął polski preparat "Krem antycellutisowy" > firmy Tanita (cena 16 zł.!). Po 3 tygodniach stosowania, o 2 cm zmniejsza się > obwód ud, a cellulitis znika. Nie wiem na ile jest to prawda, gdyż osobiście > nie testowałam tego kremu... ale za te pieniądze chyba warto spróbować? > Pozdrawiam > Ola Kiedyś stosowałam Krem antycelu z firmy Tanita i naprawdę jest niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
nenne Re: dobry i tani preparat na cellullit 22.10.02, 10:58 Ja miałam krem firmy Hean z imbirem i był niezły, teraz uzywam Bielendy z algami i imbirem, ale nieregularnie, więc jeszcze nie wiem jak dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: dobry i tani preparat na cellullit IP: *.chemar.com.pl 22.10.02, 15:23 D- Stock Vicchy jest najlepszy ale i drogi zaczęłam ćwiczyć Callanetic po 6 miesiącach mogę wyjść na plażę w stringach ale mimo wspaniałych efektów nia przestaje ćwiczyć cellu... zawsze może powrócić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: dobry i tani preparat na cellullit IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.02, 10:56 No tak, swieta prawda z ta gimnastyka, czytalam bardzo madre badania na temat i z nich jasno wynika: te wszystkie kremy wspomagaja usuwanie tluszczyku i rownomierne rozkladanie (przy masazu jeszcze lepiej) ale ten tluszczyk paskudny trzeba sobie samodzielnie spalic... Czyli nic dla mnie bo ja jestem leniuch:))) Ale polecam Eris, na mnie okazal sie duzo skuteczniejszy niz taka zielona seria chyba Garniera pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trishna Re: dobry i tani preparat na cellullit IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.10.02, 12:55 A gdzie ćwiczyłas callanetics, Edzia?? Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: dobry i tani preparat na cellullit 23.10.02, 12:20 a ja nie wierzę, aby cokolwiek - moż epoza ingerencją chirurga?? - było w stanie cellu zlikwidować. ćwiczę. masuję się szczotą z wypustkami CODZIENNIE od dobrych 5 lat. smaruję się preparatami. no i to świństwo nie robi się większe, ale nie znika i nie wierzę, aby zniknęło. jak jakiś preparat działa, to widzę, że konsystencja skóry się zmienia: jest bardziej jędrna, "ubita", gladsza, czasem szczupleją uda - i jeśli o to chodzi to polecam oliwkę Ziaji (BTW: Ziaja ma chyba nową serię Lipo Cell, właśnie antycellu), chyab D-stock (mówię chyba, bo trochę za krótko uzywałam) i raczej Bielendę Bikini (działała nieźle przez pierwzze 3 tyg, potem bez zmian). Soraya była OK, zużyłam 3 tuby, ale potem odkryłam, że popękały mi naczynka na biodrach i udach, więc to chyab dość duży minus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: dobry i tani preparat na cellullit IP: *.tenbit.pl 23.10.02, 12:39 Będą swego czasu u dr Petkowa (ten polecany róniez tu na forum dermatolog) zapytalam o cellu. Obejrzał i stwierdził, ze to jeszcze nie jest nawet 1 stopien (hmm.jest! jest!). Pytałam o te wszystki emaści, żele, mazidła, na co on się uśmiechął i powiedziała, ze to wszystko to jeden wielki kit i nabijanie ludzi w butelke. zdradził, ze istnieje jak na razie tylko jeden czy dwa (nie pamietam) specyfiki sprowadzane zdaje sie ze Szwajcarii/Francji (ach, pamięć już nie ta:(- jest to koszmarnie drogie (ok 2000-3000 zł za 1 tydzień kuracji) i po taką kurację przychodza panie, które muszą mieć nieskaziitelne cialo ze względu na prace (modelki, aktorki, tancerki itd). pozdrawiam marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anni Re: dobry i tani preparat na cellullit IP: 217.11.141.* 23.10.02, 14:22 Gość portalu: Marta napisał(a): > pamietam) specyfiki sprowadzane zdaje sie ze Szwajcarii/Francji (ach, pamięć > już nie ta:(- jest to koszmarnie drogie (ok 2000-3000 zł za 1 tydzień kuracji) uzywalam kiedys takiego specyfiku z rodzaju farmaceutykow ktory dostalam od znajomej farmaceutki (nie pamietam nazwy ale cos z rodzaju Vichy czyli dostepnych tylko w aptece chociaz w zyciu nie widzialam takiego w aptece) bylo to w postaci emulsji , raczej smierdzacej i ohydnego koloru , nie trzeba bylo tego wcierac tylko po porstu smarowac. skora byla gladsza i bardziej napieta ale kiedy przestalam tego uzywac wydaje mi sie ze celluit powrocil z wieksza sila! wiec od tej pory nie uzywam nic tylko cwicze i nie zre tluszczy, uzywam normalnych balsamow nawilzajacych. zgadzam sie ze te wszystkie kremy zele to bajer. Odpowiedz Link Zgłoś