marghot 22.10.02, 08:15 Przymierzam się do zakupienia Total health Moisture Lotion, Chanela. Obawiam się jednak, że na zimę jest zbyt lekki. Czy możecie mi doradzić...wiele zachwytów słyszałam o Weather everything, clinique Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znak_yrden Re: Chanel 26.10.02, 19:33 ja własnie z tej firmt teraz testuję Lotion Purifiante , ni to tonik, ni to żel -do stosowania pod krem. W zyciu jeszcze nie spotkałam preparatu który tak błyskawicznie i widocznie obkurcza pory, chyba nawet za bardzo, bo np. czoło musze teraz bardziej smarowac kremem ;-) wiem, że to nie na temat, ale z preparatów chanel - empirycznie moge się wyrazic tylko o tej emulsji ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Chanel 26.10.02, 20:28 moge ci tylko dopisac pare milych rzeczy o clinique, chanel nie stosowalam, niestety;) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
znak_yrden Re: Chanel 27.10.02, 13:18 no cóz, Chanel ma kompletnie zaporowe ceny, mnie podobają się ich cienie do powiek - ale nie zapłąće 170 zł za pojednyczy mały cień! musiałabym na głowe upaśc ;-)))) ponoć Buorjois "wypieka" swoje pudtu, róze i cienie do powiek w tych samych laboratoraich co Chanel , tak słyszałam kiedys na forum Sekretów Kobiwet. Odpowiedz Link Zgłoś
nido Re: Chanel 27.10.02, 13:44 znak_yrden napisała: > no cóz, Chanel ma kompletnie zaporowe ceny, mnie podobają się ich cienie do > powiek - ale nie zapłąće 170 zł za pojednyczy mały cień! musiałabym na głowe > upaśc ;-)))) Cienie Chanel są rzeczywiście drogie, ale świetnej jakości i bardzo wydajne. Prawie dwa lata temu kupilam kompakt z serii Les 4 ombres, kosztuje to cudo ok. 210 zł. Używam go bardzo często, końca nie widać, poza tym te kolorki są tak pomyślane, że mozna tworzyć bardzo różne zestawienia. Nadają się też do używania na mokro - efekt jest niezwykły, z tym, że raczej taki wieczorowy:) 170 zł za pojedynczy to rzeczywiście bardzo dużo, ale w poczwórny kompakt warto zainwestować. tak na marginesie to chanel i shiseido to jedyne(imho) firmy, które robią trwałe opakowanie - nic nie odpada, nie ściera się itd., co przy długim użytkowaniu też ma znaczenie. jeżeli chodzi o pielęgnację, to do Chanel coś nie mam przekonania, probowałam kilku produktow do tłustej cery (m. ni. dzięki uprzejmości superkiki przetestowałam hydramaxa) i żaden mnie nie zachwycił. Pięknie pachną, mają miłą konsystencję i jeżeli chodzi o mnie, to wszystko. Pozdrawiam. n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossa Re: Chanel IP: *.toya.net.pl 27.10.02, 14:00 Potwierdzam trwałość opakowań Chanela- moje poczwórne cienie mają 4 lata i pudełeczko jak nowe :) Same cienie zresztą prawie też, nie wiem, co trzeba by robić, by je zużyć do końca. A jeśli chodzi o pilęgnację, to według mnie jest kilka fajnych rzeczy. Seria Hydramax to akurat nieporozumienie (była tu kiedyś dyskusja na ten temat), ale świetne i hiper-wydajne są np.: serumy (zwłaszcza bezkonkurencyjne Hydra Serum), kremy pod oczy (biały, rozświetlający skórę pod oczami Eye Protection i przeciwzmarszczkowy Eye Correction jako kuracja), czy preparat przeciw przebarwieniom Anti Taches (tego akurat nie miałam, ale wiele pozytywnych opinii słyszałam i postanowiłam kupić). Pzdr, R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Chanel IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.10.02, 19:30 Eye Protection jest rozowy, taki cielisty niby, nie bialy:) i troche mnie osobiscie zawiodl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossa Re: Chanel IP: *.toya.net.pl 27.10.02, 19:48 No cóż, mój jest idealnie biały (wiem, bo ciągle go mam :)) i mi odpowiada. Pzdr, R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Chanel IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 13:58 Rossa, troche sie przerazilam, bo ja go tez caly czas mam i myslalam ze moze jest przeterminowany. Znalazlam ksiazeczke Chanela i sa tam na zdjeciach wszyskie kolory. Idealnie bialy jest tylko Eye Correction, inne maja delikatnie odcienie bezowe i rozowe. Ale nie spierajmy sie o kolory:) Czy moge Cie zapytac jak sprawidzil sie wspominany Eye Correction na drobne zmarszczki? Czy on nie jest tylko do dojrzalej skory? Napisalas ze jest dobry do czasowej kuracji, jak dlugiej? Bo te kremy sa starsznie wydajne, ja swojego Eye Protection uzywam od wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rossa_ Re: Chanel 28.10.02, 14:22 Może po prostu inaczej nazywamy te same kolory :)) Ja mam Eye Protection od stycznia i uważam, że jest to najwydajniejszy krem, jaki miałam w życiu! Co prawda nie użwałam go non stop, ale i tak jest hiper wydajny. Eye Correction (dla mnie kremowy, hihi :) jest co prawda kremem przeciwzmarszczkowym, polecanym grubo po 30-tce (ja mam 27), ale okolice oczu do od zawsze mój punkt newralgiczny, bo jestem krótkowidzem mrużącym oczy. Postanowiłam go poużywać 2-3 miesiące, potem schować do lodówki i za pół roku znowu. Używam na razie od miesiąca i już mi się wydaje, że skóra pod oczami wygląda lepiej, że te moje drobne zmarszczki mimiczne jakby się spłyciły. Zdecydowany minus to tradycyjny słoiczek bez pompki, ale wydajność zapowiada się na podobnie wysoką. A tak w ogóle to Eye Protection został już wycofany z produkcji i na jego miejsce wchodzi Age Delay. Pozdrawiam, R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Chanel IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 14:59 Dzieki, wyprobuje Eye Correction. Byc moze ten Protection jest juz dla mnie za slaby po prostu...zbilzam sie do 30-tki wielkimi krokami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sublustris Re: Chanel 27.10.02, 20:26 Chanel to moja ulubiona firma, nie wiem o tym kremie co piszesz ale mam jej szminki(takie duo w pudelkach, oraz konturowki+nablyszczacz - tez w pudelkach), cienie do oczu, podklad silikonowy(troche kolor nie taki)maseczki z glinki sa b.fajne, kremy z serii dla przetluszczajacej sie cery-moga byc. Odpowiedz Link Zgłoś
tse-tse Re: Chanel 28.10.02, 20:23 marghot napisała: > Przymierzam się do zakupienia Total health Moisture Lotion, Chanela. Obawiam > się jednak, że na zimę jest zbyt lekki. > Czy możecie mi doradzić...wiele zachwytów słyszałam o Weather everything, > clinique Odpowiedz Link Zgłoś
tse-tse Re: Chanel 28.10.02, 20:23 marghot napisała: > Przymierzam się do zakupienia Total health Moisture Lotion, Chanela. Obawiam > się jednak, że na zimę jest zbyt lekki. > Czy możecie mi doradzić...wiele zachwytów słyszałam o Weather everything, > clinique Odpowiedz Link Zgłoś
tse-tse Re: Chanel 28.10.02, 20:46 marghot napisała: > Przymierzam się do zakupienia Total health Moisture Lotion, Chanela. Obawiam > się jednak, że na zimę jest zbyt lekki. > Czy możecie mi doradzić...wiele zachwytów słyszałam o Weather everything, > clinique Odpowiedz Link Zgłoś