ada_ada Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? 22.10.02, 12:01 Tez mam bladą cerę i uzywam samoopalaczy. Nie tylko, żeby wyglądać atrakcyjniej, ale równiez zdrowo. Przy bladej cerze wciąż ktoś się zamartwia i pyta co mi jest? :) Mam teraz Vichy i jestem zadowolona- lekka konsystencja, dobrze sie rozsmarowuje, NIE ŚMIERDZI, i daje naturalny kolorek, nie widać, że masz na twarzy samoopalacz. Wczesniej używałam Lancoma, tego w żelu i byłam bardzo zadowolona z konsystencji i sposobu nakładnia, mniej z zapachu. Niestety, chyba juz go wycofali i pojawiły się takie nowe, brązowe - nie dla mnie (nie dla bladocerych, sa zbyt mocne. Polecam także Clarins. Natomiast zdecydowanie odradzam Yves Rocher - smierdzą niemiłosiernie i dają żółtawy kolor. Garnier ma wg. mnie zbyt gęstą konsystencję. Myślę, że powinnaś iść np. do Sephory i poprosić o nałożenie na rękę. Zetrzesz zaraz wacikiem, więc nic się nie zafarbuje, a zobaczysz jak się rozprowadza, jaki ma zapach, itd. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.tenbit.pl 22.10.02, 12:05 A ja Vichy wyjątkowo nie lubię. Tak mi waniał, że w nocy nie mogłam zasnąć (nakładałam wieczorem). Jakoś nie znalazłam dobrego samoopalacza do twarzy i chodze sobie taka blada:) pozdrawiam wszystkie bladolice:) Marta Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? 22.10.02, 12:07 ostatnio - tzn. od kiedy spojrzałam w lustro w miesjcu publicznym i uznałam, że wyglądam jakbym siedziała w piwnicy przez ostatni tydzień - też czasem używam samoopalacza (Eris - był przy kremie do opalania, to nie może się zmarnować - zawsze go meiszam z kremem nawilż. i efekt jest b. naturalny, nie ma smug itd) i/lub Ziaji brązującej. Co do Vichy: moja koleżanka, blada, nigdy się nie opala, raz użyła go jadąc na wakacje i mówiła, że efekt był bdb, a przede wszystkim też b. naturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? 22.10.02, 12:29 dzieki za odzew - zalezy mi wlasnie na dodaniu sobie zdrowego wygladu... zdaje sie ze vichy ma podobna cene jak clarins???? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.chello.pl 22.10.02, 12:36 kotmanka napisała: > zdaje sie ze vichy ma podobna cene jak clarins???? Niezupełnie. Za Vichy zapłaciłam 50 z hakiem, a Clarains kosztuje ok. 100. Podobnie pozostałe marki selektywne: ok. 95-140 za 50 ml. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pia Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 12:39 Ja zaczęłam w tym roku używać do mojej bladej twarzy samoopalacza L'Oreala Bronze Sublime w wersji do twarzy/cera jasna. Nie śmierdział, dobrze się rozprowadzał i nadawał bardzo ładny, delikatny odcień. Cena to 52 zł i jest to dobra inwestycja, bo jest wydajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trishna Re: a dla bladej i wrażliwej? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.10.02, 13:51 wiem że na ten temat juz sporo było, ale ta wyszukiwarka jest tak denna ze tracę cierpliwosc zeby cos znależć Moje pytanie jest dla posiadaczek cery wrazliwej: który z samoopalaczy mozecie spokojnie polecic? Uzywałam Garniera, L'oreala i ostatnio Ziaji, ale po wszystkich buzia była bardzo wysuszona i podrażniona na drugi, trzeci dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pia Re: a dla bladej i wrażliwej? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 14:27 Wiem, że bardzo chwalony był samoopalacz do twarzy Lancoma (żel w opakowaniu z pompką), bo miał witaminy i składniki nawilżające. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_ada Re: a dla bladej i wrażliwej? 22.10.02, 14:35 Ja własnie o tym Lancomie pisałam, ale jego juz nigdzie nie ma! (korekta: przynajmniej w Sephorach i niektórych perfumeriach w Wawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thea Re: a dla bladej i wrażliwej? IP: 62.99.160.* 22.10.02, 14:37 Jezeli chodzi o Flash Bronzer Lancome to u mnie sie zupelnie nie sprawdzil. Co prawda kolor daje naturalny i malo "samooopalaczowy", ale tylko dwukrotne zastosowanie spowodowalo okropne wysuszenie i sciagniecie skory (mieszanej/tlustej). Kilka dni meczylam sie z intensywnym nawilzaniem i kolejna probe podjelam mieszajac samoopalacz z olejkiem - niestety to samo. W efekcie zuzylam go na cialo, co zdecydowanie nie jest ekonomicznym rozwiazaniem, bo wystarczyl na... 3 razy :( Odpowiedz Link Zgłoś
sabna Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? 22.10.02, 16:08 Najfajniejszy jaki miałam to Pitz bun (4+)(czy coś takiego?) w dużej brązowej butli. Obecnie nie moge go nigdzie znaleźć. Vichy(2) moim zdaniem duzo gorszy, za gesty, poprawny ale nie wart swojej ceny, dlatego tak niska ocena - lepszy juz był nivea(-4). najgorzy dla mnie to kolastyna (1!) choc wiem że wiele osób chwali u mnie zero efektu. Fajny był AA (3+)i ambre Solier ( 4 kto im te nazwy nadaje ?). Też jestem upiornie bada. Ale mogę byc nie obiektywna, bo mi zapach nie przeszkadza i nie zwracam na niego uwagi, za to lubie samoopalacze o lekkiej konsystancji, które łatwo się rozprowadzają Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? 22.10.02, 18:30 dzieki raz jeszcze. no to teraz powiem wam cos - vichy w uk kosztuje 10 funtow a clarins 13 funtow. ha. a wiecie co mi sie przypomnialo - najlepszy, idealny krem, ktory cudownie opalal na taki "puszek", piekny, nie zolty lekko bezowy kolor to byla taka firma polska bielenda chyba, a krem sie nazywal jolanta, czy jakos tak. w kazdym razie to jest krem z zielona herbata z samoopalaczem. kupowalam to w sklepiku na osiedlu w krakowie. szczerze wszystkim polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
hokusai Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? 22.10.02, 20:10 Ja uzywam Dior Bronze (Instant Glow for the body - super bronze). Swiadomie kupilam preparat do ciala i uzywam go na twarz. Motywy? Skapstwo, chwila opanowania finansowego i poczucie nasycenia tysiacami preparatow do nogi, reki, lokcia, policzka i lewego kolana:)). Ale wracajac do tematu - jest to juz moja kolejna tuba tego preparatu do ciala i jestem z niego szalenie zadowolona. Czasami "podkladam" pod niego Szybki Nawilzacz IF, zwykle normalny krem dzienny (tylko wtedy czekam min. 30 minut z aplikacja). Nie wysusza mi cery, jest super. Daje bardzo ladny odcien, wyglada naturalnie. Teraz uzywam ciemniejszego odcienia i tez sie znakomicie sprawdza na mojej trupio bladej piwnicznej cerze. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.02, 21:04 a znasz Claire Fisher? jest bardzo dobry, ale nie wiem czy mozna go kupic w polskich aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.vif.net 22.10.02, 21:35 Ja polecam Clarins. Nie używałam nigdy Vichy (może jakąś próbkę-nie pamiętam), ale Clarins jest bardzo bardzo delikatny i człowiek wygląda po prostu zdrowo (zdrowiej). Ja używam po większych imprezach żeby nie wyglądać na taką wymiętoszoną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: proxy / 195.94.193.* 23.10.02, 11:43 Jak często nakadacie samoopalacz? Tzn. mam na mysli : przez jaki okres utrzymuje się efekt? Bo ja to chyba wybrykiem natury jestem.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotmanka Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 23.10.02, 15:31 kusi mnie clarins. zauwazylam ze wypuscili taki "krem z samoopalaczem" radiance cos tam - to sie naklada 2 - 3 razy w tygodniu i w efekcie otrzymuje sie naturalny ladny odcien. nie bardzo rozumiem po co taki specjalny preparat, przeciez to samo chyba osiagne uzywajac delikatnego samoopalacza? ciekawa jestem czy ktos uzywal juz tego kremu a tu "linczek", to ten pierwszy od gory www.garden.co.uk/acatalog/THE_GARDEN_PHARMACY__SELF_TANNING_266.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.chello.pl 23.10.02, 17:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.chello.pl 23.10.02, 17:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;;; Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.wcp.pl 23.10.02, 18:48 Odpowiedz Link Zgłoś