Dodaj do ulubionych

najlepszy samoopalacz dla bladej cery?

22.10.02, 11:42
clarins?vichy?
Obserwuj wątek
    • ada_ada Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? 22.10.02, 12:01
      Tez mam bladą cerę i uzywam samoopalaczy. Nie tylko, żeby wyglądać
      atrakcyjniej, ale równiez zdrowo. Przy bladej cerze wciąż ktoś się zamartwia i
      pyta co mi jest? :)

Mam teraz Vichy i jestem zadowolona- lekka konsystencja, dobrze sie
      rozsmarowuje, NIE ŚMIERDZI, i daje naturalny kolorek, nie widać, że masz na
      twarzy samoopalacz.
      Wczesniej używałam Lancoma, tego w żelu i byłam bardzo zadowolona z
      konsystencji i sposobu nakładnia, mniej z zapachu. Niestety, chyba juz go
      wycofali i pojawiły się takie nowe, brązowe - nie dla mnie (nie dla
      bladocerych, sa zbyt mocne.
      Polecam także Clarins. Natomiast zdecydowanie odradzam Yves Rocher - smierdzą
      niemiłosiernie i dają żółtawy kolor.
      Garnier ma wg. mnie zbyt gęstą konsystencję.

Myślę, że powinnaś iść np. do Sephory i poprosić o nałożenie na rękę. Zetrzesz
      zaraz wacikiem, więc nic się nie zafarbuje, a zobaczysz jak się rozprowadza,
      jaki ma zapach, itd.
      A.
      • Gość: Marta Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.tenbit.pl 22.10.02, 12:05
        A ja Vichy wyjątkowo nie lubię. Tak mi waniał, że w nocy nie mogłam zasnąć
        (nakładałam wieczorem).
        Jakoś nie znalazłam dobrego samoopalacza do twarzy i chodze sobie taka blada:)
        pozdrawiam wszystkie bladolice:)
        Marta
      • ptasia Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? 22.10.02, 12:07
        ostatnio - tzn. od kiedy spojrzałam w lustro w miesjcu publicznym i uznałam, że
        wyglądam jakbym siedziała w piwnicy przez ostatni tydzień - też czasem używam
        samoopalacza (Eris - był przy kremie do opalania, to nie może się zmarnować -
        zawsze go meiszam z kremem nawilż. i efekt jest b. naturalny, nie ma smug itd)
        i/lub Ziaji brązującej. Co do Vichy: moja koleżanka, blada, nigdy się nie
        opala, raz użyła go jadąc na wakacje i mówiła, że efekt był bdb, a przede
        wszystkim też b. naturalny.
        • kotmanka Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? 22.10.02, 12:29
          dzieki za odzew - zalezy mi wlasnie na dodaniu sobie zdrowego wygladu...
          zdaje sie ze vichy ma podobna cene jak clarins????
          pozdrowienia
          • Gość: Ada Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.chello.pl 22.10.02, 12:36
            kotmanka napisała:

> zdaje sie ze vichy ma podobna cene jak clarins????
            Niezupełnie. Za Vichy zapłaciłam 50 z hakiem, a Clarains kosztuje ok. 100.
            Podobnie pozostałe marki selektywne: ok. 95-140 za 50 ml.
            A.
          • Gość: Pia Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 12:39
            Ja zaczęłam w tym roku używać do mojej bladej twarzy samoopalacza L'Oreala
            Bronze Sublime w wersji do twarzy/cera jasna. Nie śmierdział, dobrze się
            rozprowadzał i nadawał bardzo ładny, delikatny odcień. Cena to 52 zł i jest to
            dobra inwestycja, bo jest wydajny.
    • Gość: Trishna Re: a dla bladej i wrażliwej? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.10.02, 13:51
      wiem że na ten temat juz sporo było, ale ta wyszukiwarka jest tak denna ze
      tracę cierpliwosc zeby cos znależć
      Moje pytanie jest dla posiadaczek cery wrazliwej: który z samoopalaczy mozecie
      spokojnie polecic?
      Uzywałam Garniera, L'oreala i ostatnio Ziaji, ale po wszystkich buzia była
      bardzo wysuszona i podrażniona na drugi, trzeci dzień.
      • Gość: Pia Re: a dla bladej i wrażliwej? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 14:27
        Wiem, że bardzo chwalony był samoopalacz do twarzy Lancoma (żel w opakowaniu z
        pompką), bo miał witaminy i składniki nawilżające.
        • ada_ada Re: a dla bladej i wrażliwej? 22.10.02, 14:35
          Ja własnie o tym Lancomie pisałam, ale jego juz nigdzie nie ma! (korekta:
          przynajmniej w Sephorach i niektórych perfumeriach w Wawie :)
        • Gość: thea Re: a dla bladej i wrażliwej? IP: 62.99.160.* 22.10.02, 14:37
          Jezeli chodzi o Flash Bronzer Lancome to u mnie sie zupelnie nie sprawdzil. Co
          prawda kolor daje naturalny i malo "samooopalaczowy", ale tylko dwukrotne
          zastosowanie spowodowalo okropne wysuszenie i sciagniecie skory
          (mieszanej/tlustej). Kilka dni meczylam sie z intensywnym nawilzaniem i kolejna
          probe podjelam mieszajac samoopalacz z olejkiem - niestety to samo. W efekcie
          zuzylam go na cialo, co zdecydowanie nie jest ekonomicznym rozwiazaniem, bo
          wystarczyl na... 3 razy :(
    • sabna Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? 22.10.02, 16:08
      Najfajniejszy jaki miałam to Pitz bun (4+)(czy coś takiego?) w dużej brązowej
      butli. Obecnie nie moge go nigdzie znaleźć. Vichy(2) moim zdaniem duzo gorszy,
      za gesty, poprawny ale nie wart swojej ceny, dlatego tak niska ocena - lepszy
      juz był nivea(-4). najgorzy dla mnie to kolastyna (1!) choc wiem że wiele osób
      chwali u mnie zero efektu. Fajny był AA (3+)i ambre Solier ( 4 kto im te nazwy
      nadaje ?). Też jestem upiornie bada. Ale mogę byc nie obiektywna, bo mi zapach
      nie przeszkadza i nie zwracam na niego uwagi, za to lubie samoopalacze o
      lekkiej konsystancji, które łatwo się rozprowadzają
      • kotmanka Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? 22.10.02, 18:30
        dzieki raz jeszcze.
        no to teraz powiem wam cos - vichy w uk kosztuje 10 funtow a clarins 13 funtow.
        ha.
        a wiecie co mi sie przypomnialo - najlepszy, idealny krem, ktory cudownie
        opalal na taki "puszek", piekny, nie zolty lekko bezowy kolor to byla taka
        firma polska bielenda chyba, a krem sie nazywal jolanta, czy jakos tak. w
        kazdym razie to jest krem z zielona herbata z samoopalaczem. kupowalam to w
        sklepiku na osiedlu w krakowie. szczerze wszystkim polecam!
    • hokusai Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? 22.10.02, 20:10
      Ja uzywam Dior Bronze (Instant Glow for the body - super bronze). Swiadomie
      kupilam preparat do ciala i uzywam go na twarz. Motywy? Skapstwo, chwila
      opanowania finansowego i poczucie nasycenia tysiacami preparatow do nogi, reki,
      lokcia, policzka i lewego kolana:)). Ale wracajac do tematu - jest to juz moja
      kolejna tuba tego preparatu do ciala i jestem z niego szalenie zadowolona.
      Czasami "podkladam" pod niego Szybki Nawilzacz IF, zwykle normalny krem dzienny
      (tylko wtedy czekam min. 30 minut z aplikacja). Nie wysusza mi cery, jest
      super. Daje bardzo ladny odcien, wyglada naturalnie. Teraz uzywam
      ciemniejszego odcienia i tez sie znakomicie sprawdza na mojej trupio bladej
      piwnicznej cerze. POzdrawiam
    • Gość: gabi Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.02, 21:04
      a znasz Claire Fisher? jest bardzo dobry, ale nie wiem
      czy mozna go kupic w polskich aptekach.
      • Gość: mucha Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.vif.net 22.10.02, 21:35
        Ja polecam Clarins. Nie używałam nigdy Vichy (może jakąś próbkę-nie pamiętam),
        ale Clarins jest bardzo bardzo delikatny i człowiek wygląda po prostu zdrowo
        (zdrowiej). Ja używam po większych imprezach żeby nie wyglądać na taką
        wymiętoszoną.
        • Gość: żaba Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: proxy / 195.94.193.* 23.10.02, 11:43
          Jak często nakadacie samoopalacz?
          Tzn. mam na mysli : przez jaki okres utrzymuje się efekt?
          Bo ja to chyba wybrykiem natury jestem..........
          • Gość: kotmanka Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 23.10.02, 15:31
            kusi mnie clarins. zauwazylam ze wypuscili taki "krem z samoopalaczem" radiance
            cos tam - to sie naklada 2 - 3 razy w tygodniu i w efekcie otrzymuje sie
            naturalny ladny odcien. nie bardzo rozumiem po co taki specjalny preparat,
            przeciez to samo chyba osiagne uzywajac delikatnego samoopalacza? ciekawa
            jestem czy ktos uzywal juz tego kremu
            a tu "linczek", to ten pierwszy od gory
            www.garden.co.uk/acatalog/THE_GARDEN_PHARMACY__SELF_TANNING_266.html
    • Gość: a Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.chello.pl 23.10.02, 17:39
    • Gość: a Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.chello.pl 23.10.02, 17:58
    • Gość: ;;; Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.wcp.pl 23.10.02, 18:48
    • Gość: ! Re: najlepszy samoopalacz dla bladej cery? IP: *.wcp.pl 23.10.02, 18:51

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka