Dodaj do ulubionych

Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie

IP: *.acn.waw.pl 04.01.06, 10:15
ide na peeling kawitacyjny do kosmetyczki i mam parę pytań. Czy nie zostawia
on skóry zmasakrowanej? I czy faktycznie seria takich peelingów zmniejsza
blizny i przebarwienia.
Generalnie co o nim myślicie???
Obserwuj wątek
    • Gość: neska Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie IP: *.net-serwis.pl 04.01.06, 13:57
      Zafundowałam sobie peeling kawitacyjny przed wakacjami.Szczerze mówiąc nie
      zauważyłam nic szczególnego,jakiegoś rozjaśnienia,wygładzenia czy oczyszczenia
      cery:(Sam zabieg jest przyjemny ,nie jest inwazyjny.Kosmetyczka dotyka skóry
      metalową łopatką i delikatnie złuszcza naskórek ,można potraktować to jak
      relaksujący masaż twarzy.Niestety tak jak wspomniałam nie ujrzałam
      oszałamiających efektów.Mam nawet wrażenie ,że cera mi sie pogorszyła i skóra
      teraz produkuje znacznie więcej "tłuszczu",mam więcej zaskórników twarz mi się
      szybko "zapycha" ale może nie jest to wynik tego peelingu...nie wiem.Generalnie
      już nie wybiore się na ten zabieg.Może u Ciebie coś zdziała .pozdrawiam:)
      • Gość: pomidorekk Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie IP: *.acn.waw.pl 04.01.06, 14:06
        Pójdę i zobaczę bo przy okazji ma mi twarz oczyścić. No własnie czy sam peeling
        to rodzaj oczyszczania twarzy czy tak jak pisałaś tylko masaż+ złuszczanie.
        Mam blizny potrądzikowe (nieduże) i przbarwienia niewielki i zastanawiam się
        czy kilka zabiegów mi coś da, bo kosmtyczka mmnie solennie uprzedział, że po
        pierwszym zabiegu skóra będzie gładka, ale blizn i przbarwień mi to nie
        zlikwiduje...
        • Gość: neska Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie IP: *.net-serwis.pl 04.01.06, 14:14
          Ten peeling to jest już rodzaj złuszczenia skóry.Pisząc o masażu miałam na
          myśli ,że ja tak to potraktowałam ,bo innych rezutatów nie zauważyłam.
          Tak jak wspomniałam jest to przyjemny zabieg,nic Cię nie boli nie drapie ,nie
          ściagają Ci skóry;)ale na mnie to poprostu nie podziałalo.Możesz
          spróbować,kilka zabiegów napewno jakoś tam poprawi stan skóry ale one i tak
          muszą być w pewnym odstępie czasu.Po zabiegu muszisz pamiętać ,żeby chronić
          skóre filtrami bo możesz nabawić się przebarwień.O tym napewno wspomni Ci
          kosmetyczka.Nie sądze,żeby ten peeling zlikwidował blizny.Poczytaj sobie o
          mikrodermabrazji...życzę powodzenia:)
          • Gość: neska Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie IP: *.net-serwis.pl 04.01.06, 14:18
            Zapomiałam dodać ,że skóra była faktycznie przyjemne w dotyku po zabiegu
            (krótkotrwale) ale np.większe zaskórniki pozostały i kosmetyczka zaproponaowała
            tradycyjne "wysiskanie".Ja tego nie cierpię i nie pozwolę ,żeby ktoś
            maltretował moją skórę...
            • Gość: pomidorekk Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie IP: *.acn.waw.pl 04.01.06, 14:22
              no własnie o dermabrazji tez słysząłam, ale kosmetyczka powiedziała, że to
              bardzo inwazyjny zabieg i trzeba tez kilka, żeby dał efekty. Pójdę na peeling i
              zobaczymy, pewnie bez lekkiego czyszczenia mechanicznego sie nie obejdzie.
              Teraz jestem w trakcie poszukiwania kremu na przebarwienia.
              Dzięki za rady:)
              • Gość: neska Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie IP: *.net-serwis.pl 04.01.06, 14:31
                Mam nadzieję ,że będziesz zadowolona z kawitacji..;)
                Mikrodermabrazja jest napewno inwazyjna ale chyba skuteczna.Szczególnie prz
                przebarwieniach właśnie,może warto zainwestować...??pozdrawiam
              • catalunya72 Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie 04.01.06, 16:32
                Inwazyjna to jest dermabrazja, wykonuje się ją w znieczuleniu, potem opatrunek,
                brr, ale ten zabieg nie ma nic wspólnego z mikrodermabrazją, która jest dość
                łagodnym zabiegiem (dla mnie nawet przyjemnym, ale pewnie nie jestem normalna).
                Kawitacja jest zabiegiem super łagodnym, moim zdaniem również jakichś
                specjalnych efektów po niej nie zauważysz (poza gładką skórą). Miałam przy jej
                wykonywaniu takie dziwne uczucie, trochę jak u dentysty, z powodu mikrodrgań
                tej szpachelki ;-)). Osobiście wolę mikro.
                Moja kosmetyczka zdecydowanie odradziła mi kawitację na początek, najpierw
                seria mikro (min. 3 zabiegi, dopiero potem kawitacja, albo mikro+kawitacja).
                I chyba miała rację.
                • Gość: pomidorekk Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie IP: *.acn.waw.pl 04.01.06, 16:44
                  Czy mogłabys mi powiedzić do kogo chodzisz na to mikro? Bo ja znalazłam ten
                  zabieg w Instytucie na Placu Konstytucji. No i właśnie czy ta mikro zmniejsz
                  blizny i jak się po tym wygląda tzn czy skóra jest podrażniona, czy można ja
                  wystawic na słońce itp. Będę wdzięczna za wskazówki!!
                  • catalunya72 Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie 04.01.06, 17:03
                    Pomidorkku, właśnie tam robiłam, tylko to żaden Instytut ;-)). Ale robią tanio
                    i dobrze. Zmniejsza blizny, chociaż pewnie całkiem ich nie zlikwiduje. Ze
                    słońcem trzeba uważać, musisz używać kremu z filtrami, no ale teraz indeks
                    UV=0, więc nie ma problemu. Co do podrażnienia skóry, to zależy na jaką moc
                    kosmetyczka ustawi Ci końcówkę i jak wrażliwą masz skórę, może być w ogóle nie
                    podrażniona, może być troszeczkę. Mnie po zabiegu czasem trochę skóra się
                    łuszczyła przez jakieś 2-3 dni, ale nie od razu, tylko 2 dnia. Więc jeśli na
                    poniedziałek chcesz wyglądać świetnie, najlepiej umów się na czwartek.
                    • Gość: ania Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.06, 18:46
                      Dziewczyny, kawitacja jest bardzo delikatna i tak, jak piszecie, poza
                      wygladzeniem praktycznie nic nie daje. Na pewno nie likwiduje zaskornikow ni
                      blizn ani przebarwien. Mikrodermabrazja jest doskonalym zabiegiem, ale to JEST
                      inwazyjny zabieg. Nie tak, jak dermabrazja (mozecie zobaczyc zdjecia twarzy po
                      dermabrazji na stronie Beauty w Polsce), ale jednak. Mialam 4 zabiegi w
                      ubieglym roku - skora pieknie wygladzona, zmniejszone pory i rozjasnione
                      przebarwienia, ale... potem bylam u mojej kosmetyczki i po dotknieciu mojej
                      twarzy, stwierdzila ze mam dziwnie cienka skore (nie wiedziala,ze bylam na
                      mikro). Tak wiec, cos za cos...
                      • turystka86 Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie 04.01.06, 18:50
                        czy peeling kawitacyjny to ten sam co peeling głęboki?????
                        • Gość: pomidorekk Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie IP: *.aster.pl 04.01.06, 22:35
                          Dziewczyny dzięki za wszelkie wskazówki. Chyba z peelingu zrezygnuję i
                          zastanowię się nad ta mikro. Ja mam tylko jedną słabość. Lubię sobie raz na 2
                          tygodnie pójść do solarium no i dlatego pytałam się o to czy skóra po jest
                          wrażliwa i tak dalej. Pewnie trzeba będzie zaniechać na jakiś czas...
                          • Gość: Pomidorekk Pytanie do catalunya72 IP: *.aster.pl 04.01.06, 22:38
                            Catalunya czy mogłabyś mi polecić jakąś sprawdzona i sympatyczną Panią
                            kosmetyczkę z "Instytutu"? No i czy miałaś samo mikro czy ten cały zestawik
                            który oni proponują? Jeden za 150 zł, drugi za 200. Jeżeli zestawik to który
                            lepszy? Ten drugi jest z kawitacją zresztą.
                            • catalunya72 Re: Pytanie do catalunya72 04.01.06, 22:57
                              Miałam w sumie 5 zabiegów mikro, 3 zwykłe za 150 PLN (z różnymi witaminkami),
                              jeden z kawitacją i jeden z laserem. Za dodatkowe maseczki moim zdaniem nie ma
                              co płacić (zwykłą masz w cenie tych 150PLN), to nie jest luskusowy gabinet
                              kosmetyczny, na taki zabieg lepiej pójść do własnej sprawdzonej kosmetyczki.
                              Najlepiej zacznij od samej mikro, ew. potem zrób sobie mikro z kawitacją. Laser
                              pewnie działa, ale mnie jakoś okropnie parzył. Różne kosmetyczki mi robiły,
                              imion niestety nie pamiętam, ale wszystkie (z wyjątkiem jednej zdzirowatej)
                              bardzo miłe.
                              ---
                              creme de la creme
                              • catalunya72 Re: Pytanie do catalunya72 04.01.06, 22:57
                                Pomidorkku, no i zaniechaj na jakiś czas ;-)))
                                • Gość: Pomidorekk Re: Pytanie do catalunya72 IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 10:49
                                  No tak, zaniechaj, ale to takie koło zamkniete- chodze na solarium tez żeby te
                                  plamy były mniej widoczne... no zobaczymy. A jakie masz rezultaty po tych 5
                                  mikro? ja mam przebarwienia głównie i może ze dwie małe blizny (dziurki). Jak u
                                  ciebie rezultaty?? Bo kupiłm wczora Acne derm i zastanawiam się czy przez
                                  miesiąc nie sprówać tylko z nim.
                                  • justa_79 Re: Pytanie do catalunya72 05.01.06, 11:32
                                    a wiesz, że opalanie utrwala przebarwienia? więc na pewno nie będą po nim mniej
                                    widoczne. stosując Acne Derm również nie można się opalać.
                                  • justa_79 Re: Pytanie do catalunya72 05.01.06, 11:35
                                    nie uda Ci się usunąć żadnych przebarwień, jeśli nie przestaniesz się opalać i
                                    nie zaczniesz używać codziennie kremu z porządnym filtrem.
                                    • Gość: Pomidorekk Re: Pytanie do catalunya72 IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 11:43
                                      i tu sie do końca nie zgodze. Bo część przebarwień znikneło mi samoistnie po
                                      jakimś czasie (no nie powiem że szybko) mimo opalania.I znikają samoistnie
                                      nadal, tylko powoli. Nie znikną pewnie tylko dziury...
                                  • catalunya72 Re: Pytanie do catalunya72 05.01.06, 13:21
                                    Pomidorkku, mikro bardzo ładnie wyrównuje koloryt skóry. Mój plan jest taki
                                    (kolejno): mikro, mikro+kawitacja, kwasy. Teraz stosuję skinoren i on chyba też
                                    te przebarwienia wyrównuje, a za tydzień peeling w gabinecie. Do solarium nie
                                    chodzę, ale z utęsknieniem czekam na lato, kiedy znowu będzie się można trochę
                                    poopalać w ciepłych krajach :-))) - oczywiście z dobrymi filtrami (nie
                                    blokerami). Słońce też jest dla ludzi, a takie szare dni jak teraz są
                                    obrzydliwe.
                                    • pomidorekk Re: Pytanie do catalunya72 05.01.06, 13:42
                                      Dzieki bardzo za rady. Chyba pójdę na to mikro. Koło mnie jest salon
                                      laseroterapii który robi ten zabieg, także będę miała bliżej niż do Placu
                                      Konstytucji. Kto nie ryzykuje ten nie ma:) a do solarium to ja chodze trochę
                                      dlatego, że te plamki mniej widoczne są, no a jak je sobie zlikwiduję, to już
                                      mi tak nie będzie potrzebne:) Poza tym do wiosny powinnam już wydobrzeć po
                                      zabiegach:) a potem też na słoneczko!
                                      • catalunya72 Re: Pytanie do catalunya72 05.01.06, 13:58
                                        Mam nadzieję, że będziesz zadowolona. Daj znać po i napisz jak było. Co to za
                                        salon i ile tam kosztuje ten zabieg?
                                        • Gość: Pomidorekk Re: Pytanie do catalunya72 IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 14:03
                                          Salon nazywa się Elite- centrum laseroterapii i jest na Wawozowej. Nie wiem
                                          jakie sa ceny- nie maja cennika na stronie, ale dzisiaj tam zajrze. No i
                                          właśnie przeczytałam na ich stronie o peelingu migdałowym, mozna go robić przez
                                          cały rok. Podobno jakaś nowość. I teraz się nowu zastanawiam co lepsze. Nie ma
                                          po nim takiego łuszczenia jak po peelingu z glikolem.Generalnie mało podrażnia
                                          skórę, a tez redukcje blizny.hmmmmm twardy orzech do zgryzienia. Jestem spod
                                          znaku wagi, więc generalnie łatwo decyzji nie podejmuje....:)
    • Gość: miauuu Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie IP: *.chello.pl 07.01.06, 22:42
      moja rada-nie chodz do kosmetycznki,jesli chcesz zrobic ze skora cos porzadnego
      to idz do dermatologa na np peeling kawesm gliko,koszt tez ok 150 za jeden
      zabieg a przynajmniej jest efekt i nie ma zdzierania skory jakis loaptakmi
      etc...dermatolog powienien wiedziec co robi,wprawdzie dobra kosmetyczka tez ale
      u niej to sa tylko polsrodki.uwazam ze skzoda pieniedzy na kosmetyczke.lepiej
      sobie zabieg u dermatologa zafundowac i pozniej chronic skore,uzwac
      samoopalacza,i deliktnych kosmetykow z jak najmnijesza iloscia
      chemii.pozdrawiam!
      • Gość: pomidorekk Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie IP: *.aster.pl 08.01.06, 00:39
        Dzieki, juz sie zdecydowałam, idę do dermatloga na konslutacje i od razu na
        mikrodermabrazję (którą robi dermatolog). Wydaje mi sie, że to najlepsze
        wyjście. Nie chce męczyc skóry kwasami, poza tym o kwasie Gliko słyszałam
        troche niedobrych opini. No i nie moge pozwolic sobie na siedzenie kilka dni w
        domu, bo pracuję.
        Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z bliznami. Jak mikrodermabrazja okaże sie ok,
        to na pewno napisze.
    • Gość: xaida Re: Peeling KAWITACYJNY - prośba o opinie IP: *.skb.pl / 62.233.177.* 08.01.06, 19:13
      Witaj. Ja ten zabieg BARDZO polecam. Jest tylko jeden warunek - musisz wybrać
      się na kawitacje kilka razy, najlepiej co 10-12 dni. jezeli pójdziesz tylko raz
      to zostaniesz z lekko złuszczonym naskórkiem i wylezą ci wszystkie ukryte pod
      nim nieczystości. To troche kosztuje, ale warto, szczególnie jak masz delikatną
      cerę. Ja bylam trzy razy, własnie co klkanaście dni i miałam zdecydowanie
      ładniejszą cerę przez nastepne pół roku:)pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka