Dodaj do ulubionych

Pytanie o farbę Majirel

09.01.06, 14:54
Mam pytanko. Używam od dwóch miesięcy farby majirel 10.21. Stosuję do tego
wodę utlenioną 9%. Mimo wszystko włosy nie uzyskują wymarzonego platynowego
odcienia, a bardziej miodowy :-( Czy powinnam użyć silniejszej wody, a może
zbyt krótko trzymam farbę na włosach. Dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mati711 Re: Pytanie o farbę Majirel 10.01.06, 19:56
      Witam jestem fryzjerem ktory 10 lat pracuje na majirelu odcien 10.21 daje efekt
      platynowy na wlosach uprzednio rozjasnionych np preparatem platinium loreal
      professionnel odcien ten jest przeznaczony bezposrednio do farbowania na baze
      jasna 9 czyli na naturalnie jasny blond podkreslam jasny jesli twoj kolor
      bazowy jest jasny a po tym odcieniu wlosy sa miodowe widocznie twoje naturalne
      wlosy zawieraja duzo pigmentu czerwonego i zoltego jest on niewidoczny dla oka
      ludzkiego dlatego musi byc zlamany przez dekoloryzacje po wstepnym rozjasnieniu
      nakladamy odcien 10.21 z woda utleniona 6% lub revelatorem diacolor na 20 minut
      w zasadzie odcienie zimne opalizujace jakim jest np min 10.21 wychodza tak jak
      na testerze tylko po silnym uprzednim rozjasnieniu ta grupa odcieni jest
      wlasnie przeznaczona do takiego sposobu koloryzacji.
      • pipi_bipika Re: Pytanie o farbę Majirel 11.01.06, 09:51
        Dziękuję bardzo za fachową poradę. Czyli odpada samodzielne farbowanie w
        domu... Nie mogę przyzwyczaić się do tego miodowego odcienia. Nie pasuje do
        mojej karnacji. Lepiej nie eksperymentować w domku prawda? Zaznaczam, że
        farbuję systematycznie co miesiąc. Wcześniej używałam loreala dostępnego w
        sklepach, bardzo, bardzo jasny popielaty blond i byłam zadowolona z koloru.
        Gorzej z jakością włosów. Dlatego spróbowałam majirel. Ta z kolei nie niszczy
        tak włosów, ale odcień jest dla mnie zupełnie nieodpowiedni.
        • mati711 Re: Pytanie o farbę Majirel 11.01.06, 19:56
          Witaj w majirelu tez wystepuje odcien bardzo bardzo jasny popielaty blond
          oznaczony nr 10.1 mozesz sprobowac byc moze wyjdzie zimny blond poniewaz ten
          odcien zawiera refleks bardzo zimny natomiast majirel jest bardzo lagodna farba
          i nie ma nic wspolnego z farbami dostepnymi w sklepach
          • pipi_bipika Re: Pytanie o farbę Majirel 12.01.06, 09:48
            Dziękuję, spróbuję nowego odcienia. A Majirel to najlepsza farba pod słońcem. A
            już myślałam, że wszystkie muszą niszczyć włosy. Bardzo dziękuję za poradę. Za
            kilka tygodni zafarbuję kolorem, który mi polecasz. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka