Gość: polla4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 18:58 A co jest dobre na wiecznie zaczerwienione pod wpływem zimna ręce, gdy kremy juz nie pomagają? Może jakies sugestie...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggi9 Re: moje łapy - ale masakra, oj!!! 24.01.06, 19:35 Może moczenie w ciepłej oliwie z oliwek a potem rękawiczki i spać?Oczywiście na noc taka kuracja Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta2 Re: moje łapy - ale masakra, oj!!! 24.01.06, 19:52 polecam ci DERNILAN maść z apteki tłusty troszke zapach ma nieciekawy,ale szybko sie ulatnia a skóra jest db natłuszczona ja stosuje na rece i na piety...ok.6zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deanke Re: moje łapy - ale masakra, oj!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 20:50 kilka kropelek juvitu lub cebionu (to witamina C w kropelkach) na noc na rece. zobaczysz, efekty na pewno beda po jakims czasie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: moje łapy - ale masakra, oj!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.06, 23:25 Ja ostatnio używam Sudocremu na dłonie i na twarz, zwłaszcza tę okolicę podrażnioną ciągłym wycieraniem nosa. Ręce miałam raczej w dobrym stanie, ale twarz w okolicy ust i nosa podrażnioną, czerwoną, spierzchniętą. Sudocrem mi wyraźnie pomaga, ale trudno mi powiedzieć, czy i Tobie będzie służył. Ja jestem zadowolona. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: moje łapy - ale masakra, oj!!! IP: 62.40.80.* 25.01.06, 07:21 Bezdyskusyjnie ciepła oliwa z oliwek z paroma kroplami cytryny wmasowana w dłonie. Najlepiej na to rękawiczki i spać, ale jak wytrzymasz bez dotykania czegokolwiek przez godzinę, to też zrobi swoje. Jednak najlepszy efekt po nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: moje łapy - ale masakra, oj!!! 25.01.06, 13:02 na podrażnienia i zaczerwienienie polecam E45 albo Oilatum, możesz je kupić w aptekach. Używałam obu i są bardzo skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: moje łapy - ale masakra, oj!!! 25.01.06, 14:26 Oliwka z cytryną, jest bardzo dobra. A do uzywania po kazdym myciu -krem Neutrogena z gliceryną. Trochę kosztuje ale jest b. wydajny. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: moje łapy - ale masakra, oj!!! 25.01.06, 16:30 poza kremami nie wyprobowalam innych metod. A najlepszy krem to Avene z cold cream - wyleczylam nim popekane rece i odkad go uzywam regularnie mam ladne dlonie, jak w zadna zime! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: moje łapy - ale masakra, oj!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:39 Bardzo Wam dziękuję za wszystkie wskazówki, oliwę na noc już testowałam. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rupertgiles Re: moje łapy - ale masakra, oj!!! 25.01.06, 17:57 Zmień rękawiczki!!! Kup sobie naturalne skórzane, bez podkładki wełnianej, mogą być cienkie. Dopiero na to zakładaj wełniane, polarowe, czy co tam. Wełna i syntetyki (polar) okropnie podrażniają ręce, dużo bardziej, niż zimne powietrze. Objawy podrażnienia przez rękawiczki: sucha, szorstka skóra, swędzenie, duże plackowate zaczerwienienia, mikropęknięcia. Doraźnie polecam smarować tłustym kremem do twarzy, albo np. kremem dla niemowląt Johnson and Johnson. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ni Re: moje łapy - ale masakra, oj!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:48 neutrogena do rąk krem, najlepszy ja mam zawsze z tym problemi przez dwie zimy mialam robione kremy i maście u dermatologa az w końcu koleżanka poleciła mi ten krem od tej pory nie mam kłopotów a jak pisałam miełam bardzo duży problem Odpowiedz Link Zgłoś
llilly Re: moje łapy - ale masakra, oj!!! 25.01.06, 23:16 Zgadzam się w 100% Neutrogena jest najlepsza do rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: moje łapy - ale masakra, oj!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:51 Mam Neutrogenę od kilku dni, ale póki co to chyba za wcześnie żeby oczekiwać jakichś pozytywnych zmian, bo efektów jeszcze nie ma a smaruję naprawdę dużo i często. Zreszta to może taka cecha skóry, ta nadwrażliwośc na mrozy, tak sobie myślę...(biorąc pod uwagę to że dbam o ręce i noszę bardzo ciepłe rękawiczki)W każdym razie dzięki za wszelkie porady i idę zaraz wmasowywać oliwkę :))) Odpowiedz Link Zgłoś