Dodaj do ulubionych

tipsy, akryle, żele

25.01.06, 10:49
Witajcie!!!
Chciałabym coś w końcu zrobić ze swoimi paznokciami, ale niestety nie bardzo
się na tym znam szukam w internecie różnych informacji ale wolalabym uslyszeć
od Was jak to jest. Co jest najlepsze?? Tipsy, akryle czy zele, jedwabie??
Ile taka zabawa miejswiecej kosztuje?? Na ile starcza?? I jaki jest potem
koszt w przypadku akrylów jedwabów uzupelnienia takiego paznockia?? Prosze
pomóżcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: tipsy, akryle, żele IP: 81.15.134.* 25.01.06, 10:57
      witam Cie! mialam ladne swoje paznokcie ale bardzo "napalilam sie"na sztuczne,
      tak wiec wybralam akryle na tipsie żeby paznokcie byly zgrabne:) no i sie
      troche rozczarowalam jak po 2 tygodniach zaczęły masowo odpadac:((( byc moze
      spowodowane to bylo tym, ze ciągle myłam naczynka i prałam:( ale zanim sie tego
      wszystkiego pozbyłam troche czasu upłynęło a paznokcie mam teraz tragiczne:(i
      nie wiem jak dlugo bede dochodzic do stanu przed tipsami:((( najtansze są
      akryle, później tipsy a najdroższe zele, jeśli chodzi o jedwab to z tego co
      powiedziala mi stylistka jest najmniej niszczące dla paznokcia natomiast
      substancje którymi sie przykleja sa najbardziej szkodliwe ze wszystkich metod...
    • bobrong Re: tipsy, akryle, żele 25.01.06, 11:20
      Cześć! Jesli chcesz przedłużyć paznokcie, masz do wyboru zrobić to na tipsie
      (plastikowym "paznokciu" przyklejanym) albo na szablonie (czyli nic Ci nie
      przyklejają, tylko na szablonie formuje się masę). Ja miałam tipsy żelowe,
      które potem zamieniłam na akrylowe. Żel łatwo pęka, odpryskuje, a jak już
      odpryśnie to widać taką "dziurę" trzeba cały żel spiłowywać i nakładać od nowa,
      trochę to męczące. Choć żelowe paznokcie wyglądają ładniej gdy są
      niepomalowane, to akryle w moim przypadku bardziej się sprawdziły - przez dwa
      miesiące nie musiałam wymieniać żadnego paznokcia. Ja za moje paznokcie
      zapłaciłam 110 zł, potem za naprawę każdej sztuki płaciłam 8-10 zł (jeśli
      trzeba było tylko od nowa nałożyć żel/akryl to 8, jeśli pękł tips lub wręcz
      odpadł - 10). Mniej więcej co miesiąc trzeba chodzić do uzupełnienia wszystko
      jedno czy to żeli czy akryli, to kosztuje w granicach 60-80 zł. Oprócz tego
      trzeba zaopatrzyć się w bezacetonowy zmywacz, papierowe pilniki i duuużo
      lakieru - jeśli chcesz żeby pazurki były długie to strasznie szybko "wychodzi".
      W końcu moje tipsy zdjęłam, najpierw byłam załamana - paznokieć musi po prostu
      odrosnąć cały, bo to co jest pod tipsem czy masą to cieniutki płatek, który się
      wygina na wszystkie strony. Używałam cały czas odżywki, najpierw Sally Hansen,
      potem z jedwabiem Rossmana (okazała się tak samo dobra a kosztowała 10 razy
      mniej), a potem Rimmla. Moje paznokcie już odrosły całkiem, są długie i
      cholernie twarde :-) jak masz jeszcze jakies pytania to pisz
    • Gość: Elektra212 Re: tipsy, akryle, żele IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.06, 13:57
      Jesli chcesz zrobic cos dobrego i ladnego, to dbaj o naturalne paznokcie. Ja
      dwa razy zrobilam zel, raz akryl i trzy razy tego zalowalam. Moje paznokcie
      dochodzily do siebie przez kilka miesiecy, a tipsy odpadaly, wygladaly
      sztucznie i czasami wrecz przeszkadzaly. Nie ma to jak swoje wlasne, nawet
      troche krotsze, ale zdrowe i wypielegnowane. A manicure kosztuje 30-50zl jesli
      chcesz zeby zrobil to ktos profesjonalnie.
      • sariss Re: tipsy, akryle, żele 25.01.06, 14:19
        Sztuczne czy swoje. Dobre pytanie :o) Niestety jak ktoś ma krótką płytkę
        paznokcia to nigdy nie będzie miał ładnych i długich naturalnych paznokci. Tak
        było w moim przypadku dlatego zdecydowałam się najpierw na tipsy i nigdy
        więcej. Teraz mam przedłużane na szablonie akrylem i jest świetnie. Wreszcie
        mam ładne pazurki :o) oczywiście nie jakieś 5cm szpony tylko takie lekko
        wychodzące za opuszek palca. Za założenie zapłaciłam 100-110 zł a uzupełnienie
        ok. raz w miesiącu to wydatek 60-80 zł zależy jakie malowanie wybierasz :o)
        Modne stały się też hologramy (fajnie mienią się na pazurkach) i kosztują one
        ok. 90 zł. Tak więc jeżeli masz krótkie paznokcie i masz wrażenie że nigdy ich
        nie zapuścisz to zdecyduj się na szablon. A jeśli masz swój ładny kształt
        płytki zainwestuj w dobrą odżywkę i manikiur :o)
    • siostry.em Tipsy zelowe i akrylowe.. 25.01.06, 14:17
      Witam. Tipsy zelowe dobrze wykonane z pewnoscia nie odpadaja i nie pekaja. Sa
      delikatniejsze od akrylowych (w sesie takim, ze na pewno mniej niszcza
      paznokcie naturalne). Ja osobiscie tipsy akrylowe polecam glownie dziewczyna
      ktore sa z zawody fryzjerkami czy np.plywaczkami, wlasnie ze wzgledu na bardzo
      czesty kontakt z woda. Wiec podejrzewam, ze powodem odpadania pazurkow
      akrylowych jednej z moich przedmowczyni nie byl czesty kontakt z woda lecz blad
      w wykonaniu. Calej reszcie zakladam zelowe i jak dotad zadna nie narzeka :)
      Ceny wachaja sie od 100 do 120zl. Uzupelnianie mniej wiecej co 4-5 tygodni,
      cena 60-80zl.
      Pozdrawiam
    • Gość: mada82 Re: tipsy, akryle, żele IP: *.crowley.pl 25.01.06, 21:13
      serdecznie dziękuje za pomoc ale cos mi sie wydaje ze zostane przy swoich;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka