Dodaj do ulubionych

Weleda, odżywczy krem migdałowy

02.02.06, 09:22
właśnie waham się nad zakupem kremu dla cery wrażliwej, skłonnej do
odwodnienia:
- krem odżywczy z migdałów, Weleda
- do cery skłonnej do zaczerwienień, Avene
- krem do cery wrażliwej Allerco (o tym nie mogę znaleźć opinii)
- kremy AZ Medica, Vilcacora nawilżający

będę wdzięczan za sugestie. Kieydś miałam Avene, ale on chyba dość ciężki
był, taki bardziej do cery suchej niż odwodnionej
Obserwuj wątek
    • tuya Re: Weleda, odżywczy krem migdałowy 02.02.06, 09:31
      Do cery odwodnionej bardzo polecam irysowy Weledy - wydaje mi się że jest
      lżejszy od migdałowego a nawilża rewelacyjnie (ja mam ten na noc).
      • Gość: Beta Re: Weleda, odżywczy krem migdałowy IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.06, 09:38
        Ja miałam z Weledy i krem irysowy, na noc i dzień, z płatków rózy i
        migdałowy,plus maseczke migdałową i moge powiedziec,ze obojetnie jaki bym nie
        uzywała, sa rewelacyjne...cenowo bardzo przystepne a jakosc porównywalna z
        wysokiej półki..
        • Gość: kasia Re: Weleda, odżywczy krem migdałowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 09:39
          a gdzie w Warszawie mogę te cuda kupić i jakie są ceny?
          • marghot Re: Weleda, odżywczy krem migdałowy 02.02.06, 09:42
            Gość portalu: kasia napisał(a):

> a gdzie w Warszawie mogę te cuda kupić i jakie są ceny?
            ja znalazłam aptekę w sieci
            www.aquavitae.com.pl/catalog/index.php
          • kasiulek Weleda w Warszawie 02.02.06, 10:37
            Wczoraj widzialam kilka produktow w sklepie "organicznym" w Galerii Mokotow (na
            parterze, naprzeciwko supermarketu).
            Poza tym sa w sklepie Smak Natury na Kabatach (Al. KEN 19).
      • marghot Re: Weleda, odżywczy krem migdałowy 02.02.06, 09:41
        też myślałam o irysowym, gdyż znalaząłm pozytywne opinie na wizażu, jednak w
        mogdałowym znajduje się adnotacja o możliwości stosowania na dzięń oraz otym,
        że krem nadaje się do cery wrażliwej (przy irysowym brak wzmianki o wrażliwej
        cerze). No i to mnie nieco zwiodło i dało do myślenia...
        • Gość: Beta Re: Weleda, odżywczy krem migdałowy IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.06, 09:52
          Krem Irysowy jest do kazdego typu cery,ja sama mam wrazliwa i spisuje sie
          doskonale..seria Irysowa zawiera:krem na noc, na dzień, i krem
          pielegnujacy,jest bogatszy w składzie,może byc na dzien i noc.. Seria różana i
          migdałowa maja podobnie..sa kremy na dzien , na noc i na noc/dzień,plus
          maseczki..seria różana jest do cery wymagajacej ,bardziej dojrzałej,ok.30
          rż..mogdałowa do kazdego wieku cery wrazliwej..ale jak mówie,ja mam równiez
          cere wrazliwa ,a wszystkie serie nie podrazniaja,sa super..Z racji tego,ze
          mieszkam w Niemczech,asortyment jest bogaty,w Polsce jest chyba/?/ tylko w
          internecie i to w niewielkim zakresie..sa to naturalne kosmetyki, bardzo
          wydajnie,mimo swoich 30 ml..ceny od 9 -12 euro,przynajmniej u mnie..Pzdr.
          • marghot Re: Weleda, odżywczy krem migdałowy 02.02.06, 09:56
            Dzięu Beato, u nas serie są mocno okrojone. Widze tylko krem na dzień oraz na
            noc. Waham się pomiędzy irysowym na noc, a mogdalowym na noc , bo nie chcę
            kupić zbyt cięzkiego kremu. Próbek totalny brak :(
            cena za 30ml ok.45-50zł
            • Gość: Beta Re: Weleda, odżywczy krem migdałowy IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.06, 10:10
              Trudno mi Tobie doradzić wybór miedzy Irysem a Migdałem, ale mysle,ze z obu
              byłabys zadowolona,poza tym te kremy bardzo ładnie pachna,delikatnie,ale niech
              cie to nie zniecheci,poniewaz te ,,zapachy " nie powoduja podraznien... W
              Polsce jednak sa drozsze te kremy,zawsze muszą zedrzeć z człowieka :(
              • marghot Re: Weleda, odżywczy krem migdałowy 02.02.06, 10:17
                OK, rozumiem, że nie chcesz brać na siebie odpoiwedzilaności za wybór ;)
                ale skoro już Cię męczę, to powiedz mi proszę, czy kremy te (nocne) różnią się
                jakoś konsystencją, wchłanialnością?
                • Gość: Beta Re: Weleda, odżywczy krem migdałowy IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.06, 10:26
                  wiadomo,ze tak:) są bogatsze w składzie od dziennych maja gęstszą
                  konsystencje ,jednak doskonale sie rozprowadzaja na
                  twarzy,jakby ,,topniały" ,wchłaniaja sie bardzo dobrze,jednak zostawiaja mini-
                  warstewke na twarzy,jednak nie lepką..taką aksamitna jakby,trudno to nazwac,ale
                  ja własnie to bardzo lubie..po paru minutach twarz jest miekka i wygładzona,nie
                  lepi sie do poduszki,wystarczy odrobina na twarz..... Dzienne kremy swietnie
                  sie tez wchłaniaja ,ale i zostawiaja leciusienki film,w żadnym wypadku -nie
                  tłusty i lepiacy,makijaż rozprowadza sie swietnie..
                  • marghot Re: Weleda, odżywczy krem migdałowy 02.02.06, 10:29
                    nie, nie
                    mi chodzilo o różnicę pomiędzy nocnym Irysowym, a nocnym Migdałowym :)
                    bo, że dzienny od nocnego się rózni, to wiem :P
                • Gość: Beta Re: Weleda, odżywczy krem migdałowy IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.06, 10:36
                  :P...nie, przynajmniej ja nic specjalnego nie zauwazyłam, sa bardzo podobne w
                  konsystencji i ,,wchłanialnosci",róznia sie jedynie zapachem,ale nic
                  wiecej..pzdr.
                  • marghot Beato,serdeczne dzieki za pomoc :) (nt) 02.02.06, 10:38
                    • gosica37 Re: Beato,serdeczne dzieki za pomoc :) (nt) 02.02.06, 10:41
                      Tez mam wrazliwa skore i zarowno Irysowy i migdalowy Weledy spisuja sie
                      swietnie i jestem z nich bardzo zadowolona:)
                    • Gość: Beta Re: Beato,serdeczne dzieki za pomoc :) (nt) IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.06, 10:41
                      MARGOT -nie ma za co:) do usług :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka