Gość: bipi26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 14:35 Właściwie chodzi mi o ustny ZD. Jak wygląda? Czy jest czas na przygotowanie itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kajka Re: egzamin ustny IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.04, 11:43 Zdawalam ten certyfikat w listopadzie w Niemczech.Dostajesz zestaw pytan, masz okolo 15 minut i idziesz.ustny polega na dyskusji z druga osoba.ona dostaje mniej wiecej to samo tylko jakby inna wersje i razem na ten temat dyskutujecie.egzaminatorzy nie wtracaja sie, sami musicie gadac,oni tylko sluchaja.a na ustnym podlega ocenie: - Kontaktaufnahme - Gespräch - Aufgabe lösen z kazdego zostajesz osobno oceniona.Wazne zeby gadac, podtrzymywac rozmowe, ciage dyskutowac. Ale pierwsze patanie zawsze to samo.skad jests, ile masz lat co robisz w niemczech , co zamiertzasz robic i takie tam. ja drugie mialam o stowarzyszeniach, a ostatnie o przyjaznym dla srodowiska biurze. Trzeba poprostu swoje gadac, potem pytac sie partnera co on o tym sadzi , jakie sa jego propozycje i tak dalej.Egzamin moj bynajmniej przebiegl w przyjaznej atmosferze, choc partnerka byla bardzo zakrecona i nie komunikatywna Chinka. Ale ja jest zadowolona, zdalam do na 100% wiec sie da. Pozdrawiam i zycze powodzenia:) Kajka Odpowiedz Link Zgłoś