Gość: inezka IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 04.02.06, 13:13 witam:) czy ktoś słyszał o tej metodzie strzyżenia?? na czym ona polega i czy nie niszczy włosów? czy można ją zastosować do kręconych włosów?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tea Re: chiński nóż IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.f.INTELINK.pl 04.02.06, 14:59 to rodzaj cieniowania..zdaje sie że to nazwa na jakis rodzaj brzytwy..ale nie wiem czy dobrze pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: chiński nóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 19:52 Nóż chiński przypomina brzytwę. Ma nieco mniejsze ostrze i nieruchome ramię. Stosuje się go do cieniowania, strzyżenia warstwowego, technik cięcia na pióro. Włosy podczas strzyzenia powinny być mokre. Gdy są suche "ścięciu" ulegaja łuski i warstwa zewnętrzna włosa. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: chiński nóż 04.02.06, 23:41 Ja już nie raz miałam cięte włosy taką brzytwą, bardzo dobra do cieniowania, nożyczkami trudno osiągnąć taki efekt, no ale fryzjer musi mieć wprawę bo nie każdy umie się tym narzędziem posługiwać. Odpowiedz Link Zgłoś