Dodaj do ulubionych

szampon Radical

IP: *.246.jawnet.pl 04.02.06, 18:40
Od jakiegoś czasu zauważyłam, że wypada mi coraz więcej włosów. Po
przeszukaniu forum, znalazłam wiele pozytywnych opinii na temat tego właśnie
szamponu. Powiedźcie używkowniczki tego szamponu, co on takiego zrobił z
waszymi włosami. Zachamował wypadanie włosów?
Obserwuj wątek
    • Gość: mona Re: szampon Radical IP: *.chello.pl 04.02.06, 21:09
      ja uzywam mgielki i jakos specjalnie nie zauwazylam ze mniej wypadaja tylko
      predzej ze mnie sie przetluszczaja!
      • Gość: anka Re: szampon Radical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:17
        Bo mgiełka jest do d... i rzeczywiście przetłuszcza włosy.:)
        Mam szampon i odżywkę - zauważyłam, że wypada mi znacznie mniej włosów. Polecam.
        • eduro Re: szampon Radical 04.02.06, 22:19
          Gość portalu: anka napisał(a):

> Bo mgiełka jest do d... i rzeczywiście przetłuszcza włosy.:)
          > Mam szampon i odżywkę - zauważyłam, że wypada mi znacznie mniej włosów. Polecam
          > .

Hmmm...a ja odnosze wrażenie, że ona jakoś tak optycznie powieksza objętośc
          włosów :)
          • Gość: anka Re: szampon Radical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:22
            Może to zalezy od włosów? Moje przetłuszczały się okropnie, a wypadało tyle
            samo ile bez mgiełki.
            Kiedyś używałam samej odżywki, która dawała pozytywne efekty, ale w połączeniu
            z szamponem daje jeszcze lepsze.
    • eduro Re: szampon Radical 04.02.06, 22:14
      Ja dopiero zaczynam sie nim "bawić" :) Mam szampon, mgiełke i ampułki (gratis do
      ampułek były jeszcze kapsułki RADICAL) tak więc uderzyłam z kazdej strony ;)
      Dzisiaj dopiero drugi dzień "kuracji" ale jeśli chcesz to za jakiś czas napiszę
      czy coś sie zmieniło - poprawiło :)

• sad_anna Re: szampon Radical 04.02.06, 22:24
        Na wypadanie polecam od wewnątrz Innoev - stosowałam 3 miesiące i pomogło.
        Potem przerwałam, miałam masę stresów i włosy znów poleciały... na innoev już
        nie miałam kasy, ale kupiłam Silicę - łykam od miesiąca i widzę poprawę :)
    • Gość: gosia Re: szampon Radical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:31
      Szapmpon sympatyczny,ale nie jakies cudo-jak masz powazniejszy problem z wlosami niekoniecznie pomoze.Ja mam piekny polysk po myciu tym szamponem.Jest za to dosc rzadki i trzeba duzo go uzyc ale za ta cene polecam.
    • eduro Re: szampon Radical 09.02.06, 12:11
      Dzisiaj mija tydzien "kuracji" (szampon, mgiełka, ampułki i kapsułki witaminowe)
      no i...
      - włosów wypada mniej (licze)
      - mam masakryczny łupiez :/ (dzis bedzie kuracja przeciwłupiezowa)
      - przy skorze czuc malenkie wloski, cos jakby jezyk

Szampon - rzadki, slabo sie pieni, beznadziejna butelka z ogromna dziura
      (przekrecilam nakretke z szamponu z AVONu "naturalsa").

Mgiełka - ładnie pachnie, dobrze sie po niej układaja włosy, zwieksza optycznie
      objetosc włosów (dore i to).

Ampułki - okropne otwieranie mam "pociete" palce (ampułka jest jak zastrzyk), to
      chyba po nich dostałam tego łupiezu, ale smaruje dalej bo wierze (chce wierzyc),
      ze pomoga :)
      • eduro Re: szampon Radical 09.02.06, 12:16
        eduro napisała:

>
        > Szampon - rzadki, slabo sie pieni, beznadziejna butelka z ogromna dziura
        > (przekrecilam nakretke z szamponu z AVONu "naturalsa").
        >
        Zapomniałam dodac - placze wlosy, trzeba bardzo delikatnie myc - najlepiej
        wmasowac w skóre głowy odczekac chwile i płukac (niech piana zleci po reszcie
        włosów) no i wtedy jakas dobra odzywka - inaczej nie polecam ;)
    • marghot Re: szampon Radical 09.02.06, 12:23
      Mam Radical, niestety wylądował na półce. Jedynym efektem stosowania tego
      szamponu było niesamowite zesztywnienie wlosów, stały sie bardziej suche i
      podatne na elektryzowanie, pomimo stosowania odżywki
      Nie polecam
    • siagabry Re: szampon Radical 09.02.06, 20:52
      Dziś poogladałam ten szampon w drogerii i jestem b. zdziwiona, że zawiera w
      swoim składzie na jednym z początkowych miejsc SLS...Na podstawie wielu postów
      jakie o nim czytałam miałam wrażenie, że jest bardzo naturalny...Chyba się
      myliłam :-)
      Pozdrawiam
    • eduro Czy włosy obcinane mniej wypadają? 11.02.06, 14:11
      Czy włosy obcinane mniej wypadają?
      Czy częste podcinanie włosów lub noszenie krótkiej fryzury powoduje, iż włosy
      gęstnieją i szybciej rosną ? Regularne podcinanie poprawia czasem wygląd włosów,
      ewentualnie może dać efekt większej gęstości. Jednak nie sprawi, że przybędzie
      nam włosów na głowie. Ilość mieszków włosowych jest cechą wrodzoną i od
      regularnego ich strzyżenia, nie przybywa nowych komórek włosa.

Nieprawdą jest, iż ścinając włosy na krótko (nawet na łyso) uda nam się
      zatrzymać proces ich wypadania. Żadne fakty tego nie potwierdziły.
    • eduro Stymulatory wzrostu włosów a "linienie".. 11.02.06, 14:13
      Po pierwszych 2 myciach włosów wypadła mi oooogromna ilosc włosów...no i
      znalazłam odpowiedz dlaczego :)

Stymulatory wzrostu włosów a linienie
      Jeżeli używacie produktów będących np. stymulatorami wzrostu pobudzacie przez to
      mieszki włosa do produkcji włosów. To powoduje, że włosy w fazie telogenu
      przechodzą do fazy anagenu .
      Wtedy właśnie można zaobserwować zjawisko linienia. Polega ono na tym,iż włosy
      wypadają jednocześnie, zamiast robić to stopniowo dając wrażenie nadmiernego,
      chorobowego tracenia włosów.
      Stary włos obumarł już dawno i wypadłby prędzej czy później. Stosując
      stymulatory pobudzamy komórki do produkowania nowych włosów. "Linienie" jest w
      takim wypadu pozytywnym znakiem wskazującym, że dobrze reaguje się na daną kurację.
    • eduro Jak długo można czekać na efekt? 11.02.06, 14:15
      Jak długo można czekać na efekt?
      Jaki czas musi upłynąć od zastosowania kuracji na porost włosów, aby efekty były
      widoczne?
      Przynajmniej muszą upłynąć 2 do 4 miesięcy, a nawet więcej. Większość osób
      obserwuje maksymalny efekt jaki przynosi dana kuracja w przeciągu 12-24 miesięcy.
      Dlaczego aż tyle to trwa? Ponieważ ma to związek z dość długimi fazami cyklu
      wzrostu włosa i tym że włosy na miesiąc rosną ok 1.5 cm, a w obszarach łysienia
      nawet wolniej. Najlepsze efekty można zaobserwować w miejscach gdzie są jeszcze
      jakieś włosy albo w tych gdzie były one w przeciągu ostatnich 5 lat.
    • eduro szampon czy ampułka? 11.02.06, 14:16
      Szampon na łysienie - szampon czy ampułka?
      Opinie dermatologów są zgodne - w przypadku łysienia szampony nie są specjalnie
      skuteczne, ponieważ działają zbyt krótko. Nawet kilka minut kontaktu szamponu ze
      skórą nie wystarcza, by substancja czynna przeniknęła do jej komórek i wywołała
      pożądany rezultat.

Lepszym rozwiązaniem jest stosowanie ampułek czy płynów. Ich użycie jest proste
      - wystarczy wetrzeć w skórę głowy i zostawić bez spłukiwania.
    • omfala Re: szampon Radical 19.05.06, 19:23
      Mam cieniutkie włosy z mikrymi cebulkami. Kiedyś bardzo wypadały. Próbowałam
      zachwalanej nafty, ale to była masakra - myłam po 4 razy i włosy dalej były
      tłuste po tym świństwie.
      Używam Radicalu od ponad pół roku. Działa!! Włosy bardzo mi wypadały, kupiłam
      ampułki (dodawali do nich kapsułki do łykania) i szampon, brałam też kilka
      miesięcy tabletki "Silica". Po jakimś czasie ponowiłam kurację ampułkami. Teraz
      używam tylko szamponu. Zapomniałam, co to wypadanie włosów - a całe życie miałam
      z tym problem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka