Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:40 napiszcie mi prosze czym rozni sie peeling enzymatyczny od tradycyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jade.fox Re: peeling enzymatyczny 05.02.06, 21:47 Enzymatyczny nie zawiera drobinek ścierających, tylko enzymy które rozpuszczają naskórek, jest przeznaczony do cery wrażliwej/naczynkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweet Re: peeling enzymatyczny IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.06, 22:26 właśnie, jest do cery delikatnej więc też efekty są mniej odczuwalne, cera nie jest tak gładka jak po zwykłym peelingu Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: peeling enzymatyczny 05.02.06, 22:36 Nie podraznia tak cery jak zwykły , który jest przeznaczony do cery tłustej lub normalnej. Enzymatyczny jest stosowany dla cer delikatnych. M. Odpowiedz Link Zgłoś
juinka Re: peeling enzymatyczny 09.02.06, 15:48 peeling enzymatyczny jest wlasnie przeznaczony m.in do cery tradzikowej, poniewaz peeling zwykly tzw mechaniczny moze podraznic skore, a kiedy jest na niej tradzik moze on powodowac "rozsiewanie go" tak samo jest z naczynkami peeling mechaniczny moze je rowniez rozsiewac. Dlatego najlepsze sa peelingi enzymatyczne, nalezy pozostawic go na twarzy na okolo 10-15 minut poniewaz musi sie on dostac i rozpuscic w skorze. Ktos bzdury pisze ze nie nadaje sie do cery tradzikowej, wlasnie on sie nadaje natomiast peelingi z drobinkami tzw mechaniczne sie nie nadaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: peeling enzymatyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 15:55 użyła tego enzymatycznego Pharmaceris.Efekt- brak jakiegokolwiek efektu, oprócz wysypu paskudnych pryszy! ( awcześniej żadnych pryszczy nie miałam...) Odpowiedz Link Zgłoś
juinka Re: peeling enzymatyczny 09.02.06, 15:56 mysle ze oprzesadzilas z tym peelingiem :) wg mnie najlepszy jest z dermiki z serii meridum Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_justysia Re: peeling enzymatyczny 09.02.06, 16:25 Ja wyczuwam taką różnicę,że nie ma drobinek z orzecha włoskiego, piasku itp., nakłada się lub/i masuje a fachowo to są nim enzymy, które rozpuszczają martwy naskórek, nie zawsze jest to peeling mechaniczny. Odpowiedz Link Zgłoś