Dodaj do ulubionych

Mizon, peeling, efekt Wow!

16.02.24, 08:18
Gdzieś zobaczyłam na YouTube i postanowiłam spróbować, najpierw odbyłam nużącą podroż po wszystkich hebe w Poznaniu, a potem w małomiasteczkowym znalazlam.
Zapach mnie nie uwiódł, ale działanie już tak. Małą ilość nałożyłam na suchą skórę, delikatnie masowałam i zaczęła się magia: pod palcami zaczęłam wyczuwać delikatne grudki, które po chwili rolowany się... według internetu rozpuścił się stary naskórek, widzialam to wcześniej na filmikach, ale wierzyć mi się nie chciało. Buzia napięta, promienna, no wow!
Bez minusów by się nie obyło, cena nie zachęca, zapłaciłam 108 zł, ale absolutnie nie żałuję
Znacie? Lubicie?
Obserwuj wątek
    • armamagedon Re: Mizon, peeling, efekt Wow! 16.02.24, 09:26
      Gdyby rozpuścił Ci się w sposób widzialny makroskopowo naskórek w dużej ilości, miałabyś na twarzy jesień średniowiecza. Sa takie choroby, w których oddziela się naskórek, to stan zagrożenia życia jeśli obejmuje większą powierzchnię.
      Z resztą - wystarczy wziąć pumeks i próbować zetrzeć choć odrobinę naskórka, naprawdę będzie bolało.
      To co się roluje, to najpewniej jakieś polimery po kontakcie z powietrzem.
      Co nie wyklucza, że peeling może byc super smile
      • szafireczek Re: Mizon, peeling, efekt Wow! 16.02.24, 09:31
        To chyba jakaś pseudoreklama. Taki efekt można mieć za 5x mniejsze pieniądze.
        • eglantine Re: Mizon, peeling, efekt Wow! 16.02.24, 09:41
          Chyba? 😂
    • galaxyhitchhiker Re: Mizon, peeling, efekt Wow! 16.02.24, 09:37
      Ten sam efekt rolowania "starego naskórka" masz przy peelingu enzymatycznym Eveline. W tej chwili za niecałą dychę za tubkę smile
    • zlota-klamka Re: Mizon, peeling, efekt Wow! 16.02.24, 09:41
      Brzmi jak tekst z agencji marketingowej. Produkt się nie sprzedaje?
    • kotejka Re: Mizon, peeling, efekt Wow! 16.02.24, 11:02
      Tolpa trzy enzymy ma tez taki efekt
      Kosztuje że 3 dyszki
      Rewelacja
      Mojankosmetyczka go nawet w gabinecie stosuje
    • dni_minione Re: Mizon, peeling, efekt Wow! 16.02.24, 11:08
      Domyślam się, że to reklama, ale podepnę się z pytaniem. Czy warto kupować jakieś fancy peelingi? Ja od lat robię co kilka dni to samo: do mojego aktualnego żelu micelarnego do twarzy dosypuję sobie na dłoń trochę korundu z pudełeczka, mieszam i tą mieszanką myję twarz, używając szczoteczki sonicznej. Zmywam i jestem zadowolona z efektu (po prostu jest gładko). Czy inne peelingi zrobią więcej?
      • shule_aroon Re: Mizon, peeling, efekt Wow! 16.02.24, 16:23
        dni_minione napisała:

> Domyślam się, że to reklama, ale podepnę się z pytaniem. Czy warto kupować jaki
        > eś fancy peelingi? Ja od lat robię co kilka dni to samo: do mojego aktualnego ż
        > elu micelarnego do twarzy dosypuję sobie na dłoń trochę korundu z pudełeczka, m
        > ieszam i tą mieszanką myję twarz, używając szczoteczki sonicznej. Zmywam i jest
        > em zadowolona z efektu (po prostu jest gładko). Czy inne peelingi zrobią więcej
        > ?

Jeżeli ktoś nie może korundu (bo tak bywa), to kupuje peeling enzymatyczny, ale nie za stówę, tylko za 10-kilkanaście zł za małą tubkę.
    • wirl Re: Mizon, peeling, efekt Wow! 16.02.24, 11:09
      Czysty marketing wink)
    • evening.vibes Re: Mizon, peeling, efekt Wow! 16.02.24, 11:15
      Jeżeli po peelingu masz skórę 'wow' to po prostu wcześniej miałaś bardzo zaniedbaną.
    • shmu Re: Mizon, peeling, efekt Wow! 16.02.24, 17:14
      Przecież to się ta sucha substancja roluje a nie naskórek. Jakby się naskórek rolował, to by cię bardzo bolało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka