Gość: beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:41 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.osk.enformatic.pl 07.02.06, 22:19 bourjoise. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 07.02.06, 23:13 Ja tez stawiam na Bourjois, wysoka jakość w przystępnej cenie, duży wybór kolorów, a starcza na bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolka Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.244.135.6.mielec135.ptc.pl 07.02.06, 23:21 artdeco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 00:23 Może od razu podawajcie też ceny:) Z góry bardzo dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 00:38 bourjois - ok. 45 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 02:17 a ja bourjois w sephorze kupilam za 36... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotka Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.aster.pl 08.02.06, 08:21 chanel - ok 160 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7i7 Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:03 a co myslicie o Shiseido, do ktorego sie przymierzam? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 08.02.06, 10:51 poza wymienionym Bourjois, w podobnym przedziale cenowym są też róże L'Oreal. szkoda tylko, że kolorów nie jest tak dużo. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.06, 11:00 Nie wiem jak Bojżurek, ale mam l'oreal Delice i jest super niewydajny, mam od wakacji i juz w jednym miejscu widac dno, a mialam probke (standardowej wielkosci) estee Lauder i mialam z 5 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 08.02.06, 11:02 no faktycznie, o wydajności nie pomyślałam:) pod tym względem Bourjois jest zdecydowanie lepszy, czy to róż, czy to cienie- trudno skończyć. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:17 O wydajność się nie martwię;) Najwyżej zmienię na inny albo dokupie kolejny:) Chodzi tylko o to, które róże są trwałe, nie odznaczają się nieestetycznie na twarzy i łatwo się nakładają i rozcierają. Koleżanka namówiła mnie na Inglota- porażka... Nie dało się tego równo nałożyć, w jednym miejscu robiła się plama- w drugim nic nie było widać. A wiem, że to nie moja wina;) Mam taż puder brązujący YSL i po ni takie plamy nie zostają... A z tych Bourjois i L'oreal- które są lepsze??? Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 08.02.06, 16:58 Moim zdaniem Bourjois, jest twardy i nie narobisz sobie plam na twarzy. Inglot rzeczywiście okropny, odradzam też IsaDore na policzkach miałam placki jak ruska lalka i w dodatku bardzo ciemnieją na skórze. Szkoda bo inne kosmetyki IsaDory są rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 19:36 a czy ten L'oreal robi placki? Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 08.02.06, 20:14 Isa Dora i L'Oreal są raczej miękkie, więc o "placki" na pewno łatwiej, niż przy użyciu Bourjois:) ten jest twardy, więc spokojnie można się nim malować, nawet jak ktoś nie ma zbyt wprawej jeszcze ręki. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:34 W takim razie wypróbuję ten:) Dzięki za radę! A mam jeszcze jedno pytanie: w jakim miejscu można znaleźć najwięcej kolorów? W Sephorze, Douglasie, GC???? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa kiedyś mialam Vipery 08.02.06, 19:52 taką mozaike fajna ale się potłukla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: kiedyś mialam Vipery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 19:59 wolałabym jednak róż wyższej klasy, juz raz dałam się namówić na coś polskiego i efekt był tragiczny:) Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: kiedyś mialam Vipery 08.02.06, 20:16 no to sie posłuchaj koleżanek i wybierz Bourjois. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: kiedyś mialam Vipery IP: *.icpnet.pl 08.02.06, 21:41 Gość portalu: beata napisał(a): > juz raz dałam się namówić na coś polskiego i > efekt był tragiczny:) Super stwierdzenie... prawdziwy patriotyzm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: kiedyś mialam Vipery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:01 a co mi tam patriotyzm;) Jak pisałam, koleżanka namówiła mnie na Inglota, że niby jest suuuuper, a okazało się, że to totalny niewypał:/ Więc wiecie, gdzie w jakichś siecówkach maja największy wybór odcieni??? Bo kiedyś w Sephorze widziałam tylko kilka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: kiedyś mialam Vipery IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.06, 23:22 Polecam: Dior Terra Bella ok. 145 zł. Mój odcień to Halee 744 Light Tan Chanel Bronze Lumiere Poudre. Puder brązujący w kamieniu, którego używam jako różu - ceny nie pamiętam - kupiony na lotnisku. Używam go już 5.5 roku.Mam nadzieję, że jeszcze jest w sprzedaży. Mój odcień to nr 01 Intensite. Jest idealny do jasnej karnacji. Bourjois uzywałam w czasie studiów (odcień Brun Cuivre 03). Jest b. dobry, ale zrezygnowałam, bo urzekł mnie Chanel i Dior (no i po studiach stać mnie na nie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: kiedyś mialam Vipery 08.02.06, 23:42 Ja w GC widziałam wszystkie kolory, w Sephorze też chyba były, tylko w Douglasie wydaje mi sie że mają okrojony asortyment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: kiedyś mialam Vipery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 00:16 Wszystkie- tzn. ile??? ;) Bo ja widziałam w Sephorze ok. 8-10. A podobno jest ich najwięcej na rynku, to myślałam, że ok. 15:) Nie wiem, czego się spodziewać:) Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: kiedyś mialam Vipery 09.02.06, 15:39 W ofercie jest 18 kolorów, ale u nas w Polsce oczywiście asortyment jest okrojony. Kiedyś chyba z rok temu, gdy były w starych opakowaniach, to było na pewno więcej kolorów, a teraz niestety. Chciałam sobie dokupić odcień Lune Dor testowałam go dawno temu w GC, ale już go kurde nie ma! a mogłam wtedy kupić... www.bourjoisusa.com/face/blush Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: kiedyś mialam Vipery IP: 81.144.232.* 10.02.06, 10:49 Jade, wczoraj bylam w Bootsie i jest tam ten kolor, ktorego szukasz, b. ciekawy, mieni sie na rozne kolory, w tym na taki zielonkawy. Zastanawiam sie czy go kupic. Szkoda, ze w Polsce go nie ma, ale moze jeszcze gdzies znajdziesz? Tutaj w Anglii roze Bourjois kosztuja dokladnie £6.25. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: kiedyś mialam Vipery 11.02.06, 00:48 Magda dzięki za info, może u nas znowu się pojawi, a jak nie to poprosze kogoś z UK żeby mi kupił :-) A cena po przeliczeniu taka jak w Polsce 36-40 zł zależy gdzie kupujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 09.02.06, 01:21 Obecnie używam pierwszego w życiu różu, i jest nim Chanel. Jest twardy więc nie ma problemu z ewentualnymi "plackami", bardzo dobre się rozprowadza, rozświetla buźkę no i oczywiście modeluje ją. Bourjois też jest świetny, używa go moja mama od dobrych kilku lat, a on wciąż jest świeży i pachnący. Podobno te właśnie róże w dawnej Fracji, matki przekazywały córkom w posagu :) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 09.02.06, 01:38 u mnie Bourjois to rodzinna tradycja- babcia używa, mama używa...;) babcia, to w ogóle ma jakieś przedpotopowe egzemplarze, przynajmniej ja nie pamiętam takich opakowań- i nadal zdatny do użytku;) ja akurat w ogóle różu nie stosuję, ale jak mnie najdzie, to też pewnie będzie to Bourjois;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.06, 01:40 Rzeczywiście Chanel jest świetny. Nie jestem mistrzynią w modelowaniu twarzy i nakładaniu różu, ale ten róż po prostu umie się dobrze nałożyć. Opisuję ten kratkowany róż. Jest bardzo twardy, dzięki czemu na pędzel nakłada się odrobina. Łatwo jest stopniować intensywność odcienia. W ogóle się nie zużywa w opakowaniu, a na twarzy pozostaje cały dzień - cos niesamowitego. Rzeczywiście, róż moze być na pokolenia :) To kosztowny kosmetyk, mnie udało się kupić taniej na Allegro, ale i tak drogo. Biorąc jednak pod uwagę, że będzie go używała jeszcze moja córka i wnuczka, to była to dobra inwestycja ;) Poza różem pozostaje też kwestia odpowiedniego pędzla - to pewnie druga połowa sukcesu. Ja używam do tego różu pędzla z Sephory, o którym myślę, że to najlepszy pędzel na świecie. Nazywa się "pędzel do pudru", jest niziutki i gruby, na krótkim czarnym trzonku, wygląda jak grzyb albo lizak, bo jest okrągły i dosyć sztywny. Doskonały do takiego twardego różu, do meteorytów, rozświetlaczy i modelowania twarzy - super! Polecam! Kosztuje około 30-36 zł. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len pędzel IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.06, 01:50 Ps. Chodzi mi o taki pędzel - nie jest identyczny, jak ten w polskim sklepie, ale bardzo podobny: urlcut.com/1bneu . Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: pędzel 09.02.06, 02:02 Moja mama używa tego pędzla, ale właśnie do pudru. Ja posługuje sie tym załączonym do pudełeczka, ale spróbuję tym od mamy :) Jeśli chodzi o pędzle i wszelkiej maści akcesoria, to ja używam właśnie tych Sephorowskich. Przed chwilą odwiedzałam pewien e-sklep, w którym mozna kupić akcesoria ArtDeco, ale ceny...powalające ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: pędzel IP: 81.144.232.* 09.02.06, 15:09 Na dzien dzisiejszy mam kilka rozow - najstarszy to Jade (Maybaline w wersji niemieckiej) w formie sztyftu. Ma juz pare ladnych lat, ale nadal dobrze sie spisuje. Kolejny to L'oreal blush delicieux, nic szczegolnego, ale tez mam za jasny kolor, wiec moze to z tego powodu. Kolejny to bronzer Clarinsa, uzywam tylko na policzki, wyglada ladnie tylko na wypoczetej=wyspanej twarzy. Ostatni nabytek to The Body Shop blush, znowu nie trafilam w kolor, troche zbyt czerwony, pewnie oddam go mamie, ale ladnie sie trzyma na twarzy. Mam ochote na Bourjois, tyle o nim dobrego sie czyta, wiec na pewno sie skusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulka Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 09:50 ja miałam Bourjois z drobinkami złotymi, ok 37 zł- usper, niezwykle wydajny.Spokojnie jesli nie zjełeczeje nawet na kilka lat. L'Orela, ładne pudełko, niezły pędzelek, śliczny zapach- wydajność-b. kiepska. Teraz mam Lancome-genialny. Świetna konsystencja, zapach, pędzel, duże ludterko- cena chyba ok 160 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaz75 Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 23:11 Moja mama b. rzadko używa Bonjours - tylko na wielkie wyjścia, a ma go z kilkanaście lat i nie zjełczał. Pachnie świeżo i nie zmienił konsystencji. Polecam. Kaśka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joss Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: 212.122.214.* 12.02.06, 23:13 Pupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: 217.97.133.* 13.02.06, 10:27 Najlepsze roze z nizszej polki - Bourjois, L'oreal. Z wyzszej polki - Dior i Chanel. Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 13.02.06, 15:39 Mam Bourjois, czy jak to sie tam pisze i nie jestem zadowolona. Naprawde nie lubie go uzywac, chociaz kolor dobrze dobralam. O wiele bardziej lubie Inglota. Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 13.02.06, 17:41 Bourjois- i ze wzgledu na jakosc jak i na kolor - jeden mam taki (wierna jestem juz od lat) w zadnej innej firmie nie dobralam tak idealnego odcienia Inglot?! hmmm nie jest zly ale akurat IMHO róż to im nie wypalil(glownie ma koszmarne kolorki - strasznie sztuczne:( Odpowiedz Link Zgłoś
szumszum Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 13.02.06, 19:20 bourjois!!!! samam mam i jest swietny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 22:08 A jakie odcienie różu Bourjois poleciłybyście dla naturalnej blondynki,podkłady zazwyczaj jasne choć nie te najaśniejsze,naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja-gódka róż Bourjois IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 11:22 Hop do góry!!! Podnoszę prośbę o poradę - włosy blond, oczy ciemny brąz, cera jasna - jaki kolor różu: cos z różowych czy raczej brzoskwiniowo-brazowych. Planuję kupić Bourjois, jak koleżanka Ania... Pozdrawiam, Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
iselle Re: Rimmel 19,90 zł n/t 08.03.06, 18:14 Jakiej firmy róż w odcieniach fioletu/czerwieni? Znudziły mi się typowe różowe i brązowe :) Odpowiedz Link Zgłoś