Dodaj do ulubionych

Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:41
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.osk.enformatic.pl 07.02.06, 22:19
      bourjoise.
    • jade.fox Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 07.02.06, 23:13
      Ja tez stawiam na Bourjois, wysoka jakość w przystępnej cenie, duży wybór
      kolorów, a starcza na bardzo długo.
      • Gość: lolka Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.244.135.6.mielec135.ptc.pl 07.02.06, 23:21
        artdeco
    • Gość: beata Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 00:23
      Może od razu podawajcie też ceny:) Z góry bardzo dziękuję!
    • Gość: ja Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 00:38
      bourjois - ok. 45 zł
      • Gość: eeee Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 02:17
        a ja bourjois w sephorze kupilam za 36...
    • Gość: jotka Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.aster.pl 08.02.06, 08:21
      chanel - ok 160
    • Gość: 7i7 Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:03
      a co myslicie o Shiseido, do ktorego sie przymierzam? :)
    • bzzzk Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 08.02.06, 10:51
      poza wymienionym Bourjois, w podobnym przedziale cenowym są też róże L'Oreal.
      szkoda tylko, że kolorów nie jest tak dużo.
      pzdr
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.06, 11:00
        Nie wiem jak Bojżurek, ale mam l'oreal Delice i jest super niewydajny, mam od
        wakacji i juz w jednym miejscu widac dno, a mialam probke (standardowej
        wielkosci) estee Lauder i mialam z 5 lat!
        • bzzzk Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 08.02.06, 11:02
          no faktycznie, o wydajności nie pomyślałam:) pod tym względem Bourjois jest
          zdecydowanie lepszy, czy to róż, czy to cienie- trudno skończyć.
          pzdr
          • Gość: beata Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:17
            O wydajność się nie martwię;) Najwyżej zmienię na inny albo dokupie kolejny:)
            Chodzi tylko o to, które róże są trwałe, nie odznaczają się nieestetycznie na
            twarzy i łatwo się nakładają i rozcierają. Koleżanka namówiła mnie na Inglota-
            porażka... Nie dało się tego równo nałożyć, w jednym miejscu robiła się plama- w
            drugim nic nie było widać. A wiem, że to nie moja wina;) Mam taż puder brązujący
            YSL i po ni takie plamy nie zostają...

A z tych Bourjois i L'oreal- które są lepsze???
            • jade.fox Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 08.02.06, 16:58
              Moim zdaniem Bourjois, jest twardy i nie narobisz sobie plam na twarzy.

Inglot rzeczywiście okropny, odradzam też IsaDore na policzkach miałam placki
              jak ruska lalka i w dodatku bardzo ciemnieją na skórze. Szkoda bo inne
              kosmetyki IsaDory są rewelacyjne.
              • Gość: beata Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 19:36
                a czy ten L'oreal robi placki?
                • bzzzk Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 08.02.06, 20:14
                  Isa Dora i L'Oreal są raczej miękkie, więc o "placki" na pewno łatwiej, niż
                  przy użyciu Bourjois:) ten jest twardy, więc spokojnie można się nim malować,
                  nawet jak ktoś nie ma zbyt wprawej jeszcze ręki.
                  pzdr
                  • Gość: beata Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:34
                    W takim razie wypróbuję ten:) Dzięki za radę!

A mam jeszcze jedno pytanie: w jakim miejscu można znaleźć najwięcej kolorów? W
                    Sephorze, Douglasie, GC????
    • 18_lipcowa kiedyś mialam Vipery 08.02.06, 19:52
      taką mozaike
      fajna ale się potłukla
      • Gość: beata Re: kiedyś mialam Vipery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 19:59
        wolałabym jednak róż wyższej klasy, juz raz dałam się namówić na coś polskiego i
        efekt był tragiczny:)
        • 18_lipcowa Re: kiedyś mialam Vipery 08.02.06, 20:16
          no to sie posłuchaj koleżanek i wybierz Bourjois.
          • edavenpo Re: kiedyś mialam Vipery 08.02.06, 20:35

Bourjois!
        • Gość: sisi Re: kiedyś mialam Vipery IP: *.icpnet.pl 08.02.06, 21:41
          Gość portalu: beata napisał(a):
          > juz raz dałam się namówić na coś polskiego i
          > efekt był tragiczny:)

Super stwierdzenie... prawdziwy patriotyzm ;)
          • Gość: beata Re: kiedyś mialam Vipery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:01
            a co mi tam patriotyzm;) Jak pisałam, koleżanka namówiła mnie na Inglota, że
            niby jest suuuuper, a okazało się, że to totalny niewypał:/

Więc wiecie, gdzie w jakichś siecówkach maja największy wybór odcieni??? Bo
            kiedyś w Sephorze widziałam tylko kilka...
            • Gość: weronika Re: kiedyś mialam Vipery IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.06, 23:22
              Polecam:
              Dior Terra Bella ok. 145 zł. Mój odcień to Halee 744 Light Tan
              Chanel Bronze Lumiere Poudre. Puder brązujący w kamieniu, którego używam jako
              różu - ceny nie pamiętam - kupiony na lotnisku. Używam go już 5.5 roku.Mam
              nadzieję, że jeszcze jest w sprzedaży. Mój odcień to nr 01 Intensite. Jest
              idealny do jasnej karnacji.
              Bourjois uzywałam w czasie studiów (odcień Brun Cuivre 03). Jest b. dobry, ale
              zrezygnowałam, bo urzekł mnie Chanel i Dior (no i po studiach stać mnie na
              nie :-)))
            • jade.fox Re: kiedyś mialam Vipery 08.02.06, 23:42
              Ja w GC widziałam wszystkie kolory, w Sephorze też chyba były, tylko w
              Douglasie wydaje mi sie że mają okrojony asortyment.
              • Gość: beata Re: kiedyś mialam Vipery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 00:16
                Wszystkie- tzn. ile??? ;) Bo ja widziałam w Sephorze ok. 8-10. A podobno jest
                ich najwięcej na rynku, to myślałam, że ok. 15:) Nie wiem, czego się spodziewać:)
                • jade.fox Re: kiedyś mialam Vipery 09.02.06, 15:39
                  W ofercie jest 18 kolorów, ale u nas w Polsce oczywiście asortyment jest
                  okrojony.
                  Kiedyś chyba z rok temu, gdy były w starych opakowaniach, to było na pewno
                  więcej kolorów, a teraz niestety. Chciałam sobie dokupić odcień Lune Dor
                  testowałam go dawno temu w GC, ale już go kurde nie ma! a mogłam wtedy kupić...
                  www.bourjoisusa.com/face/blush
                  • Gość: Magda Re: kiedyś mialam Vipery IP: 81.144.232.* 10.02.06, 10:49
                    Jade, wczoraj bylam w Bootsie i jest tam ten kolor, ktorego szukasz, b.
                    ciekawy, mieni sie na rozne kolory, w tym na taki zielonkawy. Zastanawiam sie
                    czy go kupic. Szkoda, ze w Polsce go nie ma, ale moze jeszcze gdzies znajdziesz?
                    Tutaj w Anglii roze Bourjois kosztuja dokladnie £6.25.
                    • jade.fox Re: kiedyś mialam Vipery 11.02.06, 00:48
                      Magda dzięki za info, może u nas znowu się pojawi, a jak nie to poprosze kogoś
                      z UK żeby mi kupił :-)
                      A cena po przeliczeniu taka jak w Polsce 36-40 zł zależy gdzie kupujesz.
    • zoe28 Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 09.02.06, 01:21
      Obecnie używam pierwszego w życiu różu, i jest nim Chanel. Jest twardy więc nie
      ma problemu z ewentualnymi "plackami", bardzo dobre się rozprowadza, rozświetla
      buźkę no i oczywiście modeluje ją. Bourjois też jest świetny, używa go moja mama
      od dobrych kilku lat, a on wciąż jest świeży i pachnący. Podobno te właśnie róże
      w dawnej Fracji, matki przekazywały córkom w posagu :)
      • bzzzk Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 09.02.06, 01:38
        u mnie Bourjois to rodzinna tradycja- babcia używa, mama używa...;) babcia, to
        w ogóle ma jakieś przedpotopowe egzemplarze, przynajmniej ja nie pamiętam
        takich opakowań- i nadal zdatny do użytku;) ja akurat w ogóle różu nie stosuję,
        ale jak mnie najdzie, to też pewnie będzie to Bourjois;)
        pzdr
    • Gość: len Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.06, 01:40
      Rzeczywiście Chanel jest świetny. Nie jestem mistrzynią w modelowaniu twarzy i
      nakładaniu różu, ale ten róż po prostu umie się dobrze nałożyć. Opisuję ten
      kratkowany róż. Jest bardzo twardy, dzięki czemu na pędzel nakłada się
      odrobina. Łatwo jest stopniować intensywność odcienia. W ogóle się nie zużywa w
      opakowaniu, a na twarzy pozostaje cały dzień - cos niesamowitego. Rzeczywiście,
      róż moze być na pokolenia :)

To kosztowny kosmetyk, mnie udało się kupić taniej na Allegro, ale i tak drogo.
      Biorąc jednak pod uwagę, że będzie go używała jeszcze moja córka i wnuczka, to
      była to dobra inwestycja ;)

Poza różem pozostaje też kwestia odpowiedniego pędzla - to pewnie druga połowa
      sukcesu. Ja używam do tego różu pędzla z Sephory, o którym myślę, że to
      najlepszy pędzel na świecie. Nazywa się "pędzel do pudru", jest niziutki i
      gruby, na krótkim czarnym trzonku, wygląda jak grzyb albo lizak, bo jest
      okrągły i dosyć sztywny. Doskonały do takiego twardego różu, do meteorytów,
      rozświetlaczy i modelowania twarzy - super! Polecam! Kosztuje około 30-36 zł.

Pozdrawiam!
      • Gość: len pędzel IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.06, 01:50
        Ps. Chodzi mi o taki pędzel - nie jest identyczny, jak ten w polskim sklepie,
        ale bardzo podobny: urlcut.com/1bneu .
        • zoe28 Re: pędzel 09.02.06, 02:02
          Moja mama używa tego pędzla, ale właśnie do pudru.
          Ja posługuje sie tym załączonym do pudełeczka, ale spróbuję tym od mamy :) Jeśli
          chodzi o pędzle i wszelkiej maści akcesoria, to ja używam właśnie tych
          Sephorowskich. Przed chwilą odwiedzałam pewien e-sklep, w którym mozna kupić
          akcesoria ArtDeco, ale ceny...powalające !
          • Gość: Magda Re: pędzel IP: 81.144.232.* 09.02.06, 15:09
            Na dzien dzisiejszy mam kilka rozow - najstarszy to Jade (Maybaline w wersji
            niemieckiej) w formie sztyftu. Ma juz pare ladnych lat, ale nadal dobrze sie
            spisuje. Kolejny to L'oreal blush delicieux, nic szczegolnego, ale tez mam za
            jasny kolor, wiec moze to z tego powodu. Kolejny to bronzer Clarinsa, uzywam
            tylko na policzki, wyglada ladnie tylko na wypoczetej=wyspanej twarzy.
            Ostatni nabytek to The Body Shop blush, znowu nie trafilam w kolor, troche zbyt
            czerwony, pewnie oddam go mamie, ale ladnie sie trzyma na twarzy.
            Mam ochote na Bourjois, tyle o nim dobrego sie czyta, wiec na pewno sie skusze.
    • Gość: zulka Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 09:50
      ja miałam Bourjois z drobinkami złotymi, ok 37 zł- usper, niezwykle
      wydajny.Spokojnie jesli nie zjełeczeje nawet na kilka lat. L'Orela, ładne
      pudełko, niezły pędzelek, śliczny zapach- wydajność-b. kiepska.
      Teraz mam Lancome-genialny. Świetna konsystencja, zapach, pędzel, duże ludterko-
      cena chyba ok 160 zł.
    • Gość: kasiaz75 Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 23:11
      Moja mama b. rzadko używa Bonjours - tylko na wielkie wyjścia, a ma go z
      kilkanaście lat i nie zjełczał. Pachnie świeżo i nie zmienił konsystencji.
      Polecam. Kaśka.
    • Gość: Joss Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: 212.122.214.* 12.02.06, 23:13
      Pupa.
      • Gość: monias1 Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: 217.97.133.* 13.02.06, 10:27
        Najlepsze roze z nizszej polki - Bourjois, L'oreal.
        Z wyzszej polki - Dior i Chanel.
    • mag-ia Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 13.02.06, 15:39
      Mam Bourjois, czy jak to sie tam pisze i nie jestem zadowolona. Naprawde nie
      lubie go uzywac, chociaz kolor dobrze dobralam.
      O wiele bardziej lubie Inglota.
      • p.galli Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 13.02.06, 17:41
        Bourjois- i ze wzgledu na jakosc jak i na kolor - jeden mam taki (wierna jestem
        juz od lat) w zadnej innej firmie nie dobralam tak idealnego odcienia

Inglot?! hmmm nie jest zly ale akurat IMHO róż to im nie wypalil(glownie ma
        koszmarne kolorki - strasznie sztuczne:(
        • szumszum Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? 13.02.06, 19:20
          bourjois!!!! samam mam i jest swietny!
    • Gość: Ania Re: Jaka firma robi NAPRAWDĘ dobre róże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 22:08
      A jakie odcienie różu Bourjois poleciłybyście dla naturalnej blondynki,podkłady
      zazwyczaj jasne choć nie te najaśniejsze,naturalne.
      • Gość: Ja-gódka róż Bourjois IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 11:22
        Hop do góry!!!

Podnoszę prośbę o poradę - włosy blond, oczy ciemny brąz, cera jasna - jaki
        kolor różu: cos z różowych czy raczej brzoskwiniowo-brazowych.
        Planuję kupić Bourjois, jak koleżanka Ania...
        Pozdrawiam, Jagoda
        • Gość: Anuha Rimmel 19,90 zł n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 15:06
          • iselle Re: Rimmel 19,90 zł n/t 08.03.06, 18:14
            Jakiej firmy róż w odcieniach fioletu/czerwieni? Znudziły mi się typowe różowe
            i brązowe :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka