Dodaj do ulubionych

Piękna dziewczyna.

10.02.06, 10:54
Zobaczyłam niedawno przepiękną dziewczynę, zajmującą się robieniem makijaży.
Miała cerę jak pupa niemowlaka, oczywiście makija perfekcyjny, widać że dba o
siebie w 100%.
Podpowiedzcie mi jakim sposobem można cerę wygładzić by wyglądała tak pięknie?
Czy oprócz kosmetycznych zabiegów ( no właśnie - jakich?) są też jakieś
podkłady które dają taki efekt?
Obserwuj wątek
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: Piękna dziewczyna. IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.06, 11:21
      Moim zdaniem w wiekszym stopniu kwestia indywidualna - natura po prostu.
      Chocbym nie wiem czym sie wysmarowala, nie bede miec tak niesmowicie milutkiej
      skory, jak jedna kolezanka (uzywa jakichs tanch kremow), chocbym nie wiem
      jakiego podkladu uzyla, nie bede miala tak idealnej twarzy, jak kolejna
      kolezanka - jednej skazy! Takze hmmm mozna popracowac, ale nie wierze, zeby
      samymi kosmetykami mozna bylo dojsc do idealu, jesli natura nie dala.
      • Gość: ania27 .ja tak mam tylko natura kosmetyki tylko dopenieni IP: *.buf.adelphia.net 10.02.06, 11:23
        • Gość: ja19 Re: .ja tak mam tylko natura kosmetyki tylko dope IP: *.tvk.torun.pl 10.02.06, 11:36
          Dokladnie. Mam bardzo gladka cere, podkladu uzywam tylko pro forma, a pudru,
          jak trzeba cos zmatowic. Jesli nie masz naturalnie gladziutkiej cery (bez
          wypryskow itp) to mozesz albo probowac je tuszowac kosmetykami, albo zaczac
          przyjmowac tabletki antykoncepcyjne (tylko, ze przyjmowanie ich tylko w celu
          poprawienia sobie stanu cery jest chyba nie za dobrym pomyslem) albo poczekac,
          a moze cera sama sie wygladzi - czasem tak jest.
          • Gość: Maxi Re: .ja tak mam tylko natura kosmetyki tylko dope IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:46
            A ja uważam, ze mozna uzyskać taki wygląd dzieki kosmetykom. Oczywiście należy
            wyłączyc sytuacje gdy ktos ma problemy zdrowotne np trądzik. Zauważcie że w
            większosci ekspedientki w ekskluzywnych drogeriach i kosmetyczki mają takie
            piękne gładziutkie cery. Kiedyś rozmawiałam z jedną kosmetyczką, która ma już
            swoje lata ponad 50 a ma prześliczną twarz, minimalne zmarszczki, zero
            zanieczyszczeń- ideał. Ona mi powiedziała, że to kwestia doboru odpowiednich
            kosmetyków. Ja wówczas byłam u niej wysmarowana fluidem eris czy soraya (to
            było kilka lat temu na początku studiów) i ona mi pokazała moją twatrz pod
            powiększającym szkłem i w specjalnym świetle. Efekt potworny- zgrudkowany fluid
            i mazaje - normalnie (tzn. bez tego szkła) twarz wyglądała zwyczajnie. Ta
            kosmetyczka mi powiedziała, ze takie właśnei kosmetyki jak ja używam to mogę
            wyrzucić do śmieci bo tylko sobie zniszcze cerę.
            • jouka2 Re: .ja tak mam tylko natura kosmetyki tylko dope 10.02.06, 11:53
              Zaintrygowalas mnie ta historia z kosmetyczka... Mozesz napisac wiecej, jakie
              kosmetyki polecila Ci do pielegnacji, jakich sama uzywa (na pewno zapytalas),
              moze zdradzila jakies ciekawe sposoby na dbanie o urode?
    • asineczka Re: Piękna dziewczyna. 10.02.06, 11:42
      tu nie pomogą żadne kremy, specyfiki, może jedynie leczenie u dermatologa i
      profesjonalne zabiegi, piękna, gładka cera to kwestia genów, hormonów itp.
      kosmetyki je tylko wspomagają:((
      • Gość: Maxi Re: Piękna dziewczyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:18
        Wiesz to było dawno temu. Ja byłam studentką na pierwszym roku i fluid ze
        sklepu samoobsługowego musiał mi wystarczyć. Ona mi proponowała kosmetyki
        specjalistyczne sprzedawane w salonach kosmetycznych, które trzeba cały czas
        stosować, ale cóż..wtedy mogłam o takich tylko pomarzyć, więc nawet mnie to nie
        za bardzo interesowało. Jedyne co zostało mi po tamtej wrozmowie to niechęć do
        fluidów eris i innych polskich. Wprawdzie przez lata ta marka się poprawiła,
        ale ja nie mam ochoty próbować. Teraz stać mnie na dobre kosmetyki i widzę, ze
        ewidentnie mają pozytywne działanie na cerę. Mogę polecić krem perectionist,
        który z moja buzią uczynił cuda. Na pewno widać róznicę jeśli stosujesz
        kosmetyki wysokopółkowe. Jedyny średniopółkowy cud to dla mnie colour adapt MF-
        będę polecać zawsze i każdemu.
    • Gość: lili202 Re: Piękna dziewczyna. IP: *.ls.net.pl 10.02.06, 12:20
      a mis ie wydaje ze bez podkladu moja cera jest szara i bez wyrazu a z podkladem
      wyglada 100 razy lepiej ale zgodze sie ze jesli mi wyskoczy jakis pojedynczy
      pryszcz to calkiem podkladem go nie zatuszuje ale i tak efekt jest niezly
    • przyczajonytygrys1 Re: Piękna dziewczyna. 10.02.06, 12:34
      nie lubię odpowiedzi w stulu używaj odpowiednich kosmetyków a będziesz śliczna!
      Jakich odpowiedznich?! Więc przejdę do konkretów :D
      Miałam problem z cerą. A konkretnie: rozszerzone pory na nosie, tłysty nos i
      czoło, taką jakąś nierówną powierzchnię skóry, miejscowe zaczerwienienia. Cera
      pomimo jak mi się wydawało dbania o nią była jakaś nie taka... Myślę że wiecie
      o co mi chodzi ;) Używałam kremów Vichy i wydawało mi się, że to wystarczy w
      końcu firma dobra i kremy też nie najtańsze... Ale... zdradziłam Vichy i jestem
      szczęśliwą posiadaczką pięknej gładkiej, promiennej buzi!:D Zaczęłam używać
      Lieraca. Drogie te kosmetyki, owszem :( ale niesamowicie wydajne! Słoiczek
      kremu wystarcza mi na około dwa - trzy miesiące. Teraz jest nowość, krem Aqua D
      + Multivitamine. Cóż to za KREM! Uzależniłam się od niego . Tak ładnie
      rozjaśnia, ozywia i pielęgnuje cerę! Jest po nim taka zaróżowiona i ZDROWA!
      Przestałam używać nawet pudru sypkiego. Już nie muszę się pudrowac :) Bardzo
      dobra jest też maseczka nawilżająca. Nie potrafię teraz z pamięci podać
      dokładnej nazwy, ale mają tylko jedną taką w pomarańczowej tubce. Peeling też
      jest bardzo dobry (ten w słoiczku białym) i maseczka oczyszczająca zielona!
      Peeling ma malutkie drobinki i bardzo piękine wygładza skórę, oczyszcza i
      ściąga pory. Mam bardzo wrażliwą cerę a on mnie w ogóle nie podrażnia!!! I to
      przy MOCNYM szorowaniu nim twarzy dwa razy w tygodniu.
      Bardzo fajny peeling ma też Lancome (wersja dla wrażliwców - różowa). Kosztuje
      co prawda ok. 150 zł, ale jest baaaaaaaaaaaaaaaardzo wydajny.
      Na nos stosuję krem NORMADERM Vichy. Jednak nie ma lepszego. Niedoskonałości
      nie usuwa, jak obiecał producent, ale jest to niewątpliwie najlepszy krem
      matujący jaki kiedy kolwiek miałam. Efekt utrzymuje się 24 godziny, anie jakiś
      żałosne 4. Ale trzeba umieć go nakładać. Ja stosuję tylko na nos. Na
      oczyszczoną skórę najpierw nakładam Lieraca Aqua D albo inny, omijając okolice
      nosa, a wtedy nakładam Normader grubszą warstwą i lekko go wklepuję. Nie
      rozsmarowujcie go bo będzie się wałkował. Wklepywanie jest ok. Kiedy wyschnie
      (około dwie minuty czekam) bardzo delikatnie rozcieram go na nosie, uważając
      żeby go nie zetrzec. Tak przygorowany nosek jest idealnie matowy przez cały
      dzień nawet w czasie upałów.
      Teraz Lierac ma też nowość Aqua D Multiwitamine koloryzujący. Jest to podkład w
      kremie. Ale jest CUDOWNY. W ogóle nie widać go na twarzy! Nienawidzę podkładów
      generalnie, bo wyglądają jak maska na twarzy, ale Ten... Jestem nim zachwycona.
      Nic nie widać tylko świeżą, brzoskwiniową cerę!
      Stałam się Lieracomanką, ale ten nałóg mi bardzo służy ;)
      Aha, na pryszcze bardzo dobry jest żel DLACIN T, niestety tylko na receptę :(
      Bardzo wydajny, po bardzo głębokich i bolesnych wulkanach nie ma śladu już po
      trzech dniach! Nie ma też przebarwień jak po tradycyjnych metodach które trwają
      czasami tydzień nawet dwa, czyli wyciskaniu i dezynfekcji.
      Powodzenia Dziewczyny :)
      • Gość: wisenka Re: Piękna dziewczyna. IP: 82.160.122.* 10.02.06, 12:42
        Zaciekawil mnie ten krem Aqua d.Czy mozesz podać,ile on kosztuje i gdzie moge go
        dostać, np. w Poznaniu lub przez internet??
        • przyczajonytygrys1 Re: Piękna dziewczyna. 10.02.06, 12:47
          kosztuje około 100-110 zł, w zależności od apteki. Jest to kosmetyk apteczny,
          chociaż widziałam go też w drogerii... Wersja koloryzująca jest w tubce, wiec
          jest tańsza - około 75ł
      • Gość: Maxi Re: Piękna dziewczyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:47
        A gdzie można kupić tego lieraca aqua d? Jest w sephorze?
    • colleen83 Re: Piękna dziewczyna. 10.02.06, 12:42
      Ostatnio w jakiejs gazecie byla probka bazy pod podklad Dax Cosmetics i musze przyznac, ze ta baza jest super. Na wieczorne wyjscia nadaje sie idealnie. Podklad sie na niej o wiele lepiej rozprowadza, wyglada to bardziej rownomiernie.
      Tylko tez nie wiem czy taki kosmetyk stosowany czesto nie niszczy cery.
      Podaje sklad: cyclomethicone, dimethicone crosspolymer, phenoxyethanol, ethylparaben, methylparaben, parfum.

To co ma "one" na koncu to zdaje sie jakis silikony. Moze ktos wie jakie on maja dzialanie na skore?
      A te parabeny zdaje sie tez najlepsze do cery nie sa.
      • Gość: Ola Re: Piękna dziewczyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:49
        Czy ten aqua -d koryguje zmarszczki? Chodzi mi o wersje na noc, bo krem
        koloryzujacy odpada.
        • przyczajonytygrys1 Re: Piękna dziewczyna. 10.02.06, 14:07
          niestety nie jest na zmarszczki, i na noc bym go nie polecała gdyż ma filtry.
          Na noc używam Lieraca - Deridium na pierwsze zmarszczki. Pachnie szarym mydłem,
          więc na początku trochę klęłam że wydałam 120 zł za szare mydło, ale po dwóch
          tygodniach, zmarszczki (mam mimiczne wokół oczu) wygładziły się. Zwróciłam więc
          godność Deridium i znowu jest moim ulubionym kremem na noc, zwłaszcza że nadaje
          się świetnie pod oczy i nie muszę używać dziesięciu różnych kremów osobno na
          policzki, osobna na nos, usta, oczy... Ten nadaje się do wszystkiego. Kupiłam
          wersję do cery suchej, bo to było na początku mojej przygody z Lieraciem, ale
          teraz, po tych wszystkich maseczkach mam wypielęgnowaną i idealnie nawilżoną
          cerę i ta wersja do suchej wydaje mi się nieco za ciężka. Chociaż, może się już
          czepiam :D Słyszałam opinie że ta do mieszanej pozostawia świecącą warstwę.
          Moja do suchej takiej nie pozostawia.
    • Gość: wisenka Re: Piękna dziewczyna. IP: 82.160.122.* 10.02.06, 12:53
      No tak,adresy aptek juz znalazlam w necie.Mam tylko pytanie - jakiego dokladnie
      kremu uzywasz-do skory suchej czy odświeżającego??Czy te koloryzujące też?Ja mam
      cerę raczej błyszczącą sie po kremach zwykłych nawilżających, a łuszczącą się po
      kremach matujących.Ostatnio uzywam kremu nawilzającego do cery mieszanej Nivea i
      jestem zadowolona,tylko caly czas moja cera jest blada mimo dosc ciemnej
      karnacji.Czy ten krem mi pomoże?Cenaa nie jest az taka wygórowana,moge sobie
      pozwolić jezeli bedzie fajny~!!!
      Dziękuję za odp,pozdrawiam
      • przyczajonytygrys1 Re: Piękna dziewczyna. 10.02.06, 14:13
        Używam wersji do suchej, ale miałam próbkę do mieszanej i mogę ocenić obydwie.
        Żadna z tych wersji nie pozostawia świecącej warstwy, bardzo dobrze się
        wchłania kremik. Kupiłam tą do suchej ze względu na zimę. Na lato jednak kupię
        do mieszanej, bo też bardzo dobrze nawilża chociaż jest do cery mieszanej. I
        wydaje mi się, że jak by bardziej twarz po tej wersji była zaróżowiona (nie
        podrażniona!). Chociaż być może stan mojej skóry jest już tak dobry i jest
        stale zaróżowiona, że nie zauważam aż takiej różnicy jak na początku ;)
        • przyczajonytygrys1 Re: Piękna dziewczyna. 10.02.06, 14:21
          w koloryzujących jest chyba tylko jeden rodzaj. Ja mam emusję. Są dwa kolory -
          złocisty i sable. Ja używam tego sable. Cera po nim jest zdrowo brzoskwiniowa.
          Trzyma się cały dzień na twarzy, nie trzeba poprawiać. Można go stosować na
          czystą (tłustą) skórę, lub na krem na dzień, polecam Lieraca żeby efekt był
          lepszy i żeby nie mieszać. Ja smaruję najpierw policzki tym normalnym Aqua D
          multi. Ale tylko policzki i pod oczy, póżniej ten koloryzujący...
          • Gość: Ola Re: Piękna dziewczyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 14:34
            A czy ten krem koryguje zmarszczki mimiczne?
            • przyczajonytygrys1 Re: Piękna dziewczyna. 10.02.06, 14:41
              już Ci o tym pisałam :) Sprawdź wyżej...
              • Gość: Ola Re: Piękna dziewczyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 15:33
                Ojej..ślepa jestem- dzięki! A jakbyś mogła sobie pozwolić tylko na jeden z tych
                kremów to który?
                • przyczajonytygrys1 Re: Piękna dziewczyna. 10.02.06, 15:47
                  chodzi Ci o wybór między Aqua D Multivitamine a Deridium?
                  Zdecydowanie Aqua Multivitamine (w takim razie ten nie koloryzujący)! Deridium
                  jest typowo odżywczy i nie daje efektu zaróżowienia. Tylko uważaj żeby Ci nie
                  wcisneli zwykłego Aqua D bo też jest taka wersja. Bez witamin. Musi być
                  napisane na nim MULTIVITAMINE! Polecam ten krem z całego serca, bo mi bardzo
                  służy, ale weź na wszelki wypadek próbkę, bo nigdy nie wiadomo jak na Ciebie
                  zadziała, chociaż nie słyszałam o nim negatywnych opinii. Zawiera czystą
                  witaminę C, między innymi, więc niektóre osoby (szczególnie wrażliwe) mogą być
                  na nią uczulone.
                  Pozdrawiam :)
                  • Gość: kawa Re: Piękna dziewczyna. IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.06, 19:41
                    tak,tak,tak
                    miałm właśnie założyć taki sam (prawie taki sam) wątek
                    otóż wczoraj widziałm bardzo znaną modelkę , byłą modelke , nie pamiętam jak
                    się nazywa , cere miała piękną , wiem że miała umalowane rzęsy i róż na
                    policzkach , ale czy miał podkład to już nie wiem bo twarz gładziusieńka
                    a dzisiaj widziałm z bliska Kayah!!! cere ma piękną , wogóle wyglądała inaczej
                    niż w telewizji , twarz ma bardzo "przyjazną" nie nadętą jak większość gwiazd i
                    wygląda baaardzo młodo no cud malina poprostu
                    pozdrawiam
                    kawa
    • wojtow Re: Piękna dziewczyna. 10.02.06, 19:44
      ja myślę że ważne jest dbanie o urodę "od środka" czyli własciwe odżywianie
      i brak chorób
    • 18_lipcowa to niestety dar od bozi 10.02.06, 19:48

• Gość: Maxi Re: to niestety dar od bozi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 19:57
        A ja twierdzę KOSMETYKI i to najlepsze!! Ale nie tak od okazji dobry krem na
        świeta a na codzień nivea- tylko dobre wszystko od a-z: tonik, mleczko lrem,
        maseczka, fluid, puder. I to przez cały czas.
        • kkkkk4 Re: to niestety dar od bozi 11.02.06, 12:59
          KOsmetyki i tylko to!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka