Dodaj do ulubionych

Tonik-"górna półka"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 00:49
Mozecie polecic cos konkretnego do cery suchej z delikatnymi;) problemami w strefie T...?
Jak w temacie - interesuje mnie przedzial co najmniej sredni wyzszy;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiaz75 Re: Tonik-"górna półka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 09:45
      też mam taki problem i bardzo sobie chwalę tonik odświeżająco - dotleniający
      SORAYA Kuracja Dotleniająca Rafa Koralowa. Zawiera on Oligo Koral, aktywny
      tlen, wapno, magnez i miedź. Skóra po posmarowaniu przez chwilkę lekko mrowi,
      ale nie piecze, jest dotleniona , rozjaśniona i dobrze oczyszczona. Tonik
      kosztuje w sieci Astor 9,40 PLN, nie jest drogi ale lepszy od tych "z górnej
      półki" (stosowałam ich trochę i wcale nie są warte swojej ceny). Kaśka.
      • paul_ina Re: Tonik-"górna półka" 12.02.06, 11:24
        Ja akurat żadnego z produktów Soraya sobie nie chwalę, a zwłaszcza tego toniku. Mam zwykłą skórę, a po posmarowaniu tym specyfikiem miałam gorejące czerowne plamy przez co najmniej godzinę. Wylałam do zlewu po 3. użyciu. Z serii dotleniającej miałam jeszcze płyn do mycia twarzy i też niezbyt mi przypasował.

Z toników mogę polecić Garniera i Lirene biotonik (oba bez alkoholu, oba ok. 11 zł). Osobiście używam od dłuższego czasu Ziai aloesowy biotonik za 6 zł i jestem bardzo zadowolona :)
    • Gość: xxx Re: Tonik-"górna półka" IP: *.aster.pl 12.02.06, 10:33
      Clarins z pomarańczmi, taki "dwufazowy " - super
    • Gość: Maca Re: Tonik-"górna półka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:41
      Mozesz poprobowac CLINIANS wloska marka testowana klinicznie w Szwajcarii.
      Niestety ten post nie utrzyma sie tutaj, bo moderatorom wyraznie przeszkadza
      firma Clinians. Ja jednak bede ja polecala do bolu bo to sa naprawde dobre
      kosmetyki za rozsadna cene
    • rupertgiles Re: Tonik-"górna półka" 12.02.06, 14:44
      Hm, bo ja wiem, czy w przypadku toniku warto inwestować duże sumy... to taki
      mało "skondensowany" kosmetyk, za samą wodę chcesz płacić te górnopółkowe ceny? :))

Co do Sorayi rafa koralowa to ja też lubię, chociaż ogólnie za tą firmą nie
      przepadam. Ale akurat ta seria jest OK.

Może zastanów się nad wodą różaną? Albo jakąś lepszą wodą termalną.
    • annika_vik Re: Tonik-"górna półka" 12.02.06, 15:41
      Idealny - moim zdaniem - będzie tonik nr 1 Clinique'a, albo "zerówka" czyli
      tonik Mild Clarifying Lotion. Wiem, że zaraz zaczną się krzyki o alkohol w
      składzie "jedynki":))) ale ja naprawdę polecam (mam cerę mieszaną, ale bałam
      się jednak toników z wyższym numerem). Jest naprawdę łagodny, rozjaśnia,
      złuszcza, goi. Mnie nie wysusza. Twarz po nim jest gładka, nie lepi się, szybko
      się wchłania. Do cery suchej i wrażliwej jest Mild (bez alkoholu), ale moim
      zdaniem "jedynka" też będzie ok.
      Przedtem nie mogłam się zmusić do używania toniku, bo po pierwsze wszystkie
      lepiły mi się na twarzy i ją "zamulały", a po drugie nie widziałam sensu.
      Ten tonik to jednak coś innego.
    • asiek_asiekowaty Re: Tonik-"górna półka" 12.02.06, 15:49
      Wejdz na Wizaz.pl i poczytaj opinie - zwroc uwage na niskopolkowy tonik Uroda
      Melisa. Jest rewelacyjny!
    • pink_freud Re: Tonik-"górna półka" 12.02.06, 16:26
      hydrolat rozany jest dobry ale niestety tani. ale jest jakas firma, ktora ma ten
      sam hydrolat kilka razy drozszy niz normalnie. chyba dermica, ale nie jestem pewna.
      • pink_freud Re: Tonik-"górna półka" 12.02.06, 16:31
        www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=58d17171f586d4780c131bbb1c8b5149&cmd=details&itemid=5531
    • catalunya72 Re: Tonik-"górna półka" 12.02.06, 17:54
      tonik różany Dermiki seria Rosarium - fantastyczny!!!!
    • Gość: groszek_pachnący Re: Tonik-"górna półka" IP: *.acn.waw.pl 12.02.06, 18:11
      Polecam tonik z firmy Thalgo z serii do cery wrażliwej, nigdy nie miałam
      lepszego toniku, ale też nigdy więcej tak nie zaszalałam - tonik za około 70
      zeta to niestety nie dla mnie :-(((
      Bardzo dobry z niskiej półki to Bielenda - tonik w żelu różany z jedwabiem -
      też rewelka (za około 7 zeta w Geancie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka