Dodaj do ulubionych

Cuda kosmetyczne

IP: 62.60.123.* 19.02.06, 21:07
No tak przeczytalam cala liste tandetnych kosmetykow i zgodze sie z wami ze
Nivea i Avon to badziev. Co do Bielendy i Ziaji to nie mam pojecie bo nigdy
nic z tych firm nie kupilam.Smieszy mnie to , ze na forum pt. :Cuda
kosmetyczne za grosze: wiele osob zachwyca sie probuktami tych firm???
Np:"krem do rak za 2.5 zl jest cudowny , a jego cytrynowy zapach zabija nawet
zapach cebuli. ....??? Juz sobie wyobrazam pewnie pachnie jak kostka
toaletowa. No dobra , a co wedlug was jest boskie, jedyne i super dziala??
Czekam na liste.
Obserwuj wątek
    • babsi.b Re: Cuda kosmetyczne 19.02.06, 21:12
      Boskie, jedyne i super dziala? Hmmm.... Nie ma niczego takiego.
    • Gość: dorota Re: Cuda kosmetyczne IP: *.d4.club-internet.fr 19.02.06, 21:13
      a dlaczego cie to smieszy?bo cos za 2 zl nie moze ladnie pachniec?
      • Gość: mani Re: Cuda kosmetyczne IP: 62.60.123.* 19.02.06, 21:25
        Cytrynowo????, zabija zapach cebuli???
        • maggi9 Re: Cuda kosmetyczne 19.02.06, 21:46
          No ale co w tym dziwnego?Nie kroiłaś nigdy cebuli w kuchni?Zapach potem zostaje na rękach
          • p.galli Re: Cuda kosmetyczne 19.02.06, 22:05
            a cytryna jest znana z tego ze "zabija" zapach cebuli
            nie rozumiem kompletnie postu - dla jednych cos moze byc swietne a dla innego
            badziew (bez wzgledu na to czy kosztuje 3 zl czy 300)

ps. kremu ziaji nigdy nie testowalam ale rozumiem ze jak by byl za zlotych 30
            to bys sie nie smiala?:>
            • searena Re: Cuda kosmetyczne 19.02.06, 22:19
              Z jedym się zgodzę - nie ma dobrych kosmetyków za grosze. Im lepsze i lepiej
              działające skłądniki tym one są droższe, chodzi o jakość. Dlatego dobry krem nie
              może kosztować 15 zł. Tanie kosmetyki mogą być conajwyżej "poprawne", czyli nie
              szkodzić i nie uczulać :)
              • Gość: asiek_asiekowaty Re: Cuda kosmetyczne IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 19.02.06, 22:39
                Taaaa... I dlatego wlasnie Sephora wyprodukowala kosmetyk do demakijazu za 30
                zl, ktory jest po prostu... wazelina. Rzeczywiscie - wazelnia za 30 zl jest na
                pewno lepsza od tej za 2 zl i kilkunastokrotne przebicie ceny w przypadku tego
                samego skladnika jest jak najbardziej uzasadnione jakoscia.
                • Gość: Searena Re: Cuda kosmetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:35
                  No wiesz, może oprócz wazeliny coś w nim jeszcze jest, skąd wiesz co jest w
                  składzie?? Na opakowaniu nie zawsze podaje się pełny. A wazelina wazelinie tez
                  pewnie nierówna. Ja bym osobiście czyms takim nie usuwała makijazu :)
                  • Gość: asiek_asiekowaty Re: Cuda kosmetyczne IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 20.02.06, 12:49
                    Czyste petrolatum, nic wiecej. Rozumiem, ze nawet wazelina moze byc lepszej lub
                    gorszej jakosci, a scislej - czystosci (tak min. jest mierzona jakosc
                    specyfikow w aptekach), ale nie ma mowy, zeby roznica w cenie byla
                    kilkunastokrotna.
              • pink_freud Re: Cuda kosmetyczne 19.02.06, 22:44
                bzdety. ja poznaje jakosc po skladzie, a nie po cenie. dobry krem nawilzajacy
                mozna kupic juz za 8 zl.
                • Gość: Searena Re: Cuda kosmetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:36
                  Uhm. Miałam takie dobre, nadają się do śmieci. Jesli ma się wymagającą cerę
                  szkoda na to czasu i pieniędzy, nawet tych małych. Kupiłam teraz krem za 80 zł i
                  jest rewelacyjny, widzę po stanie mojej skóry jak faktycznie działa a nie udaje
                  że działa.
          • Gość: Margot Re: Cuda kosmetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:05
            A słyszałaś może kiedyś o rękawiczkach ochronnych do prac kuchennych?
            • Gość: ania_kk Re: Cuda kosmetyczne IP: *.orange.pl 20.02.06, 12:19
              No nie przesadzajmy! Po co zakładać rękawiczki za każdym razem kiedy robie np kanapkę. Zresztą ja w rękawiczkach czuje się jak kaleka i nic nie potrafie zrobić!
              • Gość: Margot Re: Cuda kosmetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:30
                Kwestia przyzwyczajenia. A jeśli wolisz potem usuwać z dłoni zapach cebuli czy
                innych artykułów spożywczych to Twój wybór.
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: Cuda kosmetyczne IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 20.02.06, 12:52
                  Probowalam myc w rekawiczkach naczynia - nic z tego, a krojenie cebuli? Tego to
                  juz sobie nie wyobrazam. Zapach cebuli, jesli nie zejdzie mydlem, to mozna
                  usunac sokiem z cytryny. A jak dobrze dziala na dlonie... :)
    • Gość: carolinascotties moje TANIE cudo IP: 87.207.54.* 20.02.06, 01:21
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=37114942&a=37124353
    • Gość: celia Re: Cuda kosmetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:37
      cudeńkiem kosmetycznym jest niewątpliwie "Creme de Creme" Kanebo. Sprawia
      faktycznie cuda, jest jeden mankament.... zaporowa cena w przedziale 2-3 tys za
      słoiczek. Ale efekty sa spektakularne, wiem bo uzywałam go w czasach lepszej
      prosperity finansowej
      • magdaksp Re: Cuda kosmetyczne 20.02.06, 13:44
        ja uzywam głównie polskich kosmetykow jedynie do wlosow glis kurr.dla mnie
        najlepszy krem do twarzy to na noc masc zwitamina a.nic tak jak ta masc nie
        pomoglo mi na sucha skore ani vichy ani iwostin.teraz uzywam jej
        profilaktycznie na noc ana dzien krem iwostin.jeszcze za swietny kosmetyk moge
        uznac genialny podklad maybelline ever fresh.nigdy nie mialam tak dobrego
        podkladu:swietnie sie rozprowadza,nie tworzy maski i ma super kolor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka