Dodaj do ulubionych

proponuję dla zamęczających nas wątków

IP: 87.207.54.* 22.02.06, 00:05
i powtarzających się w nieskończoność utworzyć taki " spis tematów" - niech
to będzie może wątek pt"spis najczęściej powtarzających się tematów", czy
jakaś "ściąga" - umieścimy posty o tematach np. cellulit, czy dla naszej
łydkowej fanatyczki pt" łydki -jak chudną" , pod którymi będą linki do
starych wypowiedzi... wiecie skąd ten mój - pewnie głupi pomysł? - mam już
dosyć osób, które nie potrafią sięgnąć wzrokiem w dół strony, czy skorzystać
z wyszukiwarki :( a ciężko mi odejść od Was, bo wiele z was polubiłam :)
Obserwuj wątek
    • magdaksp Re: proponuję dla zamęczających nas wątków 22.02.06, 00:05
      bardzo dobry pomysl:)
      • Gość: lukier Re: proponuję dla zamęczających nas wątków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 00:07
        popieram, ale jak znam zycie, i tutejsza moderacje, to pomysl pozostanie pomyslem.
        • Gość: carolinascotties Re: proponuję dla zamęczających nas wątków IP: 87.207.54.* 22.02.06, 00:10
          jutro popróbuję ponegocjować z Wysoką Moderacją - może mi się uda :))
          uciekam spać - po dzisiejszym dniu na forum gwarantowane sny cellulitowo-
          łydkowe :)
          Pozdrawiam Was
          Karola
        • Gość: Nessie Re: proponuję dla zamęczających nas wątków IP: *.acn.waw.pl 22.02.06, 00:18
          Wiesz, od "tutejszej moderacji" będzie to wymagało nieustannej pracy przy
          monitorowaniu forum, dodawaniu wątków do listy, kasowaniu powtarzających się,
          użeraniu się z pannicami wściekłymi że im skasowano, itepe, itede. Wcale bym się
          nie zdziwiła, gdyby się im nie chciało. Mnie by się nie chciało :)

Ale pomysł w ogóle jest dobry... tyle że przy mentalności "a niby dlaczego ja
          nie mogę sobie zapytać" to nic z tego nie wyjdzie i skończy się skargami na
          moderatorki.
    • kragmel Re: proponuję dla zamęczających nas wątków 22.02.06, 00:18
      można stworzyć wątek, w którym każdy post będzie zawierał linki do zagadnień na
      jeden temat i przyszpilić go na górze, ale:
      1. wątków na ten sam temat może być tysiąc. w każdym z nich jakaś przydatna
      informacja. kto się podejmie wyłuskania treści istotnych?
      2. co z argumentem o wynalezieniu nowych preparatów/zabiegów/ćwiczeń?
      3. forum polega na tym, że się na nim rozmawia. jeżeli każde pytanie będzie
      zbywane "zobacz w zalinkowanych" to forum przestanie funkcjonować.

tyle moich uwag.

• colleen83 Re: proponuję dla zamęczających nas wątków 22.02.06, 11:10
        Ja popieram pomysl kolezanki, zeby stwoerzyc cos takiego. Nawet ostatnio pomyslalam obie, ze przydaloby sie. Ktos pytal o silikony w szamponach. Justy podala mu linka do watku ktory byl z 2002 lub 2003 roku. Wiadomo, ze normalnie nikt by tam nie szukal odpowiedzi na pytanie, a w tym watku faktycznie ta odpowiedz byla.
        Tez ciagle pojawiaja sie pytania o tanie kosmetyki. Bylo troche watkow na ten temat i byly bardzo dlugie. Jasne, ze pojawiaja sie nowe produkty. Przeciez zrobienie takiego spisu watkow nie oznacza, ze nowe watki na ten temat nie moga byc zakladane.

Kto sie podejmie wyluskania istotnych tresci?
        Ja np. niektore interesujace mnie watki dodawalam do ulubionych. Moze inne dziewczyny tez tak robia, a jesli nie to mozna spojrzec na te watki, ktore maja duzo wypowiedzi. Poza tym jesli pojawia sie temat, ktory duzo razy sie powtorzyl i ktos zawsze znajdzie linka do podobnego watku, to chyba nie jest to az takie trudne. Jesli kazda dorzuci troche swoich propozycji mozna by zrobic cos na zasadzie FAQ.

Jesli chodzi o ta czesc "zobacz w zalinkowanych" to teraz zamiast tego funkcjonuje "uzyj wyszukiwarki".
        • Gość: up Re: proponuję dla zamęczających nas wątków IP: 87.207.54.* 22.02.06, 13:31
          • fr-edza Re: proponuję dla zamęczających nas wątków 22.02.06, 13:44
            brawoooo :)
            Świetny pomysł.
    • annika_vik Re: proponuję dla zamęczających nas wątków 22.02.06, 15:01
      Jestem przeciwna.
      Jestem tu od pierwszego dnia forum, wiec czuje sie uprawniona, żeby się w
      temacie wypowiedzieć.
      Wszystko już było tak naprawdę, i kremy, i lakiery, i celluilit, i odchudzanie.
      Nasze tematy się powtarzają, bo co innego poczytać sobie czyjąś odpowiedź na
      czyjeś pytanie a co innego zyskac prawdziwą interakcję. Forum polega na
      wymianie - niekoniecznie informacji. informacje można znaleźć łatwiej na www.

Z moimi znajomymi też często rozmawiam na podobne tematy, bo chcę z nimi pobyć,
      chcę interakcji! Forum / rozmowa nie polega li tylko na wymianie informacji.

Nie rażą mnie wątki plotkarskie / łydkowe / ile kro waży / dwa identyczne pod
      sobą. Razi mnie natomiast odpowiedz "użyj wyszukiwarki".

Fakt, że mamy straszny przerób wątków, ale od czego są podrzucacze?
      • neti13 Re: proponuję dla zamęczających nas wątków 22.02.06, 15:26
        annika_vik napisała:

> Jestem przeciwna.
        > Jestem tu od pierwszego dnia forum, wiec czuje sie uprawniona, żeby się w
        > temacie wypowiedzieć.
        > Wszystko już było tak naprawdę, i kremy, i lakiery, i celluilit, i
        odchudzanie.
        >
        > Nasze tematy się powtarzają, bo co innego poczytać sobie czyjąś odpowiedź na
        > czyjeś pytanie a co innego zyskac prawdziwą interakcję. Forum polega na
        > wymianie - niekoniecznie informacji. informacje można znaleźć łatwiej na www.
        >
        > Z moimi znajomymi też często rozmawiam na podobne tematy, bo chcę z nimi
        pobyć,
        >
        > chcę interakcji! Forum / rozmowa nie polega li tylko na wymianie informacji.
        >
        > Nie rażą mnie wątki plotkarskie / łydkowe / ile kro waży / dwa identyczne pod
        > sobą. Razi mnie natomiast odpowiedz "użyj wyszukiwarki".
        >
        > Fakt, że mamy straszny przerób wątków, ale od czego są podrzucacze?

No to powodzenia Ci życzę w tej jakże pasjonującej niewspółmiernie dyspucie o
        łydkach ( koniecznie 10cm odchudzonych), o wadze panienek ze wzrostem
        150cm,160cm,180cm ........Bardzo pasjonujące zagadnienia ;) Polecam , jak nie
        będziesz miała co ze sobą zrobić pogadaj sobie na forum właśnie o tym ....
        Pewnie , że wszystko już było, ale bez przesady ;)

pzdr.
        • fr-edza Re: proponuję dla zamęczających nas wątków 22.02.06, 15:29
          Wszystko da się znieść,ale nie te wątki na temat łydek.
          Ostatnio to nawet staram się zapomnieć,że istnieje coś 6takiego jak łydki,bo mi
          się wkurw włancza:):):)
        • annika_vik Re: proponuję dla zamęczających nas wątków 22.02.06, 16:09

Nie dyskutuję o łydkach :))), bo nie mam w temacie nic do powiedzenia.
          Interesuje mnie wymiana poglądów, ale - co oczywiste - nie na każdy temat. Na
          Forum nikt mi tematów nie narzuca. Na te, na które nie chce - nie wchodzę i nie
          wypowiadam się.
          Temat, na który się nie odpowiada spada sam bardzo szybko w czeluści forum.

Gdzie tak naprawdę jest problem? w tym, że te same tematy wątków się pojawiają?
          w tym, że jest za duży "przerób" wątków?
          • Gość: Nessie Re: proponuję dla zamęczających nas wątków IP: *.acn.waw.pl 22.02.06, 16:22
            Zgadzam się z tobą co do normalnych, powielających się wątków, pisanych przez
            normalne osoby. Ale niestety ostatnio grasuje na forum łydkowy troll, który
            osobą normalną niestety nie jest - i stąd problem. Podobnie jak kasowane są
            powtarzające się w nieskończoność posty o krostkach na penisie (na pewno wiesz,
            o czym mówię, skoro od dawna przeglądasz forum), tak samo powinno się coś zrobić
            z tymi łydkami. Ale co konkretnie - nie mam pomysłu, żeby nie ucierpiały przy
            tym osoby rzeczywiście zainteresowane odchudzaniem.
            • Gość: as Re: proponuję dla zamęczających nas wątków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:29
              jestem za pozostawieniem tego forum w spokoju
              postem stworzą się wątki typu "pracuję w tym,pomogę" czy coś w tym stylu
              1798 wpisow w jednym wątku-kto przez to przebrnie?
              a nawet jak ktoś pyta się ile kto ma wrrostu i wagi to pomijam ten wątek i już
              każdy czyta to,co go interesuje,a moderowanie,zbijanie w
              jedno,sklejanie ,wyszukiwanie to zabije to forum
              • colleen83 Re: proponuję dla zamęczających nas wątków 22.02.06, 16:43
                Ale czemu zakladacie, ze utworzenie takiej listy watkow musi byc rownoznaczne ze zwiekszonym moderowaniem, czy usuwaniem powtarzajacych sie watkow?
                Teraz i tak jest sporo takich, w ktorych nikt nic nie dopisuje poza "uzyj wyszukiwarki".
                Czasami cos mnie interesuje, uzywam wyszukiwarki i znajduje iles watkow na ten temat, przy czym w sporej ilosci jest odgryzanie, ze to juz bylo. Wszystko juz bylo. Mozna by po prostu zebrac te najlepsze rady (a nowych watkow nie usuwac)... no nie wiem, jak chcecie.
            • kragmel Re: proponuję dla zamęczających nas wątków 22.02.06, 18:44
              Gość portalu: Nessie napisał(a):

> Zgadzam się z tobą co do normalnych, powielających się wątków, pisanych przez
              > normalne osoby. Ale niestety ostatnio grasuje na forum łydkowy troll, który
              > osobą normalną niestety nie jest - i stąd problem.

problem jest także w tym, że niektórzy te wątki podbijają z uporem maniaka. i
              wcale nie jest to założyciel wątku (w tym wypadku mogłabym to potraktować jako
              post typu "up" i po prostu wyrzucić).
    • Gość: up Re: proponuję dla zamęczających nas wątków IP: 62.69.202.* 27.02.06, 21:19
      up
      • Gość: andzia Re: proponuję dla zamęczających nas wątków IP: *.proxnet.pl 27.02.06, 22:53
        Nie zgadzam sie z pomysłem, ponieważ wciąż przybywa forumowiczów i każdy ma
        prawo zapytać o co chce, jeśli ktoś jest znudzony zawsze może przenieść się na
        inne forum.Pozdrawiam
    • Gość: jumbala Re: proponuję dla zamęczających nas wątków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 12:55
      A ja mysle ze to swietny pomysl
      Taki watek podczepiamy na gorze umiesz czamy w nim linki do interesujacych
      tematow czesto poruszanychnp temat: kremy nawizajace, a tresc linki na ten temat
      taki uporzadkowany watek pomoze wielu dziewczynom. Moze jak zobacza ze juz tyle
      watkow na ten temat bylo nie napisza nastepnego pytajac sie o to samo... a jesli
      napisza to juz nie tak czesto wiec moim zdaniem jesli chodzi o moderacje to
      nawet nic nie trzeba zmieniac bo inteligentne osoby najpierw przeczytaja , a
      potem zadadza konkretne pytanie....
      A ponadto taki watek mozna zawsze rozbudowywac... a moze kiedys komus bedzie
      sie chcialo to bardziej uporzadkowac?
      to jest wrecz genialny pomysl !!!
      Jestem za rekami i nogami!!!
    • Gość: Nessie Robimy FAQ IP: *.acn.waw.pl 28.02.06, 18:54
      Dziewczyny, zajrzyjcie do wątku na górze strony o "wątkach z wyszukiwarki".
      Moderatorki zgadzają się przypiąć FAQ, jeśli je zrobimy! :) Ja się podejmuję
      zgromadzić posty o ŁZS. Kto się zgłasza do trądziku i łydek? ;)
      • Gość: carolinasc Nessie IP: 87.207.54.* 28.02.06, 18:57
        ja mogę wziąć cellulit, tylko robimy to tak, jak pisałam? że temat w moim
        przypadki to cellulit i wklejamy linki ,tak?
        • kragmel Re: Nessie 28.02.06, 19:02
          Gość portalu: carolinasc napisał(a):

> ja mogę wziąć cellulit, tylko robimy to tak, jak pisałam? że temat w moim
          > przypadki to cellulit i wklejamy linki ,tak?

tytuł pierwszego postu w wątku "Zanim zapytasz..." (+ jakieś miłe wprowadzenie
          do czego wątek służy? :) tak jak proponowała Nessie, a potem kolejne posty z
          linkami z tytułem np "cellulit", "ŁZS", "kremy matujące" - ok? wydaje mi się,
          że w ten sposób będzie najbardziej czytelnie.
        • Gość: Nessie Re: Nessie IP: *.acn.waw.pl 28.02.06, 19:04
          Tak, ja myślę, że tak będzie najlepiej. Najważniejsze jest chyba zebranie
          linków, a potem organizacja to już jakoś sama wyjdzie (mam nadzieję!).

Na razie zrobię to chyba tak, że założę nowy wątek pod tytułem ŁZS - pytania i
          odpowiedzi, a w nim powklejam wszystko, co znajdę. Potem wyślę śwince albo
          kragmelowi link do tego wątku.
          • carolinascotties Re: Nessie 28.02.06, 19:08
            ja właśnie zbieram o cellulicie, zrobię tak, jak Ty Nessie -założę wątek i
            powklejam wszystko i też wyślę :)
            • Gość: Nessie Próba mikrofonu... :) IP: *.acn.waw.pl 28.02.06, 20:52
              Zrobiłam jeden post na próbę - jeśli ktoś ma jakieś uwagi, to proszę mówić! :)
              • Gość: carolinasc Nessie, nie widzę go... IP: 87.207.54.* 28.02.06, 21:06
                • Gość: Nessie Re: Nessie, nie widzę go... IP: *.acn.waw.pl 28.02.06, 21:09
                  No bo nie podałam linka, głupia ja! :)

Tu jest:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=37654505
                  Nie wysyłałam jeszcze do szanownej moderacji, bo nie wiem, czy to tak ma być,
                  czy taki format wam odpowiada?
                  • Gość: carolinasc świetne!! IP: 87.207.54.* 28.02.06, 21:12
                    mi się podoba, ja swoje dokończę jutro, bo troszkę tego jest, a chcę to
                    pogrupować :)
                  • kragmel Re: Nessie, nie widzę go... 28.02.06, 23:17
                    Gość portalu: Nessie napisał(a):

> Nie wysyłałam jeszcze do szanownej moderacji, bo nie wiem, czy to tak ma być,
                    > czy taki format wam odpowiada?

mnie się podoba :)
                    • Gość: Nessie Re: Nessie, nie widzę go... IP: *.acn.waw.pl 28.02.06, 23:38
                      Wkleiłam drugą wersję, bo w pierwszej nie działały niektóre linki. Jest tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=37669221
                      Czy możesz tę pierwszą wersję usunąć? To ten wątek:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=37654505
    • aire1 Re: proponuję dla zamęczających nas wątków 28.02.06, 18:58
      No nie rozumiem, to wy dziewczyny czytacie wszystko, " jak leci" a może lepiej
      czytać sobie tylko to co nas interesuje a na inne rzeczy nie zwracac uwagi?
      Nie bądżcie takie pedantyczne.
      • Gość: aska aire!!brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:15
        nareszcie trzeźwo myślaca osoba,na tym najbardziej jednak żałosnym
        poscie.dziewczyny,zachowujecie sie tak,jak gdyby caly dzien pelzl wam na forum!
        sa rozne watki,nie ma monopolu na zaden wiec o co wam chodzi?jak napisala jedna
        z was PODBIJANE TEMATU NIE JEST DOKONYWANE PRZEZ JEDNA OSOBE,WIEC I
        ZAINTERESOWANIE MUSI BYC WIEKSZE ZNIENAWIDZONYMI WATKAMI NIZ SIE WAM WYDAJE.
        zatem,dajcie sobie spokoj,tracicie czas i energie,zamierzacie cos tam
        pozradkowac,przeciez to beznadziejnie smutne,ze tam sie tym przejmujecie.nie
        widzze specjalnego burdelu na forum wiec opanujcie sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka